Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Sztunia, no facetom bynajmniej większości wszystko trzeba powiedzieć;/ moja mama od 33 lat za każdym razem mowi w ktorej szufladzie ma majtki a w ktorej skarpetki albo sama mu podaje bo on nie wie gdzie;/ ale i tak dobrze, że Ci pomaga 😁
a co do teściowej to już kiedyś mowiłaś o niej trochę... że taka nie zainteresowana. Eh, czy szkodzi zapytać chociaż jak się czujesz..już nie raz stara znajoma Cię lepiej potraktuje niż teściowa.

Idę strugać ziemniaki, na kluski na jutro. Chyba, że po drodze się rozmyślę 😜

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dowiedziała ię że moich rodziców nie ma więc musiała nas dokarmić bo bysmy zgłodu umarli 🙂
nie moge powiedziec ze wizyta była masakryczna, no ale kurwa leze tak? wiec mogłaby sie zapytac jak sie czuje co lkarz mowi i wogole, a ta tylko pierdoliła zeby majka sie nie wywrociła bo biegała i zeby ni rozrzucała kredek i zabawek i sprzatała za nia grrrrrrrrrrrrrr

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
dowiedziała ię że moich rodziców nie ma więc musiała nas dokarmić bo bysmy zgłodu umarli 🙂
nie moge powiedziec ze wizyta była masakryczna, no ale kurwa leze tak? wiec mogłaby sie zapytac jak sie czuje co lkarz mowi i wogole, a ta tylko pierdoliła zeby majka sie nie wywrociła bo biegała i zeby ni rozrzucała kredek i zabawek i sprzatała za nia grrrrrrrrrrrrrr

az dziwne,ze sama jest matka 🤔Moja tesciowa przy kazdej rozmowie sie mnie pyta jak sie czuje i czy u nas wszysko ok-nawet o syna sie tak nie pyta 🙂Ale czasami to mnie tez denerwuje 🥴Ostatnio najbardziej z tym,ze bedzie coreczka 😠

Majka chyba by oszalala z nia caly dzien 🤪

• Mamusia
oszalałaby bo ona na nic nie pozwala i ciagle mowi bardzo donosnym głosem i o dziwo tylko jakby do dzieci, tak jakby głuche były 🙂 pokazuje Majce ksiazeczke zeby babci ppokazała gdze jest mis i Maja szuka po obrazkac a ta jak zaczeła powtarzac no gdzie jest miś/ pokaz babci no pokaż, to Majka to olała, moze jestem przewrazliwiona na jej punkcie ale poprostu kilkoma rzeczami zadała miprzykrosc i poprostu jestem do niej uprzedzona.
Ogólnie ta ciaze czuje ze rodzice Michała traktuja jak pewna wpade, nawet kiedys sama sie zapytała czy planowalismy i o nic sie nie pytaja

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
oszalałaby bo ona na nic nie pozwala i ciagle mowi bardzo donosnym głosem i o dziwo tylko jakby do dzieci, tak jakby głuche były 🙂 pokazuje Majce ksiazeczke zeby babci ppokazała gdze jest mis i Maja szuka po obrazkac a ta jak zaczeła powtarzac no gdzie jest miś/ pokaz babci no pokaż, to Majka to olała, moze jestem przewrazliwiona na jej punkcie ale poprostu kilkoma rzeczami zadała miprzykrosc i poprostu jestem do niej uprzedzona.
Ogólnie ta ciaze czuje ze rodzice Michała traktuja jak pewna wpade, nawet kiedys sama sie zapytała czy planowalismy i o nic sie nie pytaja

dobrze,ze osobno mieszkacie 🙂

zaraz zrobie fote kalendarza adwentowego od Niko 😉I znowu zajadam mambe 😠Chyba sie uzaleznilam wieczorami od niej 🥴

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
chyba kazdy mam talent ogląda bo nikogo nie ma
mój chłop mnie tak wkurwia że szok, zajebałabym go siekierką i spaliła w kominku, normalnie nie moge i cokolwiek powiem odbiera jak atak na gospodynie domową, kuźwa ma się dzieckiem zając i w miare ład w domu utrzymać a gubi się a ja przy tym chujca pańca dostaje,
fakt ze od tegolezenia też sfrancowaciałam ale boże jak mozna być taki kretynem
wylałam jad 🙂

ja akurat ogladam the voice of poland ale przełaczyłam na mam talent teraz bo spiewa piotr karpienia a on studiował budownictwo an mojej polibudzie i troche go znalam z imprez. ciekawe, ma moze szanse zeby wygrac.

• Mamusia
obdarzona napisał(a):

Kurde ja się taaak boję o antykoncepcje po porodzie, że szok 🤢 chyba nie będę chciała nic co hormonalne, żadnych spiral w obawie o to, że nie zajdę już w ciążę a bardzo bym chciała drugie dziecko tylko nie za szybko. Jeśli będzie planowane, to tak za minimum 6-7 lat bo tyle mi zajmie ustatkowanie się , zdobycie zawodu i wykształcenia, poukładanie wszystkiego. Chyba, że wpadnę wcześniej, oby nie:/
:/

jak chcesz taka duza pzrerwe miedzy dzieciaczkami to spirale zakłądaj, bo miałam kolezanke na brzuszku co po 5 latach wyjeła i zaszła w ciaze spokojnie. mówiła ze własnie jak ktos chce taka róznice to spirala jest suepr, bo tak sie opłaca bo ona wiecej kosztuje, a mozna wczesniej wyjac ale wtedy cenowo tak kiepsko. aj chciałam 2 lata pzrerwy miedzy dzieciaczkami wiec mimo polecania nie zdecydowałam sie, ale teraz chyba o tym pomysle. a wiecie jaka jest skutecznosc? duza?? nie tzreba by było nic dodatkowo??

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
obdarzona napisał(a):

Kurde ja się taaak boję o antykoncepcje po porodzie, że szok 🤢 chyba nie będę chciała nic co hormonalne, żadnych spiral w obawie o to, że nie zajdę już w ciążę a bardzo bym chciała drugie dziecko tylko nie za szybko. Jeśli będzie planowane, to tak za minimum 6-7 lat bo tyle mi zajmie ustatkowanie się , zdobycie zawodu i wykształcenia, poukładanie wszystkiego. Chyba, że wpadnę wcześniej, oby nie:/

jak chcesz taka duza pzrerwe miedzy dzieciaczkami to spirale zakłądaj, bo miałam kolezanke na brzuszku co po 5 latach wyjeła i zaszła w ciaze spokojnie. mówiła ze własnie jak ktos chce taka róznice to spirala jest suepr, bo tak sie opłaca bo ona wiecej kosztuje, a mozna wczesniej wyjac ale wtedy cenowo tak kiepsko. aj chciałam 2 lata pzrerwy miedzy dzieciaczkami wiec mimo polecania nie zdecydowałam sie, ale teraz chyba o tym pomysle. a wiecie jaka jest skutecznosc? duza?? nie tzreba by było nic dodatkowo??

ja tez pierwsze słysze zeby po spirali był problem z zajsciem w ciaze
ewcia mysle ze nic nie trzeba dodatkowo aczkolwiek sie jeszcze nie wczytywałam w temat .
no u mnie tez gina polecała sirale a ja mówię ze chce 2 lata przewry i mnie sie to nie kaliło jeszcze biorac pod uwage czestośc bzykania, zdałam sie na tabletki pomiedzy dzieciakami 🙂

• Mamusia
Sztunia to teściowa Ci się nie trafiła, co często się zdarza:/ i bardzo dobrze,że jesteś do niej uprzedzona bo masz za co i masz prawo. Dobrze,że chociaż Majką się jakoś zainteresuje w stopniu podstawowym.

Ewcia, hm.. ale dla mnie spirala brzmi dziwnie. Jakoś bałabym się. Muszę o niej poczytać, bo bardzo ważne jest dla mnie to, aby antykoncepcja nie zakłociła mi cyklow , nie popierdoliła wszystkiego,że jak ją wyjmę za 5 lat to że będę miała normalne szanse na drugie dziecko.
Albo gumki, ale seks w gumie dla mnie to nie jest seks, boli nawet z żelem, i mnie szlak trafia i w ogole one śmierdzą latexem i cholera wie czym i nienawidzę ich. Gdybym je lubiła, Filipa by raczej teraz nie było 😜

Izunia, super kalendarz. Sama pamiętam jak się jadło czekoladki z kalendarzyka 😁 jak byłam bardzo mała to stosowałam się do tego a jak większa to wpierdzielałam np. 4 czekoladki obiecując sobie, że przez 4 dni nie będę jadła. A jak już byłam taka serio duża to miałam to w dupie, wszystko zżarłam:P

Kurde funduje sobie właśnie nie przespaną noc z lady zgagą. Jem chipsy 'ostre chili' , dlaczego ja to sobie robie, ale nie umiem ich nie jeść:/ nawet jeśli to i tak już zjadłam dużo, nawet nie wiem kiedy, jak pomyślałam o zgadze.

• Mamusia
też mam katar z krwią oraz krew bez kataru, a w nocy suchoo i w nosie pustynia, a w gardle szczypanie. Chyba przez palenie w piecu takie fanaberie 😜

Ja sobie jem tera ciasto i piję herbatkę z cytrynką, i tak chyba jeszcze nie pojdę spać. Ale też nie mam co robić, internet pozostaje 😜

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
ewci@ napisał(a):
obdarzona napisał(a):

ja tez pierwsze słysze zeby po spirali był problem z zajsciem w ciaze
ewcia mysle ze nic nie trzeba dodatkowo aczkolwiek sie jeszcze nie wczytywałam w temat .
no u mnie tez gina polecała sirale a ja mówię ze chce 2 lata przewry i mnie sie to nie kaliło jeszcze biorac pod uwage czestośc bzykania, zdałam sie na tabletki pomiedzy dzieciakami 🙂

nio własnie, czestosc znowu nie pzrekonało mnie zeby sie cały miesiac faszerowac tabletkami, i amrnowac organizm. zreszta u mnie były pzreciwskazania nawet do brania tych tabletek dla kobiet karmiacych, cezarette czy jak one sie tam nazywały. takze u mnie tabletki odpadaja. ja pamietamz e wtedy po zuzi mi ta kolezanka starsznie spirale polecała, nawet nazwy mi mówiła ale nie pamietam. ja bede myslec po porodzie i jak w miare nasze zycie wróci do normy, bo na poczatku to pewnie bedzie nieciekawie... ale tak jak kiedys pisałam nigdy nie bedzie jak pzred pierwsza dzidzia...

• Mamusia
obdarzona napisał(a):

Ewcia, hm.. ale dla mnie spirala brzmi dziwnie. Jakoś bałabym się. Muszę o niej poczytać, bo bardzo ważne jest dla mnie to, aby antykoncepcja nie zakłociła mi cyklow , nie popierdoliła wszystkiego,że jak ją wyjmę za 5 lat to że będę miała normalne szanse na drugie dziecko.
Albo gumki, ale seks w gumie dla mnie to nie jest seks, boli nawet z żelem, i mnie szlak trafia i w ogole one śmierdzą latexem i cholera wie czym i nienawidzę ich. Gdybym je lubiła, Filipa by raczej teraz nie było 😜.

to wy sie wcale nie zabepieczaliscie??ja bym chyba nie ryzykowała tak w waszym wieku 🙂

• Mamusia
Ewcia, w sumie to wiele kobiet ma problemy z tabletkami, to w końcu hormony. Też ich nie cierpię i brać nie zamierzam.
Co do zabezpieczeń sprzed ciąży to na początku jak zaczęliśmy się kochać to żeśmy używali prezerwatyw, ale potem jakoś wyszło że raz zrobiliśmy bez i się spodobało i potem coraz częściej bez i często nawet ja nalegałam aby było bez bo odczuwałam w końcu satysfakcję z seksu no ale głupia nie byłam, wiedziałam,że prędzej czy poźniej się to skończy ciążą. I się skończyło 😉 na początku żałowałam ale teraz niiiee 🙂 cieszę się, że będę młodą mamą i że mam warunki bardzo dobre dla mnie i dziecka 😁
choć nie powiem, bo czasem tak sobie myślę, że chciałabym tak starać się o dziecko jak większość w wieku 26-29 lat i tak po ślubie być, studia mieć, pracę mieć i tak wyczekiwać maleństwa.
Co do spirali zaczynam się przekonywać 😉

• Mamusia
Ewcia u mnei taka położna kosztuje 650zł, musisz się zapytać w swoim szpitalu bo to wszedzie inne ceny
Sztunia moja teściowa niby sie interesuje dieckiem,ale jak przylazi to w zabloconych butach mi zapier... po domu i sie nie martwi ze ja musze to posprzatac

Izunia słodki ten kalendarz powiedz gdzie ty go kupiłaś??

• Mamusia
nefretetete666 napisał(a):
Ewcia u mnei taka położna kosztuje 650zł, musisz się zapytać w swoim szpitalu bo to wszedzie inne ceny
Sztunia moja teściowa niby sie interesuje dieckiem,ale jak przylazi to w zabloconych butach mi zapier... po domu i sie nie martwi ze ja musze to posprzatac

Izunia słodki ten kalendarz powiedz gdzie ty go kupiłaś??

to jest jeszzce po mezu,ale kiedys widzialam chyba w Klub Dla Ciebie.Jak znajde gdzies to Wam powiem gdzie a i po ile 😉