Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
june zonk 🙂) kurczak będzie pyszny 🙂) ale ehhh rodzynki 😞 ja od małego dziecka ich nie lubie 😁

MAMYY wy też macie juz takie płytkie pępki ?? BO ja normalnie miałam bardzo gleboki a teraz dziurka jest duza i kawalek dalej juz koniec 🙂) myslicie że tak szybko wypycha je.. ja mysałam ze tak w 6 miesiacu..

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kassen on chyba na wszystko ja nie wiem mąż jak zadzwoniłam to powiedzaił zebym odkreciła jakieś coś na dole pieca i juz było ok 🙂 to moje pierwsze podboje z piecem bo wczesniej mieszkałam w bloku i nie miałam pieca 🙂 a co do pępka to mój pępuch zrobił się duży że mąż się śmieje z niego że niezła dziura ale spłyca mi sie coraz bardziej 🙂

• Mamusia
no no tak to o to tam chodziło Paulinko 🙂)

Anitka masz racje wyglada to slodko tym bardziej jak dzidzia tam kopie i wszystko podskakuje

wlasnie zauwazyłyście jak nam brzuszki faluja np ja mam teraz piłke po srodku brzucha

a rano po lewej stronie koło kosci biodrowejbyła a reszta plaska 🙂) fajnie to wyglada jak sie wstaje i jak sie zaczyna chodzić to te uczucie przesówania sie jest wprost ahhh.. wiecie co warto byc kobieta chocby dla tych chwil teraz i potem jak już będzie po tym krzykliwym porodzie te momenty pierwszy płacz mróżenie oczek złapanie mała raczka naszego paluszka ahhhh 🤪

• Mamusia
June Ty też masz kolczyk?? no noo a wyciagnelam od razu jak sie dowiedziałam że jestem w ciazy bałam sie że potem ta dziurka bedzie strasznie wygladać i wolałam by troche chociaż zarosła.

napiszcie co czujecie jak się rusza o czym myslicie... bo chyba to sa te najpiekniejsze i najspokojniejsze myśli w ciagu dnia 😁

• Mamusia
racja ruchy dziecka są bardzo przyjemne , moja kruszynka daje znać o sobie już coraz częściej, a najbardziej wieczorem jak sie kladę na lewym boku, w ciągu dnia też czuję np. jej czkawkę i jest to śmieszne ale przyjemne , jak się rusza to sobie myślę ze w ten sposób nawiazuje ze mną kontakt i wtedy rozmawiam z brzuchem sama 🙂

• Mamusia
ania175 piszesz że byłaś w szpitalu,czy coś poważnego się działo ??

oo tak ruchy są super każdego dnia jak się kładę do łóżka to czekam na kontakt z maleństwem 😆 bo wtedy najczęściej go czuję. Ale muszę powiedzieć jak pierwszy raz mnie kopnął to aż się zerwałam przejęta co to 😲 i tak kilka razy jeszcze zrobił to się oswoiłam ale uczucie było jakbym miała zaraz pod skórą jakiegoś obcego :laugh: za dużo filmów się naoglądałam :P

• Mamusia
Cześć Dziewczynki! Dzisiaj byłam u lekarza i juz znam płeć 🙂 będzie Paulinka 🙂 powiedziałam lekarce że nie wyjdę póki mi nie powie i nie miała innego wyjścia :laugh: :laugh: :laugh:
Teraz to czekam już tylko na jakieś mocniejsze kopniaczki.
Od początku przytyłam tylko 1,6 kg więc źle nie jest 🙂

• Mamusia
ahhh właśnie się wzięłam za kotlety z piersi, buraczki i ziemniaczki mniam ale pycha :P
dziś obeszłam całe miasto w poszukiwaniu loda tartufo kakaowego i nigdzie nie znalazłam a przeszłam kawał drogi od sklepu do sklepu 😞 tyle kilometrów co ja zrobiłam i nie było nigdzie 😞 musiałam się wkońcu zadowolić takimi litrowymi z biedronki :P

• Mamusia
to super! dzięki za odp. muszę się go napić bo jakoś strasznie mam smak. Kurcze ciekawe co we mnie siedzi i rozrabia ? on czy ona?? hmm wszyscy mi mówią że to będzie dziewczynka ale ja czuję inaczej 🙂 tyle już z was zna płeć a mnie trzyma w niepewności bobas
No i muszę powiedzieć że brzuchol tak nagle zaczął się szybko pojawiać 😉 już nie da się ukryć że siedzi tam dzidziuś :P

• Mamusia
anulab84 napisał:
asiula83 fajnie, że znasz już płec... Ja to się już doczekac nie mogę 😉

już niedługo i sama będziesz wiedziała 🙂 ze mną lekarka dzisiaj nie miała innego wyjścia 🙂 miałam dowiedzieć się dopiero na połówkowym ale już dziś nie wytrzymałam i poprosiłam żeby zrobiła no i się udało
wreszcie mogę zacząć kupować ubranka bo póki co to nic nie mam

Asiula83 gratuluje dziewczynki 🙂
No ja tez mialam kolczyk ale jak tylko dowiedzialam sie o ciazy zrezygnowalam z niego, mam jeszcze w jezyku i ginek mowi ze lepiej uwazac bo podczas ciazy zabki sie psuja bardziej a kolczyk tylko podraznia szkliwo ale tyle sie nacierpialam dla tego kolyczka i to dwa razy ze jakos nie mam serca go sciagnac :P zabki narazie zdrowe wiec ok 🙂
Co do ruchow to jest to mega uczucie i zaden z facetow nie jest w stanie sobie wyobrazic jak to jest czuc dziecinke w brzusiu. Juz mowilam Mojemu ze jest to takie niesamowite 🙂 Moj Synus wlasnie kopie i to takie smieszne jak zaczepia najlepsze to to nacisne delikatnie w tym miejscu gdzie kopie to za chwilke kolejny kopniak i tak sie bawimy 🙂 polecam 🙂
nawet ginek mi pokazywal jak pobudzac malucha...na wypadek gdybym dluzej nie czula kopniaczkow. Procz slodkiego mozna jeszcze zlapac brzusia i potrzasnac nim delikatnie a za chwile na pewno bedzie kopniaczek 🙂
Moj narazie kopie wiec nie testowalam hehe 🙂