Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja sie biore za pieczenie sernika bo mam dzisiaj 5 chłopa na kawce bo pojechali mi po drzewo M mój handluje na targu z teściową mi się nie chciało jechać bo potem jestem zmeczona nie do życia i sobote zawsze prześpie tak to ja pilnuje stoiska a mój M biega i nie ma nic do roboty

zapomniałam wam sie pochwalić że kupiłam sobie fajna kurteczkę zrobie fotkę później wam wysle

• Mamusia
Czesc dziewczynki w ten sobotni poranek ;0

Magdita co do prowadzenia auta w ciązy ja jakos tez ostatnio raczej wole jak ktoś prowadzi coś mi sie ciezko skupic na droce ale nie wiem czy to wina ciązy bo w pierwszej ciazy do samego konca nie miałam zadnych problemów a teraz az mi sie nie chce wsiadac a jezdze prawie codsziennie
Co do rozmów o ciazy to była u mnie kuzyneczka wczoraj ta co ma termin o 2 tygodnie wczesniej bo chciała sie dowiedziec co tak naprawde jest potrzebne bo w sumie jej brat ma dziecko ale oni szli na zywioł i wychowywali na chybił trafił małego wiec woli przyjechac do mnie i konkretnie pogadac 😉 heheh siedzialysmy do 21 😉 ona teraz mieszka w warszawie wiec zadko jest u nas ale ma przyjechac w listopadzie wiec pewnie sie wtedy spotkamy heheheh jak to dzieci łaczaa ludzi 😉

Tak piszecie o apetytach głodzillach a wiecie co ja to jestem jakas inna mi to sie wogole jesc nie chce teraz gdyby nie ciaza to mogła bym wcale nie jesc ja nie wiem co sie stało bo przed ciąza miałam niezły apetycik ;/

Nikusia hehehe u mnie w prcy tez naucxyliele dopiero sie zaczynaja kapowac ze w ciązy jestem smiesznie to wygląda jka podchodza do bufetu i mówia najpierw " do brzucha a dopiero pózniej do mnie 😉 tylko ja juz mam spory brzuszek ale jak mam fartuch to wygladam poprostu jak bym przytyła 😉

Nie zdazyłam nadrobic wszystkiego ale moze mi sie uda jeszcze przed imprezka paa

31072010 napisał(a):
Magditta no właśnie dokładnie tak przedstawiłam sprawę mojemu mężowi 🙂 ale on mówi ze jak będzie Helenka to inni będą mówić Hela a to masakra 🙂

Jak kiedys mówiłam mężowi że dziewczynka będzie Helenka to też powiedział jak twój: Hela 😉 Mi podoba się bardziej Helenka niz Maja. Wydaje mi się po prostu ze Majek jest już bardzo dużo. To jednak wasz wybór 🙂

Dzień dobry 🙂
Weekendowe forum ruszyło powolutku 😉 My jeszcze nie wiemy co będziemy robic ale słonko świeci wiec jakis spacerek na pewno 🙂

Mamusie czy swędza was brzuszki? tzn. skóra? Mnie swędzi skóra, dobrze ze na brzuszku a nie na całym ciele bo obawiałabym sie scholastazy ciążowej 😮

Miłego weekendu, smacznych wypieków, szalonych imprezek ( jeśli takie w ciaży w ogóle moga być 😉)

Podoba mi sie imie Helenka, ale warianty tego imienia jeszcze bardziej: Elena, Lena, Olena, Alena, Ellen, Elin 🙂.... nawet Ilona to to samo imie!
Odnosnie zdrobnienia Hela, przypomina mi sie piosenka Kukiza - O Hela, O Hela, Twoje cialo mnie oniesmiela... a tuz po tej piosence wlacza mi sie nastepna od Kazika o Celinie...
To prawda, ze Majek jest duzo, ale to ladne imie, Lena tez jest bardzo popularna. Oj ciezko wybrac to jedno jedyne imie, ciezko.... 🙂

skoreczka napisał(a):
31072010 napisał(a):
Magditta no właśnie dokładnie tak przedstawiłam sprawę mojemu mężowi 🙂 ale on mówi ze jak będzie Helenka to inni będą mówić Hela a to masakra 🙂

Jak kiedys mówiłam mężowi że dziewczynka będzie Helenka to też powiedział jak twój: Hela 😉 Mi podoba się bardziej Helenka niz Maja. Wydaje mi się po prostu ze Majek jest już bardzo dużo. To jednak wasz wybór 🙂

• Mamusia
Przeczytałam reszte bo do fryzjera kazali mi przyjsc na 11 ;0

Nikusia super watek 😉 😉 no to teraz juz w dół 99 dni 😉

31072010 mi sie podoba Majeczka tylko my juz w rodzinie mamy Majeczke 😉 no i juz rz wybralismy popularne imie twraz wolała bym mniej popularne

Chyba mnie jakies przeziebienie bierze ;(

Wogole jakas bezsennosc mnie dopadła ddzis chodziłam w nocy 2i pół godziny bo spac nie mogłam ;/ a synek o 6 30 pobudke zrobił ...

Hej Anabel - ja wczoraj caly dzien meczylam sie z moim przeziebieniem - zadzwonilam do pracy ze niestety nie moge przyjsc i zostalam w lozku. Najgorzej bylo wieczorem - nawet twarz mi spuchla, bolaly mnie zatoki - potem zapakowalam sie jeszcze bardziej i wygrzalam - cala noc tak sie grzalam i dzisiaj juz jest mi o niebo lepiej 🙂
Kuruj sie Anabel, wygrzej sie dobrze i nie zapominaj o piciu duzej ilosci plynow!

Anabel napisał(a):

Chyba mnie jakies przeziebienie bierze ;(

Wogole jakas bezsennosc mnie dopadła ddzis chodziłam w nocy 2i pół godziny bo spac nie mogłam ;/ a synek o 6 30 pobudke zrobił ...

Hej Dziewczyny
13072010 mi się bardziej imię Maja podoba, już się nawet zastanawiałam co by mąż powiedział na to imię 😁 😁 😁
Kruszynka mi się zapowiada pracowity weekend ale już się cieszę.
WielkaB my już większość do naszych mebelków mamy więc dziś klejenie obrzeży (to moja praca, bo to się żelazkiem robi) potem skręcanie itd. Jeszcze trochę potrwa zanim będę gotowe ale już się cieszę 😉. Czekamy na fotkę kurteczki 🙂)
Anabel pracujesz w szkole w bufecie?? Mój brzuszek sporo urósł podczas ostatniego tygodnia 😉. Życzę Ci udanej imprezki 🙂
Marta Ilona to osobne imię. To nie jest zdrobnienie Heleny. Jak zdrobnienie Elin, Elinka itd. mi się podoba tak Hela jest okropne 😉 ale wiadomo to Wy wybieracie 😜

a ja jak się wczoraj położyłam to mąż mnie masował i nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Dziś też pospałam do prawie 9. 😉

Anabel i MartaMay zdówka życzę!!! Oby to było chwilowe!

Dziś mam dzień na zmiane avatora ale kazdy mi nie pasuje, jakieś malusie sie wydaja 🙃 I ten niebieski lubie chyba najbardziej, bo to dzieło męża 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny! I znowu mamy weekend, ale ten czas leci. Za tydzień już październik będzie.
Oglądałam wczoraj galerię wrześniówek, i tam już nie ma zdjęć usg czy ciuszków- tam już same dzieciaczki są 🤪
WielkaB, śliczna kurteczka, taka inna- super 🙂
Skoreczka,jakiś czas temu swędziały mnie plecy i trochę brzuszek. Smarowałam się wtedy oliwką i pomogło. Teraz używam kremu nawilżającego i przeciw rozstępom ale tylko na brzuszek i boczki. Reszta zwykłym balsamem nawilżającym.
Dziewczyny, a jak często Wam twardnieje brzuszek. Bo mi dziś rano jak jeszcze leżałam to aż 3 razy i to co jakieś 3-5 min 😮 Najpierw myślałam, że to maluch się tak wypina, ale to raczej nie był on.
Co do imion dla dziewczynek to mój Bartuś miał być albo Marysią, albo właśnie Helenką. Helenka bardziej mi się podoba.

Monika najgorsze jest to że jak sie próbuje podrapać to ciągle zachaczam pieprzyka, no bo cały czas nie pamietam o nim. A smaruje brzusio oliwką Bambino, może musze więcej 🙂

Mnie brzuszek też twardnieje, czasem w ogóle a czasem mam twardy jak głaz. Może weź magnez bo on powinien troszke złagodzic twardość. no i powiedz lekarzowi!

• Mamusia
To ja uciekam, czas się ruszyć 🙃 Mąż pojechał po węgiel- zima tuż tuż 😉 A ja idę sprzątać. Spodziewam się dziś gości tak po 19- trochę późno, ale tak im pasuje. Męża chrzestna- będzie wrzało 🙃 A ja dziś miałam iść pomóc teściowej i męża babci sprzątać kościół, u nas na wsi tak jest, że mieszkańcy sprzątają. Ale nie idę, z przyczyn wiadomych- rozwarcie- a kościół duży, no i tata by mi nie darował. Teraz wszyscy aż do przesady na mnie chuchają- ale doceniam. Odwdzięczę im się po porodzie. Tylko męża babcia uzna, że mi sie nie chciało 😎

• Mamusia
ach te meża babcie mojego jest taka sama
Ja zagniotłam ciasto na sernik hahahhaha 😁 😁DD 😁 😁 😁: 😁 😁D 😁: potem bede kończyc czekam na M az przywiezie mi masło :P:P:P
sorki dziewczyny ale ten tort mnie uzekł
http://www.garnek.pl/jolcia8/16840608

• Mamusia
skoreczka napisał(a):
WielkaB śmieszny torcik 😜 Ja tez mam w ulubionych ludzi którzy robia takie cuda, bo na 2 latka synka muszę znaleźć jakiś megaśny 🤪 🤪 🤪

ja proponuje ten
http://www.garnek.pl/jolcia8/12122305/ciuchcia-tomek a jak moge zapytac jaki masz nik na garnku