Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam wszystkie marcowe Mamusie 🙂 Widzę że nawet sporo nas tu jest co mnie bardzo cieszy 🙂 Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z Was poznała już płeć dziecka, bo ja straaasznie nie mogę się doczekać a słyszałam że zdarza się poznać płeć nawet koło 16 tygodnia.

a nie wiem czy juz sie chwalilam ze mam zakupiony wozek 🙂http://www.allegro.pl/item762306952_wielofunkcyjny_wozek_axel_fotelik_od_producenta.html

nie wiem czy dobrze wkleilam linka ale jesli tak to ten w kolorze zielonym

• Mamusia
Ja szłam na usg teraz w 16tyg i spokojnie bym się już dowiedziała tylko miał nóżki całkiem wyprostowane i złączone ,gdyby tylko raczył troszkę rozszerzyć to bym wiedziała ale chyba woli abym żyła jeszcze w nieświadomości :P
Gdzieś czytałam że w 14tygodniu już wiadomo ?? (ale nie jestem pewna na 100%) Mam tylko nadzieję że następnym razem będzie bardziej wyrozumiały dla mamusi 😉

• Mamusia
moni25 , dzidzia pewnie spała 🙂 Maluchy najczesciej zaczynaja szalec poznym wieczorem, moj Groszek tak dzis w nocy szalał ze az sie budziłam! nawet tatus juz poczuł jak dzidzia skacze 🙂

miłego łikendowania 🙂

ps. jakie macie kulinarne propozycje? u mnie dzisz gulasz z grzybkami i kasza, a na drser zrobie knedle z borowkami i sosem waniliowym, dduuuużżoooo sosuuuu 🙂

• Mamusia
Jak byłam oststnio na Usg to lekarz był w 90% pewny ale powiedział jeszcze Pani nie powiem, a ja mu na to że niechcemy wiedzieć 🙂 Był troszke zaskoczony Pozatym dzis z ciekawości założyłam słuchawki strodoskopowe( takie zwykłe jak u lekarza) i co? Słyszłam bicie serduszka mojego maleństwa 🙂 Polecam spróbować bo naprawde warto:laugh:

• Mamusia
anulab84 , u mnie w pierwszej ciazy było dokładnie tak samo, Livia skakała jak szalona ale jak tylko tata połozył na brzuchu reke to odrazu przestawała 🙂 natomiast teraz jest odwrotnie, Maluch jest spokojny do momentu jak taty nie ma w poblizu 🙃

ania175 , ja tez probowałam usłyszec Groszka przez stetoskop, ale niestety głucha jestem czy jak, nic nie słysze 🤔

• Mamusia
Monisiaczek, Ty już lepiej teraz za wczasu wypoczywaj, bo jak Twoje Maleństwo się urodzi, to będziesz miała co robić 🙂 A jak zacznie chodzić to dopiero się będzie działo 🙂)) Jeju, jaki on ruchliwy... Ciekawe co moje teraz robi? czy też ćwiczy bieganie, czy moze śpi? 😉
Widać,że weekend trwa,bo wpisów tak malutko...
U mnie nudy. Zimno za oknem, nosa się nie chce wychylać 🥴
Mąż szykuje się na tygodnowy wyjazd w delegację, wiec samotny tydzień mi się zapowiada. Ale może chociaż Synuś zacznie dawać jakieś znaki swego istnienia 😆

• Mamusia
cruella , ja jeszcze nie miałam ale na pewno zamierzam kupic 🙂 z tym ze opcje bez bujania, bo jak maluch skonczy 5-6 mies to musi wyprowadzic sie do standardowego łozeczka bez takiej opcji, a ja jakos nie widze siebie jak robie za taki "bujak" zeby uspokoic Dzieciaczka ktory najprawdopodobniej sie do tego przyzwyczaił 🙂 Moja kumpela stwierdziła ze to bardzo nieekonomiczna sprawa i ze to moja fanaberia 😉 no i w zasadzie to ma racje, bo do sypialni zmiesci sie standardowe łozeczko, ktore i tak bede musiała kupic, no ale wychodze z załozenia ze to moje ostatnie Dzieciatko i kiedy mam nie zaszalec jak teraz (?), zwłaszcza ze te kołyski sa sliczniutkie 🙂 Znajoma była bardzo zadowolona z takiego wynalazku i chyba Maluchowi milej w takiej przytulnej kołysce niz w wielkim łózeczku...

pozdrawiam 🙂

no ja june wyszłam z podobnego założenia, z tym że łóżeczko Amelia będzie miała w pokoju a kołyskę wezmę do sypialni, oraz na parter domu w ciągu dnia jak np będę musiała coś ugotować albo coś innego. Sprawdzałam na stronach amerykańskich i można to kupić za 300 zł ale trzeba by więcej rzeczy kupić lub mieć kogoś aby przysłał bo koszty przesyłki są duże no i nie wysyłają do Polski

• Mamusia
no ja wlasnie ide do kuchni jesc bo moj maluszek daje mi od ponad godziny kuksańce i nie moglam z wrazenia spac a teraz to juz zgłodniałam..

kurcze martwi mnie powrót goraczki u zuzi .. zostala u nas na noc bo jej mamuska nie jest juz w stanie się nią zając..

a dla nas to lepiej bo choc pewni jesteśmy że dziecko lezy w łożku.

Buziakiii mamuskii