Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Urszulka napisał(a):
ja też idę na kontrolę w środę (do nowego lekarza) jak się nie przemęczam to jest lepiej 🙂

Najważniejsze, że jest lepiej. 😉
Ja do nowego lekarza mam dzwonić 08.12 czy mnie na wymaz przyjmie a wizytę mam 14.12 a do tego czasu "bezpańska" jestem. W razie problemów pojadę do szpitala. ale ten system jest chory.

Dobranoc Mamusie i Brzuszki. 😉

• Mamusia
MartaMay napisał(a):
Przepraszam, nie wiedzialam ze juz ten filmik widzialyscie 😞

Spokojnie, fajnie, że drugi raz przesłałaś, bo oglądałam drugi raz 😜 A poza tym może ktoś wcześniej nie widział, to zobaczy 🙂

Potwierdzam, że z tymi lekarzami to masakra, szczególnie z tego co piszecie 🤢

Urszulka tak jest! Nie przemęczaj się i dbaj o siebie! 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki 🙂
Ja już mam po spaniu bo wczoraj bardzo szybko zaległam w łóżku 🙂
Skoreczka 😮 pierwszy raz słyszę,że w szpitalu potrafi ktoś coś ukraść 😮 na pewno zwrócę na to uwagę 🤨 Mikołaja pewnie było wam ciężko wyciągnąć z tego placu zabaw 🙂
Nikusia 😁super masz już łóżeczko złożone a mój się ze mną droczy ,że je złoży jak ja będę w szpitalu 😠 😠 W tym tygodniu muszę trochę pomarudźić aby je złożył 🙂 Dobrze,że odwiedziłaś koleżankę zawsze to coś innego 🙂
Anabel dobrze,że teściowa choć trochę ulżyła ci w pilnowaniu Jakuba 🙂 🙂
Vespera może poleż troszkę i brzuszek przestanie twardnieć
Martamay filmik super ja tez chciałabym mieć taką figurkę 🙂
Miłego dnia Brzuszki 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
dzień dobry w brzydka niedziele
ja własnie popijam kawkę idę zaraz oglądać program o ogrodach mój jeszcze śpi
ja byłam z M u rodziców moich znów wybieraliśmy imię dla synka naszego nadal lipa powiedziałam ze na nastepnym razem piszemy na karteczkach i robimy losowanie 😁 😁 😁 😁 😁

MartaMay dobrze ze wstawilas filmik bo chciałam go pokazac M ale nie moglam znales

• Mamusia
Witam was kochane !! 🙂
Ja dziś miałam być w szkole... ale zaspałam xD... i nie opłaca się jechać!! :P...
Kolokwium trudne ale poczekam na wyniki xD... dobrze że to termin ,,0"

Gosik- mówiąc o pierogach narobiłaś mi ochoty na pierogi ruskie :P...

Skoreczka/ Kruszyna obiecałam fotki a nie mogę ich zrobić bo zapomniałam że brat pożyczył od nas aparat 😞

Nikusia z tymi biustonoszami to tak jest 😉 nigdy idealnie się nie dobierze... a jak już to cena jest mega .. ;/. Co do suwaczków z wagą to masz racje :P

Skoreczka Twoja mama pomimo że pewnie ma dobre intencje to powinna czasem przygryźć się w język.. :P...bo chyba każda z nas tyje:P...

Bichito cieszę się że udało ci się rozwiązac problem zwolnienia 🙂...

Anabel 164 to ponoć średnia kobieta :P ja też do takowych należę 166 cm xD

Kacha/ WIelkaB wózek fajny

Kahira to ja podobnie jak ty widziałam jak moja mała mruga 🙂 i mam zdjęcie jak ma otwarte oczka 🙂

WielkaB ja byłam raz w protektorze ale stwierdziłam że to nie moje klimaty xD...

Anabel ja śpię tak jak mi wygodnie, nie potrafię spać tylko na lewym boku, a mój lekarz powiedział żeby poprostu zbyt długo na plecach nie leżeć, starać się na bokach 🙂

Beata krew z nosa to chyba problem każdej ciężarnej... ja muszę się przyznać że nie leci mi często, ale się zdarza.

Vespera mam nadzieję że wizyta u lekarza przyniesie dobre wieści 🙂...

No i dziś skoro już nie pojechałam na uczelnie to mam zamiar spędzić aktywnie dzień, więc idę się zbierać i z mężem i psem jedziemy na wał, aby pies się wybiegał. dodam że coś mojemu psiakowi się w łapę stało, nie chce na nią stanąć ;/...boli go w stawie... ma tak może raz na pół roku,.. no ale przechodzi po jakimś czasie, wydaje mi się że źle spał,.. No i po południu obiad u rodziców 🙂...

Także dozobaczenia brzuszki :*

Miłego dnia !! 🙂

Hejka Dziewczyny
MartaMay i widzisz ile dobrych powodów się znalazło, że wstawiłaś filmik 😉
Skoreczka czego dotyczył post, że w szpitalu ktoś coś może ukraść, bo ja chyba przeoczyłam. No, ale wiadomo, że nic wartościowego bym i tak nie brała bo nie wiesz z kim w sali będziesz. 😉
Kruszyna jakby mi mąż nie złożył to by sam prał, prasował i ubierał pościel do łóżeczka. Wiesz mi, że skutecznie motywuje. 😜 no, ale chciałam mieć jeszcze komodę obok łóżeczka, żeby wszystko pod ręką było itd.
WielkaB ja nie umieliśmy wybrać imienia dla Emilki to otworzyłam stronę w necie z imionami i każdy z nas spisał na kartce te które nam się podobają. Potem patrzyliśmy które się powtarzają. Wtedy wybraliśmy Kingę, ale w końcu zmieniliśmy na Emilkę i tak już zostanie 😉
Pamii18 no właśnie i teraz muszę przemyśleć gdzie mam kupić biustonosz. Szczególnie, że ja taka niewymiarowa jestem. 🙃

U mnie noc w miarę, poza wydeptywaniem ścieżki do wc. No, ale to już norma 😜
Odliczanie gotowe, zobaczcie jak nasze maluszki już mało miejsca mają. 🙂

Dzień dobry 🙂

Nikusia mój post niczego wcześniejszego nie dotyczył, to był epizod w moim zyciu który mi się przypomniał, a może dotyczyć każdego. Kiedyś na jakimś portalu tez czytałam takie wypowiedzi kobiet, którym coś ginęło. W moim przypadku nie chodziło jednak o osoby z którymi w pokoju leżałam.
A co do wartościowych rzeczy to też nie biorę, ale wymieniałam rzeczy które mi zginęły: komplecik dla maluszka, wędlina 🙃 - smacznego dla tej osoby, i pampersiki szybko mi jakoś ubywały z paczki 🥴

No nie mam dziś czasu napisac nawet posta, bo wszyscy mi przeszkadzają 🙃 😁 🙃 😁

Beata widzę nowy avatorek, bardzo tajemniczy a zarazem wiadomo o co chodzi 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
skoreczka a propos kradzieży w szpitalach, to jakiś czas temu w wiadomościach nawet mówili, że złodzieje włażą, udają osoby odwiedzające (lub pielęgniarki) i kradną pieniądze, a nawet ubrania - i to dotyczyło ogólnie szpitali, więc i na położnictwie mogą takie nieprzyjemności się zdarzyć, więc lepiej bądźmy ostrożne i chowajmy wszystko, nawet pampersy 😉

• Mamusia
Vespera mój sie tez napina raz wiecej raz mniej wczoraj miałam kiepski dzien dzis jest lepiej uwazaj na siebie bo niewiadomo na ile te skurcze moga buc niebezpieczne lepiej lez a mysle ze kolezanki ci pomoga

I ja juz widziałam ten filmik 😉

Wielka b kurcze mnie juz to wybieranie imienia denerwuje teraz jesztesmy na Kindze i
Aleksandrze

A my dzis spalismy prawie do 9 matko juz nie pamietam kiedy tak długo pospałam 😉 no ale jutro chyba mały juz pójdzie do przedszkola wiec pobudka bedzie o 7 a raczrej wczesniej bo maz sie bedzie szykował do pracy a on po cichu nie umie 😉

Byli rano moi rodzice jada na tydzien do mojego kluzyna do angli heheh pierwszy raz w samolocie 😉 Kuzyn ich zaprosił zapłacił za bilety bo sie przeprowadza i chciał pare porad od mojego taty 😉 ciocia miała z nimi jechac ale kuzynka ma rodzic wiec pojechała do warszawy na posterunek 😉 hehehe ciekawe co urodzi bo do konca nie było widac co nosi pod serduszkiem ale mysle ze to bedzie chłopiec zobaczymy 😉 a i wedłog mnie jeszcze troszke potrwa zanim urodzi bo pierwszy termin miała na 15 lub 18 grudzien 😉 ale dziecko wyyysokie i dlatego lekarz zmienił termin tylko moze nie wzioł po d uwage tego ze ona jest wysoka kiedys pracowała jako modelka no i jej chłopak tez wysoki 😉 zobaczymy 😉 oby wszystko poszło ok 😉 trzymam teraz za nbią kciuki 😉

Beata aż wstyd za takich ludzi ☺️
Anabel odpoczywaj jak najwięcej, to spanie do 9 na pewno sie przydało. Ja już myslę jak to będzie po narodzinach Okruszka. Jeden maluszek i drugi maluszek= brak snu 🙃 🙃 🙃 🙃

Cisza tu dzis, a juz też odchodze od kompa 🙂

A co imienia to u nas ostatnio też były inne pomysły i stwierdziliśmy ze jak zobaczymy juz synka to zadecydujemy jakie z wybranych imion będzie lepiej pasowało 🙂
Anabel Kinga bardzo fajne 🙂

cześć dziewczyny,

brzuch nadal twardy ale biorę luteinę, magnez i nospę i jakos jest. Lekarz ma mnie obejrzeć w środę jak stężenie luteiny będzie odpowiednie i wtedy zobaczymy co robić dalej. Może luteina wystarczy... (mam nadzieję).

Mąz kupił mi róże 🤪 Pewnie na poprawe humoru 🙂

We wszystkich szpitalach niestety kradną - tak to już jest w duzych zbiorowiskach ludzii - dlatego ja bede miała walizkę zamykaną na szyfr, no i mąż będzie pilnował jak pójdę pod prysznic. Niby nie bierze sie nic cennego, ale dokumenty, suszarka, kremy... zwłaszcza kosmetyki to droga zabawa i wolałabym ich nie stracic 🤔 Ale w moim szpitalu korytarze są chyba monitorowane - muszę sprawdzić w środę.

p.s. mieliśmy spotkanie z neonatologiem i ginekologiem (nie tym który nas prowadzi) odnośnie metod porodu i w koncu się z mężem zdecydowalismy 🙂 Co za ulga, bo bardzo nas decyzja męczyła 🙂

miłe niedzieli brzuchatki!

• Mamusia
Witam, no dokładnie cisza jak makiem zasiał xD...

Nikusia..mam nadzieję ze jednak uda ci się dostać gdzieś idealny i tani biustonosz!! :P

Vespera i jak co wybrałaś?? sn czy cc?? 🙂... jak argumentował ten lekarz obydwa sposoby?? ciekawa jestem 🙂...

Skoreczka no moja znajoma teraz akurat ma półtoraroczną córkę i 2 miesięcznego synka :P... ale chodzi uśmiechnięta :P... co prawda mama im pomaga no ale jakoś dają rade :P...

Złodzieje myślałam że tego w szpitalach się nie spotyka ... xd...a jednak...

Ja wróciłam od rodziców, byliśmy jeszcze na długim spacerze, i kręgosłup mi prawie wypadł xD...cóż już nie dla mnie takie długie wyprawy... :P... a pamiętam jak byłam w górach i pewna pani w 6-7 miesiącu ciąży wlazła na górę tą co ja!?xD nie wiem jakim sposobem xD...

Vespera napisz jaka decyzję podjęłaś. Przyznam się ze nie umiałabym dokonać wyboru. Tego sie boje i tego 🤢 No cóż do odważnych świat należy 🙂
Pamii ja widziałam kiedys moja koleżankę ze szkolnej ławy jak w 7 czy w 8 miesiacu ciąży mknęła z prędkościa światła na rowerze, usmiechnieta od ucha do ucha 🙃 A ta Pani w górach, o której piszesz to tez odważna bo nie trudno zrobić sobie w ten sposób rozwarcie ( to samo tyczy się jazdy na rowerze).

Ja właśnie zakończyłam walke z sokowirówką, już drugi dzień wyrabiam soki jabłkowe 😁 😁 😁 😁

Pamii
dopiero studia zaczynałaś a tu juz kolokwia 🙃 Tak szybko czas mija 😉

• Mamusia
Hej Brzuszki 🙂
Już w ZG jestem. Niestety jutro mam koło,więc muszę się uczyć 😞 w piątek byliśmy na wizycie u gina 😉 Maleńki jest coraz większy 🙂 wg lekarza to 32 tydzień,a wg USG 34... Już sama nie wiem,jak to określić. Przepisał mi żelazo,ale jakoś tak dziwnie się po nim czuję 😞 w głowie się kręci i wczoraj miałam całe podniebienie i język piekące 😞 następną wizytę mam ok.19 grudnia,jeśli będę się dobrze czuła 🙂 przed wizytą muszę powtórzyć morfologię i odczyn Hoombsa. To z grubsza na tyle u mnie 🙂

Wybraliśmy cc 🙂

pamii - Obie formy porodu mają swoje plusy i minusy ale ja kieruję się bezpieczenstwem dziecka, a lekarze z którymi rozmawiałam twierdzą, że cc jest bezpieczniejsza dla dziecka (bo np nie ma możliwości przyduszenia, przygniecienia glówki itp). Wszystko się dzieje bez emocji, na spokojnie, wszyscy są przygotowani. No i nie będę miała uszkodzonych/ rozciągniętych dolnych rejonów, a to się może zdarzyć przy sn. Ale każda z nas musi sama podjąć decyzję jaką forme porodu wybiera 😎

beata nasz synek to Maksymilian 😘 😘

kasiulka - u mnie usg tez zawsze pokazuje rózne daty np. główka ma wielkość na x tygodni, brzuszek na x tygodni, średnio x tygodni itp. Ale lekarz powiedział, żeby nie zwracać uwagi na te wyliczenia bo dzieci roznie rosną i one moga być mylące. najwazniesze, że rośnie & rośnie równomiernie 🙂 co do żelaza to pewnie bierzesz dużą dawkę jakąś na czczo? Bo wtedy tez mnie mdli i mam zawroty głowy, ale bez sensacji językowych. Teraz biorę żelazo w tabletce z innymi witaminami po śniadaniu i wszystko jest ok.

kasiulka55544 napisał(a):
skoreczka ja biorę Ascofer. jakoś tak dziwnie się czuję po nim... Lekarz kazał mi brać 3*2 tabletki,ale ja i tak biorę 2*1,bo zęby mi się będą psuć 😞 już i tak mam z nimi problem,bo jakaś taka naloć mi zachodzi

No właśnie z tym żelazem to jest problem bo wpływa na zęby. Moje tabletki są powlekane i jak szybko połknę to nie dotyka bezpośrednio ząbków. Najgorsze jest żelazo w płynie, jednak Ty tez masz tabletki, więc moze też nie mają wpływu na zęby.