Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Obdarzona nie odpuszczę, na pewno zrobię heh ale słyszałam o tylu przypadkach, że i tak coś poszło 😜

ogólnie jak organizm podobno wyczuwa poród to samej z siebie chce ci się kupę, wiec walisz 🙂 bo się oczyszczasz ,ale to mówię o czasie zanim jesteś na fotelu, jak sa skurcze albo nawet się jak wszystko pomału się rozkreca, a z wieloma dziewczynami jak rozmawiałam to przy parciu pomimo lewatywy niestety też waliły kupsko.
i nie myslcie że jest to mega kaban, poprostu troszke tego wylatuje

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Wróciłam 🙂

Ide męza spakowac do De jedziem na pare dni i zostaje sama z malym,Chcial mi go zabrac,ale nie oddam 🙂
Narescie w domu 🤪 🤪 🤪

Wieczorem posiedze,bo teraz musze tu troszke ogarnac 😉

Hej Izunia, fajnie, że już Cię wypuścili 🙂 całe szczęście, że wszystko już w miarę okiej 🙂

• Mamusia
Sztunia, odarcie z intymności to bardzo trafne właśnie chyba 😁 ja muszę mojego M ostrzec i to tak bezpośrednio bez pierdolenia mu powiedzieć, że pipka z cyckami i z tyłkiem to będzie częsty widok i to nie tylko dla niego 😁 żeby mi czasem nie gadał ' ejj ale zakryj się' haha 😁

Izunia, super że już wrociłaś do nas 😁
i jak tam w ogole? szyjka wydłużyła się i stwardniała? rozwarcie się zwarło?
Wieczorem wpadnij koniecznie 😁

• Mamusia
kurde dziewczyny jak czytam o tych waszych szpitalach to włosy mi sie jeza na głowie. U mnie w Olsztynie jest tak że sale do porodu sa tylko pojedyncze, takie na kilka pan to były ale jak moja mama mnei rodzila,takze wam wspolczuje. u mnie nawet te po porodowe sale sa 1 ale zdazaja sie tez 2 i 3 osobowe i dodam ze nie mowie o prywatnej klinice tylko o miejskim szpitalu i u nas jest ten kontakt skora do sory 2h bardzo tego przestrzegaja bo ten moj szpital to wygrywal w tym konkursie rodzic po ludzku, ale jest jeden wielki minus podobno tak sa nastawieni na nature przez ten konskurs rodzic po ludzku, ze mecza kobiety po 18h zanim zrobia cesarke:/pewnie nawalilam bledów b usze leciec obiad sprawdzic wiec wybaczcie 🙂

• Mamusia
Sztunia chodzi Ci o tensy? Ja właśnie o nich myślę, bo chciałabym rodzić wertykalnie, a przy znieczuleniu zo nie można 😉
Nefre tak to jest z tymi szpitalami, jeden w Krk jest wypasiony, wygląda jak hotel, sale przedporodowe z sofami, porodowe 1osobowe, ale z opieką na położniczym średnio, za to na innym położne do rany przyłóż, ale warunki gorsze. 😉

• Mamusia
Astra napisał(a):
ewci@ napisał(a):
Astra napisał(a):
hehe ale chyba przy chłopcach sie wcale nie sprawdza, takze laski z synkami w brzuszkach sie nei sugerowac bo mali faceci to strażacy

a co to Ewcia, dziewczynki nie sikają? 😮

😁

sikaja ale nie po scianach i im fujarki po całym pokoju strzelaja 🙂 wiec wietrzenie pupy mzoe byc ryzykowne 🙂

Któż Ci takich bredni nasprzedawał Ewcia? 😁 Taką małą fujarką to faktycznie może Ci co najwyżej na twarz nalać (kiedyś kobiety sobie przykładały osikane pieluchy tetrowe na twarz - taki zabieg kosmetyczny, więc nic to strasznego hehe). Mnie się nie zdarzyło,żeby mi B. olał ściany czy mnie 😁 posikał się nie raz jak leżał z gołym tyłkiem, ale pomoczył tylko pieluchę i kocyk, które miał pod dupką hehe małe cisnienie w takiej sikawce 😉 😁

nikt mi bredni nie naopowiadał i wiem ze nie sikaja po scianach to taka pzrenosnia. tylko wiem ze maja troche wiekszy zasieg niz dziewczynki i z tym wietrzeniem to ciezko jest, bo dziecku zdejmujesz piueluche a onon od razu sika, jak najedzone 🙂 hehe wiem ze z takiej sikawki to nie tak zasieg na pół pokoju, hehe

• Mamusia
Mąż pojechał do Niemiec 😞I tak sie nim nacieszylam.
Musze pranie zrobic,bo pelna torba czeka.

Co do mojego zdrowia to tak:
Z wypisu jedno wielkie gówno wiem.Jakies dziwne skróty.Jedynie wiem,ze hemoglobine mam 9,9.Czyli zjechala mi,a podawali mi zelazo.Tabletki mi odstawili.Mam nadzieje,ze szyjka i rozwarcie beda takie jak sa.Tylko biore tabletki na serducho.Maly niby wazy 2530,ale te usg zle mierzy.Wiec dowiem sie za 2 tyg.u mojego gin.Wizyte mam na 14.02.

Wypije cappucino i ide cos posprzatac.

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Hahahah gulek częste mycie skraca życie! 😉 😁 😁 😁 😁
A tak naprawdę no to mówią też, że nie trzeba codziennie noworodka kąpać, bo mu się zmywa tą naturalną ochronę. Zresztą chyba to samo u Ciebie mówili w szkole. Ja trochę sobie nie mogę wyobrazić tego w szczególności ze względu na pupę. Już sorry ale pupę to się powinno codziennie umyć, bo co to za mycie wacikami nasączonymi wodą z płynem 😜

nio niby mówia ze nie tzreba codziennie, ale u nas laska w szkole rodzenia sama mówiła ze szkoły sa inne ale ona jest za codziennym myciem i podawała dla przykładu jak my sie czujemy jak sie jeden dzien nie umyjemy, jak sie czujemy jak dwa, a jak jak 3, bo niketórzy ucza zeby kapac co 3 dni np. ale sobie wyobrazcie jakie te dzieci tez robia kupy, rzadkie, w pieluche, sie na pupie rozmazuje. ja nie wiem jak mozna nie myc codziennie dziecka. ja zuze codziennie myje, a jak czasami był wyjazd i padła np ze zmeczenia i juz jej nie chcielismy meczyc to zaraz rano ja kapalismy, bo paranoja, mi sie wydawało ze ona nieswieza, smierdzaca itp.

• Mamusia
Nefre to niezły wypas w szpitalu 😉 U nas w niektórych też podobno mają te piłki, worki itd, ale zależy od szpitala bo jest ich multum. I z tą położną to świetny prezent 🙂
Sztunia chyba dlatego, że nie można gwałtownych ruchów wykonywać po zzo i trzeba być w tej pozycji leżącej czy półleżącej, wiem to od położnej ze szkoły rodzenia. Ona strasznie wertykalny właśnie zachwalała. 😉

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Mąż pojechał do Niemiec 😞I tak sie nim nacieszylam.
Musze pranie zrobic,bo pelna torba czeka.

Co do mojego zdrowia to tak:
Z wypisu jedno wielkie gówno wiem.Jakies dziwne skróty.Jedynie wiem,ze hemoglobine mam 9,9.Czyli zjechala mi,a podawali mi zelazo.Tabletki mi odstawili.Mam nadzieje,ze szyjka i rozwarcie beda takie jak sa.Tylko biore tabletki na serducho.Maly niby wazy 2530,ale te usg zle mierzy.Wiec dowiem sie za 2 tyg.u mojego gin.Wizyte mam na 14.02.

Wypije cappucino i ide cos posprzatac.

izunia ty leż a nie sprzataj do tego jaką masz szyjkę i rozwarcie?

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Lady haha no mówili mówili, ale nie wiem czy będę tego przestrzegać, na pewno będę jej codziennie pupsko myć 😁 Po prostu mam takiego schiza, że do spania trzeba być wykąpanym, wysmarowanym oliwką i w piżamkę 😁 Od małego mi to zostało hehe
Obdarzona ja też się obawiam lewatywy, czasem mam myśli, żeby olać i ją sobie odpuścić 🤪

ja mysle ze lewatywa to dobra rzecz, dla komfortu zeby tam nie narobic na lekarzy czy połozne. sama miałam kupiona przy Zuzi taka do zrobienia w domku, ale mi sie nie przydała, bo jak wody odeszływ nocy i miałam miec cc. tylko mnie spytali kiedy jadłam i co. i powiedzieli ze spoko. i nie robic.i było ok. wyprózniłam sie sama chyba na 2 dobe po porodzie, ajkos łatwo nie było, ale znosnie 🙂

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Ewcia no właśnie trzeba się o wszystko upominać, ale jak jest taka możliwość to warto 😉
Izunia jak będziesz proszę się odezwać 🙂

tzn u nas i tak wiele rzeczy ejst super w szpitalach, wiem ze z karmieniem dobzre ze sie przy zuzi upomniałam, bo widziałam ze ssała pieluche, to widziałam ze jej sie chce. trafiłam an super zmiane i babka mi pomogła przystawic. ale w szkole rodzenia uczulali zeby w razie zcego prosic i te 2h po porodzie skóra do sóry, jak nie ma pzreciwskazan i przy cc tez mozna, maz ma sie upomniec jak zona nie da rady zeby przyniesli dzidzie nie piersi do mamy. to sa nasze prawa, zapisane wrozporzadzeniach i oni musimy to egzekwowac jak oni sami nie pzrestzregaja. chyabz e komus nie zalezy na tym...

• Mamusia
ja juz zapewne się chwaliłam że to mój szpital 🙂
http://bonifratrzy.pl/index.php?option=18&action=news_show&art_id=1032&cat_id=160&menu_id=442
kurde pała ze mnie że nie poszłam ogladać dziś, znaczy się dziś podobno w trzy dupy porodów wiec by się nie dało ale mogłysmy sobie zejśc i pooglądać
jedynie chyba z tego co wiem sale po porodzie co jest się w nich potem już to sa w starej czesci, bo jeszcze je remontuja, ale nie wiem tego na 100% a i tak są 2-osobowe z kibelkami

a widzisz ggulek nie wiedziałam, ale też jakoś specjalnie nie wiem jak rodzić bedę

• Mamusia
nefretetete666 napisał(a):
Ej a mi położna mówiła że po zzo mozna normalnie rodzić jak sie chce ze nie ma ograniczen ruchowych. Jak widac co położna to inna opinia
Ggulek ja myślałam ze w każdym szpitalu maja pilki ii orki i ze nie ma juz tych sal dla kilku kobiet rodzacych,ale niestety....

ja przy zzo skakałam na piłce, wisiałam na drabinkach fikałam normalnie, fakt rodziłam na polleżąco wiec juz sama nie wiem 🙂

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
Hej ho 🙂 widzę, że tu wrze jak w ulu 🙂
Ja się kurdę też tej lewatywy boję, ale może uda mi się tak jak mojej mamie, która w dzień mojego porodu pojechała na imprezę i poszła do kibla i dostała takiej niemiłosiernej sraki, że myślała, że umiera 🙂 później jak wróciła do gości po tej akcji 'sranie' to dostała skurczy, myślała, że to znowu sraczka, ale okazało się, że wody odeszły i trzeba cisnąć rodzić malutką Kasiulkę 🙂 umyła duspsko i petarda na szpital, miała go pod nosem ale se taksówką - jeszcze wtedy Mercedesem Puchatkiem podjechała i na porodówkę, mówi że postękała tylko troszkę, wypuściła powietrze i wyskoczyłam Ja 🙂 malutka 2500 kg dzidzia Kasia, a za dwa miechy ta malutka dzidzia Kasia będzie miała swoją malutką dzidzię Marysię jejejeje 🙂 🙂

ja tego nie dowiadczyłam, ale to fizjologicznie ponoc udowodnione ze pzred porodem organizm sie sam oczyszcza najczesciej, własnie jest biegunka taka, jak piszesz u Twojej mamy. ale lewatywe lepiej dla komfortu zrobic 🙂