Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

wiecie co dzisiaj jadłam na obiad... 🙂 uszka z grzybkami i barszczem 🙂 prawie jak wigilia 🙂

Ami to ja juz nie wiem jak liczyć w którym tygodniu jestem...u mnie tydzień zaczyna się zawsze w poniedziałek i teraz mam 11tc i 6 dzień czyli zaczyna się 12 tydzień,tak??

Pisałam dzisiaj do mojej koleżanki która ma na marzec i zna już płeć dziecka,będze miała chłopczyka Alanka 🙂

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ilonab kończy Ci się 12 tydz 🙂 Bo jesteś już w jedenastym tygodniu + 6 dni z 12 tygodnia. Jutro będzie ostatni dzień z 12 tyg i od pn będziesz mieć 12 tydz + pierwszy dzień 13 tygodnia, czyli leci powoli 13 tydz. 🙂 Nie wiem czy nie namieszałam Ci za bardzo 🙂
A moja mam dzisiaj wspominała, ze może by zrobiła barszczyk z uszkami 🙂 Ja jestem jak najbardziej za 😁

ale cięzkie to liczenie 🙂

Uwielbiam barszcze czerwone pod każdą postacią a zwłaszcza jka moja babcia robiła 🙂 ale chyba jeszczebym nie połaczyła z leczo bo to ryzykowne 🙂

Ale dzisiaj brzydki dzionek,taki typowy do spania 🙂

Dziewczyny nie wiecie czy możemy używać maseczki z alg w ciąży??

• Mamusia
Heh, a wiecie, co ?? 🙂 Jak kończyłam szkołę średnią, to moja koleżanka z klasy z liceum była już w ciąży. No i piła kiedyś na przerwie colę. No a jak wiadomo, cola wyżera zęby (rdzę też itp.). I ja mówię do niej : :Justyna nie pij coli, bo Ci się dziecko bez zębów urodzi" 😁 Dopiero za chwilę dotarło do nas, że 99% dzieci rodzi się bez zębów 😁 Błysnęłam, nie ma co 🙃 🤪

ja piłam coca cole a potem dowiedziała się że nie można,ale nie piłam przeież 6 butelek na raz tylko z szklanke góra dwie.Mam nadzieje że to maleństwu nie zaszkodziło.

Ohhh...jak ja chce zobaczyć już tego mojego Bzyka 🙂

• Mamusia
Podobno od coli można dostać paraliżu 🥴 ale to jak któś wypija jej kilka litrów dziennie. ilonab na pewno nie zaszkodziło Twojemu Skarbeczkowi 🙂 Ja 12.08 miałam urodziny i zaszalałam sobie z przyjaciółką z alkoholem, a wtedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży. 15.08 pojechałam z moim na dożynki i znów była imprezka... Nie pijam zbyt dużo i często alkoholu, ale akurat te dwa razy nieźle szalałam. A tydz później dowiedziałam się że jestem w ciąży. Powiedziałam lekarzowi o tym, wstyd mi było, ale dzidzia najważniejsza, a on mi mówi: Prosze Pani, minimum 50% dzieci w pierwszych tygodniach życia w łonie matki jest nieświadomie upijanych. 😮

• Mamusia
Basik ja miałam podobne przygody z alkoholem i do teraz mam wyrzuty sumienia ;/ poza tym zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży miałam obronę pracy lic. a na stres najlepszy jest papierosik ... masakra ale od czasu jak nasza dzidzia się ujawniła ( nie wierzę już w testy ciążowe 3 próby i nic a ja już w 5 tygodniu ciąży ) zero alkoholu zero tytoniu i wogóle jestem grzeczną mamuśką 😉

• Mamusia
Amii nie stresuj się nie ma czym!!! My 4 tygodnie temu o tej porze byliśmy już "po" i od rana zero stresu aż się zastanawiałam czy ze mną jest wszystko ok ale koleżanka mnie upewniła że jak najbardziej ok. Dzięki temu że z moim mężusiem sie niczym nie stresowaliśmy wesele pamiętamy jako najcudowniejszy dzień w naszym dotychczasowym wspólnym życiu 😉 wszystko sie udało goście bawili się do białego rana.

• Mamusia
CIĘŻĄRÓWKA - A tańczyłam normalnie na weselu? Bo właśnie nie wiem co mam zrobić.

ilonab - heh dobry sposób, ale niestety sprawdzałam pogodę długoterminową i cały tydzień ma tak być 😞 No chyba, że jakiś cud.

największy stres to chyba do Kościoła co? 🙂

A wy miałyście Kościelne śluby?

• Mamusia
O tak Amii kakako to teraz podstawa 🙂 A dodam tylko, że ja WOGÓLE przed ciążą nie piłam mleka. Aż się dziwię, że nigdy nic sobie nie złamałam, a kości miałam zawsze pierwsza klasa 😆
Amii wszystko będzie idealnie na pewno 🙂 A my za tydzień z kawałakiem będziemy czytać z przejęciem o tym, jak cudownie było !!!