Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ola ja werandowalam bartusia jak skonczyl 2 tygodnie, cieplo go ubralam, ale nie w kombinezon, tylko gruby pajac taki miskowaty, na zwykle ubranka 🙂 do tego ciepla czapa zachodzaca na uszy 🙂 i rozek mocno opatlilam +cieply koc i zakrycie od wozka, budka postawiona, otworzylam szeroko balkon i w drzwiach balkonowych ustawilam wozek, tak 5 mihn, drugiego dnia 10 min, a kolejnych dni nie bylo bo straszna pogoda lało i wialo, takze na pogode tez musisz patrzec.a na spacery mozna wychodzic po 3 tygodniu tez na 10 min i codziennie zwiekszac o 5 min.

• Mamusia
hej dziewczyny widze ze wiekszosc juz rozpakowana 🙂 nie bylam u dziewczyn z lutego 3 miesiace jak pierwszy raz zagoscilam na forum 🙂 a tu juz tyle nowych forumowych dzieciakow

gratuluje

szczerze powiem ze najbardziej czekalam na agatem bo to ja mam zawsze taki nick hihihi i widze ze urodzil sie malutki kruszynek 🙂 🙂 troszku przed czasem wszystko u nich ok??

pozdrawiam :*

• Mamusia
Hej kochane 🙂
My dzisiaj wyruszamy do moich rodziców 🙂
Olu mój mały miał tydzień jak jechał do dziadków,2 tygodnie jak był na pierwszym 25 minutowym spacerze,a teraz to już godzinka na dworze 🙂Ja ubieram małemu body,pajaca,komplecik zrobiony na drutach,jedną czapunie bawełnianą drugą robioną na drutach,wkładam go do kombinezonu,przykrywam grubym kocyk i zakładam pokrowiec na gondole....

• Mamusia
kurcze ale tu pustki 😞 az sie zagladac nie chce 😞
Wioletka fajnie Ci, nowy domek frajda jak nic tyle ze pracy duzo 😉 moze po tym cos sie ruszy tylko nie szalej i zbytnio sie nie przemeczaj 🙂
ja sie chyba z tym debilem rozwiode
wczorAj ten DEBIL powiedzial mi w nocy ze to moja wina ze maly jest chory. jak ja go ubieram itd. KURWA MAC. TO MOJE PIERWSZE DZIECKO i ta kretynka co sie nami opiekowala dala mi instrukcje co i jak. poza tym on twierdzi ze zachrowal akurat przez spacer na ktorym go nie bylo. i zjebal mnie ze za wczesnie z nim wyszlam w ogole po porodzie 😮. ja pierdole. cwaniak jebany. spejalnie przeziebilam moje dziecko. dziewczyny ja wczoraj w nocy histerii dostalam jak to od tej swini uslyszalam. o 2 w nocy awantura, az krzyczalam i nie musze mowic ile lez wylalam tej nocy. wyjebalam go z sypialni na dobre i lacznie z jego smierdzacymi rzeczami z szafki, na ich miejsce wstawilam reszte rzeczy Synka. nie chce go *urwa znac. jak on mogl mi cos takiego powiedziec? goscie pojada to ja do Polski chce zjechac jak w kwietniu przyjedzie moja kuzynka. nie chce z tym szmaciarzem wiecej zyc. nie dosc ze wiekszosc ciazy sie uzeralam z nim to jeszze teraz? tyle przykrych rzeczy uslyszalam wczoraj ze dalej siedze glupia i rycze na samo wspomnienie
nienawidze go
jak ja wam zazdroszcze ze wy rodziow macie pod reka. w polsce juz dawno bym byla spakowana i u mamy
a tu musze tkwic pod jednym dachem z ta swinia

• Mamusia
Monisia myślę,że u żadnej z nas nie jest za kolorowo...Ale dasz radę masz cudownego synka i żyj tylko i wyłącznie dla niego 🙂Dziwnie twój m się zachowuje,przecież równie dobrze mały mógł złapać katar a nie że twoja wina 😞Nie przejmuj się kochana i pamiętaj,że Azizek wyczuwa twoje samopoczucie i jak to mówią "wyciaga wszystko z mlekiem"...Spróbuj się uspokoić i będzie dobrze 🙂Pamiętaj,że zawsze masz brzuchatkowe koleżanki i możesz nam wszystko napisać:*Jeśli uważasz że wyjazd do PL to jedyne wyjście to myślę,że nie ma co się dłużej zastanawiać...A i ja chyba do kwietnia bym nie wytrzymała i wróciłabym wtedy kiedy będzie wracała Twoja mama 🙂

• Mamusia
Monia wiem co przezywasz...ja mam taki spokoj od niedzieli kiedy pogonilam mojego...normalnie spie nie denerwuje sie ....tylko smutno mi ze dziecko urodzi sie na dniach i tato nie bedzie kolo niego .ale to chyba lepsze rozwiazanie jak potem maly mial by wysluchiwac klotni .a ja niedaj boze byla bym bita. Zobaczysz wszystko sie ulozy.

Dziewczyny a gdzie jest agness ? Na porodowce ? Bo cos jej nie widac...

Pozdrawiam i milego dnia :-)

Cześć dziewczyny !
Pustki tutaj niesamowite 😲 Rodzą dziewczyny i dobrze 🙂 Wkońcu dzieciaczki mają być lutowe 😉

Nam Młody dał w nocy czadu. O matko normalnie już płakałam ze zmęczenia i Mąż go nakarmił w pokoju obok moim mlekiem.Ja poszłam w kimę,momentalnie zasnęłam i wyspałam się jakieś 2 godziny dopóki Alek nie obudził się z wielkim kupskiem.... 🤢 Oczywiscie praktycznie cały wczorajszy dzień Mały przespał,bo jakby inaczej. Po nocy wariacje 😞
Byli u nas wczoraj znajomi z 2miesieczną córką żeby zobaczyć naszego Szkraba. Dostalismy przesliczne ubranka,normalnie kosmos 🤪 🤪

Szkoda,że u Was tak nieciekawie w związkach.
Monia a to może Mąż przyniósł jakieś zarazki do domu po szpitalu i zaraził Nim dziecko? 😮 Kurde co on się Ciebie tak czepia? Taki Maluszek ma normalnie sporo kataru i przytkany nos...
U mnie na tą chwile jest ok. Wczoraj się popłakałam z powodu swojego wyglądu,wielgachnych rozstępów na brzuchu i tej mega opony. To Mąż mnie porządnie opie*dolił,że czego ja wymagam 3 tygodnie po porodzie.Że naoglądałam się Pudelka i innych rzeczy,gdzie gwiazdy tydzien po porodzie chodzą w bikini 🤔 😁 I stwierdził,że mi moją nową wagę wyrzuci przez okno,bo świruję.
Później jak siedzielismy wieczorem przed tv,to Tomek sam z siebie powiedział,że w marcu 2-3 razy w tygodniu bede mogła juz zaczac chodzic na siłownię.Podzielimy sie obowiazkami i opieką nad Małym i Teściowa pomoże nam przy dziecku zebym mogła sie poruszać.Byłam w szoku -pozytywnym ! 🙂 Miło,ze pomyślał o mnie a to zdanie \"podzielimy się obowiązkami\" chyba wymaluję na ścianie dla przypomnienia 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny
Ja praktycznie od wczoraj nic tylko śpię..masakra jak poszłam spać o 21 to wstałam dziś po 10 ..tak to tylko 3 razy na siusiu wstawałam...może temu że mała tak mi dała czadu wczoraj że szok..skurcze miałam czasem mocne ale co 8-10 minut więc nie jechaliśmy do szpitala..mała mocno skakała i tak mnie zmęczyła że w szoku byłam.,,Na dodatek taka straszna zgaga mnie męczyła w nocy,że myślałam że nie wyrobię ...na wpół siedząco musiałam spać 😞
Jutro mój termin ale ciekawe czy coś się wydarzy..Brzuch często twardnieje i leci mi powoli mlekowaty płyn raczej teraz go mało ale się zdarza..więc będę czekała aż mi te wody chlusną albo na skurcze chociaż co 5 minut,..wtedy pojadę do szpitala...
ALE JUŻ TAK BARDZO NIE MOŻEMY SIĘ DOCZEKAĆ ....

• Mamusia
Witam 🙂 Mała śpi więc mam chwilkę 😉
[size=5[color=red]]GRATULACJE AGNESE 🙂 🙂 🙂 🙂[/[/color]

Jeśli chodzi o werandowanie to u nas pierwszy raz był jak mała miała 2 tyg. 15 min, następnego dnia 25 min, a kolejnego byliśmy na spacerze pół godzinnym, teraz wychodzimy codziennie na około godzinę, mały deszczyk nam nie straszny zakładamy folię 😉 mała musi być hartowana 🙂 🙂 🙂

monisiaj faceci tak czasem mają że gadają co im ślina na język przyniesie, na pewno Twój mąż tak nie myśli, a katarek to naprawdę łatwo można załapać, mały karmiony piersią na pewno bez problemu sobie z nim poradzi 🙂 🙂 🙂

Gratulacje dla Agnieszki i Maluszka

u mnie mąż robi wszystko to co umie,czyli poza karmieniem piersią 😜 dba o wszystko i co najlepsze, pierwszy raz w życiu nie muszę o nic prosić,bo robi to sam od siebie, a jeśli chodzi o mój wygląd to to mąż zawsze twierdzi,że wyglądam dobrze, a ja wiem że wyglądam jak zombiak,ale dobrze że chociaż nie dodaje mi kompleksów

mam nadzieję,że u was się poukłada z facetami, bo jakby nie patrzeć dziecko jest wspólne i obowiązki również, niektórzy niestety potrzebują czasu żeby to zrozumieć.....

• Mamusia
czesc dziewczynki 😉aga gratulacje ogromne-wkoncu sie doczekalas 🙂)duzo zdrowka dla ciebie i Ricardo 🙂))
tez jestem cekawa jak tam snakerka?
monia wspolczuje tej sytuacji, ale musisz byc dzielna dla azizka, a mąż moze wkoncu przemysli swoje zachowanie, malwina ma racje on mogl cos przywlec ze szpitala-pwiedz mu to.
nasz maluszek ok, duzo spi, ladnie je i robi ladne kupk,zaczyna unosic glowke lezac na brzuchu-cwiczymy sie jak nie spi-czego chciec wiecej 🙂)00