Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam mamuśki ,jeszcze was nie nadrobilam ,ale jestem przeszczesliwa bo mialam dzis kolejny pomiar cukru i jest super 🤪 🤪 🤪 🤪 mam trzymac diete(czyli sie nie obrzerac) a wszystko bedzie dobrze
marta mam nadzieje ze i u ciebie sie wszystko z cukrem ureguluje trzymam kciuki ,bo chyba tylko my dwie z cukrem walczymy 😉

Hej czytałam Was rano,ale poszłam przed tv. Wczoraj kupiłam sobie całą siatkę gazet (Twój styl- trochę zajmuje zanim sie go przeczyta 😁) oraz Mamo To Ja i Będę Mamą.
Był tam fajnie poruszony temat laktatorów,doboru butelek i opinie użytkowniczek. Jedna utkwiła mi w głowie,zwłaszcza jak przeczytałam Twójj post Konefka o zakupie laktatora. W skrócie : Babka nakupowała wszystkich bajerów do karmienia i okazało się,że nie ma pokarmu. Druga,że jej pokarm uczula dziecko . W rezultacie w obu przypadkach laktatory poszły głęboko do szafki. Też miałam kupować laktator teraz,pooglądajcie sobie na ceneo.pl jest dużo sklepów internetowych i tam pokazuje,gdzie jest najtaniej. Jednak wstrzymam się z tym zakupem,jeśli będę miała pokarm i nie będzie go za mało,to wtedy zaopatrzę się dopiero w laktator.
Nie ma co wariować z zakupami,warto przemyśleć zakupy żeby nie wydać niepotrzebnie i bezmyślnie pieniędzy 🙂 Życzę wam i sobie 😉 żebyśmy karmiły piersią,ale różnie to wychodzi w praktyce. Na pewno trzeba się zaopatrzyć w jedną butelkę do karmienia. Często dziecko nie najada się naszym mlekiem i trzeba czymś dopoić albo dokarmić. Powiem Wam,że u mnie przygotowania na powitanie maluszka naprawdę stoją w miejscu. Mam tylko kilkanaście sztuk ubranek i kombinezon na wyjście ze szpitala. Wózek nie sprowadzony,bo jest w UK, moja torba niespakowana (nawet piżamy nie mam 😉)

• Mamusia
A ja w razie gdyby był niepotrzebny po prostu sprzedam, jeśli będzie nieużywany 🙂
albo zostawię na przyszłość dla drugiego maluszka 🙂 Ewentualnie jeśli któraś z bliskich koleżanek będzie potrzebowała to jej dam w prezencie 🙂
Evelcia masz rację - przynajmniej u mnie to pełnia szczęścia, przy każdym kopniaku mi się buźka śmieje i nie mogę uwierzyć że za mniej więcej 3m-ce będziemy już razem z maluszkiem 🙂
Tynka ja mam tylko jedną koszulę nocną ale bez guzików 🙂 Pozostałe 2-3 będę musiała dokupić. No i też puki co zakupy z braku funduszy w miejscu stanęły 🙂

Tynka wiesz są 2 strony takiego myślenia mogę stracić 80 zł i nie skorzystać z laktatora a może być tak że stracę ok 50 zł kupując go w sklepie bo będzie szybko potrzebny.
Moja siostra urodziła Olcię i się okazało, że małą muszą zabrać do Olsztyna do szpitala a mama musi zostać w klinice na 2 dni bez dziecka. I tylko dzięki temu, że uparcie korzystałyśmy z laktatora siostra miała pokarm. Pomagałam jej ściągać pokarm co 3 godziny a nawet częściej. I powiem wam, że potem babka od laktacji była zdziwiona, ze siostra ma pokarm a córki przy cycku nie miała przez pierwsze 4 dni.

cześć 🙂
maż zaczął właśnie remont pokoju dla małej, zerwał wszystkie stare tapety a tam na ścianach rysunki, które mój tato malował dla mnie jak byłam mała, normalnie aż banana na twarzy mam, mała będzie miała ten sam pokój co ja miałam, jak się urodziłam, koło się normalnie zatoczyło 🙂

Tusiek aż się poryczałam ale Ci fajnie 😆 Ja mam dziś płaczący dzień wszystko mnie jakoś mocno wzrusza 😆 Zobaczcie dziewczyny w w wolnej chwili sesje http://www.youtube.com/watch?v=v7cquGF4kw4&feature=related na pewno jest tego sporo w necie ale ja dziś chyba nie mogę takich rzeczy oglądać bo się we łzach utopię 😁 😁 😁

fajny artykuł, ja mam zabronione ćwiczenia w ciąży co mnie dobija, bo uwielbiam ćwiczyć,ale staram się chociaż ćwiczyć na tej dużej piłce gimnastycznej właśnie te dolne mięśnie, a prawidłowe głębokie oddechy to wg mnie rewelacja nawet przy silnych migrenach,na które co jakiś czas cierpię, wiec faktycznie warto o tym pomyśleć 🙂

• Mamusia
🙂 to ty dlatego taka laska jestes 🙂 ja nie cwiczylam ale doszlo do mnie ze moge za 7 tyg urodzic a poprzedni porod trwal 18 godz wiec chce czy nie musze sie troche porościągac 😉 bylismy zapisani na szkole rodzenia ale moj m. zbyt czesto wyjezdza a sama napewno chodzic nie bede 😠