Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć dziewczyny, ja już na nogach po śniadanku, mała śpi 🙂
Montusia masz podobnie jak ja, jak nakarmię małą to nie zawsze się jej odbija tylko się pręży i gnie, prze to jej się czasem ulewa. Robię tak jak Ola kładę ja na boczku i wtedy jest ok 🙂
Co do diety jem wszystko oprócz smażonego. Dziewczyny polecam karmienie piersią bo nie trzeba wtedy diety ja lecę z wagi mniej więcej od 1 kg do 2 kg dziennie, wyobrażacie sobie lepszą dietę?? bo ja nie 🙂

• Mamusia
A wiecie co?? wczoraj wzielam sie za rozmowe z mezem o moich rozstepach.:laugh: :laugh: Od razu oczywiscie zaczelam sie tlumaczyc wymieniac nazwy jakis drogich kremow i wogole. A on mi na to ze jemu to wcale nie przeszkadza. Ze przeciez on wie ze ja cala ciaze sie smarowalam (nawet w nocy jak na siusiu szlam) i ze to nie moja wina, bo to robota naszego kochanego synka. I jakby przestal mnie kochac za rozstepy to tak jakby sie go wyparl 😉 😉 .

Normalnie mnie zaskoczyl bo zawsze przywiazywal wage do kazdego mojego kilograma i wogole. hehe a teraz normalnie jestem w szoku jego zmiany.

• Mamusia
Cześć Brzuszki i nasze cztery Mamuśki :laugh:
U mnie świeci piękne słoneczko, więc i nastrój dobry.
Jedyne co mnie pobolewa to mam wrażenie jakby mój pępek chciał pęknąć. Mam wzdłuż aż taką siną linię... Do tego nadal takie kłucia w kroczu, które nie wiem o czym świadczą.

Ola - witaj kochana spowrotem. Cieszę się,że poród nie kojarzy Ci się z jakimś horrorem 😉 A Majeczka śliczna... taka mała kruszynka 🙂 ps. Jak tam Eliza na nią reaguje? Już się czuje mamaą number 2? :P

Elwira - spokojnie, przyjdzie na Ciebie jeszcze kolej i ani się obejrzysz bedziesz ze swoim dzieciątkiem 😉

Rozumiem, że Kamis może wyczekiwać już z niecierpliwością, bo zostały jej 4 dni 🤪
Pozostałe Brzuszki prosi się o cierpliwe czekanie na swój termin :P

• Mamusia
Aśka - ja akurat na razie na brzuchu nie mam rozstępów. W ogóle te moje są zupełnie inne niż Twoje, bo są od początku raczej białawe, a nie czerwone.
W każdym razie na początku smarowałam się kremem Perfecta Mama, ale w obawie przed nowymi rozstepami kupiłam taką oto Mustellę: http://allegro.pl/item921862218_mustela_krem_przeciw_rozstepom_cena_bez_pudla.html
No i na mnie nie podziałała. 😞 Mimo regularnego smarowania pojawiły się nowe rozstępy, dlatego tej nie polecam.
Skusze się w akcie desperacji po porodzie jeszcze na taki produkt Mustelli, który Cruella polecała kiedyś: http://allegro.pl/item891620341_mustela_krem_intens_dzial_na_rozstepy_i_blizny.html
i może jeszcze na to: http://www.allegro.pl/item901911786_mustela_zel_poporodowy.html

Ale niestety jakoś brakuje mi wiary, ze pomogą... zobaczymy jak tam się u Cruelli będzie spisywać 😉

• Mamusia
Jeśli chodzi o kremy na rozstępy to Ja polecam Wam z całego serca dr Ireny Eris seria Pharmaceris M krem zapobiegający rozstępom. Ja uzywam od poczatku ciąży i do dnia dzisiejszejo nie pojawił mi się ani jeden rozstęp!!
Tak naprawdę to zależy to rowniez od ilości kolagenu w skórze, a na to juz nie mamy zbyt wielkiego wplywu. Kremami możemy sobie poprawic kondycje skóry, ale jeśli mamy tendencje do rozstępów to nawet najdroższe kremy nie zniwelują ich powstania 😠

• Mamusia
Witam Brzusie i Mamusie 🙂

Ja na nogach od 7.30 i mimo że powinnam leżeć to ja ciągle coś robię, no tak Męża nie ma w domu to nie ma mnie kto upilnować:P:P Umówiłam się do fryzjera na środę 🤪 Tak mnie lekarz nastraszył że teraz wszystko szybko załatwiam:P

Ola super że już jesteście w domku 🙂 Majeczka jest prześliczna 🙂 🙂 Z resztą wszystkie nasze marcowo-lutowe Maleństwa są rozkoszne 🙂

Dziewczyny czy którąś z Was swędzi ciało? Ja ostatnio nie mogę przestać się drapać, zwłaszcza brodawki swędzą, to trochę krępujące ☺️ Poza tym mój Synuś tak się rozpycha że pachwiny odmawiają mi posłuszeństwa:P A mój Mąż to coraz bardziej panikuje, każdy jeden mój skurcz wieńczy pytaniem "MOŻE TY RODZISZ", jejku już mnie męczy:P:P

• Mamusia
Kinia mnie swędzi skóra wczoraj teściowa pytała co mi jest tak się drapałam ale kazałam się obejrzeć dokładnie dla męża i nic nie mam na skórze żadnych pryszczyków ani zaczerwienienia nie wiem od czego to jest. chyba rosnę w szerz jeszcze 🙂 a co do rodznia to mó dzwon do mnie z pracy i pyta za każdym razem czy nic nie boli jak coś zakłuje to robi taką wystraszoną minę hehe śmieszny jest :P

Karka ja na początku też używałam tej Ireny Eris, a pood koniec ciąży Bio Oil i nie zrobił mi się ani jeden rozstęp, z czego przy Adrianie troszkę mi wyszło.
Do tego kremu mustelli zobaczymy czekam aż przyjdzie, tyle że on mi pomoże zregenerować skórę i ściągnąć do poprzednich rozmiarów ten drugi co polecałam jest na rozstępy mam nadzieję że pomoże potrzebującym 🙂
Jak widać jednej pomaga drugiej nie, zatem ile kobiet tyle opinii, myślę że warto samemu popróbować 🙂

• Mamusia
Asiula83 - mi nasza data tez bardzo sie podoba i czekam do 15.03 :laugh: ps. A torbę juz masz spakowaną?
Bo własnie widzę co mamy dziś na suwaczku. Że dziecko donoszone i poród moze być w każdej chwili. Hehe, ja jeszcze nie mam co do niej za bardzo spakować 😉

Oki, biorę się za szykowanie dokumentów do kredytu, bo składamy wnioski do 3 banków i papierologia to taka, że szok.

• Mamusia
Sluchaj kinia mnie tez czesto swedzi cialo. Nawet jak sie wykapie i ubiore to zaraz sie drapie. Plecy, brzuch a nawet nogi. Jakbym jakiegos swiezba miala albo grzyba:laugh: :laugh: ale to pewnie przez rozciagajaca sie skore, bo cialo puchnie w ostatnich tygodnich i pewnie to od napiecia skory.