Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karka odstaw makarony sosy i sol przedewszyskim SOL jedz ryż z owocami np

moje posiłki nie sa jakies ogromne ale zato miedzy czasie wchłaniam nie zmierne ilości slodyczy i lodów 🙂 ogórki sledzie sa fuuujjjj..

ale np serek homo + komfitura truskawkowa z ryżę bądz pieczywe bezglutagenowym jest pycha.

WAZNE,

PAMIETAJCIE BY TERAZ NIE SPOŻYWAĆ DUZEJ ILOŚCI BIALEGO PIECZYWA I PRODÓKTÓW Z DUŻĄ ILOŚCIA GLUTAGENU.

PONIEWAŻ JEST TO SUBSTANCJA UZALEŻNIAJĄCA KTÓRA WPŁYWA NA ORGANIZM DZIECKA W TAKI SPOSÓB ,ŻE BEDZIE MIAŁO UCZULENIE PO PORODZIE NA TEN SKŁADNIK KTÓRY JEST PRAWIE WE WIEKSZOSCI JEDZENIA A NAWET NAJMNIEJSZA ILOŚC SPOŻYTA PRZEZ NAS WYWOŁA WYSYPKE.

JA DOSTAŁAM TAKA PRZESTROGE BO MOJA CIOCIA DUŻO ZJADAŁA PIECZYWA I TAKICH PODOBNYCH RZECZY A MALO INNYCH POTRAW I MOJA MAŁA KOCHANA KUZYNKA DO 6MIESIECY) POTRAFIŁA WYSYPAC A JEST TO TAKIE NIE ZA DOBRE DLA NASZYCH NIUNKÓW

• Mamusia
ELWIRKO POWIEM CI ŻE NIE MAM ZNACZY SIE JAK PORÓWNUJE Z INNYMI TO JA SIE NIE CZUJE W CIAZY I NIKT TEGO NAWET NIE ZAUWAZA U MNIE ZA SZYSBKO DOPIERO JAK SIE KTOŚ ZACZNIE PRZYGLADAC TYM BARDZIEJ ,ŻE JA LUŻNO SIE NOSZE 🙂

A CO ZA CZYM IDZIE CZUJE SIE CO RANO JAK PO NIEZŁUM WEWNETRZNYM LANIU ZE CZESTO MAM PROBLEM Z PORUSZANIEM BO CZUJE ,ŻE MOJ POKEMONEK JEST JUZ BARDZO DUZY I WIDZE JAK SIE WYPYCHA 🙂) A WAGA BARDZIEJ W CYCKI POSZŁA 🙂)

ALE PO WIZYCIE WCZORAJSZEJ U MAMY DOWIEDZIALM SIE IZ ONA ZE MNA PRZYTYLA 12 KG I ŻE BARDZO SIE NOCAMI KRECIŁAM A W DZIEŃ SPAŁAM TYLKO JAK JEŚĆ CHCIALAM TO SIE KRECILAM 🙂)

• Mamusia
hehe jeszcze ja nie znam płci 😉 i nie wiem jak wytrzymam jeszcze tą niepewność aż 16tego się dowiem,oczywiście może się dowiem 🥴
lini żadnej nie mam ,pępek płytszy się robi i przytyłam od początku całej ciąży 2kg na razie :P czyli 56kg ważę przy wzroście 164cm. Ale zaczyna to śmiesznie wyglądać bo wszystko mi idzie na brzuch i cycki a nóżki i rączki zaczynają przy tym patyczkami się robić, czyli pewnie będę chuda z piłeczką (ciekawe jak ja będę miała siłe udzwignąc brzuchol jak już powoli się zaczynam męczyć) to co będzie później :laugh: będą mnie na wózku wozić :laugh:

• Mamusia
witam dziewczynki , przeżyłam badania podstawowe , a jutro sie wybieram na test z glukozą

Monisiaczek jeżeli chodzi o cesarskie cięcie i jeżeli masz do tego wskazania to niestety ale musisz sie przygotowac na to że faktycznie wiecej niż 3 dzieci nie mozesz mieć .3 porody rozwiazane cesarskim cięciem strasznie oslabiają macicę i kazda nastepna ciaza grozi jej pęknieciem a przede wszystkim twojemu zyciu , więc po 3 takim porodzie z tego co wiem podwiązuje sie kobiety w celu zapobeganiu kolejnym ciazom i nawet na to za bardzo nie masz wplywu - musisz sie zgodzic i już .
Kapusniakiem mnie zarazilyscie jutro bez gadania gotuje .
Znowu czytam ,że przybyło chłopcow - co sie dzieje ? bedzie przewaga , nasze dziweczyny beda mialy potem wiekszy wybór 🙂

Odwiedziłam dzisiaj moje kol. w pracy przy okazji zrobilam sobie badania na miejscu, szefowa mnie wkurzyła , bo na jesien nasz szpital zafundowal swoim pracownikom bezplatne szczepienia p/ grypie , a moja oddziałowa mnie olała i nie wpisala na liste , A przecież jako cięzarna powinnam dostać je w pierwszej kolejniości 😠

• Mamusia
Ja miałam przewagę chłopaków w rodzinie. A oprócz tego w mojej się pierwszy chłopak urodził czyli mój brat i w rodzinie u mojego męża też pierwszy był chłopak i może dlatego czuję że to moje małe to będzie właśnie chłopak 😉 oczywiście mogę się mylić ale tak jakoś strasznie czuję

Jak mi któraś powie że też tak miała z obu stron a ma córę to zwątpię ?? 🙂

• Mamusia
anulab biedna jesteś z tym bolem , moze jakis masaz ?

ja mialam tez wyniki ok ale lekarz kazał mi brac - kupuje Falvit mama bo najtanszy a niczym sie nie różni oprócz ceny od innych, a wcześniej bralam tylko folik na początku ciazy , lekazr mowil ze to starczy tym bardziej ze miałąm na poczatku straszną zgagę i niepotrzebnie bym obciażała żołądek