Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kurde Olivka mi ostatnio robi straszne sceny i nie chce cycka 😞 pręzy sie w deseczkę ,że ciężko ja utrzymac i je co 6godzin!!!!a zeczęło sie od przedwczoraj ,od kiedy zaczeła dostawać moje mleko z butelki jak idę na siłkę ,kurdę nie wiedziałam że te małe bestie są takie inteligentne 😠 mi cycki pekaja a ona beeeeeeeeee 😞 teraz napiła sie herbatki ,zrobiłam jej bo juz strasznie beczała i miała czkawke i zasnęła taka zapłakana ze łzami w oczach,a jadła o 14.00 😞

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kupiłam dzis kilka słoiczków ,z Hippa,bo inych firm tutaj nie znam i od 4 miesiąca czyli w przyszłym tygodniu zaczne jej jeszcze cos dawać bo mi padnie a odciągac żeby dawać zawsze z butli nie mam zamiaru albo bedzie jeść cycka albo przejde na modyfikowane ,najważniejsze juz dostała 😞 kupiłam ziemniak z maechewką,jabłko z gruszką ,i banan z brzoskwinią 😘 dobre?Mamuśki co juz faszerują swoje bejbiki tymi słoikami -doradzcie 😞

• Mamusia
no my już po zakupach i po zajęciach z Olcią i oczywiście po szczepieniu mała nawet nie pisnęła zuch dziewczynka 🙂

kupiłam w H&M małej super czapke i kozaczki z nowej kolekcji takie z futerka białego z czerwoną kokardką są zarąbiste jak znajdę an necie to wam puszczę linka

w realu sa już te pampersy tylko ceny zapomniałam 🥴

Gocha zdobęde ci tego reksia chodźby spod zieemi

• Mamusia
NO JA WKOŃCU MAM CHWILĘ,MAŁA JUŻ ŚPI,CHAŁUPĘ POSPRZĄTAŁAM PO GOŚCIACH.WESOŁO BYŁO Z DWÓJECZKĄ MALUCHÓW,NA PRZEMIAN KRZYCZELI 🤪

RADZIA DZIĘKI ZA INFO Z KASZKAMI MUSZĘ PODEJŚĆ DO ROSSMANA 🙂 😘

A Z PAMPRAMI FAJNE PROMOCJE.

NIEBO PREMIUM CARE DOPIERO WCHODZĄ DO SPRZEDAŻY I ZACZYNAJĄ SIĘ POJAWIAĆ W KAŻDYCH SKLEPACH 🙂

GOŚ JEDZONKA DOBRE DLA OLIVCI,ALE JA GRUSZKI JESZCZE NIE DAWAŁAM.

MY JUTRO JEDZIEMY DO WROCKA,BO MUSZĘ SOBIE JAKIEŚ SZMATKI NA JESIEŃ-ZIMĘ POKUPOWAĆ,BUTY,SPODNIE ITP,BO NIE MAM W CZYM CHODZIĆ,A ZA OKNEM CORAZ TO ZIMNIEJ I PEWNIE ZNOWU COŚ ZALICZĘ DLA BĄBLA:P :P

I MOJEJ CHYBA TEŻ ZACZYNAJĄ ZĘBISKA IŚĆ,BO NIE MIŁOSIERNIE SIĘ ŚLINI I BIAŁE DZIĄSĘŁA I WSZYSTKO PCHA DO GĘBUSI CO TYLKO MOŻLIWE,A DZISIAJ BYŁA TAKA MARUDA,ŻE MYŚLAŁAM,ŻE PADNĘ Z NIĄ 🤢

• Mamusia
Gos a powiedz Ty mi kochana jaka masz butle? bo moj ma tt i ssie i mleko sztuczne i moje odciagniete wlasnie z tt, a cyca jak szalony ssie,nie mam klopotu zadnego z cycem...no i jeszcze nie dostaje nic poza cycem i modyfikowanym. zaczne od soczkow i deserkow ale nie wiem ile na poczatek- 2-3 lyzeczki?? i ile mozna taki napoczety sloiczek w lodowce trzymac?? Radziu ty karmisz to powiedz ☺️
Anulko Ty tez...

ja tez chce z kotkami...... 🤨

• Mamusia
NIEBUŚ JA DAWAŁAM SOCZKU NA POCZĄTEK 25ML NA PRÓBĘ,A JEDZONEK 2-3 ŁYŻECZKI.JA PRZECHOWUJĘ SŁOICZEK 2 DNI W LODÓCE PO OTWARCIU TZN,DZISIAJ JAK ZJADŁA PÓŁ SŁOIKA TO JUTRO KOŃCZY,A JAK NIE ZJE TO WYRZUCAM,CZYTAŁAM,ŻE DO 2 DNI MOŻNA PRZECHOWYWAĆ TYLKO 😞

A CZAPĘ Z KOTAMI O JAKIEJ GOŚ MÓWISZ W H&M JA NIC NIE WIDZIAŁAM 🥴 JA MAM TĄ Z HELLO KITTY,ALE RACZEJ TYMUŚ W TAKIEJ NIE WYSKOACZY:laugh:

http://allegro.pl/item751392641_h_m_hello_kitty_nowa_czapeczka_74_80_jesien.html

A JESSI CHCĘ KUPIĆ TĄ:

http://allegro.pl/item750938435_h_m_czapka_pilotka_hello_kitty_6_8_l_122_128.html

BO JAK TU NA ALLEGRO 4 DYSZKI TO W SKLEPIE BĘDZIE ZA 3,TAK SAMO TA Z HK JA PŁACIŁAM 19,90

• Mamusia
jejuuu ale ta pilotka czad! sama taka bym chciala 🙂

dalam 150 max ale ktos mnie przelicytowal, nie dam wiecej,bo nowy fajny widzialam za ta cene wiec kupie ale jeszcze mysle ktory,bo jest fajny taki az do sufitu i moj diabel by pokochal,bo on skacze wysoko a z drugiej strony jest taki fajne miasteczko ale juz nie do sufitu....musze pomyslec. o takie:
http://allegro.pl/item754151439_drapak_dla_kota_producent.html

• Mamusia
jeszcze ta licytacje obserwuje:
http://www.allegro.pl/item751629329_duzy_i_wysoki_drapak_dla_kota_95x75x40_od1zl_bcm.html
ale nie wiem czy bede startowac...

smigam pod prysznic, cos sie nie tak czuje, brzuch mi dolega i jakas mam rewolucje, wzielam 2 paracetamole.oby nie jakes grypsko!

do jutra laleczki!

• Mamusia
Goś napisał:
anulka
ty przezczytaj dokładnie;napisałm podszyta polarkiem z kotkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dokładnie o ta mi chdzi co wkleiłas link! 😠

butle mam TYLKO tt 😞i pje bez problemu moje odciagniete a potem cyc bleeeeee
kurcze czasem tak jest ,ze jak zobacza,ze z butli sobie latwo leci to juz nie chca pracowac nad cycem...nie przejmuj sie i odciagaj jak masz, najwazniejsze wykarmilas! poza tym czy dajesz w butli czy w cycu- Gos dostaje Twoje! to jest wazne!

• Mamusia
hejka!

dopiero co usiadłam i sobie Was poczytałam.

Mój mężuś sobie imprezuje z kumplami, a ja mam chwile dla siebie 🙂)

Goś ja słoiczek podzieliłam na 3 razy. I taki słoiczek może być przechowywany w lodówce 48 h. Na początku dałam samo jabłko, poźniej jabłko z dynią..narazie nie zmieniałam.

Dzisiaj dałam Jasiowi kilka łyzeczek normalnego jabłuszka i niestety jeszcze nie toleruje, bo wyskoczyły mu na buźce takie czerwone kropeczki...wiec jeszcze nie pora. 😞

Goś, próbuj dalej z cycem, jeszcze jej sie odwidzi 🙂 A wogóle słyszałam że po 3-cim miesiącu zmienia sie skład mleka matki i staje sie ono bardziej syte, dlatego też karmienia bywają rzadsze. Moj Janek czasami wcina co 5 h a czasami co 1 h. Nawet w nocy bywa różnie.

ide sie opłukać a pożniej do łożeczka lulu, ale jeszcze z necikiem 🙂

• Mamusia
GOŚ TO TRZEBA BYŁO PISAĆ,ŻE Z KOTKIEM HELLO KITTY:P :P :P

CO DO CYCA TO CI NIE PORADZĘ 😞ALE FAKT MOŻE TAK BYĆ,ŻE POCZUŁA BUTLĘ,MOJA ODRAZU JAK POCZUŁA TO JUŻ CYCA NIE CHCIAŁA I DLATEGO SIĘ PODDAŁAM,BO NI BĘDĘ W NIESKOŃCZONOŚĆ ŚCIĄGAĆ 😉

NIEBO TE TWOJE KOTKI TO ROZPIESZCZONE 🙂

MÓJ MIŚ TEŻ JUŻ SIĘ KĄPIE,JESSI U DZIADKA,MAŁA ŚPIOCHA A JA OGLĄDAM TYLKO MNIE KOCHAJ,TA MAŁA TAM MNIE ROZBRAJA 🙃 A WYSZCZEKANA JAK JESSICA:laugh:

• Mamusia
Elo wlo:P:P:P:

oczywiscie sukienki nie kupilam bo jak icek wygladam albo jakies nie wyjsciowe te wszystkie...kupilam bluzke i spodnie lepiej:P:P:P:P

moja mama wlozyla malego do chodzika w sklepie i skubany tak sie cieszyl i przebieral nogami ze jamparoo niedlugo zawita u mnie w domu:P:P

Ethan krol i wladca dzis sobie zyczyla na rekach w sizedzisku ani mowy musial wszystko widziec cwaniak jeden:P:P:P

a co do tlustosci mleka to tak jak aniutka mowi moze mala sobie wystaraczajaca wydoi na kilka godzinek a co do butli to prawda z ethanem pod koniec tez tak bylo ze butle wolal nawe tt nie pomoglo:P:P:P

Z pampersami to samo u nas promocja ale ja i tak kupuje Pampersy w jumbo packach bo sie lepiej oplaca i wole pampers niz tescowe bo 2 funty roznicy a wydajnosc totalnie inna...a to jest promocja aby pozyskac srodki na dzieci z 'trzeciego Swiata"

Tylko mnie kochaj ...a ja zaczne kochac Zakoscielnego hehehehe

aha a moim m mam cisze

• Mamusia
Gocha monety sa po 7 białych i 3 białe tzn. nominał 7 zł i 3 zł.

Czapka jest taka sama jak te kozaczki coś podobnego do tego http://allegro.pl/item761059542_misiowa_czapka_czapeczka_na_zime_h_m_86.html
tylko czerwona kokardka i uszki jak załozylismy na naszego pączusia to zjeść się ją chciało.

Ta z hello kitty wydają mi się za cienkie na zimę 🥴 A tą fioletową chciałam kupić olce ale jej się nie podobała a ja bym sama w niej chodziła i focha strzeliła więc wyszła z niczym.

Beatko jazaczynałam podawać tylko jabłko i jak wyczytałam na necie za pierwszym razem możesz podać 50 gram o ile dobrze pamiętam 🥴 to jest z 5 łyżeczek i odczekać z dwa dnni ale nie ma sensu jak nic mu nie będzie zaraz to na następny dzień możesz więcej a potem to już wszytsko wprowadzałam z dniana dzień inne i więcej teraz już je zupki po 6 miesiącu.

aaa... dzisiaj lekarka mi powiedziała że od 4 miesiąca trzeba wprowadzać gluten czyli do jednego z karmień butlą dodać 1/2 łużeczki kaszy mannej aby dziecko przyzwyczajać.

Sprawdzała namczy prawidłowo przybiera i oblicza się to tak: dziecko do 5 miesiąca powinno przybrać 3,5 kg do masy urodzeniowej więc u nas Gocha skończy 5 miesięcy 18 maja i powinna warzyć 6400 a na dzień dzisiejszy warzy 7100 😉 więc wszytsko gra:laugh:

Badała ja jeszcze pod kątem prawidłowego rozwoju i wychodzi ponad swój wiek o ok 1 miesiąc 😉

Zoltri umyj się i wskakuj pod kołderkę na ciepłe lody to wam przejdą fochy:P

• Mamusia
robie sobie tipsiki a wlasnie skonczylam...nienawidze sama robic bo zajmuje mi to jakies 3 do 4 godzin i wlasnie koncze:P

radziu spie u mamay bo tu mialam caly sprzet a nie chcialo mi sie tego targac

jak twoja lekarka tak twierdzi ze 3.5 kg to gdzie moj pudzian sie miesci jak on 9kg 🙂 🙂 🙂 czyli przybral 5 kg...a 2 w ciagu pierwszego miesiaca na moich sterydach...wszyscy mowia ze jest ok hmmm on dostaje butle tyle razy ile powiennien i do tego deserek i moze obiadek