Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kochane a ja wzięłam się za pakowanie prezentów świątecznych...Miała dzisiaj przyjść fryzjerka do mnie i mnie obciąć no ale jak zwykle coś jej wypadło...Tak to właśnie jest z tymi znajomymi 🥴
Mały dzisiaj pcha się cały dzień i śmiesznie mój brzuch wygląda jak jest wypchany na jedną stronę....
Ja mam rozstępy jak ja to mówię na boczkach....Na nodze widziałam też coś się pojawiło no i na piersiach...Ale ja się tym nie przejmuję bo zachodząc w ciążę liczyłam się z tym,że będą....

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tynka mówiłaś coś kiedyś, że tyle niby przytyłaś, a lekarz mówi że to woda, uwierz że to na pewno tak jest, z 3 tygodnie temu wydawało mi się, że sporo przytyłam w udach i w sumie waga pokazała na plusie, a spodnie jakby opięte bardziej, ale teraz wiem że musiała mi się woda zatrzymać, bo dwa dni temu patrze w lustro i nie wierzę, uda wróciły do w miarę normalnego rozmiaru, spodnie luźniejsze, a na wadze mniej, widać przemiana mi się poprawiła i woda zeszła 🙂 normalnie nie mogę się nadziwić co w ciąży może człowieka czekać 🙂

Tusiek,ja już w nic nie wierzę, niczemu i nikomu nie ufam 😁 Na pewno przytyłam,bo spodnie które kupiłam w 5 miesiacu (ciążowe dżinsy) strasznie ciasne w biodrach i dla swojego komfortu zaraz je ściagam. Chyba ze to miednica się poszerza (oby!) i teraz ich nie wciągnę..
Co do puchnięcia,kilka dni juz piję bardzo duzo płynów i widzę poprawę. Fakt nogi spuchniete jak były ale palce w lepszej kondycji i ręce tak nie drętwieją.

🙂 hihi kochana z tego co widzę to ty młodziutka jesteś, więc do formy dojdziesz bardzo szybko, a właśnie chciałam ci napisać, żebyś dużo wody piła i mało soli, bo ona też powoduje puchnięcie, moja ciotka w ciąży miała na plusie 30kg, po porodzie się okazało właśnie,że większość to była zatrzymana woda

w ogóle dziewczyny czy wy też macie takie zachcianki na alkohol? może to głupie ale normalnie czasem dałabym wszystko za lampkę wina albo takiego mega wypasionego kolorowego drinka 🤪

Tusiek napisał(a):
w ogóle dziewczyny czy wy też macie takie zachcianki na alkohol? może to głupie ale normalnie czasem dałabym wszystko za lampkę wina albo takiego mega wypasionego kolorowego drinka 🤪

yhy.. 🤪 GIN Z TONIKIEM 🤪

• Mamusia
Tusiek ja cię rozumiem....
Ja przez pierwsze 3 miesiące ciąży pracowałam jako kelnerka-barmanka....
Każdy barman ma prawo spróbować drinka i za tym tęsknie....
Było tak,że jak nie wiedziałam,że jestem w ciąży jeszcze to potrafiłam w tygodniu wypić 3 redds\'y 🙂
A ostatnio też mnie taka ochota wzięła na Redds\'a no ale niestety obeszłam się smakiem....
Ale czasami pozwolę sobie na łyczka piwka albo winka czerwonego....
Ja uwielbiam drinka Absolut Gruszkowy + sprite+dużo lodu+limonka....Nie wiem czy piłyście tego Absoluta albo Wyborową ale są boskie 🙂 🤪 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃 🙃
Jak przestanę karmić to zapewne się wezmę za Absoluta....
Bartek pierwszy raz pił takiego drinka jak poznaliśmy się w restauracji,bo tam (o zgrozo!)się poznaliśmy i w sobie zakochaliśmy....Romantycznie na paragonie napisał mi swój numer 😁
Z resztą nie on pierwszy i ostatni 🙂

Tusiek napisał(a):
ja jeszcze uwielbiam piwo desperados takie zimne, aż się oplułam na samą myśl 🙃

Najgorzej było latem. Gorąco jak cholera a jak w sklepie widziałam schłodzonego Desperadosa w lodówce to kociokwiku prawie dostawałam 🥴 😁

• Mamusia
Kolejna stronka gdzie można coś dostać 🙂
http://lovela.pl/o-programie.html (saszetka płynu do prania Lovela, czapeczka i niedrapki) dla pierwszych 2000osób może się jeszcze uda 🙂

Co do alkoholu, mi się czasami chce zimniutkiego Reddsa ale na chceniu się kończy 🙂

• Mamusia
Przyszły mi dzisiaj wreszcie 2 koszule z allegro, jestem zadowolona, kolory ładne, co prawda biodra mogłyby być szersze ale cóż.. jak się ma dupsko trzeba się liczyć że nie wszystko jest idealne 😉
Takie http://allegro.pl/xxl-koszula-do-karmienia-ciazowa-do-porodu-i1962452231.html
wyglądają jak te 2 na pierwszych zdjęciach z lewej tzn taki fason i wzór, jedna w kolorze z miniaturki aukcji a druga jaśniejsza błękitna z jasnoróżowych elementami

• Mamusia
Ja patrzyłam za tymi proszkami jak jeszcze dużo ich było i też w gazetce ich niestety nie było ale w sklepie były....Patrzyłam i w Drawsku i w Kołobrzegu i w Świdwinie za tymi proszkami i były...Więc sama nie wiem....Ja do karmienia kupię może jedną koszulę,góra dwie...
W domu zazwyczaj chodzę w bluzkach takich szerszych....
Idę dalej zaraz pakować prezenty,pod prysznic i spać....

Rozpisały się kobietki 🙂
Co do alkoholu ja sobie pozwalam czasami na małego lecha 0,5%. Tynka masz rację latem było najgorzej wszyscy pod parasolami z browarkiem a my soczki hehehe. Teraz przed świętami marzy mi się grzane winko ale cóż może w przyszłym roku 😁
Te proszki były w biedronce jakiś miesiąc temu 1,8kg plus 1l płynu cena 15 czy coś takiego. Przypuszczam, że to jeszcze tamta promocja może nie zeszły wcześniej i na koniec roku wyzbywają się asortymentu.

• Mamusia
Witam wszystkie przyszłe mamy 🙂
szukałam wagi ciążowej i wpadłam przypadkiem na ta stronkę i od razu się zalogowałam bo tak jak i wy w lutym będę mamą. pochłonęłam wasze wcześniejsze wiadomości jednym tchem i teraz tez będę się udzielała 🙂