Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
HEJ 🙂

MI SIĘ ZACZĄŁ KOSZMARNIE DZIEŃ,A I JUŻ NOC 😞 MAŁA DAŁA MI POPALIĆ,OCZY MAM NA ZAPAŁKI,CHYBA JĄ PRZECHWALIŁAM 🤢 BO WCZORAJ JĄ NAKARMIŁAM PRZEZ SEN O 23 TO MÓWIĘ SOBIE DŁUŻEJ POŚPI,ZJADŁA 90ML I POBUDKA O 2 ZNOWU 90ML,POBUDKA O 5.30 60ML,POBUDKA O 7 I DALEJ NIE ŚPI,MAM TOTALNIE DOŚĆ,A DOTEGO DOSTAŁAM NORMALNY OKRES I SIĘ ZE MNIE LEJE TEŻ 😞 ALE Z JEDNEJ STRONY SIĘ CIESZĘ,BO WIEM,ŻE CHYBA WSZYSTKO OK ZE MNĄ SKORO MAM @,DZIEWCZYNY A UŻYWALIŚCIE TAMPONÓW NA TĄ PIERWSZĄ @?

ANIUTKA JA TEŻ JESTEM GRUBAS WARZĘ 74KG I MAM TO GDZIEŚ:P 🤢

BHRKA NO ALE JA CHCAŁAM JAKIŚ DRES FIRMOWY TAKI MAŁY 😞 A U NAS CIĘŻKO DOSTAĆ,MAM ZŁOTY ADIDASKA,ALE NA 9M-CY:P BO JEŚĆ NIE WOŁA A TAK MI SIĘ PODOBAŁ.

ANULA U MNIE TO SAMO,ŻE BARDZIEJ KOCHAM VANESSE,BO SIĘ NIĄ WIĘCEJ ZAJMUJĘ,ŻE JEJ KUPJĘ,NAWET JAK IDĘ PO GŁUPIE MLEKO TO JESSI MUSZĘ SOCZEK BOBOVITY CZY HIPPA KUPIĆ 🙃

IZA SUPER,ŻE NAS ODWIEDZIŁAŚ,ALE WSPÓŁCZUJĘ CI TAKIEGO MĘTLIKU,KWIATUSZEK DLA CIEBIE 😘

KATHY TY TEŻ SIĘ MASZ 😘 😘

MIŁEGO DNIA CHOCIAŻ DLA WAS,BO WIEM,ŻE MÓJ BĘDZIE DŁUGI I MĘCZĄCY,BO ZNOWU SIĘ ŻMIJA DRŻE W NIEBOGŁOSY 😠

• Mamusia
naszczescie mam mala @ wiec tampony niepotrzebne ale jakos i tak bym nie uzywala przeczekam z dwa mieszki....bo to jednak moze wywolac infekcje jak cos nie jest ok a mnie lekarz jeszcze nie widzial.....anulka moj wstal o 4 ale to norma dwa razy nocy dzis wyjatek byl....wiec nie marudz heheheh ciesz sie z emalutka kocha spac dlugo heheh

• Mamusia
no to Anulka poczujesz ze masz dziecko w domu 🤪 🤪 u nas tak kazda noc wyglada 🙂)karmienie o 23,3, o piatej kupa i o 6 karmienie.wiec kazda noc nieprzespana ale juz sie przyzwyczaiłam 🙂)a tak powaznie Vanessa moze marudzic na pogode bo jest taka do dupy i dzieci tez to odczuwaja..

a co do wagi to przy mnie jestes laska 🤪 🤪 ja 74 wazyłam przed ciąża 😞 a teraz mam jeszcze dodatkowe 10 kg 😞 i nie mam dosłownie w czym chodzic 😞((

Jas sie obudzil i marudził a dziadek odchodzil od zmysłow dlaczego 🙂))okazało sie ze dziecko poprostu ma nasrane hehe

• Mamusia
WIECIE MOŻE JESTEM STUKNIĘTA,ALE JA WIERZĘ W "ZŁE OCZY",BO NIE RAZ MI SIĘ ZDARZYŁO,ŻE KTOŚ FAŁYSZYWY COŚ O NIEJ MÓWIŁ,NP MAM TAKĄ STUKNIĘTĄ KOLEŻANKĘ CO KŁAMIE NA KAŻDYM KROKU I KIEDYŚ SIĘ MNIE PYTA CZY MAŁA GRZECZNA I CZY DOBRZ ŚPI,A JA ŻE TAK ITP,A ONA NO TO SUPER Z NIĄ MASZ I TYLKO WRÓCIŁYŚMY DO DOMU,A MAŁA BYŁA TAKA MARUDNA,ŻE SZOK.NO I WCZORAJ GADAŁAM Z MOIM WUJKIEM (tEŻ TAKIM FAŁSZYWYM)I ON COŚ SIĘ ŚMIAŁ,ŻE MAŁA UPASIONA,(BO WIDZIAŁ ZDJĘCIE NA NK Z TYM MAŁYM A TO JEGO WNUK )ŻEBYŚMY JEJ TYLE NIE DAWALI JEŚĆ BO BĘDZIE TŁUSTA I GŁUPE GADANIE NO I ASZ BABO PLACEK CAŁĄ NOC SIĘ NAJEŚC NIE MOGŁA 🤢

• Mamusia
Aniutka napisał:
no to Anulka poczujesz ze masz dziecko w domu 🤪 🤪 u nas tak kazda noc wyglada 🙂)karmienie o 23,3, o piatej kupa i o 6 karmienie.wiec kazda noc nieprzespana ale juz sie przyzwyczaiłam 🙂)a tak powaznie Vanessa moze marudzic na pogode bo jest taka do dupy i dzieci tez to odczuwaja..

a co do wagi to przy mnie jestes laska 🤪 🤪 ja 74 wazyłam przed ciąża 😞 a teraz mam jeszcze dodatkowe 10 kg 😞 i nie mam dosłownie w czym chodzic 😞((

Jas sie obudzil i marudził a dziadek odchodzil od zmysłow dlaczego 🙂))okazało sie ze dziecko poprostu ma nasrane hehe

Aniutka to wazysz tyle co ja :/ no ale damy rade.
Jas ma jedzenie tak jak Rozalcia tez tak miedzy 22 a 24, nawet 1 w weekendy ja kapiemy i karmimy i do 6 śpi - ale moja rodzinka mówi ze to super bo tak jakby przesypia nocki... aż głupio coś było mi powiedzieć, a przeciez tez przez to nie moge sie wyspac:/

• Mamusia
moja mama juz robila 'odczarowania' bo mowila ze ktos go zaczarowal i lizala mu czolo 3 razy i splola i niby jak slone to zauroczone niby ja bylam uroczona jak bylam mala i moja babbcia 'czary' nad moja glowa...ale czerwone wstazki mam w wozku i siedzisku

a ja tez waze 74 hegher

• Mamusia
hej laski!

z waga dojdziemy wszystkie, jedne szybciej a inne pozniej, spoko!a tu cos o jedzeniu:
http://kuchnia.wp.pl/index.php/health/prop/id/458/t_c/1

u mnie nocki sa takie same- po kapieli karmienie(zasypia ok.23ej) w nocy miedzy 3-5 karmienie (roznie sie budzi) i nad ranem. pozniej juz wiecej nie spi niz spi,bo jest jasno i cos sie wokól dzieje.jedynie sztuczne mleko sprawia,ze spi jak zabity, bankowo dodaja jakies "narkotyki" 🤨

u mnie byla czerwona kokardka ale gdzies ja wcieło- zapewne stała sie kocia zabawka 😉

anulka dzieci nie sa zawsze grzeczne i spiace non stop, nie wymagaj tego! i nie mozesz miec lepiej niz my:P teraz czas na Ciebie 😎

• Mamusia
Cześć

Anulka7 ja mam to samo oczy na zapałki. Kubuś dał nam totalnie popalić w nocy. Zaspał się na twardo sam już o 19, i pierwsz pobudka już o 23 i potem co trzy godz. Brzuszek go boli, bo widze ze stęka bardzo. Kupke mu znów chyciło, a miałam już spokój dwa tygodnie. Teraz z płaczu mi już sam padł. Moze to ta wredna pogoda.

Też dołączam do grona grubasków 65 wagi na 160. U mnie to o tyle niebezpieczne ze mam astme i mozliwosć cukrzycy, bo mama choruje na cukrzyce. Dostała ją zaraz po ciąży.

A co do złych oczu to prawda. Mnie uczyła babcia ze jak ktoś z takimi oczyma odwiedzi maleństwo to zaraz po wijściu z domu zrzuca się w drzwi podusią maleństwa. Może zabobon, ale w kilku wypadkach sie sprawdził.

My na odczarowanie mamy czerwony wózek, nosidełko, fotelik samochod. Tak na wszelki wypadek 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
RENI CUKRZYCĄ SIĘ NIE MARTW TAK ZABARDZO,BO GENY SIĘPODOBNO PO DZIADKACH DZIEDZICZY A NIE PO RODZICACH 🤢 MOJA BABCIA NIESTETY MA CUKRZYCĘ I TO JUŻ Z 15 LAT SIĘ KŁUJE W BRZUCH 😞 A DO TEGO WSZYSTKIE DOLEGLIWOŚCI Z NIĄ ZWIĄZANE,OCZY JEJ SIADŁY ITP 😞NO I OSTATNIO Z TYM ZAPOMINANIEM MA PROBLEMY 😞

MÓJ WYJEC ZNOWU WYJE 😞

NIEBO A W DZIEŃ BYNAJMNIEJ MI SIĘ TRUDO PRZESPAĆ BO NIE MAM KIEDY,TO OBIAD TO ZAKUPY TO COŚ OGANĘ I ZARAZ 17-18 TO WRACA ŁUKASZ I JUŻ MI SIĘ WTEDY NIE CHCE SPAĆ.

• Mamusia
Anulka to właśnie po babci mam astme, mam nadzieje że moja kochana rybeczka ma geny po tatusiu i bedzie zupełnie zdrowy.
Na razie śpi ale kręci bo po brzuszku mocno bo aż płacze przez sen.

W dzień się nie da spać!!! Ja przynajmniej nie potrafie :P

• Mamusia
moj nie mogl zasnac i sie meczyl, dorobilam mu 30ml sztucznego, wypil pomarudzil i wreszcie spi 🙂 od 9tej nie spal ten mały terrorysta!

kurcze napisalam do radzi o nazwe kliniki stom., bo ona leczy zeby tu w gdansku a ja mialam zapisane gdzie ale po formacie nie mam danych 😞 nie wiecie czy radzia zmienila nr tel? a moze ja mam zly? ktora ma to napiszcie mi na nk plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

• Mamusia
niebo napisał:
moj nie mogl zasnac i sie meczyl, dorobilam mu 30ml sztucznego, wypil pomarudzil i wreszcie spi 🙂 od 9tej nie spal ten mały terrorysta!

kurcze napisalam do radzi o nazwe kliniki stom., bo ona leczy zeby tu w gdansku a ja mialam zapisane gdzie ale po formacie nie mam danych 😞 nie wiecie czy radzia zmienila nr tel? a moze ja mam zly? ktora ma to napiszcie mi na nk plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

poczekaj niebo już Ci piszę

• Mamusia
wiecie no miałam to samo z tymi złymi oczami - jak byłam na tej uroczystości to był nasz były sąsiad i gdy tylko podszedł zobaczyć małą to aż mi ciarki po rękach przebiegły, potem moja siora ją trzymała i znowu ten sąsiad podszedł i blady strach... ufff

ja całe szczęście nie mam problemów ze zdrowiem, kiedyś miałam coś z tarczycą - jakby wróciło to może byśmy się nad morze przeprowadzili hihi

a my po szczepieniu :/ biedna Rozalcia o właśnie się obudziła - ale strasznie płakała gdy była kuta, potem dałam jej jeść i się uspokoiła i usnęła a teraz mam ją posmarować altacetem żeby nie było obrzęków.

a waży już 5,5kg wielkoludek mój 🙂
nie to co Pudzianek ale 🙂

• Mamusia
BHRKA DOBRZE,ŻE JUŻ MAŁA OK,A NASZE BIDULE TEŻ PŁAKAŁY,BO TO NIC PRZYJEMNEGO,CZŁOWIEK STARY,A NIE LUBI ZASTRZYKÓW CZY POBIERANIA KRWI A CO POWIEDZIĆ TAKIE MALEŃSTWA 😞

ZAAPLIKOWAŁAM SOBIE TAMPONA MAM NADZIEJĘ,ŻE MI NIC NIE BĘDZIE 🤢 BO MAM SERDECZNIE DOŚĆ TYCH ŚLEDZI:P PO PORODZIE.KURDĘ A 11 MIESIĘCY BYŁ SPOKÓJ Z @ I NA NOWO SIĘ ZACZĘŁO 😠

• Mamusia
jestem 🙂)

obiadek zrobiony, jabłecznik upieczony a Jasiu przy cycu 🙂 spał mi pieknie, że wszystko mogłam zrobić:P

moja mamcia tez miała cukrzyce 😞 ale umarła na kamice nerkowa 😞 w dzisiejszych czasach banał ale dwadziescia lat temu, z tym nie mogli sobie poradzić 😞(