Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tak to Maltan -siedzę jeszcze w piżamie i czuję jak mi po brzuchu pokarm leci -idę się myć 🙂

Aśka ja kupiłam były ostatnie dwie sztuki 😞 a tu masz link wybór jest i ceny rożne http://aukcjewp.wp.pl/search.php?string=Os%C5%82onki+na+piersi

• Mamusia
Cześć Brzucholki 😘

Ja na nogach już od 7 🤪 W ogóle się nie wyspałam, mam to samo co Ola, ciągle mi gorąco 😞 Już nie wspomnę o siku non stop no ale to już niedługo, trzeba wytrzymać:P

Dziewczyny kupiliśmy wczoraj śliczną lampkę dla Nikosia 🙂 Jak Mąż dzisiaj zamontuje to zrobię Wam zdjęcie.

Kurde jutro czeka mnie wyprawa, do szkoły a potem do banku, nie wiem jak się tam doturlam:laugh:

Za raz będzie następny nauczyciel więc długo u Was nie zabawię:P:P Mam nadzieję że szybko sobie pójdzie:P

• Mamusia
ja tez kupilam oslonki w standardowym rozmairze, faktycznie kupowanie w aptece nic nie pomoze, trzeba przymierzyc do brodawy i to takiej gotowej do akcji -karmienie 🙂 bo ja mam normalnie bardziej plaskie brodawki chociaz widze ze ostatnio same zaczely sie przygotowywac przybierajac wlasciwy ksztaly 😉

i to prawda ze w zasadzie to one juz od szpitala moga sie przydac bo jednak to te poczatki sa najgorsze bo i dziecko i matka ucza sie karmienia a to niestety moze byc dosc bolesne, a mi jak juz brodawki 2 dnia popekaly i krwawily to przez tydzien walczylam zeby sie zagoily i odstawilam mala bo z bolu nie moglam i sciagalam pokarm laktatorem i karmilam ja butelka, pozniej bylo juz ok.

• Mamusia
dzieki Ola juz sobie zamowilam z aventu tylko zaplacilam 17,50 i te same co ty.

Wiecie jaka tragedia?? Mam takie brzydkie rozstepy 😞 Duze i jest ich z 10 pod pepkiem po obu bokach. 😞 Mi brzuszek dopiero wysadzilo na poczatku 7 miesiaca ale tak z dnia na dzien, wiec skora nie nadazyla sie naciagac 😞 Caly czas sie smaruje kilka razy dziennie oliwka dla niemowlat i niestety nic 😞 bede musiala po porodzie jakis dobry krem kupic bo naprawde jest masakra.

• Mamusia
Ufff większa część poprasowana :P
Co do rozstępów, to na szczęście do tej pory ominęły brzuch, plecy i piersi, ale na udach niestety się pojawiły 😞 Może za słabo je smarowałam, za bardzo skupiłam się na brzuchu i piersiach? No, nie ma co gdybać. Mam nadzieję, że zjaśnieją całkiem i będą mało widoczne...
Idę robić obiadek. Dziś mam ochotę na mielone :P

• Mamusia
Aśka to super podejrzewam ze w aptece czy sklepie taniej byś nie kupiła 😉 ja nie mam rozstępów na szczęście nowych tylko te 17 letnie na biodrach :laugh: ale jestem elastyczna co , ale ja juz ważyłam więcej niż teraz kiedyś wiec moja skorka przyzwyczajona do dużych zmian :laugh:

• Mamusia
o anulka mielone tez bym zjadła , ale chyba dzisiaj zrobię makaron z tuńczykiem i brokułami -najgorzej wymyślać te obiadki nie? no zrobić się same też nie zrobią 😉

ciekawe jak tam nasze mamuśki dzisiaj ? wróciły by już do domku -ciekawe czy znajda dla nas czasu troche ?

• Mamusia
no wlasnie Ola a ja jeszcze tyle nie wazylam, a poza tym do 8 miesiaca ostro wymiotowalam i nawet w szpitalu bylam. Wogole na wadze prawie nie przybieralam.Jakies tam marne gramy. I w 7 miesiacu jak sie maly zaczal intensywnie rozwijac i rosnac to i mi tak jakby te wymioty delikatnie zaczely sie lagodzic i zaczelam przybierac z 1,5 kg tygodniowo, a brzuch to tak z dnia na dzien nagle sie zrobil wielki, nawet moj maz ktoregos wieczoru sie zdziwil ze nawet nie zauwazyl kiedy mnie tak wysadzilo.

dobra laseczki ja sie ogarniam i mykam z psiurkiem po jakies zakupki.

Dzisiaj spaghetti na obiadek.

Do pozniej brzuszki:P

• Mamusia
Ja też już obiadek obmyśliłam. Smaże mięsko, gotuję kapustę kiszoną... mniam 😉

Co do rozstępów to ja się już nawet nie wypowiadam, bo brzuch i plecy to jedyne miejsca gdzie ich nie mam. Niestety mi wyskoczyły już daaawno, w 3-4 miesiacu, kiedy jeszcze nie zaczęłam się smarować. A jak już zaczęłam to było za późno. Do dziś pamiętam jak mnie strasznie skóra swędziała... yhhhh 😞

Czy Wy macie baldachim do łózeczka?

Zastanawiam się nad nim cały czas. Łóżeczko mam wciśnięte pomiędzy nasze duże łóżko sypialniane a komodę, w narożniku pod oknami (bo mam okna narożnikowe, więc 2 boki łóżeczka przylegają do parapetu). I z jedej strony sobie myślę,że będzie dzieciątku tam moze chłodnawo od tych okien i lepiej by było załozyć baldachim i osłonić je trochę. Choć zaraz przy oknie jest grzejnik, więc sama nie wiem. A z drugiej strony jak go założę, to zasłonię okno i chyba już zupełnie zagrace pokój. 😉
Mój A. mi mówi, że on by nie zakładał, ale mam zrobić jak chcę. No a ja nie wiem jak chcę ☺️

• Mamusia
Karka łóżeczko z baldachimem wygląda ślicznie 🙂 ale ja kupiłam tym razem tylko osłonkę taka do środka łóżeczka , baldachim na pewno chroni przed światłem i jakimś przeciągiem ale jest wielkim zbiorowiskiem kurzu niestety , miałam dla Elizy , a ile było prasowania przy tym 😞 teraz nie kupuję -to jednak tak jak piszesz też zmniejsza pokój

• Mamusia
Witam, co do baldachimu to kupiłam pościel na allegro 14 czesci z firmy my-sweet-baby czekam własnie na kuriera ale podobno jutro bedzie zobaczymy jak sie spisze jak malenstow sie pojawi.Pozatym ide dokończyć prasowanie ciuszków no a jutro pakowanie torby do szpitala.Musi być wszystko dopięte na ostatni guzik 🙂

• Mamusia
te szyfonowe tez są ładne oglądałam 🙂 ja też nie ma wyjścia mała będzie z nami puki nie zdecydujemy się na większe mieszkanko , zresztą takie maleństwo nie zostawiłam bym same w pokoju bo chyba bym nie zasnęła i tak .

moja Majeczka ostatnio tak fika cały brzuszek mi faluje raz góra raz dół 😲 i czuję jak sie pcha tez w dol główką i aż boli czasem w kroku , ale szczerze to nie widzę aby mi brzusio mocno opadł -no może troszkę 😉a mąż mowi ze nie opadł 🙂

• Mamusia
Ja szyfonowego nie chcę, bo mój baldachim miałby chronić małego od chłodu bijącego od okien lub ewent. przeciagu, więc rozważam taki grubszy materiałowy, a ten jednak optycznie zmniejszy pokój, bo nie jest taki delikatny i przejrzysty...

Ehhh, a taki piękny szyfonowy to kupię kiedyś dla córci, wówczas już się przeprowadzimy do domku i będe mogła jej urządzić cały pokoik 😆 A obecnie to na 11m2 mam dużą szafę przesuwną, łóżko, 2 stoliki nocne, komodę i teraz wcisnęliśmy w narożnik przy oknach łózeczko. I mam już tylko wąskie przejścia 🙂

A słuchajcie, czy wszystkie ochraniacze na łóżeczko są o wysokości 30cm i ewentualnie przy zaokrągleniu w szczycie dochodzą do 40? To ładnie wyglądają tylko jak materac jest na najwyzszym poziomie, co? Bo później jak obniżymy to i ochraniacze zjadą niżej... szkoda, bo one właśnie bardziej się przydadzą jak dziecko już obniżamy, niż jak teraz dla noworodka, który się sam nawet nie obróci 😉

A Niuniorka ciągle na chata zwołuje zamiast tutaj z nami pisać. My już tu za długo siedzimy, nie da rady nas na chata wyciągnąć. :P

• Mamusia
cześć mamuśki 🙂niestety te ochraniacze są chyba tylko takie niskie. Mój na przykład jest wiec później pewnie nie zda rezultatu 🙂a jak tam mamusie jest już trochę stresu??? bo ja co noc w snach rodzę już chyba zwariuje ale takie sny są ponoć normalne b moje koleżanki tez tak miały hehehe

• Mamusia
Uff koniec lekcji na dzisiaj ale niestety nie koniec nauki, tyle tego mam że lepiej nie robić sobie zaległości i na bieżąco chociaż po trochę skrobnąć:P Ale zaliczyłam dzisiaj kolejne dwa przedmioty więc już w sumie 4 z głowy:P Do końca będę się uczyć tylko polskiego, majcy i angielskiego bo z tego matura a resztę zaliczam powoli:P

Ola niestety ferie już miałam:P A przydałyby się teraz:P Masz już może ten album? Czekam na niego z niecierpliwością:P

Karka ja kupiłam baldachim bo jest tak śliczny że nie mogłam się oprzeć. Wiem że jest skupiskiem kurzu ale najwyżej będę go ciągle prała:P

No a mój Nikoś ciągle mnie zaskakuje. Ostatnio zaczęłam się martwić bo taki spokojniutki był całymi dniami a teraz ciągle buszuje i nawet siedząc podczas lekcji kątem oka widzę jakie dziwaczne kształty przyjmuje mój brzuszek:laugh: Ech te nasze rozrabiaki:P

• Mamusia
Karka Moje maleństwo początkiem 22 tygodnia ważyło 2300g 🙂 teraz usg przedporodowe już lekarz zrobi mi 26 lutego i wtedy będzie wiadomo z jaką wagą mniej więcej urodzi się Zuzia 🙂 A rzadko bywam bo ostatnio nie za dobrze się czułam a wcześniej 2 tygodnie byłam w szpitalu musieli podleczyć moja anemię 😞 teraz ciągle jestem na tabletkach z żelazem i chyba od nich boli mnie żołądek. ostatnio mam mało czasu bo akurat kończę sesję i tak wszystkiego się nagromadziło strasznie dużo na raz. Cieszyłam się bo tak dobrze mi sie przez dłuższy czas spało a teraz znowu zaczynają sie jakieś kłopoty ze snem i bieganie do łazienki