Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja slyszalam o nim zle opinie a tym bardziej moj nie pojedzie ze mna do gdanska bo to len smierdzacy 😁

a humor mam lepszy .. duzoo ale brzusio i tak boli

znalazłam pania doktor w gdyni Malgorzate tomczyk- małyjasiek zobaczymy tylko jestem ciekawa jak to cenowo jeszcze bedzie u niej .. 🙂 oki ja ide spac buziakii 🙂 do jutra 🙂

• Mamusia
a co do tej stronki to rzeczywiscie super sprawa. Ja mam USG za 3 tyg ( w Halloween buuuuuu 😉 ) i wlasnie zastanawialam sie nad zrobieniem 4D. Ktos mi mowil ze z takim badaniem lepiej poczekac do 22 - 23 tygodnia ciazy. Ja 31 pazdziernika skoncze 19tc. POstanowilam zapytac lekarki. Jesli stwierdzi ze jak najbardziej mozna robic - to zrobimy, szczegolnie ze tym razem maz musi isc do pracy i nie zobaczy dzidzi na zywo. Nagram mu to na DVD i obejrzy w domu. Juz widze jego mine 🙂

• Mamusia
ania zobacz co znalalzlam:

http://www.femina.katowice.pl/usg-3d-4d-wojewodztwo-slaskie.php
http://forum.gazeta.pl/forum/w,264,79837077,,USG_4D.html?v=2
http://www.l.pl/adres/specjalista-ginekolog-poloznik-cytolog-jakub-grudzien-usg-4d-trojwymiarowe-usg-3d-prywatny-gabinet-ginekologiczny-i-polozniczy.html
http://www.babyboom.pl/forum/zlota-lista-f51/usg-3d-na-slasku-21167/
w Zawierciu: http://zawiercie.naszemiasto.pl/kontakty_adresy/100046_147.html

Cześć dziewczynki, jak się spało?? mnie styrasznie połamało w plecach, ledwo się ruszam. Chyba zbyt efektywnie wykorzystałam wczoraj dzień wolny.
Ani wejdz na naszym formu ale na Twoje miasto , tam najlepiej sobie wszystko sprawdzisz.
Kasenn Ty też, ale jeśli chcesz moja kuzynka rodziła rok temu a jest z Gdyniu moge zapytać o jakiegoś specjaliste 🙂

• Mamusia
dzien dobry Mamusie i Brzusie 🙂

ania175 , tez mam przed soba wizyte u dentysty i boje sie niesamowicie bo zabek jest niestety do wyrwania a podobno w ciazy nie powinno sie tego robic, no nic bede czekac jak pojawi sie nieznosny bol to bede musiała 😞

Co do ruchow to w moim odczuciu nie przypomina to bulgotania tylko takie pukanie od srodka 🙂 tzn tak było tydzien temu, bo teraz to Maluch porzadnie sobie hopa i wierci sie nieziemsko 🙂 W pierwszej ciazy rychy zaczełam czuc dopiero w 20 tygodniu.

🙂

• Mamusia
cruella napisał:
Angel 16 tydzien to tyroszkę wcześnie, ale ja najpier ptrzez chyba ok 3 tyg. miałąm takie bulgotanie jak niestrawność, więc przypuszczam że to to 🙂
No wlasnie tez mi sie tak wydaje. Liczylam bardziej na 18tc a nawet pozniej. Wczesniej pukanie tez mialam ale bylo rytmiczne wiec sadzilam ze to napewno nie dziecko. Chyba ze ma nieamowite wyczucie rytmu 🙂 to bylo kilka dni temu chyba 2 razy cos takiego mialam, a od wczoraj myslalam ze mam rewolucje w jelitach ale nic mi poza tym nie jest... OK bede dalej obserwowac.

Ja dziewczynki od dawna nie mieszczę się w swoje ciuchy, ale pewnie dlatego że na początku roku zuciłąm palenie, przed planowaną ciążą i przytyłam troszkę wcześniej.
Natomiast co do ruchów, to ja od jakiegoś tygodnia odczuwam delikatne regularne, faktycznie uczucie jest nieziemskie.
Niby powinnam wcześniej ale chyba nie ma reguły, po za tym nasza Amelia póki co nie jest bardzo wyrośnieta , ma jeszcze dużo miejsca.
A w ogóle pozdrawiam Was z pracy hihihi

• Mamusia
Cześć Dziewczynki. 😉 Uporałam sie włąśnie z przeczytaniem Waszych wcześniejszych wpisów. Od mojej ostatniej wczorajszej wizyty naskrobałyscie aż 10 stron :laugh:
Ja usg 3D i 4D mam robione na każdej wizycie co równy miesiąc.
Nie słyszałam nic o szkodliwości usg i złym wpływie na dziecko.
Przyznam się Wam szczerze, że mi te fotki z 4D tak średnio się podobają. Jak takie stworki dzieciaszki wyglądają 😞 Rozumiem,ze to fotka "robiona" przez fale przenikające brzuch, ale jak pokazuję komuś moją dzidzie to wszyscy reagują - ale brzydkie 🥴 No ale i tak technika już jest bardzo zaawansowana. Moja mama i teściowa są w szoku, ze juz tak dokladnie widac stopki, raczki, itd.
Co do ruchów, to też mi często "jeździ" w środku, ale to chyba trawienie ☺️
A z ciuchami na zimę to w tym roku problem będzie. Nie chce inwestowac duzej kasy w jakiś wielki płaszcz czy kurtkę. Podobnie z kozakami. Mam zamiar być "wielka" tylko chwilowo 🤪

• Mamusia
Karka taki zamiar ma każda z Nas :laugh: Ale jak będzie -15 to jak do pracy wyjść?, Czy na zakupy, czy gdzie kolwiek. Płaszcze ciążowe nie są wcale gigantyczne, a niektóre fasony pasuja i na ciąże i dla kobiet nie w ciąży 🙂 I taki mam zamiar kupić, tylko na razie nie znalazłam 😞