Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A czytalyscie te rade?:

Jesli tesknisz za swoim dzidziusiem i chcesz poczuc jego ruchy - wieczorem zjedz cos slodkiego a potem poloz sie na lewym boku! 🙂

Dzidzie sa podobno najbardziej aktywne wieczorami, a glukoza pobudza je do dzialania

U mnie zadzialalo - poczulam wiecej motylkow 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pozostanę naiwna i będę wierzyć, że poród odbędzie się wg moich kilku skromnych życzeń 😉 zamierzam to wywalczyć 😉 😉 😉 Prawda taka, że wszystko zależy od dyżurujących i ich widzi-mi-sie, ale nie chcę właśnie oksytocyny i innych środków przyspieszających poród. Jak usłyszycie o kobiecie, która w trakcie porodu pogryzła lekarzy to to mogę być ja 🙃

Pamii18 w Anglii i Stanach zachwalają rodzenie w wodzie. Kobiety moczą się w basenie kiedy chcą i cały poród odbywa się w wodzie (w szpitalu, domu czy oddziale położniczym). W Polsce tylko w poszczególnych szpitalach mają wannę do rodzenia i wygląda to tak, że dopóki nie rodzisz, tylko masz skurcze i rozszerza się szyjka - możesz się plumkać. Na właściwy poród jesteś wypraszana z wody o.O Tak przynajmniej jest w Poznaniu w szpitalu Raszei wg mojej ginekolog. I ona mi odradzała tą opcję mówiąc, że nie ma zaufania w kwestii higieny - czy oni są w stanie doczyścić wannę po porodzie bo "kobietom czasem coś więcej ujdzie przy parciu". A! A! Mnie to odstraszyło.

Moja Mała też aktywna rano i wieczorem. Rano nawet przed śniadaniem kopie 😁 budzi mnie, żebym wstała 😉

Nikusia102 napisał(a):
Anetkamm przeczytałam 🙂))
ja też się boję bardziej niż za pierwszym razem, ale wtedy nie wiedziałam jak to będzie 🙂

Dzień dobry 🙂
Tak dziewczyny za pierwszym razem to człowiek się nie boi a za drugim to już co innego. choć pomyslmy tak: mamy juz inną miednicę, szerszą więc moze bedzie lżej 🙂

Musze Wam powiedzieć ze urosłam w pupie i w domu nawet się śmieją, moja siostra powiedziała ze " mam niezły OKAZ" 😁 😁 😁 No robi mi się afrykańska pupa. Jednak u mnie było to do przewidzenia 🙂
Nowe mamusie fajnie ze się odezwałyście 🙂 🙂 🙂
WielkaB
mimo wszystko miłego dnia!!!

Długi wekend z rodzinką czas zacząć 🙂

• Mamusia
skoreczka napisał(a):
Nikusia102 napisał(a):
Anetkamm przeczytałam 🙂))
ja też się boję bardziej niż za pierwszym razem, ale wtedy nie wiedziałam jak to będzie 🙂

Dzień dobry 🙂
Tak dziewczyny za pierwszym razem to człowiek się nie boi a za drugim to już co innego. choć pomyslmy tak: mamy juz inną miednicę, szerszą więc moze bedzie lżej 🙂

Musze Wam powiedzieć ze urosłam w pupie i w domu nawet się śmieją, moja siostra powiedziała ze " mam niezły OKAZ" 😁 😁 😁 No robi mi się afrykańska pupa. Jednak u mnie było to do przewidzenia 🙂
Nowe mamusie fajnie ze się odezwałyście 🙂 🙂 🙂
WielkaB
mimo wszystko miłego dnia!!!

Długi wekend z rodzinką czas zacząć 🙂

dla ciebie kochana również

Fakt, toż to długi weekend. Ach, jak chciałabym być teraz w Polsce - strasznie tęsknię za moją rodziną. W ogóle - dzisiaj ślub przyjaciela męża, zostaliśmy zaproszeni ale... półtora miesiąca temu. Dość późno jak na bookowanie biletów itp., zwłaszcza, że miałam kupiony już przelot na tydzień później. Mąż i tak nie może lecieć ze mną, bo musi skończyć swoją pracę pisać.

Robicie coś szczególnego w ten weekend? 🙂

Skoreczka i Anetka też się boję 😁

No to miłego weekendu 🙂

Mra dostałaś oklask bo usmiałam się z tej szczeki 😁 😁 😁 Moja nowa pani doktor dała mi 20 lat, tez nie mogła uwierzyć w moją 30-tkę 🙂 Ja zawsze miałam młodsze kolezanki, nigdy starsi faceci nie oglądali się za mną, tylko młodsi, tak jakoś wygladam ale cieszę się z tego. Pewnie przyjdzie czas na zmarszczki ale poki ich nie ma to fajnie jest 🙂

To dobrze ze nie tylko mi pupa rośnie 😁

Jeszcze dodam coś od siebie - mąż zabrał mnie wczoraj na kolację do włoskiej restauracji, żeby świętować radość z córy 🙂 I jak usiedliśmy to potoczyły się tzw. poważne rozmowy (mamy je dość często) o małżeństwie, dzieciach, naszych przyjaciołach, planach na przyszłość itd. Uwielbiam mojego męża i rozmowy z nim 🙂 Wczoraj trochę żartowałam, że już zazdroszczę im relacji córka - ojciec, że Rita to będzie córunia tatunia 😉 Mam nadzieję, że będzie tak fajnym tatą jak mój był/jest dla mnie 🙂

Mra z tymi drzwiami to akurat historia Nikusi 🙂
Co do twojego męża to bedzie pewnie o córke zazdrosny do 30-tki 🙂 bo tatusiowie tak mają 😉
Tak gdzie jest Vespera i Bichito?

Hej Dziewczyny
W pierwszej ciąży pierwsze ruchy czułam w 20 tyg więc spokojnie, doczekacie się 😉
WielkaB powiedzenia w pracy, mam nadzieję, że nie będzie tak źle. 😉
Mra ja życzę Tobie, sobie i innym dziewczyną, żeby te zmiany na lepsze w służbie zdrowia nas objęły. 😜
Jak byłam pierwszy raz w ciąży to mąż bardzo chciał syna, bo stwierdził, że córki to on by z domu nie wypuścił, bo strach. Chyba coś jest w powiedzeniu "córeczka tatusia" 🤪
Skoreczka ja przy pierwszym porodzie dowiedziałam się, że ma miednicę jak dziewczynka, bo się nie rozwinęła. Ginekolog mnie w ciąży mnie mierzył jakimś dziwnym urządzeniem ale nic nie powiedział. Powiedziała mi położna, na szkole rodzenia (pisałam, że poszliśmy zwiedzić porodówkę i tam mnie zmierzyła). Teraz nie wiem czy jest taka możliwość, że się rozwinęła. Zobaczymy. Teraz też przytyłam w tyłku, widzę to po spodniach. 😜

Porządki zrobiłam, 😉 idę coś zjeść 😁 😁

Dodam jeszcze, że w poprzedniej ciąży wcale mi w tyłek nie poszło. Położna mnie zmierzyła, bo byłam w 9 miesiącu a z tyłu nie było widać, że w ciąży jestem. Dlatego ją to zdziwiło.
Mi tylko ginekolog napomykał o cesarce, ale rodziłam naturalnie. Teraz ani razu nie wspomniał o cesarskim cieciu, więc zakładam że urodzę naturalnie (o ile komplikacji nie będzie oczywiście) 😉 😁

Nikusia mi też mierzyli miednicę takim dziwnym przyrządem 🙃 Mówili że wąska i że przy drugim będzie już szersza 🙂 No ale tak bywa jak u ciebie ze jest taka jak u dziewczynki.

Jak już urodziłam syna i leżałam chyba ze dwa dni to po całym szpitalu biegały położne i pielęgniarki patrząc do każdego kąta, bo im babka z porodówki uciekła. Nie wiem czy znalazły, ale stwierdziłyśmy wtedy z dziewczynami z sali, że chyba lepiej na porodówce niż w parku rodzić, bo i tak jej to nie minie 😁 😁 😁