Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aha wlazłam do systemu i wydobyłam jakie badania cud-lekarz mi zlecił. Oto one:

Posiew wymazu z pochwy X 1;
PT (INR,Quick) X 1;
Całkowita zdolność surowicy do wiązania żelaza - TIBC X 1;
Morfologia pełna - analizator - krew X 1;
Kreatynina - surowica X 1;
Glukoza na czczo we krwi żylnej X 1;
Potas - surowica X 1;
Magnez - surowica X 1;
Posiew wymazu z odbytu X 1;
P.ciała przeciw - HBs całkowite X 1;
Mocznik - surowica X 1;
Kwas moczowy - surowica X 1;
Kardiotokografia X 1;
APTT (czas kaolinowo-kefalinowy) X 1;

🙃

Kacha co to za litania? 🙃 Teraz to juz miałam zlecone jedynie badanie tego paciorkowca. A przeciez jesteśmy prawie w tym samym przedziale co do terminu porodu 😎
Ten Twój lekarz to chyba bardzo dokładny 😉

Elka dziekuje za zyczenia 🙂 I tak jak Kruszyna napisała na skrzyneczke wysyłasz swój nr i na pewno dana osoba odpisze i wymieni sie telefonem 🙂

Urszulka Ty masz ode mnie oklask za załozenie watku gratulujacego narodzin naszych słodziaczków 🙂

• Mamusia
Skoreczko on na siłę chyba chce mi jakąś chorobę wynaleźć 🤢 tak jak z tą skróconą szyjką... która ostatnio okazała się po prostu mieć taką urodę - jak to określił 🤢 a chciał mnie faszerować nie wiadomo jakimi lekami... aż internistka zareagowała 🙂 Ale na szczęście dziewczyny to nie jest jedyny lekarz do którego chodzę 😎 😎 więc mam porównanie ufff.
W sensie, że mam swoją lekarkę na miejscu 🙂 i tego się będę trzymać.

Ja na prawdę myślałam, że on mi to USG zrobi.... i zleci podstawowe badania, żebym nie musiała dodatkowo płacić... a tu taka litania - jak napisała Skoreczka 😮

Kacha ta lista badań faktycznie dziwna 😮 zwłaszcza, że nie pisałaś, żebyś miała jakieś dolegliwości. Ten lekarz przyjmuje na NFZ czy w jakiejś prywatnej przychodni z własnym laboratorium?

Elka dzięki za życzenia 🙂

Gazety tata nieźle się naraził 🙃 i skończyło się na tym, że tą swoją nielubianą gazetę musiał kupić bezpośrednio w wydawnictwie w formie papierowej 😎 za głupotę trzeba płacić 😉

Beata tu jak u Rubika 😁 😁 😁 Naklaskać sie nie możemy 😉
Nikusia jak wrócisz to napisz jak po wizycie 🙂
I pytanko do Nikusi: czy Ty po smsie od Anabel włączyłaś kompa i pisałaś posta czy jeszcze nie spałaś? Jak tak wszystkie bedziemy ci po nocach smski wysyłać to kiedy Ty sie wyspisz? 😁 😁 😁

Hejka
ja dziś byłam w szkole u syna (pieszo) potem wróciłam do domu, znowu poszłam po syna i razem z nim do lekarza. Boli mnie okropnie brzuch, już z ośrodka zabrał mnie mąż, ale tak bolał, że nie mogłam z auta wysiąść.
U lekarza ok, zbadał mnie powiedział, że szyjka ok, jeszcze się nie szykuje do porodu ale jak dotknął brzucha to 😮 no to się przyznałam, że przyszłam pieszo. ☺️
a teraz odpoczywam i mam zamiar poczytać co pisałyście.

dziękuję komuś za oklaski 😘
Dziewczyny ja też się wzruszyłam jak mi Anabel napisała, chyba jednak mam oczy na mokrym miejscu. 🙂 i cieszę się, że jej tak szybko poszło bo wiem że się bała po pierwszym porodzie. 🙂
Skoreczka najważniejsze jest pozytywne myślenie, a jak go brakuje to sobie poprzesyłamy fluidy i od razu będzie lepiej. 😘 w grupie raźniej. 🙂
Kacha ja się znowu winna czuję, że wszystko na męża spada, a tu tyle szykowania do świat. Ja teraz odpoczywam a on pierogi robi. I przyznam, że jestem tak skoncentrowana na Emilce że trochę te święta po macoszemu traktuję.
Gosik głowa do góry, staraj się cieszyć małymi rzeczami a od razu spojrzysz na świat inaczej. Przecież każdy dzień w ciąży to już powód do radości. 😉 a pomyśl jaka będzie nagroda 😁 😁
Magditta to u Ciebie szykowanie pełno parą 😉 . Też się zastanawiam która będzie następna. 😜
Kruszynka masz rację, wszystko z przerwami. Bo na porodówka pełno w święta właśnie przez przepracowanie.
Beata uważnie czytasz, wczoraj byłam z synem u lekarza a dziś ze sobą 😘 oklaski (za 40minut)
Mra nie prenumeruję żadnej gazety. 😞
Skoreczka ja też tak na Ciebie patrzę, że jesteś kolorowa, egzotyczna 🙂
Marta to pewnie wszystkie będziemy się wzruszać nad fotką córci od Anabel. 🙂 ☺️
Gosik jeśli chodzi o dorobienie w domu to ja próbowałam kiedyś wypłeniania ankiet przez net. Tylko, żeby zarobić to musisz je wypełniać przez kilka m-cy a wtedy wskoczy 50zł, bo oni decydują ile i za ile ich dostaniesz. Potem nauczyłam się rozbić biżuterię, ale po pierwsze trzeba mieć odbiorców a po drugie najpierw zainwestować w materiał. Pomyśl do czego masz smykałkę.
Elka wyśle Ci mój nr na priv, jeśli jeszcze ktoś chce to piszcie. Dzięki za życzenia 😘
Kacha ten Twój lekarz to chyba myśli, że Ty ciąże zaczynasz a nie kończysz bo wyniki 😮
Skoreczka posta o Anabel pisałam jak mąż szedł do pracy a potem jeszcze spać poszłam. 😁 😁 😁

I zapomniałam jeszcze dostałam od lekarza skierowanie na badania morfologia i mocz oraz cukier na czczo. Powiedział mi też, ze jeśli do 02.01 (do terminu) nie urodzę to mam się w tym dniu zgłosić do szpitala. Chcą mnie mieć na oku z powody cukru. 😉

Nikusia to lepiej dzis odpoczywaj. Ciekawa jestem która nastepna, może właśnie Ty 😉
Twój maz pierogi robi, a mój rybami sie zajmuje, no a ja nic nie gotuje. I chyba za bardzo wzięłam sobie do serca słowa Kruszyny zeby się nie przemeczać bo aż wstyd powiedzieć ale poszłam do sklepu i kupiłam kilogram pierogów z kapustą i grzybami ☺️ ☺️ ☺️ dobrze ze chociaż wczesniej je kupowałam i smakowały 😉

• Mamusia
Nikusia to słabo z tymi zleconymi badaniami, oj słabo 😁 Żartuję 😘 czytałaś moją rozpiskę badań? Tobie się nie dziwię, że tą glukozę na czczo bo wiadomo w Twoim przypadku trzeba na te wyniki zwracać bardzo uwagę 🙂 i widać, że jesteś na prawdę pod dobrą opiekę. Super! I oby tak dalej 🙂 i w ogóle Ci kibicuję, żeby dzidzia chciała wyjść sama wtedy, gdy nadejdzie jej pora 🙂 no to tyle chciałam napisać 🙂

Skoreczka ja nie jestem w stanie nic zrobić. Ledwo do drzwi doszłam jak ktoś pukał. A ja mam zamiar krokiety kupić, jak raz będę "sklepowe" to świat się nie zawali. 🙃
Nie wiem czy ja będę następna na porodówkę, lekarz mówił, że się nie szykuje. 🙃 No, ale wybitnie przegięłam z chodzeniem.
Aha i przytyłam do dziś 8kg to o 1kg więcej niż przy Kubie.
Kacha byłam znowu u innego ginekologa, ale nawet nie musiałam mówić co i jak bo mnie ze szpitala pamięta. I też fajny 😉

Kacha_84 napisał(a):
Czy glukoza na czczo zawsze oznacza kilka pobrań krwi 🤢??? W sensie po godzinie też... itd?

nie, to oznacza że albo Ci pobiorą osobno z palca i od razu do glukometru. Wtedy masz wynik w kilka sekund albo z żyły i i wtedy dostajesz wynik z innymi.
Mi by nie zrobili obciążenia bo bez insuliny to bym mega cukier miała a szkoda mnie i Emilki.

• Mamusia
no teraz mam chwilkę i młoda dopuściła mnie do kompa ja miałam dzień pełen wrazen wstałąm o 4:30 wypiłam kawe ubrałam zimowa bluze mojego M i przyjechałam znim na 5-30 do mamy bo unas bardzo slisko a ja sie boje jezdzić na letnoich oponach obudzilam cały dom jak weszlam do domu ale mam jeszcze sie polozyła i ja tez obejrzalm dwa odcinki krolika baksa i usnełam obudzila mnie sasiadka z gory bo 8 juz odkurzała wypiłysmy z mam kawe mloda wstała poplotkowałysmy i o 10 poszlam na targ do chlopakow bo mnie nie mogli urzymac w domu posprzedawalam troche karpia z nimi i na 13 bylam w domu wszedzie pelno ludzi o 15 wzielismy sie za pierogi u uszka nie dawno skaczylismy i wpadlam i poszlam do sklepu po frytki i piers zrobilam chlopaka obiad teraz czekam na mojego meza

Nikusia trzymaj sie do 01.01.2012

kacha litania super lekarz bombastik

• Mamusia
Kacha czy jestem panikarą to pewnie na porodówce się okaże 😁 😁 😁
Nikusia to się nałaziłaś dzisiaj dużo 😮teraz odpoczywaj 🙂 🙂 🙂
Skoreczka ja jutro idę do mamy pierogi i uszka lepić,ale jak miałabym sama teraz robić to pewnie też bym kupiła a za rok wiadomo będzie inaczej 🙂
Mra nie mam kolekcji takiego czasopisma 🤨

Hejka Dziewczyny
Mam wieści od Pamii18, nie ma dziś netu od rana, ale jeśli jutro będzie miała to się zamelduje. Jest nadal w dwupaku 🙂Jutro mam KTG. I pozdrawia 😉

Kacha nie wiem czy jestem panikarą, chyba nie. Przypomnij mi to jak się poród zacznie 😁 😁 😁 😁