Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam wszystkie brzuszki 🙂 i nieliczne jeszcze mamuski 🙂

widzę że u was pomału ruszyło 🙂
ale że jest tez parę mamusiek po terminie jak ja 🙂

ja już 4 dni... i nadal nic się nie dzieje uparciuszek nie ma co 🙂

więc cóż życzę wam i sobie jeszcze trochę cierpliwości 😜

ale jak ruszy to pójdzie taka fala że nie nadążycie sobie gratulować dziewczyny 🙂

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pamii ja też mam sutki i brodawki powiększone sporo 🙂
A co do wody, to ja też będę od małego przyzwyczajać, żeby lubiło wodę i szybko nauczyło się pływać, tym bardziej, że mamy działkę na Mazurach (tzn. moja mama ma 😉 ).

Anabel, Mra i pamii - faktycznie dzisiaj pogoda marzenie! Byłam z psem i tak się nie chciało wracać do domu, bo tak ciepło, tak pięknie, normalnie jakby wiosna 😁

• Mamusia
Co do brzucha, to ja też jak rano wstaję, to sprawdzam czy jest 😁 Tak jakby miał nagle zniknąć 😁

marika no już niedługo Wy się będziecie rozpakowywać - niby przeterminowane, ale widocznie dzieciątka jeszcze chwilkę chcą posiedzieć w Waszych brzuszkach 🙂

Urszulka no właśnie - co u Ciebie?

• Mamusia
nie doczekawszy do nowego roku, bo 31 grudnia o 14.25 przyszedł na swiat Janek, 3640 g, 55 długi o szczegółach jak znajdę dłuższa chwilkę

pozdrawiamy już odpakowani

kOLEJNA ROZPAKOWANA I DOPIERO UJAWNIONA MAMUŚKA 🙂 JUŻ EDYTUJĘ ODLICZANIE 🙂

• Mamusia
Hej Brzuszki 🙂
wczoraj miałam skurcze,więc pojechałam do gina. Zrobił KTG i kazał jechać do szpitala,bo rozwarcie na 1cm i ściągnął mi Pessar. Od wczoraj jestem w szpitalu. Najpierw miałam wczoraj dość duże i bolesne skurcze,ale potem ustąpiły do kilku. niestety mam GBS dodatni 😞 mam dożylny antybiotyk... rano miałam też KTG dwa razy robione i tylko pojedyncze skurcze mam 😞 ale powiedzieli,że zostaję jeszcze... na obserwacji 😞 ja już wolałabym urodzić 😞 niech mi wywołaja !!! 😞 nie chcę tu być na darmo...

Monika1985 napisał(a):
beata8811 napisał(a):
Noo, a jak niebiesko w odliczaniu się zrobiło 🙃

Teraz przydałby się jakiś czerwony 😜 To kto z dziewczynką na porodówkę 🙃

ja chętnie tylko moja dziewczynka się nie spieszy :/ 🙂 jestem po KTG i nic się nie dzieje w czwartek znów na badania mam się stawić a jak dalej cisza to w Pn. czeka mnie wywołanie:/

Witam Brzuszki 🙂
Rano byłam na badaniach poźniej u Gina i nic się nie dzieję wszystko wporządku i pozamykane. Mała waży 3400. Jejku jak ja bym już chciała być po. 😞

Kasiulka jeszcze trochę wytrzymaj i będzie po wszystkim a z drugiej strony masz prawo narzekać bo każdy w Twojej sytuacji chciałby żeby było po. Jesteśmy z Tobą
Beata ja z chęcią pojechałabym na porodówkę z moją małą a tu nic ☺️

• Mamusia
Kasia duża buzia dla Ciebie 😘 😘 😘
Ewelinka to witaj w klubie brzuszków co chciałyby juz byc po 😁 jeszcze chwilę musimy być cierpliwe 🙂
Beata ja już sama nie wiem jak Elka nazwała synka 😮 miał być Patryk a dziewczyny pisały, że urodził się Jaś 🙃 Musimy poczekać aż mamusia wróci i sama nas poinformuje 😁

Wiosna u mnie też ciepło, że aż kurtki nie chce się zakładać /+14oC/. Dobrze, ze nas zima oszczędziła bo znając moje szczęście to penie bym parę razy fikołka fiknęła, a z brzucholem to raczej nie fajnie 🙂

Z ostatniej chwili w kwestii porodu: u mnie na razie cisza i nie zanosi się, ze dziś coś się wyjaśni 🙂

hej dziewczynki 🙂

Jestem, podłączyli net ale nie wiem jak to bedzie bo mój operator splajtował i przejmuje go inna firma, ale poki co jest więc piszę 🙂

U mnie wczoraj od 16 były bolesne skurcze, dodzwoniłam się do lekarki i mam brac nospę. Jeśli ona nie pomoze to wtedy oznacza to skurcze porodowe 😮

Może uda mi sie Was poczytać troszkę 🙂

mra_ napisał(a):
Skoreczka wow, wow 🤪 to może Ty jesteś następna w kolejce 🤪 🤪

Mra mnie mecza te bolesne skurcze od wigilii, i dreczy mnie to, bo strasznie boli a lekarze i tak twierdza ze trzeba czekac. No wiec czekam na wody 😉
Wy macie pierwszeństwo " przeterminowane" 😉

• Mamusia
Kasiulka spokojnie ale az dziwne ze lekarz kazał ci jechac od razu do szpitala przeciez z rozwarciem 1 cm to mozna od połowy ciązy chodzic...

Magditta chciałam das 100 oklask ale jestes jeszcze zblokowana trzeba czekac 😉

Nikusia pisała ze Emilka sie rozszalała budzi sie co godzine na jedzenie tak ze jedza i spia 😉 mała sie troszke zazolciła podobnie jak synek wielkiej B zobaczymy czy ich jutro wypuszcza 😉

Dziewczyny co do wizyty u gina niestety wiesci nie sa dobre musze brac ten antybiotyk do tego paracetamol i za tydzien do kontroli bo macica sie nie obkurcza tak jak powniia;( jesli to nie pomoze to do szpitala jestem przerazona ;( lekarz mówił ze czesciowo moze byc wina to ze mam zgieta szyjke i gozej to sie oczyszcza teraz mam tylko nadzieje ze przez ten tydzien obkurczy sie na tyle ze nie wyladuje w tym szpitalu... ;( ;( ;(

Właśnie doczytałam ze myslałyście ze dzis Błażejek wyskoczył 🙂 OOOOOOOOO sama nie wiem kiedy to bedzie 🙃 😁

Anabel moze antybiotyk pomoze i nie bedzie potrzeby jechać do szpitala. Oby!!!
Nikusi Emilka sie rozkręca w jedzeniu, co godzinkę 🙃 🙂
Pamii i Anabel ja trzymam kubek z piciem na brzuchu, jak go zabraknie to bedzie pusto 🙃
Beata z karmieniem moze roznie być, ale wiem z doświadczenia ze zbolałe brodawki mozna przykryc kapturkami i troszkę w ten sposób wyleczyć 🙂