Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
haha Mimi Szymek wie jak nie spędzać za dużo czasu w kolejkach u lekarza 😁
bardzo sprytny 😁
a jak tam po szczepieniu?

Moja Łucja za to robi się porządnicka 😁 najpierw rozwala wszytsko a później zbiera jak jej się powie, dziś np wywaliła z szafki worki na smieci i pudełeczko ale powiedziałam jej, że musi odłożyć to spowrotem i ładnie wszytsko odłożyła na miejsce mało tego schowała tam tez kartonik po mleku, który czekam na wyrzucenie 🤪 😁 urocze to było 😁

My dziś zaczynamy malować 😁 na początek A. pomaluje syfity, ja wczoraj posprzątałam 2 mniejsze pokoje, dziś musze reszte skończyć i będziemy malowac śniany, później panele i koniec remontu 🤪 na początku przyszłego tyg maja byc meble kuchenne - ciekawa jestem jak wyszły 😉

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My już spowrotem 🙂
Szymek waży 10 kg i ma 78cm wzrostu 🙂
Myślałam, że będzie gorzej wyglądało to szczepienie ale.. zapłakał tylko w momencie ukłucia igłą, a potem szybko zabawił się naklejką , którą dostał od pani pielęgniarki 😜
Teraz śpi 🙂
Karolka, to widzę, ze już na półmetku jesteście, super 😆 😆 Powodzenia w malowaniu 😉
Aaaa i bardzo fajnie, ze Łucyjka taka porządnisia się zrobiła 🙃 🙃 Mój Szymek póki co wszystko rozwala i ani myśli o sprzątaniu po sobie 🤢 😁 😁
Heh...fajne te nasze dzieciaczki, codziennie zaskakują nas czymś nowym 🙃 🙃

• Mamusia
Szymuś dzielny chłopczyk! 😁
Brawo!!!

My jednak mamy dziś wolne od remontu, A. godz temu wrócił z pracy a jeszcze musiał prezentować auto na sprzedaż więc darowaliśmy sobie 😜

i chyba za szybko pochwaliłam się chodzeniem Brumbrinki, dziecko po kilku baaaamm wróciło do chodzenia na kolankach 🤢 a na nóżkach jedynie za rączkę 😮
to chyba był przedsmak do chodzenia 😁

• Mamusia
Hej kobietki , ja znowu w przelocie tu zaglądam.
Młody jest chory i ciągle na rękach mi śpi. Ma ostrą anginę i jest na zastrzykach 2x dziennie do środy 😞. bidulek płacze bardzo bo w pupkę dostaję i są bardzo bolesne.
Buziam wszystkich. jak znowu znajde troszkę czasu to coś skrobnę

Papapa

• Mamusia
Zdrówka dla Maksia 😘 biedulek kochany...

u nas tez dziś nei za wesoło, Łucyja przypierdzieliła buzią w wodomierz i rozcięła sobie dziąsełko nad jedynką. Ząb cały ale na dziąśle wyszła gula i krew leciała 😞
normalnie nei upilnujesz czorta, oczywiście zrobiła to w momencie, gdy ja się już po nią schylałam i chciałam zabrać 😠 co mi serce waliło a ręce się trzęsły
dopiero jak przysnęła udało mi się zobaczyć obrażenia 😞
mam nadzieję, że nic poważnego z tego nei wyjdzie 🤨

• Mamusia
Ojej, widzę że jakiś pechowy czas ostatnio 😞

Moni zdrówka dla Maksiula, bidul się tak męczy 😞 i Tobie sił, na to noszenie i tulenie bidula.

Karola, moja Ania dzisiaj przy mnie rąbnęła z impetem o podłogę jak się wspinała po szufladzie do piekarnika trzymając za jego rączkę aż się drzwiczki otworzyły i poleciała do tyłu 😞 myślę, że Łucyjka będzie ok

A moja Ania ma ropę w moczu 😞 bardzo ostre zapalenie układu moczowego 😞 najgorsze jest to, że gdybyśmy nie byli pod opieką nefrologa i nie robili jej badań regularnie, to nawet byśmy nie wiedzieli że dzieje się coś niedobrego 😞 Żadnej gorączki, żadnego marudzenia!!! A nawet gdyby to winę zrzuciłabym na zęba który przebił się wczoraj lub dziś, no i dalej nic by się z tym nie robiło!!! 🤨 masakra jakaś! Dostała antybiotyk, czekamy na wynik posiewu co to za franca ją dopadła 😞

Dziewczyny! Jak zobaczycie na pieluszce kiedykolwiek takie biało-żółtawe glutki to pędźcie do lekarza, bo to na pewno ropa! Ja nie wiedziałam, od paru dni się one pojawiały, ale w tym czasie smarowałam jej grubo pipkę sudocremem, bo miała czerwoną i myślałam że to on się tak zbiera 😞

• Mamusia
Hej laski!!!

Oj widze same przykrosci 😞 biedne maluchy 😞

Toju-Naprawde szczescie,ze robicie badania na biezaco.Mysle,ze Anusia szybko wyzdrowieje i bedzie ok.

Karolka-Mi tak niedawno Phillus zaliczyl skrzynke od napojow lukiem brwiowym.Ale zagoilo ledwie przestalo bolec,zapomnial i wariowal dalej.Jedno szczescie,ze Lucja nie wybila zabkow i nie ma wiekszych obrazen.

Moni-wspolczoje bo angina to paskudna choroba,zwlaszcza u takich maluszkow.

Naszym szkrabkom zycze szybkiego powrotu do zrdowka 😘

mimi-Szymek maly twardziel 🙂 moj gnuc zawsze beczy dopoki go nie ubiore i nie wyjde z nim z gabinetu 😉 Mam nadzieje,ze szczepionke przejdzie bezobiawowo.

A u nas od kilku dni nie wiadomo o co chodzi,dzis Phill przeszedl sam siebie.Po nocach beczy,dzis pol dnia urzadzal koncert,nie chcial spac po poludniu wszystko be i be.Teraz tez niby juz spi,ale co chwila sie budzi z rykiem.Ja zwariuje 🤢 😮
Jeszcze moj C mnie dzis zalamal totalnie, od 21.10 do 31.10 jedzie do Wloch (oczywiscie praca) jestem wsciekla,bo dopiero dzis zakonczyl jedno szkolenie,a juz pojedzie na drugie i to jeszcze w takim czasie.
Ale mam wkurw (sorry) 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Jejku, rzeczywiście same smutne wiadomości... 😞
Toju, dużo zdrówka dla Anulki 😘 Szczęscie w nieszcześciu, że jesteście cały czas pod kontrolą nefrologa 🥴
Karola83 mój Szymek tez ma siniaka na policzku, bo nie zmieścil się między scianą a stolikiem 🤢
No i co raz huknie głową o podłoge albo ścianę jak nie zdążę Go złapać 🥴
Dobrze, że tak jak ACSB pisze, ząbki ocalały.
ACSB, może znowu u Philusia kolejne zęby idą i dlatego taki marudny się zrobił 🤔 No i nie dziwię Ci się kochana, że się zloscisz na swojego męża, bo cały dom zostaje na Twojej głowie przeciez, jak on wyjeżdza 🤨
Pomimo wszystko kochane spokojnego dnia Wam życzę, buziaki 😘

• Mamusia
hej laseczki!!!

Heh,sama siebie dzis zaskoczylam 😮 wstalam jak nigdy o 5:20 😮 przygotowalam mezulowi kawe i kanapki.Nie moglam spac,chyba wczoraj za duzo negatywnych wrazen 🤨 Wymyslilam sobie,ze Phillus pojdzie predzej do przedszkola,a ja skroce swoj urlop wychowawczy i tez wracam do pracy.
C mnie tak wku... ,ze decyzja jest nie odwolalna,ja bede wysiadywac w domu z wszystkim na glowie,a on bedzie sobie latal w prawo i lewo i sie realizowal zawodowo???
Musze zadzwonic do szefa i zapytac,czy to mozliwe bym wrocila wczesniej.

mimi-Nie mam pojecia kochana czy to zabki 🥴,mysle,ze masz racje.Jak wkoncu uda sie zagladnac do buzioli to sie dowiemy 😉 A jak Szymus po szczepionce,wszystko ok?

Milego dnia kochane!!! 🙂

• Mamusia
ale się porobiło!

Dla Anulki dużo zdrowia, całę szczęście, że w pore to odkryli

U mnie podobnie żeby Łucji zajrzec do buzi należy liczyć się z mega ugryzieniem, mała tak gryzie, że az się trzęsie 🤪
dlatego równiez na śpiocha jej zaglądam do paszczaka 😉

Mimi może mu ciepło pod kołderką i stąd wypieki.
Łucyja jak śpi to tak samo policzki czerwone a do tego jest cieplutka

niby te dzieci każde różne a takie podobne 😜

ACSB ja tez wracam do pracy!!! z racji kredytu i tego, że poprostu chcę do ludzi wiadome jest, że kocham Łucyjke nad życie a chwile z nią są cudne ale potrzebuję czasu dla siebie.
do tego strasznie mnie drażni to, że A. ma na wszytsko czas, załatwia sprawy kiedy musi albo chce bez martwienia się czy córka akurat musi jeść/spać itp. w przeciwieństwie do mnie 😠
normalnie deprecha murowana, az się wczoraj popłakałam A. przez tel. chyba sie wystraszył i dał mi kasę na zakupy 😁 chyba zaczyna rozumieć kobiety 🤪 😁

• Mamusia
hej laski

ACSB jeszcze niestety niejeden upadek przed nami 😞 całe szczęście nie powybijał sobie bidul zębów... Moja Ania ma siniaki na obu policzkach i obydwa sobie nabiła tuż przy mnie 😞
Z powrotem do pracy to dobra decyzja 😉 Zobaczysz, Philuś będzie się fajnie rozwijał między dziećmi. Moja Ania jest żłobkiem zachwycona!

Mimi, a porozglądaj się, może coś się znajdzie i nie będziesz musiała w domu siedzieć.

Mojej Ani też się do paszczy nie da zajrzeć 😉

• Mamusia
Hej laseczki!!!

Oj dziewczyny ten moj C mnie wykonczy!!! 😠 Nie docieraja rzadne argumenty,ale i tak tym razem postawie na swoim ☺️

Mimi-Toja ma racje porozgladaj sie,a moze uda sie wyhaczyc jakas prace.Uszka do gory 🙂

Toju-No niestety taka prawda,jeszcze nie jeden guz nabity na naszych oczach 😞 Coz odkrywanie swiata czasami musi zabolec 😉 🤨 Ah i dzieki za doping 🙂 wroce do pracy napewno 🙂

Karolka-I tu trafilas sedno sprawy,praca nie tylko dla kasy,ale i dla spotkan z ludzmi i przedewszystkim dla siebie 🙂 Z kad ja to znam? Tez kocham Phillusia nad zycie,ale gdyby tylko On byl na mojej glowie to moze inaczej podchodzilabym do sprawy.A tutaj martw sie o wszystko bo C wiecznie zalatany i tylko jego praca 😠 (od pewnego czasu,az bokiem wychodzi).
Juz sie wsciekl slyszac mojego news'a o przedszkolu dla gnutka i moim powrocie do pracy 😠 Ale co mi tam,wystarczajaco dlugo zwlekalam z podzialem obowiazkow 🙂 sama dalam ciala.

Dobrej i spokojnej nocy dziewczynki 😘

• Mamusia
Hej laseczki!

My wybraliśmy dziś farby i A. poszedł malować - moim zdaniem najpierw wypadałoby dobrze z płyłu posprzątać ale, ze z nim jak z dzieckiem i jak ma farbi oto od razu musi malować więc ponownie olałam to i siedzę w domku z Łucyjką.

sie wqrw... wczoraj na niego bo ja chce sprzątać i tłumaczę, że to co neipotrzebne żeby powynosić ale nie przekłada się z miejsca na miejsce i po moim sprzataniu nie widac śladu więc po co mam tam chodzic i sprzątać 😠
ogólnie ostatnio brakuje mi cierpliwości nawet do Łucyjki 😞 podobnie jak u Ciebie ASCB mój A. ma pracę i swoje ważne sprawy a jak ja musze coś załatwić to słyszę, przeciez masz mondeo weź Łucyję i jedź załatw 😠 i tym sposobem ponad 2 godz ostatnio spędziłam w urzędzie, normalnie mało mnie nie trafiło i mała też. Tak mnie to irytuje i wnerwia, że mam ochote wybuchnąć i przywaliś komuś 😠
sorry, że Wam tu tak truje ale wiecie jak to czasem bywa... 😉

• Mamusia
hej dziewczyny!!!!
Niestety tak to z tymi chłopami bywa 😞 Najlepsza jednak w takiej sytuacji jest rozmowa, ja ostatnio jak mi się cos nie podoba, to mówię o tym mojemu T i sytuacja się zmienia o 180stopni 🙂 Raz na jakiś czas taka "oczyszczająco-ochrzaniająca gadka" skierowana do mężczyzny jest potrzebna 😉
A co do pracy to u nas jest problem tego typu kto zająłby się Szymkiem...na żłobek nie mamy co liczyć, bo jest się strasznie trudno dostać 🥴 Ostatnio na 7 miejsc w żłobku było chętnych 140 dzieci 😲 A opiekunka to u nas wydatek rzędu 800zł, wiec nie wiem czy opłacałoby mi się iśc do pracy, żeby 3/4 swojej pensji oddac obcej kobiecie;/ No chyba, że zarabiałabym z 1600-1800 zł, co jest raczej niemozliwe 😞
Co do ciepliwości Karolka, to u mnie tez jest nie najlepiej 🤨 Staram się jak moge, ale pewnie sytuacje mnie przerastają,jak Szymuś był mały to zajadał, robił kupki i leżal,a teraz pełno Go wszedzie, pcha się w kazdy kąt, wszystko wynosi, ja czasem coś robie, a on poprostu mi przeszkadza i bądż tu człowieku mądry 😞 😞
Jeszcze denerwuje mnie to ze nie mam tu żadnej przyjaciółki, nie mam do kogo się wyżalic pogadac, ehhh....jak ja bym chciała wrócic w moje rodzinne strony...

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Wypadki..wypadki...stłuczenia... u nas też to na porządku dziennym niestety 😮
właśnie przed zaśnieciem Natka spadła z 2schodków które na co dzien pokonuje aby wejść do pokoju naszego 🤢
Pododa u nas piękna, ciepło, słonecznie...ale co z tego jak dzieci wciąż kichają, pokaszlują...dziś młodego amolem natarłam i oklepałam...a młodej to maścią smaruje stópki i plecki...nawet nie moge na szczepienie z nią iść bo wciąż coś się jej czepia...

• Mamusia
tak podczytywałam was w tygodniu, ale to czasu nie miałam, póżniej netu...a teraz jakoś na chwil pare wskoczyłam bo też zmęczenie mnie łapie....
Toju mam nadzieje, że Anusi nic poważnego się nie stało?? naszedzieciaki są takie szybkie, że szok...
moja dziś lyżeczką mieszała w nocniku z siuśkami bo ja wyszłam tylko kawę sobie zaparzyć 🤪trwalo to 3minuty...
wogóle ona to powinna być chłopakiem, a Bati dziewczynką...ona wszystko gryzie, wszystkich też...wciąż piszczy na każdego...a nerwus jak dwóch chłopaków...szo normalnie 🤪

• Mamusia
Acsb zobaczysz, że odżyjesz jak wrócisz do pracy. Jak masz możliwość iść i masz opiekę nad Philipkiem to nic się nie zastanawiaj i śmigaj 🙂
Ja jak wyszłam do ludzi to czułam się zaraz inaczej.
Teraz też czasami doła łapie, ale jeszcze 2 tyg. i bedzie jak dawniej. Narazie jeszcze kończy dodatkową fuchę.

• Mamusia
Witam kochaniutkie!!!

Ja dzis z poznego wieczorka 🙂
Dzis zafundowalam sobie wyjazd do Slubic z C Phillus zostal w domku z ulubiona cioteczka,ktora sama zaoferowala,ze sie Nim chetnie zajmie 😮 🙃 Ale bylo przyjemnie pofruwac na wolnosci,choc te kilka godzin 😉 🙂 Chociaz o 14 juz pierd... dostawalam z tesknoty za moim misiakiem.
Ba,a jaka radocha byla jak wrocilismy,wital sie jak po roczneym rozstaniu 🙂

Oczywiscie C spil kawulca i wybyl z domku,a my z Filemonkiem "sprzatalismy" usmialam sie bo wieszalismy pranie i Phill podkradl pieluche i zaczal mi czyscic szafe w sypialni,a to podloge troszcze starl i ubaw mial niesamowity 🙂

Wieczorem ustroilam niunka w nowa super zielona pizamke w gwiazdki 😁 Strasznie mu sie nie podobala,jaki ryk i paluchem pokazywal,ogladal i beczal hahahaha 😁 musialam przebrac bo nie dalo rady 😁 😁 😁 Oj rosnie mi jakis strojnis hahahaha

Oj rozpisalam sie dzis 😮 sorry,ale musialam sie z wami podzielic 🙂

Karolka-Oj wierze Ci,ze praca uskrzydla.Moze i wiecej obowiazkow i mniej czasu,ale jak Ty wyrabiasz z dwoma bablami to i ja z jednym dam rade 🙂 A co do Natusi,to z wygladu wyglada na malego slodziaczka,ale widac pannica z pazurkiem 😉

Karolka83-No,tak Nasi panowie maja duzooooo wspolnego,czyli oni i ich sprawy to nr.1 ,a my martwmy sie o reszte.Ah te chlopy 🤢 Ps.Czasami "gorzkie zale" sa potrzebne 😎 🙂

mimi-Rozumie,ze ciezko z opieka do Szymka.A myslalas moze o jakiej pracy chociazby chlupniczej?Zawsze jakis grosz wpadnie.Ja trzymam za Ciebie kciuki kochana 🙂

Oj naprawde sie dzis naprodukowalam 😮 🙂 moglabym jeszcze,ale przeloze to na jutro 😉 :P

Dobrej i spokojnej nocki mamuski 🙂!!!

• Mamusia
Karola ja też nie wyrabiam i rzadko zaglądam, dobrze że jest FB, bo tam Was widzę jak na chwilkę zaglądam 😉

Dzisiaj odebraliśmy wynik posiewu z moczu Ani i okazało się że antybiotyk był trafiony 🙂
Młoda w ogóle jakby chora nie była a wyniki takie fatalne 😞 straszne jest to jak taki okropny stan zapalny w organizmie jest a przy tym żadnej gorączki 🤨

Ja na mojego męża narzekać nie mogę, na prawdę... To raczej on mógłby mieć powody do narzekania na mnie 😉 jutro niedziela a w domu jakby trąba powietrzna przeszła... A raczej mała Trąbka 😉 Nie nadążam za nią, a jeszcze dzisiaj cały dzień spędziłam poza domem, najpierw na szkoleniu, potem z Anią na dworze żeby M się położył w końcu po nocce i miał spokój...
No a od noszenia Ani, nawet tak na chwilę na rękach tak mnie boli nad lewą łopatką, że masakra 😞 chyba muszę na jakieś masaże pójść... Najpierw drętwieje a potem piecze 😞

Ooo i takim sposobem ja też się pożaliłam 😉

dobranoc laski 😘

• Mamusia
Hej laski!!!!
A mi Szymek urządził taką histerie przez godzinę, ze nie wiedzialam co mam z nim począć 😞 Normalnie az miałam mu ochote dac klapsa ☺️ 😞
Jeszcze do tego mój T ma dyżur bojowy i jest w pracy 😠 😠
Mam wszystkiego dość poprostu...popadnę w jakąś depresję niedługo... 😞 😞