Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ledwo was nadrobiłam. Siadłam do prezentacji, którą miałam przygotować na sobotnie zajęcia. Już prawie wszystko skończyłam i komputer mi padł :/ Oczywiście nic sie nie zapisało,musiałam robić od początku 🥴 Ale zrobiłam to raz,dwa i już mam spokój. Jeszcze tylko poczytam coś na zajęcia i mogę jechać 😉 W sobotę siedzę na uczelni od 8 do 20 :/ Nie opłaca mi się wracać 100 km do domu w nocy,więc kimam u koleżanki (stare dobre czasy w akademiku 😉 ) bo w niedziele mam znowu na 8 rano. Cieszę się,że zobaczę się ze znajomymi,coś mi się wydaje,że gdy urodzi sie dziecko to studia będą moim "wybawieniem" przynajmniej na dwa dni 😁
Co do ciuchów- u mnie dalej wszystko poskładane w siatkach,czekam na orzechy i będę prać 🤪 Tez łykam femibion i wiem już gdzie zamówię kolejne opakowania - dzięki 😉

o losie ale się objadłam, nawet nie poczekałam na męża z obiadem tylko najnormalniej w świecie zjadłam szybciej, bo aż mi ślina leciała,a teraz moja dzidzia chyba tam miejsca nie ma, tak się objadłam 🙂 kotlety ziemniaczane i sosik pieczarkowy rządzą 😉

ps. a czy kupujecie taką karuzelę do łóżeczka z zabawkami? a jeśli tak to tylko maskotki czy też grającą, bo podobno ta grająca to czerpie bateria jak głupia

• Mamusia
czesc dziewczymki 😉ale cztania 🙂koszulki rozpinane fajne 🙂 butelki rzeczywiście drogawe, radio boskie-"creme cafe" i " lejdis cafe" tez fajne-takie lagodne 😉 jestem chyba nie światowa, bo dopiero dzieki konefce odkrylam ze gg ma radio hahha-nie smiejcie sie ze mnie 😉) przerazilyscie mnie tymi postami o naglym brakuoddechu u maluszkow, az nie chce myslec.......;((( ja nie mialam takiego urzadzenia przy oliwce, ale stracha mi napedzila jak po niespelna 2 miesiacach przespala ccala noc po wigili, jak sie obudzilam i zobaczylam,ze za oknem jest widno, uswiadamiajac sobie,ze nie wstalam do niej w nocy to wystraszylam sie okropnie, ze cos sie stalo 😞(dopadlam do tego lozeczka w sekunde, a ona sobie po prostu slodziutko spala 😉)) wigilia widocznie tak ja wymeczyla, ze tez potzrebowaa dluzszego snu bez pobudki na karmienie, ale uwierzcie mi byla to najgorsze sekundy mojego zycia jak sie wtedy obudzilam i zobaczylam widno w pokoju....moze rzeczywiscie pomyslec o czyms takim, musze pogadac z mezem 😉a ja na obiadek robie kotleciki, surowke z kapusty kiszonej i ziemniaczki 😉 Oliwka na szczesie od 5 rano juz nie goraczkuje, bylysmy u lekarza, ale narazie jeszcze obserwacja, bo pojawila sie wysypka delikatna, byc moze to slynna trzydniowka 😉 oby. dzis jest juz lepiej, bo tmperatury brak, i zadnych innych objawow oprosz tej wysypki.przepisala tylko isoprinosine i czekamy co dlej 😉pozdrawiam was cieplo;0 a czapeczki pinokio strasznie mi sie spodobaly 😉

Karuzelę kręcącą kupię,gdy dziecko będzie miało 3-4 miesiące. Trzeba pamiętać,że do tego czasu noworodek widzi rozmazane kształty i obrazy,jego głównym zmysłem jest tak na prawdę słuch. Nie zamierzam go \"ogłupiać\" zbyt dużą ilością doznań, myślę że możesz się wstrzymac z tym Tusiek. 🙂

Dziewczyny używałyście tego kiedyś -> http://www.ceneo.pl/;0151743015-10;0020-30-0-0-2.htm

Tusiek,wpadam do Ciebie na placki ziemniaczane,chodzą za mną ale nie bardzo chce mi się je robić... 🙃
Tak sobie pomyślałam o tej karuzeli jeszcze raz. Jeśli dziecko okaże się małym draniem i będzie zbyt często używać buzi do krzyku,to moze i zaopatrzę się w to urządzenie ;-)

no właśnie to samo słyszałam Justyna, więc ja nie będę tego póki co kupować. a jeśli chodzi o taką suszarko lokówkę to przy moim typie włosów efekt był okropny, mam włosy mocno falowane i to urządzonko robiło mi okropną szopę, myślę że to dla włosów bardzo prostych

heheh ale ja robię kotlety ziemniaczane a nie placki, placki robiłam jakiś czas temu i póki co tarcia ziemniaków mam dość 😜

to możliwe,że moi znajomi mieli po prostu jakieś lipne te karuzelki 🙂 a literki też powieszę, ale na drzwi chyba lub takie wieszaczki z imieniem do pokoiku,ehhh tyle ważnych decyzji trzeba podjąć 😁

http://allegro.pl/wieszak-wieszaczek-dzieciecy-imie-dziecka-wyraz-i1892292542.html

Tusiek ja też chcę taki obiad o matko ale mi apetyta narobiłaś jak robisz te kotlety 🙃 Ja dziś już pochłonęłam żurek a potem do siostry na gołąbki ruszam 😆
Ja karuzelę dostałam taką zwykłą bez kręcenia ale już siostrze zapowiedziałam co chce moja córcia od zajączka http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-rozowa-pilot-projektor-i1899715689.html

• Mamusia
Też dzisiaj myślałam o karuzelce przy okazji tematu maty edukacyjnej, bo kolega męża chce nam matę sprzedać za 20zł taką w sumie prostą. Karuzelki na razie nie kupuję.. przejrzałam jeszcze raz ciuszki z allegro i w dobrym świetle słonecznym stwierdziłam że część to badziewie 🙂 mówię tu o bodach.. dopatrzyłam się śladów z żelazka a tego się już nie spierze... i już spisuję co będę uzupełniać z ciuszków 🙂

snakerka- jestem podobnego zdania co do ciuchów z allegro. Ja kupiła kombinezon,udało mi się jest jak nowy,ale widzę że w podobnej cenie miałabym taki z ciucha a może i tańszy ! Dziewczyny,przejdźcie się po ciuchlandach,przecież dla takich maluszków jest tam masa rzeczy i przede wszystkim są może zobaczyć to na własne oczy. Internet to czarodziej,do tego dochodza najprostsze programy do retuszu i można zrobić wiele 🙂 Przegladałam zamieszczane tu przez Was ubranka z allegro, powiem Wam w godzinie szczerości,że dużo ładniejsze kupiłam właśnie na ciuchu po 1 zł, 2 zł max 4. Wam dochodzi jeszcze przesyłka, ja musiałam dotachać do domu 🙂

ugotowane ziemniaki gniotę, do tego wbijam jajko, dosypuję mąki (tak na oko) robię kulko placki zależy co wyjdzie 😜 i obtaczam w bułce tartej i to na patelkę i smażę, a ziemniaki doprawiacie jak chcecie, ja lubię dodać ta przyprawę knorra smażona cebulka

Dokładnie Karina,zdrzerstwo niesamowite. Ja tak kupuj,e ten najtańszy Femibion Natal Classic,bo te nowsze to jeszcze droższe prawie 60 zł 😮 Ale powiem Wam,że jednak dobre suplementy w ciąży to podstawa. Nie mogę narzekać na wygląd skóry,paznokci czy wyniki laboratoryjne. Wszystko prawidłowe,nie musiałam jeszcze "dobierać" jakiś witamin,te mi wystarczają.
Skuszona Tuśkowymi kotletami raz,dwa wyleciałam do knajpki na miasto. Mamy taki fajny wegetariański bar z naprawdę przepysznym jedzeniem i śmiesznie niskimi cenami. Za wyżerkę (zupa z dyni - mniam !) i kotleciki z ciecierzycy + surówki no i herbatę zapłaciłam 15 zł- śmiech na sali. teraz najedzona spokojnie mogę Mężowi przyrządzić schabowe 😁

• Mamusia
Ja od siostry mam taki bujaczek z melodyjka http://www.swiat-zabawek.pl/index.php?p6858,fisher-price-przenosna-hustawka-las-tropikalny-m6710 i mate edukacyjna http://www.ceneo.pl/417479 i druga mate http://www.ceneo.pl/712413 , wiec ja juz nic nie bede dokupywac. Dzis popralam, umylam ostatnie okno w salonie, jeszcze maz przyjedzie to mi firany powiesi. Wszystkie ciuszki znioslam na dol do dziecka pokoiku do szafy. Teraz je bede musiala tylko rozmiarami poukladac. Mi brakuje jedynie krzeselka do karmienia. I to wsio. Teraz moge zaczac myslec o swietach. 🙂 🙂 🙂 🙂