Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

Aniolku wlasnie jedna przyszla Mamusia z Cork pisala ze badanie na obciazenie glukoza wiaze sie z wypiciem dwoch kubkow Lucozade tego z czerwona nakretka. Nie trzeba pic tej okropnej glukozy 🙂
Lucozade jest pyszne ja lubie 🙂 🙂 🙂 jestesmy uratowane 🤪 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aniolku wlasnie dzwonilam do kolezanki ktora rodzila 5miesiecy temu i ona tez pila Lucozade no coz ona zachorowala na cukrzyce ciazowa i wlasnie przez lucozade jej wykryli a wczesniej wyniki dobre miala wiec chyba to dziala na to wychodzi 🙂 co do wynikow badan to morfologie raczej badaja normalnie aby hemoglobine papierkiem ale te wyniki sa pewne to tak samo jak diabetycy sami w domu badaja poziom cukru we krwi metoda paskowa. To sa profesjonalne sprzety wiec mysle ze wyniki sa dokladne.

• Mamusia
MAtko jedyna - rzeczywiscie...

Lucozade Test
Screening for blood sugar problems during pregnancy
About 2 in 100 women develop raised blood sugar during pregnancy. This is known as "diabetes of pregnancy" or "gestational diabetes". If this happens and is NOT treated, it may cause problems for your baby. Your baby may grow larger than normal which can make delivery more difficult. It may also cause the baby's blood sugar to be too low at birth.

Proper treatment can prevent these problems. Therefore you may be offered a screening test to check that your blood sugar is within normal limits. This is simply a drink of Lucozade followed by a blood test. This test is best done between weeks 28-30.

Full instructions will be given to you by your midwife. If the result of the Lucozade test is raised it will be necessary to perform a further test to confirm the result.

• Mamusia
anitek85 napisał:
co do wynikow badan to morfologie raczej badaja normalnie aby hemoglobine papierkiem ale te wyniki sa pewne to tak samo jak diabetycy sami w domu badaja poziom cukru we krwi metoda paskowa. To sa profesjonalne sprzety wiec mysle ze wyniki sa dokladne.

Nie wiem jak w szpitalu ale jak poszlam na swoj pierwszy checkup to babka zbadala mi mocz papierkiem po czym go wylala! Wiec nie poszedl do dalszych badan...

No wlasnie to samo czytalam 🙂 ale zauwaz ile lucozade ma glukozy w sobie przez to takiego powera sie ma po wypiciu tego.
Co do badan paskowych moczu to fakt ze nie wysylaja moczu do badania ale mysle ze jest to spowodowane tym ze jesli sa jakies nieprawidlowosci to ten pasek pokazuje wtedy. No i dopiero wtedy robia posiew. Mi posiew robi moja GP wiec nie musze sie tym przejmowac. a te paski do badania moczu kosztuja 40e tyle ze sa na recepte wiec sama sobie mozesz na biezaco sprawdzac. Ja mam problemy z nerkami wiec mi zapisali takie paski 🙂

• Mamusia
CZESC MAMY!!

J a wstałam godzine temu połamana jak by mnie ktos pobil w nocy zachrypnieta i wogole rozłożona na maksa.. pije teraz mleko z miodem i czosnkiem.. jak janie cierpie sztucznego mleka fuujj

też mialam dziwny sen ..

rodzilam dzidzie w szpitalu w iławie i podmienili mi dz\iecko na jakaś słodka 3 letnia dziewczynke tłumaczyłam im że to nie moje ale wypisali mnie z nia ok to poszłam . i byl jakiś festyn i ta mała zaczeła do mojego wujka mówic tato i mi w tym czasie zaczeła sie dzidzia ruszać w brzuszku i sobie pomyslalam jak ja mogłam rodzić o ile jestewm w 20 tygodniu ciaży . a tam i policje wzywałam i wszystko ale wkońcu obudził mmnie solidny kopniak 🙂) i zaczelam się śmiać 😁 jakie głupstwa 🙂)

co do materaca my juz mamy po zuzi naturalny bardzo twrdy i z naturalna struktóra dotleniania jest bardzo zdrowy na kredoslup dziecka co sie okazało to ja mialam taki sam 21 lat temu . wogole one sa strasznie drogie u nas o wiele bardziej od tych hipoalergicznych ale wazne że juz jest i łóżeczko po mężu tak że tylko ochronki podusie i kolderke i reszte trzeba kupić.

SPOKOJNEGO DNIA Z DUŻA ILOŚCIA SŁOŃCA

a nie jak u mnie z chmurami 😞

a co tyczy sie teściowej po wczorajszej jej intrydze moja wysłałam do diabła i wyrzuciłam co o niej myśli od tego ,że jest dwulicowa zakłamana fałszywa stara krowa która tylko jak widzi byka to ogon podnosi i teraz chce rozwalić intrygami nasze małżeństwo i wepchać na chama ta była... mało brakowało i jeszcze bym ja jeszcze od różnych zbeształa ale zdażyłam sie opanować ...ale teraz czuje sie chociaż zrelaksowana bo nic mnie nie meczy

zazdroszcze wam teściowych!!!!!!!!!!!!!

Hehe niezla historia z tesciowa! mojej nie musisz zazdroscic nie oddzywam sie do wariatki od sierpnia na szczescia mieszka 2500km od Nas i Moj jest za mna wiec mam spokoj! Probowala za wszelka cene nie dopuscic do slubu bo ona nie akceptuje malzenstw bo jej sie rozpadlo to twierdzi ze nasz zwiazek to to samo bedzie i po co slub i ze wszystko sie popsuje po nim 🤢 co za bullshit jednym slowem....Mam spokoj juz 🙂

• Mamusia
najlepsza teściowa to ta która mieszka daleko od nas .

łózeczko z materacem bedę miała od bratowej , pościel już kupiłam z wypełnieniem 6 części , tylko nie kupujcie materaca z trawy morskiej podobno i on zdrowy ale największe gów.... jakie widzialam , po mc. używania był do wyrzucenia zrobila sie dziura pod pleckami małej i był do wymiany

No ja wlasnie nie znosze wtracania sie i komentowania i do tego dyktowania co robic...Straszne!!!juz to widze gdyby ona miala sie krecic gdzies w poblizu dzidzi jak sie urodzi chyba bym ja wystrzelila w kosmos normalnie...Bo rad pewnie by miala 1500!!!straszne to jest uwazam ze w takie rzeczy jak wychowanie dziecka nie powinno sie wtracac ok rozumiem dobre rady dotyczace radzenia sobie z kolka itd ale na tym powinnien sie konczyc zakres wtracania sie...

• Mamusia
Ola właśnie my mamy z trawy morskiej.. ja nie wiedziałam jak to nazwac i powiem ci że jest w super stanie i nie ma zadnych ubytków 🙂)

boże nudze sie w tym łożku 🙂 ale musze wyzdrowiec 🙂
mały w brzuszku mi chociaz towarzyszy 🙂)

moja tesciowa mieszka 8km od nas i iest po rozwodzie a jej przelicznik facetów w czasie małżeństwa nawet w jej synach wzbuził obrzydzenie do niej. wkońcu moj moz i ja mamy te same historie"tzn. benkarty" jak to nie raz oboje w zyciu słyszeliśmy ... jak to sie ludzie dziwnie spotykaja w zyciu.. i nasze dziecko jest z taakk ogromnej miłości

Ja uwazam ze rodzicow i tak sie nie wybiera ma sie jakich ma i tyle. Kaseann88 za to Wy dacie dziecku wszystko 🙂
Moim Narzeczonym opiekowal sie tato z nowa zona i on teraz jak nikt na swiecie pragnie normalnej rodziny i widze ze kocha to dziecko ponad wszystko!!!

• Mamusia
moj mąz mówi że rodzina jest najważniejsza , zawsze broni nas jak lew jestem z niego bardzo dumna , wiem ze zawsze mogę na niego liczyć , a corcie naszą kocha poda życie i tą drugą na pewno też .Eliza ma 16 lat a ma z nim świetny kontakt , częsciej sie przytula do niego niz do mnie -corcia tatusia

najważniejsze żeby sobie samemu zbudawać szcześliwy dom nie patrzac na innych

• Mamusia
to ja Olu nie wiem jak juz jest.. hi hi okaze sie musze jeszcze sie skonsultowac z mamusiami rodzinnymi co one maja..

Anitek tak to racja zawsze tak jest ,że osoby ktore nie maja pełnej rodziny takiej naprawde naprawde z jakis tam powodów to potem zalezy im na stworzeniu jak najszybciej wspaniałej kochajacej i bardzo bezpiecznej rodziny 😉

• Mamusia
to ja Olu nie wiem jak juz jest.. hi hi okaze sie musze jeszcze sie skonsultowac z mamusiami rodzinnymi co one maja..

Anitek tak to racja zawsze tak jest ,że osoby ktore nie maja pełnej rodziny takiej naprawde naprawde z jakis tam powodów to potem zalezy im na stworzeniu jak najszybciej wspaniałej kochajacej i bardzo bezpiecznej rodziny 😉

• Mamusia
Jak tak czytam o waszych tesciowych to przed oczami staje.... moja mama 🙂 Tesciowa mam cudowna. Nigdy sie nie wtraca. Jesli ma cos do powiedzenia to powie ale nie narzuca swojego zdania. Bardzo marda kobieta. Za to z moja mam jak to juz kiedys pisalam, w zgodzie jestem w stanie przezyc okolo tygodnia.

No mnie zezloscila jedna kolezanka na maxa! ja jej oswiadczylam ze jestem w ciazy ze mamy slub 1grudnia i wiecie co mi powiedziala? ze mam sie zastanowic bo Mariusz jest z rozbitej rodziny i ze takie dzieci nie potrafia kochac tak do konca bo nie wiedza co to rodzina itd. i zaczela mi wkrecac ze mam obserwowac Mojego jak sie zachowuje i co mowi itd...Tak sie na nia wkurzylam ze mi sie odechcialo z nia rozmawiac! nie wiem jak tak mozna komus powiedziec 😞 powiedzialam jej ze sie nie czuje i to ze ona ma perfekcyjna (jak ona twierdzi) bo ja bym w takiej rodzinie nie wytrzymala )nie oznacza ze innym sie moze cos nie udac bo ktos nie mial rodziny jak ona!!!
Wiecie cos al'a wpajanie dziecku ze jest pepkiem swiata i musi miec meza lekarza czy adwokata bo jest inteligentna ladna madra i nie ma sie co marnowac na nizsze sfery...Choc ja nie uwazam wcale zeby taki adwokacina dorownal mojemu Narzeczonemu...