Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
monixa85 napisał:
hej mamuski!! tylko dwa dni nie wchodzilam na ta stronke a juz mialam do czytania 14 stron 😞 duuzo piszecie 🙂

kamikaa ja tez chodze do ginekologa w Aachen, tylko nie wiem czy chodzimy do tego samego, jak dlugo jestes w Aachen???

Fasolka sie robi dzieki za podpowiedz jutrzejszego obiadku 😁 😁

b]monixa85 napisał:
hej mamuski!! tylko dwa dni nie wchodzilam na ta stronke a juz mialam do czytania 14 stron 😞 duuzo piszecie 🙂

kamikaa ja tez chodze do ginekologa w Aachen, tylko nie wiem czy chodzimy do tego samego, jak dlugo jestes w Aachen???

Fasolka sie robi dzieki za podpowiedz jutrzejszego obiadku 😁 😁

Witaj 🙂
Ja jestem w Aachen od roku wczesniej mieszkalam 10 lat w Mannheim 🙂
Chodze do Wardas 🙂 Jakobstr. a bylam tez u Wasik 🙂 Polacy najlepsi 🙂

Witajcie dziewczyny .
Bylam na wizycie u gina i mam 9 kg na plusie ☺️
Mialam usg dzidzia rosnie ma juz prawie 14 cm i jest bardzo skoczna wedlog usg to juz 17 tc i 6 dzien czyli suwaczek znowu klamie :laugh:
Wszystko ok dla mnie najwazniejsze zobaczyc serduszko bijace a dzisiaj dzidzia ssala kciuk i machala raczka ,po usg poszlam na zakupy kupilam rajtuzki ,skarpetki i kaftaniki .
Bylam w szpitalu monixa 85 Luisenhospital i zwiedzalam porodowke i tam bede rodzic bo jest swietna atmosfera i bardzo przyjemne pokoje 🙂
Zycze wszystkim milej spokojnej nocki

monixa 85 jesli masz ochote mozemy sie blizej poznac 🙂 jestem tutaj juz niby rok ale nie mam znajomych 😞 a czasami milo z kims pogadac .
Ja mieszkam dzielnica Burtscheid i pracuje w ZERO w centrum obok Kaufland jest taki sklepik 🙂
Pozdrawiam

• Mamusia
june28 napisał:
kamikaa napisał:
,po usg poszlam na zakupy kupilam rajtuzki ,skarpetki i kaftaniki .

ja z takimi słodkimi zakupami musze wstrzymac sie do 15.10 (USG) , aj juz nie moge sie doczekac!!!!!!!!!!! 🙂

smacznego sniadanka i miłego dnia 🙂

june28 napisał:
kamikaa napisał:
,po usg poszlam na zakupy kupilam rajtuzki ,skarpetki i kaftaniki .

ja z takimi słodkimi zakupami musze wstrzymac sie do 15.10 (USG) , aj juz nie moge sie doczekac!!!!!!!!!!! 🙂

smacznego sniadanka i miłego dnia 🙂

Ja szalalam juz 2 tygodnie temu i mam juz prawie wszystko z ubranek na poczatek 🙂 brakuja mi tylko drobiazgi 🙂

Dzisiaj mi sie snilo ze bylismy w Baby 1 one 🙂 ogromny sklep u kupowalismy pieluchy i smoczki 🙂 ogladalam wozki i lozeczka ach piekny sen na takie zakupy musze jeszcze poczekac bo M krzyczy ze jeszcze mamy czas 🙂

Wczoraj w tym szpitalu na zwiedzaniu porodowki 2 razy przechodzily swieze mamy z takimi malymi myszkami 🙂 ach jak ja chce szybko do marca .

Dziewczyny co sadzicie o porodach w wodzie ?
czy jest moze jakas doswiadczona ? w czym to niby jest lepsze ? mniej boli czy co ?tam byla taka fajowa wanna okragla i duza i jakos tak sobie mysle 🙂
Jakie sa za i przeciw ?

Uciekam pod prysznic i do pracy 🙂 milego dnia

• Mamusia
anulab84 napisał:
Hej Brzuchatki, ja też się jeszcze wstrzymuję z zakupami 🙂 Ale strasznie już jestem ciekawa czy to będzie chłopiec czy dziewczynka 🙂
A takie małe pytanko mam. Nie wiecie może jaki jest koszt usg 3D albo 4D?
Pozdrawiam 😘
Z tego co pisaly dziewczyny z LUTEGO to kwota miesci sie w przedziale: 190 - 250zl
Bydgoszczy to 3D ok. 160zł. - wejdz sobie na zakladke Luty 2010
dziewczyny rozpisaly sie na ten temat.

• Mamusia
hej mamuski!!!

kamikaa mam nadzieje ze sie spotkamy 🙂 nie jest to daleko bo raptem 20 minut ode mnie 🙂 ale fajne jest to ze mamy termin na ten sam dzien 😁 😁 odwiedze cie w sklepie tylko nie wiem kiedy 🙂 ale zrobie to napewno 😁 a czujesz juz swoje malenstwo??? moje wierci sie jak szalone okolo co trzy godziny 😁 ale w nocy nie czuje , chyba spi razem z mamusia 😁

z zakupami calkowicie sie jeszcze wstrzymuje, ale korci mnie zeby cos kupic, jak wchodze do sklepu to ....ale narazie tylko patrze 😁
pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze milego dnia 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny.
Ja płacę za wizytę 100zł i mam usg 3D i 4D na każdej wizycie + wydruk 3 zdjeć. Za miesiąc mam usg połówkowe z nagrywaniem filmu na dvd. Ale wiem, ze mój lekarz bierze 250zł za usg 4D, gdy jest to tzw pacjentka z zewnatrz, która prowadzi ciażę u innego lekarza. Wówczas też duzo kasuje. Ale na szczęście ja mam za 100zł 😆
Co do kupowania rzeczy dla maleństwa, to jeszcze nic nie mam, choć znam już płeć i mogłabym kupować. Ale jakoś nie chce mi sie chodzić po sklepach. Jest jeszcze tyle czasu do porodu, że zdążę na pewno. Do tego moje 3 bliskie koleżanki mają teraz 3-miesięcznych synków i już mi obiecały przekazać po nich ciuszki, wiec będę mieć ich nadmiar 🙃
No a co do apetytu, to ja mam go ciągle i na wszystko. Ostre, słone, kwaśne... ale słodkim też nie pogardzę :laugh:
Za to ja właśnie szukam opini w necie na temat najskuteczniejszego preparatu na rozstępy... i myślę dokad zabrać dziś meża na kolację z okazji jego imienin 🤪

• Mamusia
Karka napisał:

Za to ja właśnie szukam opini w necie na temat najskuteczniejszego preparatu na rozstępy

Ja stosuję krem na rozstępy firmy Ziaja. Poleciła mi go kolezanka, która sama go stosowała i nie ma żadnego rozstępu. Dodatkowo ma korzystna cene do ilości. Sama uważam, że nie wszystko co mega drogie jest lepsze od produktów tanszych.

Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
makaria napisał:
Moim zdaniem nie wazne czym, wazne jak czesto smarowac rozstepy. Ja stosuje zwykly balsam ujedrniajacy do ciala zawsze po kapieli i przynajmniej raz w ciagu dnia. Wiadomo rozstepy wychodza tak czy siak, tyle tylko ze nie zmieniaja koloru ( sa w kolorze skory) i sa malo widoczne...

Zgadzam się z Tobą calkowicie. Rozstepy pojawiają sie, kiedy zbyt sucha skóra rozciąga się np podczas ciąży, bądź kiedy tyjemy. Najważniejsze, aby ja systematycznie nawilżać.

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 ale przez moją nie obecność namazałyście tu hehe Ja jestem po pierwszym zjeździe w szkole straszne tyle godzi od 8 rano do 18:30 zajęcia nudne 😞 a co do bóli to dzisiaj się mocno wytsraszyłam bo leżałam na boczku i nagle kichnęłam i później rozbolał mnie brzuszek na dole 😞 ale całe szczęście już wydaje mi się że przeszło. mam pytanie czy którejś z was wycieka już jakaś wydzielina z piersi??? (tz. siara)??? bo dla mnie zaczęła w niedziele przeraziłam się jak zobaczyłam na koszulce w nocy mokre plamy ale zadzwoniłam do mamy i mnie uspokoiła że to tak może być