Skocz do zawartości

Ruchy płodu | Forum o ciąży

KasiaKasia22

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Najbardziej podoba mi się okres w którym maluszek już zaczyna kopać. Naprawde coś niesamowitego... Codziennie jak kłade się maluszek boksuje mnie i kopie. We wtorek zaczynam 24 t.c. więc ruchy są coraz mocniejsze 🙂 , bo maluszek ma coraz mniej miejsca. :laugh: 😆 🙂 [img size=340]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/dziecko.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 321
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja czułam pierwszy raz ruchy dziecka w 19 tc, były to leciusieńkie kopnięcia które czułam tylko przyciskając do brzucha rękę. Ok 22 tygodnia czułam ruchy bez dotykania brzucha - fikołki, koziołki, szturchnięcia...

Z tym 30 tygodniem to chyba mnie nie dotyczy :laugh: bo teraz w 25 tc jak czasem walnie mnie w pęcherz, wątrobę lub przewróci się na inny bok to zaboli aż skaczę 😁 🤪
Jest to jednak niezmiernie miłe uczucie :P

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Zaczelam kilka dni temu 18tc i wlasnie tego dnia,pod wieczor Malenstwo pierwszy raz delikatnie mnie kopala 🙂 wzruszylam sie okropnie. Moj maz tez... Najlepiej wieczorkiem,gdy juz lezy sie w lozku, polozyc reke na brzuchu delikatnie przyciskajac (DELIKATNIE 😉) i wtedy cierpliwie czekajac mozna te zabki wyczuc 🙂 CU-DOW-NIE!!

• Mamusia
W pierwszej ciazy: moj synek zaczal sie wiercic w 20-tym tygodniu
W drugiej ciazy: moja coreczka w 17-nastym
Trzecia ciaza: (obecnie zaczelam 18-nasty tydzien) a moje male bobo jest wyczuwalne od 14-tego tygodnia, szczegolnie jak ma czkawke - brzmi nierealnie ale w koncowce 17-nastego juz potrafilo przemieszczac caly moj brucho na lewo i prawo... Robi to tylko wtedy kiedy slyszy glos tatusia lub starszego rodzenstwa - rozczulajace...