Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Ja jak narazie to przytyłam 4 kg.Ale brzusio mam dużo wiekszy niż jak z Niko w tych tygodniach.W pierwszej ciązy ważyłam 92 kg pod koniec 🤪Ale 3 dni po porodzie(dopiero byłam w stanie wstać-winna mocna anemia)to ważyłam już 82kg.Nie było wcale tak zle.Pozniej bylam chuda jak patyk,bo małego karmiłam piersią.Teraz też bym chciała karmic.

nio izunia, przy drugiej ciazy, juz miesnie rozciagniete w brzuszku i szybko leci. ja przed ciaza miałam taki brzuszek po Zuzi, teraz sie uwidocznił bardziej, wyokrąglił 🙂 ja własnie póki co schudłam 4 kg i narazie nie tyje, ale to kwestia czasu, jeszcze pewnie bede płakała ze za duzo hehe.
a duzo przytyłas w ciazy pierwszej??

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Love, prysznic Cię rozluźni. Oby Ci to jakoś szybko przeszło 😞
mnie ząb w ciąży też jak na złość boli! kurde no. ale ja nie widzę siębie u dentysty w ciąży.
Izunia, zaraz zobaczę Twoj brzuszek 😁

ja chodze włąsnie do dentysty, bo po pół roku okazało sie ze mam 2 zabki do leczenia. juz jeden zaleczony. i radze wam isc póki czas, bo po ciazy sie tak zeby sypią ze szok. ja miałąm dobre bo tez wyleczyłam pzred ciaza wsyztsko co było i po ciazy było oki, ale kolezanki, siostra cioteczna co nie poleczyły to potem połowa zebów do leczenia była. tak idzie w ciazy próchnica. zreszta w rozporzadzeniu gdzie sa zalecane badania , jest tez wizyta u stomatologa, wiec to nie moje widzimisie 🙂

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
Ja jak narazie to przytyłam 4 kg.Ale brzusio mam dużo wiekszy niż jak z Niko w tych tygodniach.W pierwszej ciązy ważyłam 92 kg pod koniec 🤪Ale 3 dni po porodzie(dopiero byłam w stanie wstać-winna mocna anemia)to ważyłam już 82kg.Nie było wcale tak zle.Pozniej bylam chuda jak patyk,bo małego karmiłam piersią.Teraz też bym chciała karmic.

nio izunia, przy drugiej ciazy, juz miesnie rozciagniete w brzuszku i szybko leci. ja przed ciaza miałam taki brzuszek po Zuzi, teraz sie uwidocznił bardziej, wyokrąglił 🙂 ja własnie póki co schudłam 4 kg i narazie nie tyje, ale to kwestia czasu, jeszcze pewnie bede płakała ze za duzo hehe.
a duzo przytyłas w ciazy pierwszej??

Boże z Niko to jak słoń wygladalam 92 kg.jakies 25kg -to bylo straszne.Ostatnio mialam diete na luszczyce i schudlam 13 kg to teraz moge je przybrac 😉

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
wiesz ile ja sie z nIko nalezałam,nanosilam,naspiewalam.A teraz ubieramy pizamke po bajce to jest jakos 8 ide z nim do jego pokoju daje buzi,przytulam i spi 😉Dziecko jak jest małe to tylko ciebie chce.Ja go karmiłam 1,5 roku.Tez płakał,ale to z czasem sie nauczy,ze to nic mu nie dziala 😁

hehe tak czytam to dosłownie tak samo jak z moja Zuzia. własnie jestesmy na etapie nauki samodzielnego zasypiania ale ciezko. karmiłam ja 1,5 roku ale dopiero teraz jak sie zorientowała ze bedzie dzidzia to sie zrobiła "mamowa" i bez mamy nie zasnie. a jeszcze wyprowadzilismy ja wczoraj z małego łózeczka wiec tym bardziej, musi sie przyzwyczaic. ale ty masz juz duzego synka wiec powinno byc spoko. ja teraz póki sie drugie urozi musze opróznic zuzi komode z ubraniami i łózeczko, zeby potem nie powiedziała ze dzidzia łózeczko zabrała. jak sie nauczy na swoim to mam nadziueje ze bedzie git.

Ja NIko czytalam bajki,ale kolo łóżka.Jak wstawal to dawalam buzi i kladlam i tak w kołko i w kołko.Nawet jak sa znajomi(ale jezeli sa bez dzieci oczywiscie)to Nikos ladnie mowi dobranoc i idziemy do lozka.Jasne wszystko przygotuj duzo wczesniej,bo ona jest malutka.JA sie balam miec mala roznice miedzy dziecmi.Jakos psychicznie i teraz wiem,ze dobrze zrobilam 😁Niko chcial rodzenstwo i bedzie miec.Ciagle mowie co sie zmieni,ze bedzie inaczej.Aaaaa ...jedyną rzecza jaka NIko chce,zeby przed dzidzia zrobic to pokoj na strychu.Bo on juz pojdzie pozniej do szkoly i chce miec spokoj-wymyslil skubany 🤪I jak dzidzia bedzie plakac to on musi spac.Teraz ma pokoj zaraz kolo naszej sypialni.Na jedno dobrze,niech idzie do gory.Pokoj wolny dla dzidzi 😁

• Mamusia
love napisał(a):
izunia ja nie posiadam. Ale tez by mi sie przydala bo świerze soki na pewno zdrowsze niz te z kartonikow. Takze moze kupie niedlugo... ale jak znajde cos dobrego.

Kurde musze teraz kupic,bo od tego żelaza to mnie już cztery litery bolą 😞Juz mi sie Hemoglobina podniosla,ale wroci ,bo juz tego swinstwa nie bede brac.Lekarz powiedzial,ze teraz moge odstawic.Niko bedzie mamusi robic soczki 😉

• Mamusia
love napisał(a):
Ja się do dentysty wybiorę jak mi trocę przeziębienie przejdzie.
I to obowiązkowo- nawet jakbym miała nie mieć znieczulenia. Na punkcie zębów to ja mam jakiegoś bzika- tzn musze miec zdrowe.

Ja ide po porodzie,bo musze 8 usunąć.Chyba,ze mi dokuczy to w ciazy bede musiala.Ale dziadek dentysta mowil,ze lepiej po ciazy.Taki stres 🤔Jakos do marca damy rade.Teraz mi zaczyna sie kruszyc-mogla miesiac wczesniej 🙂

• Mamusia
Rossie napisał(a):
love, ja mam z zębami to samo, ale niestety razem z ciążą zaczynają się problemy z krwawieniem dziąseł i wypadaniem plomb. Już raz to przechodziłam, teraz mam tak samo...

Ja się zawsze smieje,ze wujek protetyk,a drugi dentysta wiec ratunke jakis bedzie.Hiihihihi.Tak zeby mam zdrowe tylko ta jedna osemka sie teraz musi sypac 😠

• Mamusia
Rossie napisał(a):
Idź Ty :P Ja w rodzinie dentysty nie mam żadnego, ani zresztą lekarzy, ale liczę na to,że może synio...hm... 😁

Ale to wszystko ze strony męża.Jeszcze kardiolog jest,ale wiesz z tym to nie pogadasz 😁Z protetykiem mamy zajebisty kontakt i dentysta,ale ten kardiolog to uwazaj co jesz i co mowisz 🤪

• Mamusia
uuufffff przebrnełam, chyba z 40 stron miałąm do nadrobienia. wiecie co do dentysty to ja w pierwszej ciazy tez miałąm problemyz 8. strasznie mi dokuczała, ale w 2 trymestrze pzreszło i nie odzywała sie do dzis, wiec nie wyrywałam. w ciazy wyrywac 8 nie mozna ale leczyc koniecznie. co do lekarzy to ja mam 3 w rodzinie, tzn rodzinie od strony meza, meza siostra cioteczna jest własnie dentystka, a dwie rodzone sa lekarzami, jedna rodzinnym ale jest pod warszawa, wiec mamy rodzinnego na telefon,a druga w białymstoku, ale to psychiatra 🙂
mnie tez ostatnio jakas choroba bierze, maz był pzreziebiony, poszedł spac do salonu zeby na mnie nie chuchac, bo jak sie zaraze to nie wiem czym sie leczyc, ale i tak mnie chyba bierze. niby nic takiego ale jakis katar i oczy pieka. tylko nie wiem czy od kataru czy znów mnie dopada alergia. jestem alergikiem na roztocza, ale jakos zawsze mnie brało an wsi i u moich rodzicow, a w białym był spokój,a tearz nie wiem co... juz poczytałam na necie i nabiłam do głowy ze to moze toksoplazmoza oczna... mam wynik dodatni i w pt ide do lekarza odzwierzecego, ale tak nabrałam do głowy ze chyba zwariuje do piatku. szok. jeszcze ostatnio moja gin mówi ze duzo schudłam pzrez te 1,5 miesiaca, ponad 4 kg, i jak patrzyła na usg to pytała kiedy do tego zakaznego lekarza i zeby koniecznie przyjsc z wynikiem do niej to ona da do szpitala albo na badania prenatalne. niby mówiła ze jest ok z dzidzia ale jakos mnie tym zakaznym nastraszyłą i teraz nabieram do głowy. ide laseczki robic zupke dla zuzi na jutro, póki sa poza domkiem. a jutro mzoe zeskanuje zdjecie z usg i pokaze moja kruszynke, bo cały czas zapominam 😞 buziale mamuśki

• Mamusia
ewci@ ja nie pojdę do dentysty w ciąży nawet jeśli jest zalecane. Zęby tylne mam okropne, bo te zaplombowane baaardzo mi się zaczęły psuć, ale ja u dentysty poronię z bolu. Tzn tak to sobie wyobrażam. Ale mam bzika gdzieś od 2 lat na punkcie mycia zębow- myje je nawet nie wiem ile razy i język też szoruję. Przed ciążą jak paliłam to w ogole myłam non stop:P

Ja wam zazdroszczę , tzn np Ewci, Izuni, Rossie, że teraz już drugie dziecko w drodze.. macie już poukładane życie itd. Ja mam 19 lat, i nigdy nie chciałam mieć dzieci z dużą rożnicą wieku.. ale będę musiała, bo np. nie chcę mieć drugiego w wieku 22 lat czy 25:/ tak koło trzydziestki się postaram o drugie 😞
Lecę chyba na dwor 😜

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
uuufffff przebrnełam, chyba z 40 stron miałąm do nadrobienia. wiecie co do dentysty to ja w pierwszej ciazy tez miałąm problemyz 8. strasznie mi dokuczała, ale w 2 trymestrze pzreszło i nie odzywała sie do dzis, wiec nie wyrywałam. w ciazy wyrywac 8 nie mozna ale leczyc koniecznie. co do lekarzy to ja mam 3 w rodzinie, tzn rodzinie od strony meza, meza siostra cioteczna jest własnie dentystka, a dwie rodzone sa lekarzami, jedna rodzinnym ale jest pod warszawa, wiec mamy rodzinnego na telefon,a druga w białymstoku, ale to psychiatra 🙂
mnie tez ostatnio jakas choroba bierze, maz był pzreziebiony, poszedł spac do salonu zeby na mnie nie chuchac, bo jak sie zaraze to nie wiem czym sie leczyc, ale i tak mnie chyba bierze. niby nic takiego ale jakis katar i oczy pieka. tylko nie wiem czy od kataru czy znów mnie dopada alergia. jestem alergikiem na roztocza, ale jakos zawsze mnie brało an wsi i u moich rodzicow, a w białym był spokój,a tearz nie wiem co... juz poczytałam na necie i nabiłam do głowy ze to moze toksoplazmoza oczna... mam wynik dodatni i w pt ide do lekarza odzwierzecego, ale tak nabrałam do głowy ze chyba zwariuje do piatku. szok. jeszcze ostatnio moja gin mówi ze duzo schudłam pzrez te 1,5 miesiaca, ponad 4 kg, i jak patrzyła na usg to pytała kiedy do tego zakaznego lekarza i zeby koniecznie przyjsc z wynikiem do niej to ona da do szpitala albo na badania prenatalne. niby mówiła ze jest ok z dzidzia ale jakos mnie tym zakaznym nastraszyłą i teraz nabieram do głowy. ide laseczki robic zupke dla zuzi na jutro, póki sa poza domkiem. a jutro mzoe zeskanuje zdjecie z usg i pokaze moja kruszynke, bo cały czas zapominam 😞 buziale mamuśki

Ja tez mam dodatnia toksoplazmoze.A robilas awidnosc ?

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
ewci@ ja nie pojdę do dentysty w ciąży nawet jeśli jest zalecane. Zęby tylne mam okropne, bo te zaplombowane baaardzo mi się zaczęły psuć, ale ja u dentysty poronię z bolu. Tzn tak to sobie wyobrażam. Ale mam bzika gdzieś od 2 lat na punkcie mycia zębow- myje je nawet nie wiem ile razy i język też szoruję. Przed ciążą jak paliłam to w ogole myłam non stop:P

Ja wam zazdroszczę , tzn np Ewci, Izuni, Rossie, że teraz już drugie dziecko w drodze.. macie już poukładane życie itd. Ja mam 19 lat, i nigdy nie chciałam mieć dzieci z dużą rożnicą wieku.. ale będę musiała, bo np. nie chcę mieć drugiego w wieku 22 lat czy 25:/ tak koło trzydziestki się postaram o drugie 😞
Lecę chyba na dwor 😜

Hallo,hallo....ja bede miec drugie w wieku skonczone 25 😜żyje

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, domyślałam się, ale Ty być może chciałaś i byłaś gotowa. A ja w wieku 25 lat z 2 dzieci bym nie dała rady 😜

No w wieku 22 nawet o tym nie myslalam.Ale przyjdzie czas,ze dziecko ci samo powie,ze chce brata czy siostre.A na 40 walne sobie 3 🤪

Ja wam zazdroszczę , tzn np Ewci, Izuni, Rossie, że teraz już drugie dziecko w drodze.. macie już poukładane życie itd. Ja mam 19 lat, i nigdy nie chciałam mieć dzieci z dużą rożnicą wieku.. ale będę musiała, bo np. nie chcę mieć drugiego w wieku 22 lat czy 25:/ tak koło trzydziestki się postaram o drugie
Lecę chyba na dwor

Obdarzona, zobaczysz, jak Ci się zmieni 😁 do wszystkiego trzeba dojrzeć. Ja też urodziłam Bartka jak mialam 19 lat. Jeszcze w zeszłym roku gadałam, ze zero dzieci więcej, ewentualnie koło trzydziestki jakieś rodzeństwo. A w tym roku od kwietnia jakiś instynkt mi się odezwał, ze to TA pora na drugiego brzdąca. Urodzę to będę miała niecałe 24 lata. I też żyję. I co najlepsze - mam się świetnie 😎