Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hmmm witaj Rosse. na kiedy masz termin bo chyba coś w mi sie zdaje ,że podobnie do mnie 🙂) ale bedziemy sie drzeć na Tych salach na po całej polsce i europie rozsianych ehhehe 🙂 i niech sie doktorki boja bo ostre mamuski będziemy i pogryziemy za nasze dzieciaczki jak im będa krzywdke robić wrrrr..

Elwirkaaa jak ja ci zazdroszcze ja bym tam cały dzień siedziała i wydziwiała z deserami hmmmm... wiem jakie to plusy były pracowac w restauracji a jeszcze prowadzic... ulalllaaa ja bym przytyła nie 4 ale z 12 kg juz 🙂))

Aniłku własnie a mi nic nie daja kosmetyki nawet mam nie fajna buzie a jak umyje szarym mydłem jest ok 🙂) i ciii ale tez mam syfki pomiedzy włosami na głowie i to uuuu ale nikomu nic nie mów 🙂

🤪 czyli prawda zima w polsce ha a ja juz kupiłamłapawiczki i czapke uszatke z futrem( bo na rajdzie zimno było) i ide lepić bałwana 🙂) albo lepiej spojrze w lustro i bede miała juz gotowego..

🤪

• Mamusia
a u mnie też na plus
włosy rzadziej się przetłuszczają
paznokcie bardzo szybko rosną i mniej się rozdwajają niżeli wcześniej
cerę mam taką delikatniutką,i prawie już bez sywków,bo na początku ciąży to strasznie byłam wysypana i włosy mi się tłuściły no i wypadały a teraz nic :P bardzo mnie to cieszy ta zmiana.
tylko nie mam takich smaków na jedzenie jak wy, czasem zdarzy się,owszem ale to raczej nic treściwego. a tak to jem bo jem i małe porcje ale częste. jem pomału jak na skazanie bo klucha mi stoi w dalszym ciągu w gardle.
Jeśli chodzi o pogodę to u mnie na razie tylko leje deszcz już któryś dzień z kolei i są silne wiatry a mieszkam na granicy już małopolski z podkarpaciem i powiem szczerze że mam nadzieję że gdy jutro się obudzę i zerknę do okna to zobaczę śniegu po pas 😆

• Mamusia
Bleee jak mozna jesc sledzie... Na sama mysl zgaga mnie pali... Za to dzis znow zrobilam fasolke na obiad 🙂
Cera i wlosy sie bardzo sie poprawily niz w pierwszym trymestrze. Natomiast samopòoczucie chyba dzis umre... Jutro ide od lekarza bo strasznie mnie brzuszek boli, mam takie dziwne skurcze po odstawieniu no-spy, a musialam ja odstawic, bo nie moglam spac w nocy i strasznie bolala mnie glowa. Mam nadzieje tylko ze nie wyladuje w szpitalu...

• Mamusia
Oj, ale tu śledziami pachnie 😁
No ja za to pierwszy raz dziś zjadłam śledzie w sosie żurawinowym... i jednak wolę w musztardowym :P
Współczuję Wam dziewczyny z tą zgagą. Ja jem łodkie, kwaśne, ostre i na szczęście nic mi nie jest.
Wzięłam się po południu wreszcie za przesadzanie kwiatów, bo już mi się nie mieściły w starych doniczkach. 😉
Teraz piję herbatę zieloną 😆
Zastanawiam się czy można ją pić bez ograniczeń, czy nie za bardzo? Gdzieś tu na forum wyczytałam,że niby nie jest dobrze zbyt dużo jej pić...
Ja tak średnio 2 kubki dziennie jej wypijam i mam nadzieję,że jest całkowicie bezpieczna, bo bbbbbardzo ją lubię.
Choć lubię też rozpuszczalne herbatki Ekoland, szczególnie cytrynową, ale w nich niestety nie ma nic naturalnego i staram się jej nie pić zbyt często.

• Mamusia
Karka napisał:

Teraz piję herbatę zieloną 😆
Zastanawiam się czy można ją pić bez ograniczeń, czy nie za bardzo? Gdzieś tu na forum wyczytałam,że niby nie jest dobrze zbyt dużo jej pić...
Ja tak średnio 2 kubki dziennie jej wypijam i mam nadzieję,że jest całkowicie bezpieczna, bo bbbbbardzo ją lubię.
Choć lubię też rozpuszczalne herbatki Ekoland, szczególnie cytrynową, ale w nich niestety nie ma nic naturalnego i staram się jej nie pić zbyt często.

"Zielona herbata pita w rozsądnych ilościach (2 szklanki dziennie) nie zaszkodzi dziecku, jednak jej nadmiar może być niebezpieczny. Przypuszcza się np., że zawarte w niej substancje aktywne hamują wzrost komórek, a zatem mogą źle wpływać na rozwój płodu. Natomiast czarna herbata silnie pobudza system nerwowy i ma właściwości zapierające, może więc nasilić zaparcia często trapiące kobiety w ciąży."

zrodlo: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/brzuszek-a-herbata_35127.html

Ja za to kiedys czytalam w poradniku: "Ciaza. 40 kolejnych tygodni"ze nie powinno sie pic zielonej herbaty ze wzgledu na to ze dzieki niej kwas foliowy nie jest wchlaniany przez oragnizm.

• Mamusia
Dziewczyny, co do wyprawki dla dziecka. Znalazlam bardzo fajny artykul. Wkleilam te informacje to watku dotyczacego wyprawki. Zapraszam do lektury, jest tam sporo dobrych rad - szczegolnie dla mam poczatkujacych 😉

http://www.brzuszek.net/index.php?option=com_fireboard&Itemid=99&func=view&catid=7&id=129839#129839