Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja też mdłości jeszcze nie mam, w tamtej ciąży miewałam ale na szczęście pawiem się nigdy nie skończyło, dopiero w późnej ciaży musiałam odpuścić kolację bo zgaga była ogromna i modliłam się do porcelanki 🙂

aczkolwiek odczuwam zmeczenie szybsze, rozkojarzenie, które w poprzedniej ciąży mi towarzyszyło i znowu bóle głowy, delkatne bo po słabej kawce przechodzą 🙂 jutro idę na kolejne badanie krwi, wieczorkiem będę wiedzieć jakie mam wyniki, bo skonsultuje je z lekarką.

A jak u Was z brzuchem? mnie już trochę wywaliło, jakbym taki konkret konkret objad zjadła i wciągnąć za bardzo nie mogę, rano jeszcze jest lepiej ale wieczorem to masakra, a teraz jakoś mi nie spieszno do tego brzyńka 🙂

• Mamusia
love napisał(a):
U mnie nic a nic. Brzuszek płaski jak był. 🙂 w tamtej ciązy w 18 tyg cos się pojawiło. teraz myslę że bedzie szybciej widać bo w końcu noszę dwie fasolki 🙂

Ja u Ciebie nawet w tym 18 nie widziałam.

😉Cześć dziewczyny. Dołączę do was, ponieważ dzis zrobiłam test i potwierdziło się moje szczęście 🙂 Jestem w ciąży. To juz prawie 6 tydzien. Jeszcze nie byłam u lekarza, ponieważ jestem za granica ale jutro wracam do Polski i jak najszybciej do lekarza. Zycze wszystkim aby wszystko bylo dobrze z naszymi fasolkami. Pozdrawiam 😉

• Mamusia
u mnie z moją fasolką nic nie widać choć już przytyłam 3kg.
nudności troszkę zmalały ale to pewnie wina prenatal complex .
wyniki odbieram dziś a 11.08 na drugą wizytę do lekarza i koleje zdjęcie na pamiątkę mojej kruszynki .
a pro po kruszynek ile wam zajęło czasu starania się o fasolki bo mi dokładnie 8 miesięcy 🙂

• Mamusia
Kurde dawno mnie nie było z powodu braku internetu. Z tego, co wcześniej przeczytałam to.. jestem w szoku- LOVE!GRATULACJE! bliźniaki no no 😁 pewnie cieszysz sie bardziej niż podwojnie 😁 ja do lekarza idę w czwartek dopiero 😞 a w poniedziałek zrobię badania na mocz, glukozę i morfologię. Też wczas się za to wzięłam;/ czekamy na nowe marcowki 😆

• Mamusia
Mulant- czasem gdy człowiek nie chce dziecka, to ma 🙂 tak jest w moim przypadku. Tzn, teraz przywykłam do tej sytuacji i cieszę się okropnie, ale nasza dzidzia nie była planowana (wpadka). Znam wiele osob co się stara i jakoś nie wychodzi 😞 ale coż, życie jest złośliwe 😞

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Mulant- czasem gdy człowiek nie chce dziecka, to ma 🙂 tak jest w moim przypadku. Tzn, teraz przywykłam do tej sytuacji i cieszę się okropnie, ale nasza dzidzia nie była planowana (wpadka). Znam wiele osob co się stara i jakoś nie wychodzi 😞 ale coż, życie jest złośliwe 😞

to też prawda 🙂

• Mamusia
Witam
Jestem nowa, więc fajnie pochwalić się komuś, że zostanę mamą, tym bardziej, że w rodzinie nie ma co jeszcze mówić, żeby nie zapeszyć 🙂 Wiadomość o ciąży spadła na nas z mężem trochę niespodziewanie, tym bardziej, że jesteśmy 2 miesiące po ślubie, a tu już 6 tydzień 🙂 Mimo to cieszymy się przeogromnie! Już widziałam maleństwo na USG i słyszałam serduszko...nie mogę się doczekać 14 marca. Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam !

My staralismy sie ponad 2 lata i ciągle nic 😞 A teraz to był pierwszy cykl w którym dałam sobie spokój, wiedziałam że i tak nie zajde i chcialam czerpać przyjemność z ''bycia z moim mężem'' 🙂 A tu taka niespodzianka, chwilami to nie moge w to uwierzyc. Myslalam ze to sa jakies bujdy o blokadzie psychicznej, ale teraz wiem ze to prawda 🙂

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Love, no nie dziwię się, ja to też bym się bała. W sumie tak sobie myślę, czy chciałabym mieć bliźniaki? chyba nie, ale jakby już tak się stało to po ciężkim szoku cieszyłabym się 😉

Wiesz co- ja nadal jestem w szoku, ale się cieszę. bardzo chciałam mieć dziecko, a już raz jedno straciłam, więc radość jest conajmniej podwójna. Teraz to tylko mam nadzieję, że wszytsko się dobrze potoczy. 😁

• Mamusia
Niestety nadal się boję. Jak teraz mialam do PL lecieć samolotem to przez całą noc się modliłam, żeby wszytsko się dobrze skończyło. No i też częsciej się zdaża, że ciąża mnoga jest zagrożona. Ale mam nadzieję, że się powiedzie.
Objawy? Hm.... Może jestem delikatnie oslabiona i bardziej senna niż wcześniej.
Przy poprzedniej ciązy też nie złapaly mnie żadne mdłości.. na co liczę tym razem.

A Ciebie już coś wzięło?? 🙂

• Mamusia
a to Ty nie mieszkasz w Polsce? no ja bym robiła w portki w samolocie 🤢 no ciąże mnogie są zagrożone, ale na pewno w Twoim przypadku wszystko będzie ok 🙂 to widzę,że masz takie objawy jak ja mniej więcej 😉 mi się chce spać zaraz jak wstanę rano 🤔 i mam mdłości ale takie lekkie, jednak irytują mnie 😞 i piersi bolą chyba od pierwszych dni po zapłodnieniu aż do dziś 😉 sporo już nas marcowek 🙂

• Mamusia
Nie ja mnieszkam we Wloszech. Gdybym nie musila to bym się stamtad nie ruszała, teraz w niedzielę kolejna dawka stresu przed lotem.
Ja jeszcze nie mogę powiedzieć, że mam mdości. Ogolnie czuje się dobrze tylko po prostu tak "inaczej". Nie potrafię określić. No i trochę rozdrażniona chodzę.

Sporo, sporo.... a pewnie jeszcze jakieś dolączą jak się dowiedzą. 🙂

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
Hej. U mnie małe zmiany. Termin na 1 marca, czyli obliczenia z miesiączki wyszły lepiej niż usg pierwsze. Na drugim już ładnie małą fasolkę widać i 8 tydzień potwierdzony 🙂

Gratuluję. 🙂)) Będziesz pierwsza 🙂 hehe