Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej brzucholki

wpadłam na chwilkę zobaczyć co u Was
Obdarzona. Kasia i Lady piękne macie brzuszeczki 🙂

Byłam dziś na wizycie i trochę się zmartwiłam
Niuńka nadal z główką w górze ale mam nadzieję że jeszcze się obróci, choć z każdym dniem szanse są mniejsze 🤔
no i ostatnio miałam te bóle i na ktg wyszły skurcze i macica się stawia a ja myślałam że to mała się wypina 😞
mam brać nospę i pod koniec tygodnia na kolejne ktg i zobaczymy co dalej 🥴
dobrze że chociaż z szyjką wszystko w porządku

pozdrawiam Was cieplutko 😘

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
kasia a ty się sztuka nazywasz?
kika o trzymam kciuki za obrót
ło boże czy jet tutaj kt,óraś co ma bez problemu ciaze?

Ja do tych szczęśliwców należę 😎 Odkąd mnie wybrzuszyło to już nawet na kręgosłup nie narzekam. Chyba mój dzić mi przestał uciskać jakiś nerw przy kręgosłupie 😉 A zgaga to pikuś przy tych waszych problemach 🤨
kika: jeszcze ma kupę czasu by się odwrócić 🙂

Poplotkowałyśmy z Dorotą. Jakoś szybko czas zleciał. O 21 mam dzwonić do położnej, bo zapomniała, że ma dziś zajęcia w szkole rodzenia 😁 Kurcze podenerwowana jestem, bo już się nakręciłam na ten Medeor. Naoglądałam się zdjęć niepotrzebnie za wczasu 😜

• Mamusia
malwina1987 napisał(a):
dziewczyny od paru dni stawia mi sie brzuch!! ale teraz to juz pare razy na godzine i wtedy boli pecherz jak przy infekcji!! jestem w 35 tygodniu!!! nie wiem co mam robic jechac do szpitala czy co??

Ja bym jechala,po to sa lekarze,Zrobia ktg i bedzie wiadomo 🙂

• Mamusia
Malwina, jedź lepiej i nie zwlekaj 🙂

Lady, Medeor to jest ta prywatna klinika? ile kosztuje porod i pobyt tam?

Kika, obroci się zobaczysz 😁 🙂

a u mnie była Tina, ten nowy pies. Kot nie umie się pozbierać , chyba padnie na zawał na myśl, że Tina czasem przyjdzie do naszego domu 😞

• Mamusia
obdarzona napisał(a):

a u mnie była Tina, ten nowy pies. Kot nie umie się pozbierać , chyba padnie na zawał na myśl, że Tina czasem przyjdzie do naszego domu 😞

Hihihi..biedna kicia 🙂

• Mamusia
obdarzona napisał(a):

Normalnie 3200 sn, a 3900 cc. Ale można mieć fuksa i się załapać na NFZ.
Ja się zdecydowałam, ale czy tam trafię dowiem się dopiero w dzień porodu, bo w pierwszej kolejności przyjmowane są osoby, które płacą całą kwotę. I tak fajna opcja. Może się uda i nie trafię na taśmę do MP 😉 Choć ostatnio znów zaczęłam się skłaniać w kierunku Rydygiera. Ja to pewnie do samego końca się nie zdecyduje i jak mnie prywatnie nie przyjmą to jeszcze będę kazała mężowi po drodze do MP zawracać do Rydygiera albo odwrotnie 😜 I urodzę w samochodzie 😜

• Mamusia
Coś mi się spać w ogóle nie chce 🤨
Kurcze nie lubię sytuacji kiedy nie można sobie czegoś dokładnie zaplanować i do ostatniej chwili nie wiesz co się z tobą stanie. Nawet jak wybiorę Rydygiera to może tam miejsc nie być 🤨 🤨 🤨 Już mam dosyć tego motania się ze szpitalami. Ja już chcę być po 😞

• Mamusia
Lady, też nie wiem czy bym się zdecydowała, chyba że hm... byłabym bogata i 4 tysiące w te czy we w te...hehe 😁 a tak w ogole nigdy nie chciałam i nie chcę być jakoś specjalnie bogata, dlaczego 😞 zawsze miałam wizję, że ja zarabiam 3 tysiące i mąż też 3 tysiące i jest zajebiście 🤪 🤪 🤪

Kasia , fajne nazwisko 😁

ja też już widzę, że ze spaniem lipa. Położyłam się, ale zgaga+ jakiś brak zmęczenia 😁 Ale na szczęście mam co robić, mam 2 odcinki pierwszej miłości do obejrzenia na ipli i 1 odc klanu. 🙂

• Mamusia
Może Filipek przemówi z brzucha niedługo? 😉 Ale rzeczywiście dziwne.
Z tym porodem prywatnie to wcale się tak dużo ludzi nie decyduje, nawet jak kasę mają. Sama daleko szukać nie muszę i nawet żona naszego dyra nie będzie rodzić prywatnie. Naprawdę można lepiej zainwestować te 4000 gdy pojawia się dziecko 😜 Pewnie jeśli przeżyję traumę jak Astra w państwowym szpitalu to już drugie urodzę w prywatnej.
Wstałam właśnie. Wyjątkowo wcześnie jak na siebie. Zjem mleko z Chockapick 😁 Dziś mnie dużo roboty czeka, bo piekę ciasto z pomarańczy i robię spaghetti. Może też białe pranie wstawię jak mi sił starczy.

mulant się coś dawno nie odzywała.

muuuuuulant, grubasku, właśnie - co z Tobą? Halo? Chyba się nie rozpakowałaś? 🙂

Jezu, co za noc 😮 ja śpię pod mega cienką kołderką w chłodnym pokoju, a pocę się jak mysz...wstałam w nocy i poszłam pod prysznic, bo nie mogłam spac przez to.
Miałam dziś jechać do laboratorium, ale chyba jutro pojadę, bo nie chce mi się. Padam na twarz 🙃 hehe 😁

Izunia, piękna kołyseczka 🙂
Lady, a ze mną tak właśnie jeżdzili karetką po Łodzi, bo dyspozytorka u nas dala ciała i zapomniała podzwonić gdzie mogą mnie przyjąć i wszędzie nas odsyłali z kwitkiem, aż drugi raz pojechaliśmy do MP, a ja stwierdziłam,ze wysiadam i sama to załatwię - jak mnie zobaczyli przemoczoną na tym mrozisku to od razu się miejsce znalazło, ba, nawet 7 miejsc, bo cała sala przedporodowa 😁 gorzej, jak bym miała skurcze i rodziła, bo na bank dziecię by miało darmowe przejazdy karetką do Łodzi do końca zycia haha 😁

obdarzona napisał(a):
Kurde zaś słyszę ten hałas z brzucha jak Filip się mocno wierci, to jest przerażające

Ło matko 😲
A moze to Ci w brzuchu burczy? 😁

• Mamusia
Witam!

Wyspana dzisiaj jestem 🙂
Ale juz sie denerwuje dzisiejsza wizyta 🥴I jeszcze zostaje sama z Niko na jakies 2 dni.Gorzej jak lekarz powie,ze rozwarie wieksze czy cos,a maz musi jechac.Ajjjj....moze bedzie bez zmian.

Nikos przed przedszkolem jechal do sklepu po jakies serduszko dla dwoch kolezanek 😁

• Mamusia
Astra napisał(a):
muuuuuulant, grubasku, właśnie - co z Tobą? Halo? Chyba się nie rozpakowałaś? 🙂

Jezu, co za noc 😮 ja śpię pod mega cienką kołderką w chłodnym pokoju, a pocę się jak mysz...wstałam w nocy i poszłam pod prysznic, bo nie mogłam spac przez to.
Miałam dziś jechać do laboratorium, ale chyba jutro pojadę, bo nie chce mi się. Padam na twarz 🙃 hehe 😁

Izunia, piękna kołyseczka 🙂
Lady, a ze mną tak właśnie jeżdzili karetką po Łodzi, bo dyspozytorka u nas dala ciała i zapomniała podzwonić gdzie mogą mnie przyjąć i wszędzie nas odsyłali z kwitkiem, aż drugi raz pojechaliśmy do MP, a ja stwierdziłam,ze wysiadam i sama to załatwię - jak mnie zobaczyli przemoczoną na tym mrozisku to od razu się miejsce znalazło, ba, nawet 7 miejsc, bo cała sala przedporodowa 😁 gorzej, jak bym miała skurcze i rodziła, bo na bank dziecię by miało darmowe przejazdy karetką do Łodzi do końca zycia haha 😁

A w którym tygodniu ty tam trafiłaś? Bo przecież większość szpitali nie przyjmuje wcześniaków, tylko MP. To czemu Cię debile wozili po innych? 😮