Skocz do zawartości

Ruchy płodu | Forum o ciąży

KasiaKasia22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 321
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja już od jakiś 3tygodni na oko ale nie codziennie,tylko co parę dni i chwilę czuję bąbelki i czuje jego przemieszczanie się. jest to wspaniałe uczucie szkoda że nie częściej :P ale chyba najwspanialsze dopiero przed nami jak zacznie nas kopać tak jak reszte mamusiek to już doświadczyło

• Mamusia
ehhh to chyba najpiekniejsze najcudowniejsze uczucie jakiego moze doswiadczyc kobieta 🙂 Moj maluszek upodobal sobie kopanie w okolicach godziny 20 - 23. Chociaz jak mu sie nudzi (czyt. za dlugo siedze ) to daje o sobie znac dosc gwwaltownie :P a czasami jak sie czyms stresuje to kopie jakby chcialo powiedziec nie martw sie matka wszystko bedzie dobrze 🙂

• Mamusia
maygirl ja Malutka zaczelam czuc jakos kolo 13 tygodnia. a kolo 21 moj maz i syn jak sie polozylam mogli to nie tylko poczuc pod reka ale tez zobaczyc bo bylo juz wiadc jak Malenstwo rusza sie pod skora. To moja druga ciaza, w pierwszej nie czulam tak szybko. To w sumie tez zalezy wszystko od kazdej z nas indywidualnie, budowa ciala tez ma duze znaczenie. Od kilku dni ( jestem w 25 tyg ) czuje ja rzedziej niz wczesniej, wczesniej czulam ja za kazdym razem jak sie tylko polozylam czy usiadlam, teraz zmienila pozycje i boksuje od innej strony 🙂)
Nie wiemc zy ktorej z Was sie to zdarzylo ale ja jakies dwa dni temu wyraznie poczuulam jak Malutka przekreca sie calym cialkiem i wtedy to wlasnie mysle ze zmienila pozycje, od tamtej pory czuje inaczej troszke ruchy ibardziej na dole. To bylo niesamowite uczucie, to tak jakby cos w brzuchu powoli, jak w bance gumowej przekrecalo z gory na dol. Cudowne uczucie, serce walilo mi jak mlotem i lezalam zamurowana wpatrzona w brzuch 🙂)) Pozdrawiam wszystkie mamusie 🙂)

• Mamusia
Ja poczułam wczoraj... dziś zaczynam tydzień 19... takie delikatne pukanie od srodka - wieczorkiem, jak juz lezałam w łóżeczku 🙂 I dziś rano, jak leżałam po przebudzeniu 🙃 Ale niestety w ciagu dnia nie czuję. Juz się nie moge doczekać kiedy wrócę z pracy i w spokoju usiadę na kanapie :laugh:
Znowu bedę wyczekiwać nieśmiałych ruchów mojego maleństwa 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja możecie uwierzyć lub nie ale bulgotanie bardzo wcześnie czułam i słyszałam ,gdzieś od 13,14tydzień a kopanie i wiecrenie się też wcześnie bo końcem 17tygodnia i od tego dnia dzień i noc mi się tam strasznie wierci i kopie. dodam że to moja pierwsza ciąża i że jestem szczupła więc może dlatego i nie którym jest trudno w to uwierzyć ale widać zdarza się 🙂

No ja takie bulgotanie czulam i slyszalam od ok 14stego tygodnia 🙂 a od 17stego zaczely sie kopniaczki to moja pierwsza ciaza ale od samego poczatku wiedzialam ze to Synus kopie tego nie da sie pomylic z jelitami hehe 🙂 a teraz to juz kopie pelną para 🙂 i bardzo kocha moj pecherz :P juz kilka kopniaczkow bylo bolesnych ale to taki mily bol niech kopie ile moze 🙂 pozwalam na wszystko 🙂
Synus uwielbiam kopac od 22 az po pozna noc choc ostatnio kopie prawie caly czas ze ja zaczynam sie zastanawiac kiedy on spi :P
Ale jest to niezapomniane przezycie :P
Najlepsze to to jak Moj polozy reke na brzusiu a Maly nagle przestaje kopac :P haha juz ma charakterek 😁
Choc ostatni dni jakos Moj mial szczescie poczuc kopniaczki od Synusia 🤪
jeszcze 17tyg 🙂 🙂 🙂 choc tak intesywne kopanie ustanie ok 30stego tyg i bedzie ich coraz mniej...
Ech juz sie nie moge doczekac 🙂