Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Astra napisał(a):
Izunia, lepsze chyba zimne okłady. Mnie puchna nogi niezależnie czy jestem w ciąży. czy nie. A pomaga trzymanie ich do góry jak leżę. No jak śpię, to sobie podkładam poduszki pod nogi,żeby wyżej były.

A mi wlasnie sie chce cieplych-masakra.Takie jakies dziwne te giry mam.Ja jak chodze malo to jest ok.Wczoraj siedzielismy u cioci przy stole i juz czulam,ze banie sie robia.Trudno wywalic nogi na stół 🙂Przezyje.

Musze bigos zamrozic i galaretke robic.A wlasnie kolezanka pisala,ze mi malego przywiezie.Jutro ma 4 lataka ,a ona chce spokojnie sobie przygotowac i posprzatac.

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasa kasa kasa po świętach 🤪
kurde ale mnie suszy, jak bym pochlała, a w domu tylko soki z Costy, a ja Costy nienawidzę! już wolę soki z biedronki;D

idę na obiad 🙂 Moja mama od dziś nie pracuje, ona się smuci a ja się cieszę. I wcale nie chodzi o to,że będzie mi kto z Filipkiem zostać, tylko że ja się czuję jak samsonik jak ona w pracy 😞

• Mamusia
Ale pachnie w domu. Zupka już się gotuje 🙂
Na szczęście nie mam problemów z puchnącymi nogami i nigdy nie miałam, za to znajoma męczy się z tym całe życie i pomaga tylko wywalenie ich na stół 😉 Musi trzymać wyżej by wróciły do normy.

obdarzona nie śmiej się z soków z Biedronki 😉 Bananowy Melly to mój ulubiony 😁

• Mamusia
Astra napisał(a):
Niech mnie ktoś kopnie, proszę...Nie mogę się zmotywować,żeby posprzątać, spać mi się chce po tej kawie jeszcze bardziej 😮

Może się zdrzemnij? 😉 Ja wczoraj prawie cały dzień przespałam, ale za to jak mnie to zregenerowało. Wczoraj czułam, że mi się choróbsko rozwija, a dziś normalnie jak ręką odjął 😉

• Mamusia
hej dziewczynki od rana podziwiam mojego synusia jak skacze w brzuszku cały mi lata normalnie lata a jak widc moj mąż nic nie robi tylko każe podnosić koszulkę i podziwia synusia a co jest najlepsze że jak położy dłonie to synusi przestaje a jak tylko mamusia to zaraz zaczyna fikac na nowo 🙂
a ja swięa spędziłam na jedzeniu jedzeniu i jeszcze raz jedzeniu 😁

• Mamusia
Kasiu gratulacje! 😘
Obdarzona to niezłego miałaś wczoraj stresa, ale ważne, że już po 🙂 Jednak każda się martwi o wrażenie na teściach :P
U nas święta były trochę pokręcone, szczególnie, że dowiedziałam się, że od mojej kuzynki odszedł mąż dla niani ich 2 dzieci - rok i 3 lata, a jeszcze 4 lata temu bawiłam na ich weselu, facet był tak strasznie za nią i wszystkim to się trochę udzieliło...
Wy pewnie objedzone po świętach, a ja nie miałam apetytu i jedynie to pierogami na wigilii objadłam się 😜

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Kasiu gratulacje! 😘
Obdarzona to niezłego miałaś wczoraj stresa, ale ważne, że już po 🙂 Jednak każda się martwi o wrażenie na teściach :P
U nas święta były trochę pokręcone, szczególnie, że dowiedziałam się, że od mojej kuzynki odszedł mąż dla niani ich 2 dzieci - rok i 3 lata, a jeszcze 4 lata temu bawiłam na ich weselu, facet był tak strasznie za nią i wszystkim to się trochę udzieliło...
Wy pewnie objedzone po świętach, a ja nie miałam apetytu i jedynie to pierogami na wigilii objadłam się 😜

Ale numer z tą nianią. Choć prawdę mówiąc nie dziwią mnie te historie. U mnie właśnie nadszedł ten czas, że więcej znajomych się rozwodzi niż ślub bierze. A cholera jeszcze jestem przed trzydziestką 😜 Najbardziej powala mnie to, że często mężusiowie odchodzą gdy pojawia się dziecko. Bo im kurna uwagi za mało 😠
A co do świąt to widzę, że u Ciebie tak samo jak u mnie. U mnie może apetytu nie brakowało, ale akurat nie przepadam za większością świątecznych potraw i pierogi są moim daniem głównym 😉 Próbowałam się przekonać do karpia z racji ciąży, ale gdzie tam. Nie smakował mi ani smażony, ani w galarecie.

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Wczoraj na dobranoc mąz mnie znowu opierdzielil,ze mam nogi jak balony.Matko to jest straszne.Butów u babci nie moglam ubrac 😞Dzisiaj juz troche lepiej wyglądaja nozki i paluszki u rak.
.

co to znaczy nogi jak balony i paluszki u rak??
izunia a kiedy masz wizyte u lekarza??
moze ciebie dopada jakies zatrucie ciazowe jak sie zatrzymuje woda w organizmie i tak puchniesz. ty masz wysokie cisnienie, nie?? a masz w wynikach białko w moczu?? bo ja mam białko ale nic poza tym a ginka mnie uczula na to zatrucie,z e bedziemy monitorowac zeby sie nie pzryplatało. czy myslisz ze te nogi i rece to tak od kg?? bo ja lezałam z laska na patologii z zatruciem to ona wogole kostek nie miała u nog, normalnie mowiła ze jak drwa w lesie nogi były, takie kłody.

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
Hej kochaniusie 🙂 powoli klade sie do lozeczka z moim narzeczonym 🙂 tak tak Michas mi sie oswiadczyl juhuuuuuuu jestem taka szczesliwa ze nie potrafie tego opisac 🙂 poryczalam sie a jak 🙂 🙂

Dobranoc ide spac bo nazarta jestem. 😉

GRATULACJE 🙂

• Mamusia
Z tymi nogami do gory też słyszałam, tak radzą w poradnikach ciążowych 😁

Lady, ja się właśnie nie wyśmiewam z tych sokow bo sama je uwielbiam 😁

Ggulek, no to niezły cham:/ ale zdarza się, nie ma co się oszukiwać. Dlatego jak weźmiemy ślub to Fifi będzie już fajnym dużym dzieckiem, o ile do tego czasu mojemu M nie znudzi się bycie tatą i narzeczonym 🙂

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Na szczęście nie mam problemów z puchnącymi nogami i nigdy nie miałam, za to znajoma męczy się z tym całe życie i pomaga tylko wywalenie ich na stół 😉 Musi trzymać wyżej by wróciły do normy.

bo te soki to hortexu czy fortuny tylko dla biedrony się tak nazywają, też je lubie

• Mamusia
Lady jaki jest tytuł tej książki Korczaka? No mi nawet łosoś nie smakował, którego uwielbiałam...
Zgadza się teraz tylko o rozwodach się słyszy... A mówi się, że dziecko wiąże 😜
Obdarzona miejmy nadzieję, że żadnemu z naszych się nie znudzi 😉 A prawda jest taka ze ślubem czy bez jak będzie chciał i tak odejdzie... :/
Lecę na TLC na ciążę z zaskoczenia, będę wieczorkiem 😘

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, przecież mąż zaraz wroci 😆 minie szybko 🙂
co do ciepłej wody to nie wiem, chyba tak ale jeśli ma się takie spuchnięte nogi to nie wiem. Może w takiej letniej, + sol do kąpieli pachnąca to da ulgę i będą ładnie stopki odświeżone 😁

Ja mam dużo większe stopy i całe nogi, a jak nie raz coś robie czy chodze to łooo matko. I pocą mi się a nigdy tak za bardzo mi się nie pociły.
W sumie przecież to nasze stopy i nogi muszą udźwigać taki ciężar, ktory zrobiłyśmy sobie w ciągu tak szybkiego czasu.

Dostaliśmy z moim M kasę na wozek od jego rodzicow 🤪 🤪 🤪 🤪
pod koniec stycznia pojedziemy do hurtowni i złożymy zamowienie na taki jaki nam się spodoba, a w lutym odbierzemy 😁

pocenie sie nog to norma. mi po zuzi w ogole sie zaburzyła gospo hormoanla i przez to kamienie długie i w ogole. ale teraz jakos w ciazy i tak lepiej. a kolezanka z parcy mi mówiła ze ona jak w maju rodziła to sandały wywaliła jak tylko sie na cc połozyła do szpitala, kazała mezowi od razu do kosza na smieci wrzucic, nie wieźć do domu, bo były w opłakanym stanie , zapachu 😞

• Mamusia
doczytałam 🙂
hej 🙂
nie nie pękłam, bo nawet aż tak nie pożarłam, w sumie ciast od teściowej tylko w cholerę i cały czas podjadam jeszcze
ja jakoś tak z dupy się czuje po tych śiwętach, bez sniegu, bez siły, z mezem jakos tak słabo, ogólnie lipa, humor mam dzisiaj wisielczy to mzoe dlatego tak marudzę
szybe mamy rozwalona przez kamień, bo w wigilie mu sie zachciało nas zaatakować, mam nadzieje ze uda mi się tylko miksa z ta szybą zrobić w serwisie, bo nawet nie chce mi się dowiadywać ile to gówno kosztuje 🙂
Dostałam perfumy wiec wreszcie pachnę 🙂
jutro kolęda
mamy białą farbę do pokoju Majki, wiec moze dzis na wieczór posprzatamy tam zeby mozna było zaczac malować 🙂

• Mamusia

ja tez z puchnieciem nie mam problemów dzieki Bogu. pamietam jak wieczorem przed porodem z mama gadałam przez tel i sie pytała czy mi nogi spuchły, ja mówie ze nie, a mama ze pewnie donosze do terminu albo jeszcze po terminie urodze. jakby te puchniecie było wyznacznikiem. ale moja mama miała i ze mna i z siostra napuchniete nogi w ostatnim miesiacu i nas wczesniej porodziła. mówie ze moze miała zatrucie ciazowe, bo lezała na patologii obie ciaze, a ona ze nie. a pewnie tak było tylko nie wiedzieli moze ze to to albo sie nie informowało ze to sie tak nazywa czy cos. w ogole mama teraz w igilie wspominała jak nie mozna było ojcu do spzitala wejsc i stał pod balkonem w swojej wizytowej czerownej koszuli, jak sie siostra urodziła. a mama przez okno Milene pokazywała, hehe niezle co??

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Kasiu gratulacje! 😘

Ale numer z tą nianią. Choć prawdę mówiąc nie dziwią mnie te historie. U mnie właśnie nadszedł ten czas, że więcej znajomych się rozwodzi niż ślub bierze. A cholera jeszcze jestem przed trzydziestką 😜 Najbardziej powala mnie to, że często mężusiowie odchodzą gdy pojawia się dziecko. Bo im kurna uwagi za mało 😠
A co do świąt to widzę, że u Ciebie tak samo jak u mnie. U mnie może apetytu nie brakowało, ale akurat nie przepadam za większością świątecznych potraw i pierogi są moim daniem głównym 😉 Próbowałam się przekonać do karpia z racji ciąży, ale gdzie tam. Nie smakował mi ani smażony, ani w galarecie.

nio u mnie tez był sezon, ale juz chyba po. moi najlepsi przyjaciele sie rozwiedli, ale juz mineło ponad dwa lata, on ma laske z dzieckiem jakas bez faceta wcale, dzieciak 9 lat a on 29. niezle teraz wygladaja. a ona do tej pory była sama, tzn do ostatniego sylwka, a otem tak sie szybko potoczyło ze we wrzesniu sie wyprowadziłą do niego, teraz były w grudniu zareczyny, a nastepnym rouu chyba slub i dzieko planuaja. dla mnie paranoja,a le mzoe dlatego ze ja ustatkowana. a i ten facet, wygladaja ze soba jak matka z synem. porazka, ale jak maja byc razem szczesliwi... no cóz...

• Mamusia
ja wiem że mój tata tez nie mógł wejść na szpital żeby mnie zobaczyć, ale że płozna była znajomą to go przemycili i miał mnie przez 5 minut na rękach 🙂

a ja znam bardzo wiele lasek, kórym nogi puchły i żadna nie miała zatrucia ciążowego, u wiekszości to było spowodowane cisnieniem i ogólnym zbieraniem wody.
Moim zdaniem Izunia ma poprostu zbyt wysokie cisnienie i tyle

lezę sobie i mówię kurde nie czuje Poli, to już czuje czkawę ma jak cholera 🙂