Skocz do zawartości

Ruchy płodu | Forum o ciąży

KasiaKasia22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 321
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja czuję od 17 tygodnia takie małe kopniaczki. Dotknięcia właściwie. Wcześniej też coś czułam, tylko nie byłam pewna czy to to, bo to pierwsza ciąża. W 17 tygodniu czytałam księżkę, która zaczęła mi lekko podskakiwać :-) Dziś miałam USG połówkowe i okazuje się, że to baletnica Alicja 😁
Też balety urządza najchętniej wieczorem. I to jakiś balet nowoczesny bo z jaką ekspresją :laugh:

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja ruchu mojej najprawdopodobniej Aurelii poczułam ok.19tyg.Wcześniej były motylki,bąbelki,ale ja nie byłam świadoma,że to pierwsze kopniaczki 🙂Początkowo było bardzo ruchliwe do kilku razy dziennie.Od kilku dni czuję tylko o poranku(jak już nie śpię)i wieczorem.Martwiłam się i to bardzo,ale przecież dzidzia ma swój rytm 🙂 🙂

• Mamusia
ja poczulam delikatne ruchy plodu, ktore w niektore dni czulam w niektore nie, tak ok 19tc,
natomiast codzienne harce i kopniaczki dzidziusia już silnie odczuwam od ok 21/22 tc.

Bomba 🙂

raz az mocny kopniaczek dzidziusia mnie zaszokował w nocy/nad ranem. Przebudzilam sie, poszlam siusiu i cos zjesc i polozylam sie, wtedy czulam zdecydowane ruchy dziecka - dostalo ono energii, no i tak spiaco sobie lezalam aż poczułam... niezłego kopniaka 😉

• Mamusia
Witam wszystkie przyszłe mamusie !
Nie może być nic cudownego jak pierwsze ruchy 😉
Te pierwsze delikatne muśnięcia poczułam w 17 tc ale nie miałam pewności czy to na pewno to... ale po kilku dniach akurat w dniu moich urodzin poczułam te mocniejsze kopniaki to był najcudowniejszy prezent urodzinowy 🙂
Pozdrawiam :* [img size=287]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/skarb.jpeg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
witam was kochane mamusie...
Silne kopniaczki falujące brzuchy i dość wyraźne przypominanie się dziecka dopiero zaczniecie odczuwać 🙂 Jeszcze nie raz będziecie się martwić że nie kopie i się nie rusza 🙂))
Ale to jest naprawdę najpiękniejsze uczucie 🙂) Pozdrawiamy! 😘 😘 😘

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja też czuję bulgotanie, ale wtedy chyba mały robi fikołki 😆 ostatnio wyczytaliśmy z mężem jak się komunikować z maleństwem 🙂 i wystarczy po jego ruchu zapukać w brzuszek powinien odpowiedzieć albo kopniaczkiem albo jakimś innym znakiem 🙃 ciekawe kiedy ja dostane pierwszego szturchańca:P