Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc dziewczyny, przyklejam sie do Was, na Brzuszku siedze od momentu kiedy dowiedzialam sie o ciazy, i ciesze sie bardzo ze pojawilo sie forum Mamusie na luty 2012!!! w koncu ! 😎
to jest moja 2 ciaza, pierwsza stracilam bardzo wczesnie, w 5 tygodniu, a teraz prosze, zaczynam 18 tydzien! kiepsko czulam sie tyllko do ok 9 tygodnia, mdlosci, wymioty, zaparcia, lodowke otwieralam z zatkanym nosem. Z kolei 3 miesiac uplynal mi pod tytulem "placz placz i jeszcze raz PLACZ" hihi potrafilam przytuliuc sie do meza i zaczac chlipac, nie wiedzac czemu, az biedak raz zadzwonil do mojej mamy bo nie wiedzial co robic. I jeszcze dodam ze trzy miesiace praktycznie przespalam. Teraz od ok 3 tygodni wrocilam do zywych i czuje sie rewelacyjnie, mam tzw ADHD 😉 oby tak dalej! No to tyle o mnie, pozdrawiam Was Brzuchatki!!!

• Mamusia
Dwa tygodnie temu poczulam, tak delikatnie taki motylek. I dzisiaj nad ranem ale bardzo delikatnie. Dzis sie bardzo zle czulam nawet wymiotowalam. Ale juz jest dobrze. Ja tez wiecznie spie. Do 10 lub 11. O 12. 30 maz przyjezdza na obiad. I od 14.00 znowu klade sie i tak spie jak zabita do 17. Potem nawet nieraz nie ma 21 i znow spie az do rana. Nieraz maz jak przed 8 wychodzi robi mi do lozka kaszke zalewana woda. Takie kaszki sa w pl jak goracy kubek.

• Mamusia
a my od rana dziś kończyliśmy sprzątać w pokoju po remoncie 🙂
a później moi rodzice zadzwonili,że nazbierali tzw.kani(grzyby) no i pojechaliśmy z niespodziewana i nieplanowaną wizytą 🙂A ja mając wielką chęć na grzybki miałam okazję ich skosztować 🙂
Oczywiście przyjechaliśmy z pełnym samochodem a to jajka swojskie,telewizor,karnisz,słonecznik,ogórki kiszone itd.....
Super odwiedzić rodzinkę i usłyszeć "Zobacz jaka nasza Malwinka robi się grubiutka" 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny! Niestety rzadko zaglądam na forum, a to z racji tego że pracuję, do tego mam 9 letnią córkę, już trzecioklasistkę 🙂, ciągle w biegu... Ciąże znoszę jak na razie dobrze, jedyne co mi nie daje spokoju to zbyt szybki przyrost wagi 😞 Dzisiaj będe miała USG 3D/4D, już nie możemy się doczekać 🙂 może w końcu dzidziuś pokaże co ma między nóżkami 🙂 🙂 Pozdrawiam gorąco 🙂 🙂

• Mamusia
Czesc Brzuchatki.
Malwina ale mi narobilas ochoty na kanie. Ja ich chyba z 10 lat nie jadlam. Niestety ja ich u siebie nie dostane. Agnese to ja cie podziwiam corcie do szkoly wyprawic i jeszcze praca. Ale co sie nie robi dla dzieci. Pewnie za pare lat ja tak samo bede miala. Ja dzis zamierzam umyc okno u dzidzi w pokoju. Pomalowalismy pokoik na kolor niebieski morski. Kolor nie jest zimny tylko taki pastelowy. Pasuja swietnie do tego koloru niebieskiego braz, ecri i zielenie. Troche sie balam jak to wyjdzie. Ale efekt super. W sobote ogladalam w castoramie takie male obrazki z drewna a w srodku Kubus Puchatek, Prosiaczek, Tygrysek. Juz mialam kupic, ale pomyslalam ze kupie jak pomaluje sciany. W sobote wieczorem zadzwonila do mnie z Pl moja starsza siostra i mi pokazuje przez skypa / a wczesniej nic jej nie mowilam o tych obrazkach, obrazki takie same jak ja ogladalam 3 h wczesniej w castoramie. W Zielonej Gorze jest w tym tygodniu Winobranie. W miescie wystawione sa stragany i ludzie sprzedaja cuda niewida z calej Polski. I wlasnie na jednym straganie Pan sprzedaje te obrazki ale malowane na szkle.

• Mamusia
witam mamusie 🙂
ja dzisiaj robiłam porządek w szafkach naszych 🙂
gotowałam obiadek ukochanemu i teściom i teraz wcinam słonecznik-rodzice mi wczoraj dali ze swojego ogródka....Maleństwo dziś w nocy dawało mi popalić no i teraz też czuje jak się rusza 🙂
buziaki:*

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Magnez i luteina pomogły. Czuje się dobrze skurcze się skończyły. Jednak magnez już do końca ciązy będe brać bo to bezpieczniej.
Dziś byłam u ginekologa i dostałam dodatkowo żelazo bo mi mocno spadło.
I już teraz możesz agness zapisać w tabelce że u mnie będzie chłopaka na 100% 🙂
Dziś lekarz to potwierdził.
Aha i na pewno będzie miał na imie Szymon 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,

U nas wszystko jest ok.
Byłam dzisiaj u lekarza i jestem mega niezadowolona i cieszę się, że mam mojego lekarza w Turcji o sto razy lepszego, bo jakby ten był taki to... Po pierwsze i najważniejsze to zapłaciłam 200zł bez żadnych badań krwi, tylko USG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tragedia. U siebie też chodzę prywatnie i za dwa razy mniej. Badał mnie także "dolnie" nie wiem po co....Po drugie nie dostałam zdjęcia z USG... co już mnie wku.... niemiłosiernie. I najlepsze jest to, że nie potrafił określić płci... stwierdził, że może być siurak, ale także nabrzmiałe wargi sromowe, które w tym okresie są własnie nabrzmiałe, a worek mosznowy rozwija się później. Ja widziałam siuraka. Była ze mną siostra jeszcze, więc zawołałam ją na USG i też stwierdziła, że w sumie wyglądało na siuraka. Więc wrócę do TR i pewnie dopiero się dowiem dokładnie co noszę pod sercem. Mówiłam mu, że mój lekarz stwierdził chłopaka, ale nie na 100%. A wszystko inne jest bardzo w normie, wody i rozmiary maleństwa. I tak spłynęłam z 200zł. Nawet nie wiem ile mierzy dziecko teraz. Co za lekarz!!! Właśnie sobie przypomniałam, czemu wyjechałam. Nic się tu nie zmieniło, była i jest i będzie psiarnia 😠

• Mamusia
Aaaa i jeszcze. Przed wyjazdem nie wykupiłam sobie tej recepty na magnez i żelazo i powiedziałam temu baranowi, że nie wykupiłam, a dalej mam skurcze jajników i nóg teraz już też, to nawet mi nie dał recepty. Stwierdził, że powinnam wykupić. Ciekawe jak, skoro tureckiej recepty zrealizować się tu nie da przecież... Nie wiem czy w aptece dadzą mi coś dla ciężarówek. Ręce opadają normalnie. Jeszcze jakby mnie tak załatwił lekarz na NFZ to zrozumiałe, ale za 200zł to lekka przesada. No ale to tylko PL., więc nie ma co liczyć na dobrą opiekę medyczną.

• Mamusia
ja mam nadzieję, że sie dowiem 29 września podobno przy USG podochwowym lepiej widać płeć hmm...zobaczymy.
A co do ruchów maleństwa to ja dzisiaj coś poczułam ale nie motylki tak jak opisujecie tylko takie 2 puknięcia ale nie jestem pewna czy w 17 tyg. by tak mocno było czuć. Kopniak? 😉
A tak to wszystko po staremu dzisiaj trochę senna jestem.

• Mamusia
Aleksandra ciesze sie ze ci ta lutenina i magnez pomogly. Gratuluje chlopca to juz 4 w naszej tabelce. Marta ja jak bylam na USG to lekarz tak zrobil zdjecie ze miedzy nozkami widac bylo wlasnie ptaszka. Zrobil zdjecia 5 sztuk i za darmo, to wszystko na ubezpieczenie. Ja nie wiem za co ty zalpalcilas te 200 zl. Wlasnie w pl tak z kobiet zdzieraja.
Aleksanadra a jak twoj maz juz w domu, obiadki normalne je. Ja zrobilam dzis taka salatke warzywna ale z mniejszej ilosci warzyw bo mi sie nie chcialo gowowac. Pokroilam tylko marchewke, groszek i jajka. Uprazylam dodatkowo slonecznik. I dodalam 2 lyzki majonezu. Pycha.

• Mamusia
Agnese mój małżonek juz zaczyna jeśc normalnie choć musi długo przezywać nie może ostrych potraw i gazowanych napoi a tak to daje sobie rade 🙂
Co do usg to mi już miesiąc temu robił przez brzuch i teraz też - juz nie wolno nawet robic od dołu.
I synka widziałam bardzo dobrze dokładnie pokazywał co ma miedzy nóżkami mimo że w najlepsze sobie spał 🙂

• Mamusia
Hej.
Ja wczoraj byłam na usg 3d/4d, dzidziuś zdrowy 🙂 Będzie druga dziewczynka 🙂
Podczas badania ginekolog kiedy chciał coś zbadać przełączał się na obraz 2d a potem wracał na 3d.
Wszystkie pomiary robił w 2d a myślałam że większą wartość diagnostyczną ma usg 3d. Odniosłam wrażenie że 3d to tylko po to żeby pooglądać dzidzię w trójwymiarze.

• Mamusia
Hej ranne ptaszki. Ja dopiero wstalasm. Aga gratukuje corci, wkoncu w tabelce bedzie troche rozowo. Timecontrol podejrzewa corcie ale jeszcze nie potwierdzila. Tez nie wiem czemu po 13 tygodniu robi sie tylko przez brzuch. Aleksandra dobrze ze maz juz moze jesc, bo najgorzej jak facet jest glodny. A mojemu M przez te 3 miesiace brzuch tak urosl ze jest wiekszy od mego. Ja zobaczylam, ze od soboty zaczynam 5 miesiac, dzis sie wazylam przytylam 6 kg.