Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
NIEBO NO I FAKT ZOLTRI MA RACJĘ,ŻE ZA KILKA ZŁ DROŻEJ MOŻESZ KUPIĆ NOWĄ,TYLKO NIE WIEM CZY BĘDĄ NA PRĄD

ZOLTRI A JA TAM KARMIĘ TĄ BUTELKĄ I W SUMIE JESTEM ZADOWOLONA,MAŁA ŁADNIE PRZYBIERA NA WADZE,I JA MOGĘ SOBIE NA SWOJE PRZYJEMNOŚCI POZWOLIĆ,I WYSKOCZYĆ SAMA Z DOMU ITP,MOŻE MYŚLĘ TROSZKĘ EGOISTYCZNIE,ALE JESSI TEŻ NA BUTLI WYCHOWAŁAM I WYROSŁA NA ZDROWĄ BABKĘ I PRAWIE MI NIGDY NIE CHOROWAŁA DOPÓKI NIE POSZŁA DO SZKOŁY.

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no w nastepnym tyg powoli wprowadze butle...juz sie czailam na zakup:P:P:P:P

tak jak wczoraj palca sobie rozcielam i kurna z moim do szpirtala (2min ode mnie) dobrze ze mama byla u mnie a maly swiezo zasnol...siedzialam tam 3 godz...mAAMA mowila ze tylko na chwile sie przebudził zmienila pieluche polulala i zasnol...a ja siedzac tylko co chwile dzwonilam czy spi bo jak zacznie syrene to tylko ja go uspokoje glodomora a zapasow w lodowce nie ma:P:P:P:P:P

• Mamusia
nowe takie kosztuja 200zl wiecej z przesylka wiec nie kupie,bo to duzo drozej 🙂 a tu jest za 450zl z osobistym odbiorem wiec to nie jest roznica kilku zlotych. tu jest link do takiej nowej:
http://allegro.pl/item687577285_fisher_price_hustawka_przytulne_gniazdko_na_prad.html

• Mamusia
zoltri ja mam sztuczne mleko w domu na takie wlasnie wypadki gdybym nie byla w domu a trzeba bylo podkarmic 🙂
bo nie sciagam swojego ☺️

Anulka ja w nocy karmie Tymka ale meza budze na uspienie go po karmieniu jak nie chce zasnac...ja karmie ok.40 min a on czasem ponad godzine go lula do snu wiec gorsza jego dzialka,bo ja po cycu juz spie 🙂

• Mamusia
zoltri ja juz mam taki lezaczek bujaczek 3 w 1 wlasnie do 18 kg z fishera ale chce jednak jeszcze kolyske 🙂 kolyske pozniej co najwyzej sprzedam a lezaczek zostanie, bokrzeselko z niego sie zrobi dla smyka.

o ten mam:
http://allegro.pl/item686033366_fisher_price_lezaczek_bujaczek_l0539_18kg_gratis.html

• Mamusia
NIEBO MI CHODZIŁO,ŻE ZA KILKA ZŁ DROŻEJ MOŻESZ NP KUPIĆ TĄ RAINFOREST BO O NIEJ TEŻ WSPOMINAŁAŚ 🙂

NO BO TE Z PROJEKTOREM TO SĄ DROŻSZE WIEM.

A JA JUŻ SAMA NIE WIEM CO ROBIĆ,KURDĘ PRZYDAŁABY SIĘ TA HUŚTAWKA 🥴 ALE SZKODA,ŻE ONA TAK JAK I MÓJ LEŻACZEK TYLKO DO 9 KG SĄ 😞 NO,ALE Z DRUGIEJ STRON TO KILKA MIESIĄC MYŚLĘ POSŁUŻY,BO PRZECIEŻ MAŁA NIE UTYJE TAK SZYBKO CHYBA 🙂 A POTEM SPRZEDAM TEŻ WŁAŚNIE NA ALLEGO.

WIECIE CO TROCHĘ SIĘ WCZORAJ ZMARTWIŁAM,BO JAK WAM JUŻ WSPOMINAŁAM NIE MIAŁAM JESZCZE @,A W CZWARTEK MAŁA MA 7 TYGODNI I WŁAŚNIE WCZORAJ DOSTAŁAM TAKIE JASNO CZERWONE KRWAWIENIE,ALE MALUTKO,NIE WYGLĄDAŁO TO NA OKRES I JUŻ ZGŁUPIAŁAM,BO MIAŁAM TE PLAMIENIA W POŁUDNIE,A POTEM JUŻ NIC I DO DZISIAJ NIC I OCZYWIŚCIE SIĘ DENERWUJĘ CO TO MOŻE BYĆ I CZY TO NORMALNE 🤨

A MAM TERAZ JAKĄŚ TAKĄ SCHIZĘ PRZED CIĄŻĄ,ŻE SZOK,NIBY UŻYWAMY GUMEK I NIE JEDZIEMY DO KOŃCA,ALE JA IM NIE UFAM I PRZEZ TEN MÓJ STRES AŻ MI SIĘ NIE CHCE KOCHAĆ,A TYLE JESZCZE MUSZĘ CZEKAĆ NA PIGUŁKI 😞

• Mamusia
naszczescie jak mojego karmie to on na pol spiaco jest nakarmie przebiore i lulu....fajny ten tez lezaczek 😉

a ja w piatek ide na sprawdzenie bez zagladaia i wezme minipigulki bo moj implant dopiero na 16wrzesnia..tez z gumka ale dopiero 3 razy kakao...tam na gorze gdzie mialam szwy ciagle w psychice uczucie ze bedzie bolec

• Mamusia
NO JA TEŻ DOPIERO 2 RAZY,JA SIĘ BÓLU NIE BOJĘ,BO PO TY CC TO INACZEJ MAM 🙂ALE ZNOWU MAM TĄ NAROŚL TAM W ŚRODKU I TO MNIE BLOKUJE.KURDĘ Z TYM SEKSEM:laugh: 🙃 NO JA DOPIERO NA POCZĄTKU PAŻDZIERNIKA DO LEKARZA I JAK TO COŚ CO MI UROSŁO ZEJDZIE TO BĘDĘ MOGŁA PIGUŁKI,A JAK NIE ZEJDZIE TO BĘDZIE TRZEBA USUNĄĆ 😞 ALE TO JESZCZE 3 MIECHY KURDĘ NA GUMKACH SAMYCH TO ZWARIUJĘ ZE STRESEM

• Mamusia
witajcie byłyśmy rano na usg bioderek i szlg by to trafił 🥴 bo nie jest dobrze, w jednym kąt 60 stopni w drugim 71 po obiedzie bylismy znowu u ortopedy i mała przez 6 tygodni bedzie nośić jakieś paskudztwo co nazywa się "ROZWÓRKA KOSZLI" aby wyrównac asymetrie i aby biodeka prawidłow się rozwineły ma w tym byc 24 h na dobe juto musze to kupić w sklepie ortopedycznym 😞
za 6 tyg znowu prywatnie usg i znowu prywatna wizyta u tego ortopedy od niemowlaczków.
Coś czułam że nie bedzie dobrze a i od środy muszę jeźzić na rechabilitacje w związku z tym.

• Mamusia
kurde sabincia 😞 a powiedzieli dlaczego tak jest??
ja sie urodzilam z niedorozwojem stawu biodrowego i mama zakladala takie cos w krok, w wozku w poprzek siedzalam,bo sie nie miescilam...i sie wyleczylo- cwiczenia tez byly..jak widzialyscie nk jestem ok 🙂 dlatego wiem,ze z Kamilka i Twoja kruszynka bedzie dobrze!

na nk zostawiam wam swoj nowy nr telefonu 🙂

• Mamusia
KURDĘ SABINCIA WSPÓŁCZUJĘ 😞ALE MOŻE SIĘ POLEPSZY,TRZEBA BYĆ DOBREJ MYŚLI.NAPEWNO BĘDZIE UCIĄŻLIWY TEN CZAS PRZEZ KTÓRY MAŁA BĘDZIE TO NOSIĆ,ALE TO WSZYSTKO DLA JEJ DOBRA 🙂KWIATUSZEK NA POCIESZENIE DLA WAS DZIEWCZYNKI 😘 BĘDZIE DOBRZE

NIEBO TY TO MIAŁŚ CHYBA SZYNĘ ZAŁOŻONĄ,BO KIEDYŚ SIĘ WŁAŚNIE TAKIE COŚ NOSIŁO.

• Mamusia
HEJ, BABECZKI 😎

NA POCZATKU CHCIALAM WAM NAPISAC, ZE OLEJ KOPERKOWY POTRAI ZDZIALAC CUDA PRZY KOLCE 😎 🙂 I OD RAZU LEPIEJ.

POWIEDZCIE , ILE MOZE STAC TAKIE MLEKO MODYFIKOWANE ROZROBIONE JUZ JAK MALY NIE WYPIJE WSZYSTKIEGO ? BO JA DUZO WYLEWAM I TO TAKIE MARNOWANIE.

CO DO HUSTAWEK TO WLASNIE TEZ CHCE TA CO MA ZOLTRI ALE ZE WZGLEDU NA TO ZE JEST TYLKO NA BATERIE CHYBA KUPIE TA GNIAZDO Z PROJEKTOREM CHOCIAZ KURCZE TAMTA FISHERA BARDZIEJ MI SIE PODOBA BO JEST TAKA BARDZIEJ WESOLA NO I MA DZIWKI ;D MAM JESZCZE KILKA DNI NA PODJECIE DECYZJI BO TO ZA KASE Z BECIKOWEGO.

SABINCIA, GLOWA DO GORY!BEDZIE DOBRZE, KOCHANA NA PEWNO! POCWICZYCIE I WSZYSTKO WROCI DO NORMY! ZOBACZ JAKA Z BEATKI LASKA JEST 😉 A TEZ MIALA TAKI PROBLEM

• Mamusia
ANULA JA MLEKA TEŻ MNÓSTWO MARNUJĘ,RAZ CHCIAŁAM ZAOSZCZĘDZIĆ KUŹWA I DAŁAM MAŁEJ TAK PO JAKIEJŚ GODZINCE ODGŻANE I JAK CHLUSNĘŁA NA MNIE TYM MLEKIEM,TO POWIEDZIAŁAM,ŻE JUŻ NIGD W ŻYCIU,GŁUPIA MATKA,ALE BYŁAM ZŁA NA SIEBIE 😠 TAKŻE JA ROBIĘ TAK JEJ 125 WYPIJE POWIEDZMY 70 W JAKIEŚ 15MINUT I BIORĘ JĄ ŻEBY BEKŁA I DAJE JEJ KOŃCZYĆ RESZTĘ,A JAK JUŻ NIE CHCE TO WYLEWAM 🙂

A MI MĄŻ KAŻE KUPIĆ TĄ HUŚTAWKĘ BO MÓWI,ŻE JUŻ MAMY W KOJCU DZIWKI I W LEŻACZKU,TO ZA DUŻO TEJ DŻUNGLI I MÓWI,ŻE TA BĘDZIE ODMIANA,A JA NIE WIEM CO ROBIĆ 🙃 JA TEŻ ZA KASĘ Z BECIKOWEGO,ALE JESZCZE NIE DOSTAŁAM TO SOBIE POŻYCZĘ Z NASZYCH HEHE:P :laugh:

SABINCIA ROZUMIEM,ŻE CI CIĘŻKO KURDĘ TEŻ BYM PEWNIE BYŁA PODŁAMANA,ALE MUSISZ BYĆ DOBREJ MYŚLI

• Mamusia
NO SABINCIA ROZUMIEM,ŻE CI SIĘ SERDUSZKO KRAJA 😞JA JAK SOBIE PRZYPOMNE MOJĄ JESSI JAKO KILKUDNIOWE NIEMOWLĘ Z WĘFLONAMI W GŁÓWCE,STOPKACH ITP TO DO DZISIAJ MI SIĘ CHCE RYCZEĆ,NIE MA NIC GORSZEGO JAK CIERPIENIE DZIECKA,CZŁOWIEK TAK BY CHCIAŁ TEN CAŁY BÓL WZIĄŚĆ NA SIEBIE 😞

• Mamusia
hej kochane. prosze o streszczenie, bo nie mam jak nadrobic 😞
U nas jest tragedia. Caly dzien kolki i nocka to samo. Dostaje silne krople na noc, bo cierpi okruttnie. Ja jestem wykonczona psychicznie i chyba depresje poporodowa dostalam, bo plakac caly czas mi sie chce.

Anulka, twoja druga wiadomosc doszla do mnie ale przerwana. Mialam 3 slowa na wyswietlaczu, wiec nie wiem co pisalas 🤨

Mam nadzieje ze u was ok.
Niebo jak po wizycie?
Sabincia, bardzo wspolczuje! Trzymaj sie kochana dzielnie, bo to w nas maja oparcie te malszki i musimy byc silne, wiem ze to tak latwo sie mowi, bo ja sama oadam juz z sil 😞 ale staram sie jeszcze nie poddawac, bo przeciez o dopiero poczatek...

Pozdrawiam was i caluje. Oczywiecie mysle o was.

• Mamusia
Velinko u nas bylo 5 dni masakry, maly caly dzien wyl a w nocy troche spal- wiec Ciebie rozumiem, i tez dostawalam wscieklizny i mialam dosyc,cale szczescie,ze maz wspiera!
nie bylam jeszcze u gina ☺️ ale w tym tyg pojde, mala juz nie boli.

• Mamusia
babulki dziwki czynia cuda hehehe

Sabincia mysl tylko o tym ze to dla malej dobra poplacze ale bedzie ok w przyszlosci.....ja nie znosilam patrzec na Ethana jak dostawal antybiotyk codziennie i mial weflon w raczce zeby go nie kuc...ale wolalam byc przy nim zawsze niz nie isc i pozwolic mu plakac samemu:P:P

kupilam mleko Bebiko, dzis dam mu na noc sprobowac...wybralismy bebiko bo jako jedyne jest zalecane jak sie karmi piersia:P