Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A mnie dorwała migrena. Pisałam tego pierwszego posta na forum dzisiaj i normalnie widziałam go z przerwami w tekście takie plamy przed oczami mi się zrobiły. A teraz mnie głowa tak napierdziela, że nie wiem 😞 Chociaż już widzę dobrze jak trochę poleżałam.
Nie cierpię migreny 😞

• Mamusia
Chociaż w ciąży i tak bardzo mi się zmniejszyły. Raz miałam taką, jeszcze przed ciążą, że myślałam, że tracę wzrok. Ciśnienie mi tak skoczyło (pewnie ze strachu), że mnie lekarz nie chciał wypuścić samej i karetkę wzywał by mnie do neurologa przewieźli. Potem oczywiście zaliczyłam wszelkie badania okulistyczne, rezonans magnetyczny, usg tętnic przymózgowych i wyszło, że miewam migreny z aurą 🤔 Aż się boję teraz jak sama w domu siedzę 😞

• Mamusia
dzień dobry 🙂
obdarzona tak u tej kuznki co ma Igora... w końcu mam tylko jednego chrześniaka 🙂
kurde zapomniałam se jaja porobić 🙂) hehe ale jeszcze będzie okazja :0 najwyżej mojego numeru w liste nie wpisze 🙂)nie no nieeee.... żartuje... nie bede was dreczyła
właśnie a co do mojego numeru to ja wpisałam ale jakby coś to weźcie tylko piszcie smsy a jak bedzie trzeba to ja oddzwonie bo ja nie wiem jak mam koszty polaczen ustawione ;/ numer mam polski i zmieniac nie zamierzam ale nie wiem jaki mam cennik...
E! Wracam dzisiaj do domu (w it juz jestem) i wchodze do sypialni a tam mamy zegar na scianie i patrze a tam godzina 11:35 i jakiś czas zylam tym ze juz jest ta godzina ale chyba za dlugo byla i po godzinie gdzies sie skaplam dopiero ze zegar stoi... 🙂

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
A mnie dorwała migrena. Pisałam tego pierwszego posta na forum dzisiaj i normalnie widziałam go z przerwami w tekście takie plamy przed oczami mi się zrobiły. A teraz mnie głowa tak napierdziela, że nie wiem 😞 Chociaż już widzę dobrze jak trochę poleżałam.
Nie cierpię migreny 😞

witaj w klubie;(Ja zawsze sie smaruje Amolem i powiem ci,ze nawet dziala.

• Mamusia
ja po porodzie z Niko wyladowalam na IP neurologicznej.Maly mial miesiac to byla masakra.takiej migreny dostalam,ze szok.Pamietam,ze Niko wypil cyca przed tomografem,a pozniej juz mial jesc z butli ten jeden dzien.dziecko bylo glodne do 6 rano,bo mialam dopiero okolo 12 mu dac.Jjuz nie dalam rady i mu musialam podac cycka,bo tak biedny plakal.Butelki nie chcial nawet do buzi.Ale w nocy zamiast spac to chodzialm co chwile pod prysznic i sciagalam,bo tak lekarz kazal i duzo pilam,zeby sie ten kontrast wyplukal i siku,siku ,siku.Mam nadzieje,ze teraz tego nie bedzie.
Tearz na poczatku mialam dwa mega ataki.Jeden w domu,a za 3 dni w Belgii u meza.Myslalamz,e nogi wyciagne.Ale moj syn kochany tylko chodzil i pytal czy juz lepiej.Cos strasznego te migreny.

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Dzień dobry 😉
obdarzona: a ile masz wzrostu? Od tego też dużo zależy ile się przybywa na wadzę. I od tego ile ważyłaś przed ciążą.

Co do plamień to ja też dostałam jedno - pierwsze po zapłodnieniu w terminie spodziewanej miesiączki. Dlatego myślałam, że i tym razem się nie udało i nie jestem w ciąży. Ale to było strasznie mało choć trwało 5 dni coś jak okres u mnie. Poszłam nawet z kumpelą na piwo wtedy, bo stwierdziłam, że okres się zaczyna to ciąży nie ma. Wypiłam 3 i po nich wymiotowałam 🤔 Gdy się to plamienie skończyło zrobiłam test i wyszła delikatna kreseczka 🙂 Gin mi przepisał Luteinę, którą brałam koło miesiąca i już więcej plamień nie było. Ale plamienia często występują gdy się jajo zapłodnione w macicy zaszczepia 🙂

ja miałam tak tylko że jedna plamka się u mnie pojawiła i sądziłam że okres a to był piątek i czekałam za wizytą u dentysty i się wódki napiłam żeby zapomnieć o moim zebie całe opakowanie apapu zjadłam a tu za tydzień robie test i gruba piękna kreska :P

• Mamusia
no migreny są straszne 😞 Też często miewałam, ale na szczęście w ciąży jeszcze mnie nie dopadła. I mam nadzieje ze tak zostanie.
A własnie na migrene niby dobra jest herbatka z majeranku 🙂 Raz próbowałam i faktycznie minimalnie lepiej bylo ale też bez szału... po chwili to się czułam tak jakbym nigdy tego nie wypiła.
Chyba najlepiej jest jednak migrene odczekać, przeleżeć.

• Mamusia
ja sobie zawsze podnoszę pół kawki pół mleczka i działa na mnie idealnie jak mnie głowa boli
dziewczyny mnie znowu martwi znaczy dziwnie się czuję bo lekarz mówił że to normalne upławy ślne mam ;/
czasami to tak mokro że się zastanawiam czy się nie psikałam ;/
też macie tak??

• Mamusia
mulant napisał(a):
ja sobie zawsze podnoszę pół kawki pół mleczka i działa na mnie idealnie jak mnie głowa boli
dziewczyny mnie znowu martwi znaczy dziwnie się czuję bo lekarz mówił że to normalne upławy ślne mam ;/
czasami to tak mokro że się zastanawiam czy się nie psikałam ;/
też macie tak??

ja tak mam.Wku....mnie to jednym slowem.Czasami wkladke zmieniam 6 razy dziennie.Ale raz nawet jak u gin bylam to mialam taki dzien,ze lecialo ,a on powiedzial,ze wszystko dobrze jest.wiec moze czasmi tak jest.

• Mamusia
hej mamuśki 😁 ja wstałam, zjadłam śniadankooo i obowiązki czekają 😞

Lady, mam 165-167 cm wzrostu. Przed samiutką ciążą ważyłam 48 bo po ukończeniu szkoły ( w kwietniu) zaczęłam się troszku odchudzać+nauka do matur i stres przez cały maj bo egzaminy ustne spowodowały że ważyłam 48 kg bo wcześniej ważyłam 51 kg, w najgorszych chwilach 52 i miałam sadełko, stąd to odchudzanie, ćwiczenia itd 😜

Co do migren, to ja nie mam. Ja w ogole nic nie mam 😉 oby moj Filipek był taki zdrowy jak ja i moj M bo my to są zdrowi i nic nam nie dolega nigdy 😉

a jeszcze Lady, ja już pisałam też, że też miałam plamienia w tedy kiedy miałam dostać okres a byłam już w ciąży, też myślałam że to okres zaraz przyjdzie bo to takie beżowe.. i trwało 3 dni ale nic żadnej krwi;D i się zaczęłam domyślać, obejrzałam piersi, wsłuchałam się w organizm i choć nie miałam mdłości i wymiotow to i tak czułam się jakbym zaraz miała być przeziębiona i czułam dziwny posmak w ustach jak na gorączkę.. 18 dni po zapłodnieniu zrobiłam test, potem drugi, a za 2 dni trzeci.

Idę:/ krolik ma syf w klatce a mu sprzątałam 2 dni temu;/ strzela tymi bobkami jak z armaty 😞

• Mamusia
A i jeszcze co do tętna i czucia bicia serca to ja gdzieś od 2 miesięcy to mam takie tętno wszędzie, że jak leżę na plecach po jakimś najdrobniejszym wysiłku to moje ciało chodzi z gory na doł jakby mnie ktoś posuwał 🥴 serce wali tak, że wargi mi się ruszają.. a brzuch to się trzęsie normalnie. Ale brzuch to mam w żyłach i to tętno tam silne bardzo 🙂

Mulant hehe ja się przygotowuję psychicznie;D wozek w lutym i łożeczko chyba też:P mam sporo ciuszkow.
Planuję do końca 6 miesiąca kupić rożek, jakiś komplet zaraz po urodzeniu do ubrania, rozmyślam też nad kupnem jakiś pierdoł dla niego, typu lampka co daje minimalne światełko 😁 a no i też chcę kupić mu czapeczki, rękawiczki-niedrapki, ale czapeczkę na wyjście ze szpitala moja mama będzie mu robiła na drutach 🙂 tylko będzie go gryzło, to pod spod założymy cieniutką czapeczkę 😜

• Mamusia
Ja na razie nie idę na spacer, bo się boję, że dostanę znów mroczków i do domu nie dojdę 😞 Piję dużo wody by rozrzedzić krew. Może mi zaraz przejdzie trochę. Nie ma sensu bym brała jakiś Apap czy Paracetamol na ból głowy, bo te środki nigdy na mnie nie działały.

obdarzona: To właśnie mam z tym tętnem od jakiś 2 dni tak jak Ty. Ostatnio jak leżałam to mi brzuch lekko się poruszał w rytmie mojego serca. I często jak leżę je słyszę i czuję, że bije jakby jakieś ogromne było.
A co do wagi to wazyłaś trochę za mało przy tym wzroście, więc dlatego Ci więcej przybywa. Organizm musi skądś czerpać substancje odżywcze. Nie masz się co martwić. Na pewno waga sprzed ciąży szybko wróci po porodzie, jak nie mniejsza nawet.

• Mamusia
mulant napisał(a):
a to nie jestem sama 🙂
a jak wygląda wasze przygotowania do narodzin łóżeczkowe i inne macie już coś 🙂

łóżeczko i wózek jeszcze w jakims magazynie jest 🙂A tak to reszte juz mam dla dzidzi.Wlasnie znwou piore ciuszki,a drugie sie mocza i czekaja na kolejke.te mniejsze daje wszystkie do jednej torby w razie w,zeby maz nie musial szukac.Juz nawet mam opcje na wyjscie do domu 😉Jeszcze troche czasu jest do rozwiazania 🙂

Znowu mi krew z nosa leci 😞Myslalam,ze to katar,a tu krew leci sobie.

• Mamusia
Ja w środę mam usg i po tym czy się dowiem jaka płeć czy nie to zaczynam kupować ciuszki.
W któryś weekend musimy się wybrać do Ikei. Już się tak wybieramy od kilku tygodni. Łóżeczka jeszcze nie kupię, ale muszę trochę miejsc w domu przeorganizować. Wózek mam zamiar wypatrzyć wcześniej i kupić jakoś po porodzie. Rodzice chcą wózek sprezentować tylko mam wybrać jaki. Ostatnio za dużo słyszę o tym, że lekarze płeć źle odczytują, więc wolę z wózkiem nie ryzykować. Chyba, że bardzo mi się spodoba jakiś w neutralnych kolorach.