Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

evelcia dobre wieści 🙂 super,a kupuj sobie ile wlezie, należy Ci się 🙂

byłam zawieźć kolejne zwolnienie do pracy i mój szef mówi do mnie "Marta szczerze to myślałem,że będziesz większa" 🙂 🙂 🙂 uznałam to za komplement 😁

mój mąż właśnie walczy i przygotowuje pokój do remontu, ja jestem z zawodu budowlaniec,a kurde nie mogę nic zrobić i aż mnie normalnie roznosi 🤪

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂
Tynka , Evelcia super zakupy 🙂 Na pewno się Wam od razu humorek poprawił 🙂
Martaer współczuję z tą glukozą ... dobrze, że już po wszystkim 😉
Co do prezentów... u nas w sumie do obdarowania byłaby 3dzieci (zawsze robiliśmy też prezenty dziadkom, Cioci i teściom) ale nie wiem czy w tym roku w ogóle prezenty zrobimy... listopad i październik nas dobił wydatkami, część nieprzewidziana no i wiadomo, że to się odbije na kolejnych miesiącach... Zobaczymy co grudzień przyniesie... Na razie nie mogę nic zaplanować bo jeszcze się ten miesiąc nie skończył... ehh ta kasa...

• Mamusia
Ja dostałam już wyniki z glukozy. Jest źle, żeby nie mówiąć tragicznie. Wyniki sa bardzo złe, a byłam na diecie. Nie wiem co dalej. Lekarz już powiadomiony. Odesłał mnie do endokrynologa, a wolnych terminów nie ma do 15 grudnia. A miało być w tempie ekspresowym.
Wyję już od godziny. Nie wiem jak ja sobie z tym poradze jak nie donoszę synka. Boże to chyba jakaś kara boska. Wszystko jadłam jak należy a jest grubo ponad normę, wszystkie trzy testy.

• Mamusia
A tak z innej beczki.. dziewczyny jeśli lubicie czytać gazety o "dzieciowej" tematyce polecam grudniowy nr "Mamo to ja" 🙂 Cena bez dodatków 0,99zł 🙂 W tym ok.142strony i wiele ciekawych artykułów - w sam raz dla nas np. sex po porodzie, pierwsze dni połogu, pierwsza zima maluszka i wieeeele innych 🙂

• Mamusia
Marta moze jutro idz do szpitala i nasciemniaj, ze sie bardzo zle czujesz i wspomnij o zlych wynikach. Nie stresuj sie teraz ci to nie jest potrzebne. Albo prywatnie zadzwon i chociaz dowiedz sie co masz robic, przeciez nie bedziesz czekac az 3 tygodni. 🙂 🙂
Snakerka z checia bym poczytala ale nie mam jak kupic tej gazety. Jak wyczytasz cos fajnego to w skrocie napisz. 🙂 🙂 🙂 Ja chetnie poczytam co sie dowiedzialas. 😉 😉 😉

Martusia przykro mi, że wyniki są blee. Może pokombinuj może prywatnie albo na pogotowie, że omdlenia itd.
Justyna zadzwoń do swojego lekarza albo na pogotowie to 28 tydzień to już niby mamy 10 razy w ciągu doby czuć ruchy. Prysznic nie za gorący tylko. Moja mała jest spokojna ale zawsze coś tam czuje.
Odebrałam dziś wynik posiewu moczu i wszystko oki 😆

• Mamusia
dziewczyny melduje sie z powrotem cala i zdrowa, bylam u poloznej na kontroli wczoraj i dupa glukozy robionej miec nie bede nie wiem tutaj nie robia, usg za 4 tyg jutro bede nadrabiac pozdrawiam was, Justyna mam naadzieje ze z dzidzia ok i ma po prostu lenia, ale do szpitala mozesz jechac i nasciemniac 😉

• Mamusia
Konefka to dobrze, że z moczem ok 🙂
Ja wczoraj miałam taką rewolucję -myślałam, że mi brzuch wieczorem rozerwie aż tchu nie mogłam złapać.. a potem mnie porządnie "przegoniło" w wc -teraz jestem pewna, że to tych nieszczęsnych mielonych z cebulą ... muszę bardziej uważać co jem 🤨

• Mamusia
Dziewczyny zobaczcie filmik z kopaniem 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=bDnx63RT0MU&feature=related słodki 🙂
około 1:18 min. mi się najbardziej podoba 🙂 ten też dobry http://www.youtube.com/watch?v=hxbN3Ux42ps&feature=relmfu
Fajna pamiątka, jak będę już tak wyraźnie widziała ruchy to też sobie nakręcę hehe 😉 😜

Książę już się obudził 🙂 Tak jak myślałam,trochę słodyczy( totalnie nie miałam ochoty,wpychałam na siłę) i bardzo ciepły prysznic. Położyłam się spokojnie, powiedziałam coś do Bobasa i brzuch zaczął delikatnie falować. Rusza się,ale ma lenia 🙃 Wystraszył Nas.
Ja mam nagrany filmik jak brzuch mi faluje,najlepsze że jak coś powiem to bobas sie rusza i widać to na filmie.

o losie,ale nie fajne wiadomości, Martunia nie wiem co mogę doradzić,ale jedyne co to to samo co dziewczyny, za symuluj coś tak,żeby cię do szpitala przyjęli, na cukrzycy sie nie znam,ale na pewno są objawy niepokojące i kobietę w ciąży na pewno nie odprawią z kwitkiem tym bardziej przy twoich złych wynikach....
ja chodzę do ginekologa-endokrynologa, bo na kasę chorych to bym się może doczekała poi pół roku,a przy mojej chorej tarczycy tak mam badaną co miesiąc
Tynka tez mnie mała raz tak nastraszyła,że ciśnienie dostałam z nerwów wysokie, po 3 godzinach raczyła się panna poruszać, to później całą noc nadrabiała dzienne lenistwo i w nocy nie spałam, ale wole nie spać od kopania to pewne 🙂

• Mamusia
O szpitalu nie ma mowy, Natalii nie oddam przeciez do domu dziecka. A nikomu z rodziny jej nie dam, bo maja mylne pojęcie o wychowywaniu i dbaniu o dzieci.
Nie ma tutaj prywatnych endokrynologów !!!?? Mąż nie znalazł żadnego. Widocznie tutaj ludzie nie mają potrzeby korzystania z takich usług, dlatego też taka kolejka w szpitalu. Mąż popytał i ktoś ze znajomych pracuje w szpitalu, może...MOŻE uda sie wcisnąć gdzieś nas w kolejkę.

Evelcia, ale Ty stosując dietę cukier masz w normie, a ja przy diecie, 171 po 2h (norma do 140), a po 3h 155 (norma do 120).