Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karolina80 napisał:
a ja juz mam karkówke i mielone na grilla przyżądzone, sałatka do tego zrobiona 🙂
maz własnie naczynia myje, poleci po autko i frrruuu na działkę...ale mówie Ci dziś siedze w cieniu...bo wszystko mnie piecze....

mniam mniam mniam:P
a ja dziś będe mieć piersi z kurczaka:P
To smaruj się dobrym kremem z filtrem

• Mamusia
Karolina80 napisał:
ja dopiero teraz dostane zlecone badania, ale w szpitalu miałam robione to wyniki mówili ze super 🙂

u mnie pewnie cukrzyca ciazowa wyjdzie 🙂 jak zwykle 🙂

Karolcia wazne abys ta morfologie miala przede wsyztskim dobra- a skoro jest to to najwazniejsze 🙂

• Mamusia
M i P napisał:
Ania ja juz wlasnie wczesniej o tym pisalam... jakie badania zleca Wam gin : glukoza, mocz, morfologia..cos jeszcze? morfologia cie martwi? ile masz?

Martulka ja miałam morfologie i mocz,wczesniej miałam glukoze,ale było ok,a jeśli chodzi o morfologie to mam spadek hematokryt 34,5

• Mamusia
Uciekam kochane wrześniowe brzuszki,
idę odmrozić truskawki mrożone 🙂
Udanego dnia,później zajrzę 🙂 😘 [img size=150]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/lief71-c5734355b6b0d3c1cb06a4778154f4f9.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
czesc dziwczyny ja tylko na chwilke ania gratuluje chłopczyka co tam jutro jak bede maiła dostep do netu do nadrobie strony bo teraz muj maz bierze mi komptuter bo mu jest potrzebny tak pozatym dzis moze pojade na soline bo ładnie,a aniu wczoraj było widać balony z krosna z mojego on okna

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Ja właśnie po śniadanku,dzisiaj troszke później wstałam,bo odsypiałam zakupy na allegro,aukcja kończyła sie ciut świt 6:30 😉 ale cóż opłacało się ,nabyłam fajne rybaczki 🙂
Teraz szykujemy sie pomalutku do kaścioła z syniem,później nie wiem co będę robic..

Karola zazdroszczę Ci normalnie tej rodzinnej niedzieli na działce,szkoda ,że mojego nie ma... 😞

A oklask mój wedruje do Asi 🙂

Miłej niedzieli życze,buziaki 😘

• Mamusia
Hej Bąble, tak podczytuję czekając na obiadek...

Aniu jeśli chodzi o wyniki badań, to w ciąży krew jest rzadsza i hematokryt zazwyczaj jest bardzo niski albo troszkę poniżej normy. Hemoglobina jeśli spadnie do 11 to jeszcze nie ma się czym martwić, gorzej jakby było poniżej 10... No i płytki krwi, ja miałam przy pierwszym badaniu bardzo niskie bo 115, a norma jest od 150 jeśli się nie mylę, a przy drugim badaniu wyszły 135 więc trochę lepiej.
Hemoglobinę miałam słabą 12,2 przy pierwszym badaniu, chociaż w normie jeszcze i lekarz powiedział że jest bardzo dobrze jak na ciężarną, a przy drugim badaniu spadła mi do 11,8 i powiedział że tym mam się nie martwić, bo to w ciąży normalne.

Gorzej z płytkami... pisałam Wam wtedy o tym... Pod tym względem lekarz powiedział że będziemy uważać i często to sprawdzać. Pytał się mnie czy nie miałam wcześniej problemów z płytkami, i czy nie miałam badań w kierunku choroby autoimmunologicznej. Ale mi się to pojawiło dopiero w ciąży i to wtedy jak dużo wymiotowałam.

Napar z pokrzywy jest dobry na złe wyniki krwi, szczególnie na czerwone krwinki. I chyba można go pić w ciąży...

Ja do lekarza we wtorek, więc na pewno znów zleci mi badania krwi...

• Mamusia
Hej kochane Brzuszki 😉Na poczatek oklask dla Ciebie Toja 🙂Pewnie każda z was spędza niedzielne popołudnie na słoneczku 😆 U mnie od samego rana piękna pogoda, ale jak szłam do kościoła to rozbolała mnie głowa od słonca 😞 także siedze w domu, bo jest chłodniej 🙂 Zjadłam obiadek, piers z indyka z ziemniaczkami i sałatką z kapusty pekinskiej i uciełam sobie krótką dżemkę:P Potem zjadłam pyszne lody na deser mniam 🤪 a teraz pewnie obejrze sobie z siostrą jakis film 😉Mój mąż niestety już pojechał do pracy.. 😞

• Mamusia
Witajcie kochane dziewczynki 🙂

Ja dziś miałam na obiadek piersi z kurczaczka,ziemniaczki z koperkiem i mizerie:P
a później troche tv i spałam kilka godzin,trzeba korzystać,póki września jeszcze nie ma 🙂 🙂 🙂

Asiu dziękuje bardzo 🙂 😘

Mimi ja tez miałam idealne wyniki badań na poczatku 🙂
będzie dobrze,jutro mam wizytę u ginekolog..