Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie poszlam na konsultacje tylko na USG, takze nie sprawdzala wagi. Ja musze jutro rano sama sprawdzic. ALe podczas USG sprawdzila dzidzie. Miala 14,2cm i date porodu przesunela mi na 28 marca a wiec troche pozniej niz wynikalo z kalendarza.

Trzy razy pytalam sie czy jest jakas szansa na to ze to moze byc mimo wszystko chlopiec. Doktorka powiedziala ze nie ma watpiwosci ze to dziewczynka i pokazala nam na ekranie.

Co do facetow to nie martwie sie - oni wszyscy sa po jednych pieniadzach. Po wizycie zaproponowalam ze przejdziemy sie na jakis wspolny lunch, a moj maz na to ze nie ma co opijac..
Zrobilo mi sie przykro ale potem to olalam i buzia ciagle mi sie usmiechala. Mialam przed oczami wspolne chwile z mja corunia. Ubranka, fryzurki ah... Zycie jest piekne..

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
AngelFire -gratulacje córuni , przyjdzie czas to i mąż bedzie sie bardzo cieszył w końcu dziewczynki to córeczki tatusia wiem cos o tym , my bedziemy mieli drugą i moj sie bardzo cieszy mówi ze grzeczniejsze i ze kontakt z nimi jest dobry, lepiej sie je wychowuje ( chyba wie co mówi ma już doswiadczenie 16 lat hihihi )

• Mamusia
Wiem Olu tzn wierze w to... Moj maz ma chrzesnice ktora uwielbia ze wzajemnoscia i wiem ze swoja corke bedzie kochal jeszcze bardziej. Jest rozczarowany bo wzielo go na ambicje. Dawno temu powiedzial ze to on jako pierwszy wsrod swojego rodzenstwa bedzie mial syna. Dlatego tak zareagowal.

Ja staram sie tym nie dolowac. Nie ma sensu. Wplynie to zle na mnie i na dziecko a przeciez wiem ze on wcale tak nie mysli. JESTEM PRZEKONANA ZE BEDZIE JA UBUSTWIAL...

• Mamusia
oczka mnie bola 😞 Aniołku ja nie wiem czy moj by sie bardziej z córki cieszył a pozatym i tak ma mnie w d.. i do "dziecka przychodz jak coś chce ode mnie"

miałam pół godz ostrego wiercenia ale mysle ,że to przez to że plakałam bardzo mocno.

chciała bym by zaczoł sie i do mnie bezinteresownie przytulac 😞

a teraz poszukam czegoś na allegro musze coś małemu kupic 🙂

• Mamusia
ważne ze zdrowe i pięknie dzieciatka bedziemy mialy , my kochamy te nasze maluszki bo je czujemy w sobie, a faceci to sie zakochaja w nich od pierwszego wejrzenia .

Kasenn a ty znowu zakupy ,dla poprawy humoru ? I sie dziewczyny już nie denerwujcie -będzie dobrze 🙂 maleństwa najwazniejsze teraz

• Mamusia
Witam Mamusie i Brzusie 🙂 🙂 🙂
Angel - wielkie gratulacje córeczki 🙂 🙂 zobaczysz tatuś ją będzie kochał ponad wszystko , tylko jeszcze tego do końca nie wie 🙂. Ja może w przyszłym tygodniu się dowiem czegoś więcej o moim maleństwie 🙂 🙂 jeżeli oczywiście będzie chciało współpracować z panem doktorem 🙂 🙂 🙂
Kasenn - głowa do góry , po ciężkich chwilach przychodzą te dobre , więc już nie płacz, bo to się na dzidzi odbija a mąż w końcu zrozumie i przytuli 🙂 🙂 🙂
Sobota minęła tak szybko , jeszcze jutro i zaś po weekendzie - czy weekendy nie mogłyby trwać chociaż 3 dni 🙂 🙂 🙂
Pozdrawiam weekendowo 🙂 🙂 🙂

Hej Mamusie 🙂
Angel gratuluje dziewczynki 🙂 z tym planowaniem to nie do konca wychodzi jak widac 😉 ale glowka do gory moze drugi bedzie Synus 🙂 ja to jeszcze jednego nie urodzilam a juz mowie ze druga bedzie dziewczynka bo oczywiscie jak kazda Mamusia chce miec coreczke :P a z Synusia mega sie ciesze rowniez zreszta chcialam miec chlopca wiecie po pierwsze w rodzinie nie bylo od 1993 a po drugie jak pozniej bedzie coreczka to beda razem na imprezy chodzic a starszy brat bede sie opiekowal siostrzyczka :P
tak sobie ulozylam hehe 🙂
Angel zobaczysz ze jak sie urodzi to Twoj oszaleje na jej punkcie 🙂
Kasenn nie placz prosze...Bardzo zle to wplywa na Dzidzie niestety. Ja mialam taki dzien gdzie plakalam bardzo ale to nie chyba po klotni juz nie pamietam i Maly tak kopal i takie pozniej mialam wyrzuty sumienia ze biedny czul pewnie ze mi smutno 😞 a do tego jak placzesz macica tez sie kurczy i dziecku gorzej wiec usmiechnij sie dla Dzidzi 🙂
Angel co do rozmiarow Coreczki nie przejmuj sie pojdzie za kilka tygodni na usg i termin porodu bedzie taki jak wg okresu 🙂 ja mialam tak w chyba 14stym tyg ze pokazalo 3marca z usg a pozniej po usg w 18tyg pokazalo ze 20luty. Kazda dzidzia rosnie inaczej i zawsze podganiaja wiec spokojnie 🙂
Mi sie Olivia tez podoba 🙂 Olivka mala hehe 🙂

No ja sie zapisalam na 28listopada bede wtedy w 27tyg+4dni ale ginek tutaj mowil o usg w okolo 28tyg wiec stwierdzilam ze zamiast placi tutaj i w dublinie to pojade do dublina i zrobie za jednym razem wszystko 🙂 no mi babka mowila ze najlepiej 26tydzien jak chce sie ujac dzidzie dobrze 🙂 bo pozniej juz ma malo miejsca 🙂
no ja juz odliczam hehe 🙂
A co do usg to nie moglas zmyc brzusia czyms? no chyba ze juz wsiaklo to moze o to chodzilo 🙂
no ale widzisz fajnie ze przelaczyla 🙂 nie no superancko ze macie Coreczke 🙂

No nie dziwie sie hehe 🙂 ja to juz mialam tak wkrecone od samego poczatku ze bedzie Synus ze nie wiem jaka bym miala mine gdyby sie okazalo ze bedzie corka haha :P
ale druga bedzie coreczka na pewno 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 a jak nie to za trzecim razem moze sie uda :P ja tak mysle ze 3 wystarczy 🙂

• Mamusia
Angel, moja coreczka ma na ilmie Olivia a wolamy na nia Livia , Olivka no a jak cos narozrabia to Olka 😉 , wiec imie fajne i daje duzo mozliwosci zdrobnien 🙂 mi podoba sie jeszcze Kornelia i Liliana (Lili). I nie przejmuj sie reakcja meza - przez 5 mies wizualizowaliscie sobie ze bedzie chlopak no i oswoil sie z ta mysla a teraz jest zaskoczony ale zobaczysz przejdzie mu i bedzie coreczka tatusia 🙂

Pewnie ze tak 🙂 Moj tez mowil ze bedzie Synus i koniec i balam sie co to bedzie jak sie okaze ze coreczka a teraz mi mowi ze oczywiscie tez by sie cieszyl bardzo bo to niewazne co wazne ze Nasze Kochane Wyczekane Dziecko 🙂
Wiec tak jak mowie Aniolku jeszcze troche jak dojdzie do niego to wszystko to sie bedzie cieszyc 🙂

• Mamusia
hej wszystkie śpią ?

ja to miałam dzisiaj nockę Halloween o 3,30 w nocy zaczął nam sie włączać nagle telewizor , obudzilam sie i męza 🤨 , okazało sie że jest jakieś spięcie w gniazdku i mogło by się zapalić ,wyłaczylismy wszystko i dalej spać , ale i tak sie bałam że coś się stanie , na szczęście to nie duchy :laugh: , pozdrawiam wszystkie mamusie synkow i coreczek 🙂

anula mnie też kręgoslup boli jak sie dużo nachodzę potem wpadam do wanny sie relaksowac 🙂

• Mamusia
Ale Wam zazdroszę, że znacie już płeć swoich Fasolek. Mam taka cichą nadzieję, że dowiem się w środę. Odliczam wręcz godziny do wizyty 🙂 Jest mi obojętne czy to będzie synuś zy córunia. Poprostu chciałabym wiedzieć. Jak rozmawiam z brzuchem to mówię per Fasolka, a tak mogłabym mówić po imieniu 🙂

Hej Mamusie jak sie dzisiaj czujecie? ja w miare ok troszke brzus boli ale da sie zniesc 🙂 o 5tej aby sie obudzilam z bolem jak na okres ale wzielam nospe i puscilo na szczescie 🙂
Dzis planow nie ma za bardzo pewnie bedziemy sie lenic caly dzien 🙂

• Mamusia
ja czuję sie dobrze , nawet sie wyspalam , malutka coś sie malo rusza z rana pewno wieczorkiem znowu da popalić , dzisiaj wypada odwiedzic bliskich na cmentarzu -pogoda u mnie sprzyja wyjściu , potem jedziemy na urodziny do taty mojego , będzie wyżerka aż sie boję że nie oprę sie pokusom 😉

No ja tutaj nie mam nikogo w PL to bym tez pewnie wybrala sie na cmentarz i wieczorkiem na spacer no ale niestety...
Ech tez bym znadla cos dobrego jakies polskie jedzonko pyszne wybralabym sie na jakies imieniny :P salatki warzywnej mi sie chce :P