Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Obdarzona, a na zgagę gorące mleko Ci nie pomaga? Mi prawie zawsze po nim przechodzi 😉 Hehe no ja miałam mieć termin z usg na 2-5 marca i co 😜
Jaszminka te bóle jak na okres to mogą być właśnie skurcze, podobno różnie się to odczuwa 😉

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ggulek, no ja piję ciepłe przed snem ale nie zawsze pomaga, nawet jeśli to w nocy i tak mnie pali rura i kwasy się ulewają, więc piję dużo lodowatego mleka dla ulgi ale to tylko daje ulgę na 5 min 😁
no widzisz Ggulek, może urodzisz zaraz 😁

Jaszminka, ale Ty masz ten bol o charakterze skurczy jak na okres czy jednostajny bol jakbyś miała okres?

• Mamusia
Obdarzona mi właśnie zimne w ogóle nie pomaga tylko gorące 😉 Zrobię chyba takie jajca, że 9 wezmę torbę pod pachę i pojadę na ip, bo przecież to mój termin porodu 😁 A tak serio, to położna na szkole rodzenia opowiadała, że zdarzają się często takie przypadki hiehie

• Mamusia
Pa Izu 😁

Ggulek, hehe no to idź 9 na ip dostaniesz wyżywienie za darmo, wykąpiesz się za darmo, poznasz nowych ludzi 😁
co do skurczy jelit a okresowych to można, ja wczoraj myślałam że to bol jak na okres a tu taaaaaaaakkkiii B......ąk 😁

Jaszminka, kurde szkoda że nie ma kogoś takiego kto by nam powiedział czy to już 😁

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Pa Izu 😁

Ggulek, hehe no to idź 9 na ip dostaniesz wyżywienie za darmo, wykąpiesz się za darmo, poznasz nowych ludzi 😁
co do skurczy jelit a okresowych to można, ja wczoraj myślałam że to bol jak na okres a tu taaaaaaaakkkiii B......ąk 😁

Jaszminka, kurde szkoda że nie ma kogoś takiego kto by nam powiedział czy to już 😁

hahaha czyli znam źródło moich dzisiejszych 'skurczy' 😁 😁 😁

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Gguelk no no ja też znam źrodło swoich, jak mam skurcze to myślę sobie czy to jelita czy macica 😁
No śledzia nie dostaniesz, ale dzięki kuchni szpitalnej nie przytyjesz zbytnio 😁

Dobra, ja idę się kąpać. Dziś się trochę wybrudziłam 😁

To widzę, że mamy podobną rozkminę 😁 Ehh np. na patologii ciąży powinni mieć jakieś frykasy, żeby spełniać ciążowe zachcianki 😜
Jaszminka nie stresuj się za bardzo, jak rozpoczną się te skurcze porodowe to będziesz po prostu wiedzieć, poczujesz, że rodzisz 🙂
Ja idę też do wanny, a potem do łóżka filmy oglądać, więc do jutra brzucholki 😘

• Mamusia
Tyle czasu nie zaglądałam i nikt nie urodził. Phi. Lenicie się dziewczyny 😜

Jezu mama doprowadziła mi kuchnię na błysk. Zajęło jej to prawie 4 godziny ☺️ Na początku pomagałam ale szybko wymiękłam, bo mi się ten brzucho spina i wtedy ciężko się schylić.

A co do tych kąpieli na skurcze to jak ciepła może być woda? Bo ogółem w ciąży zbyt ciepłych kąpieli nie można brać to taka letnia w ogóle pomaga na skurcze?? U siebie nie zauważyłam by była jakaś zmiana przy tym ćmieniu.

• Mamusia
Kurde zajrzałam z nadzieją, że może któraś pozbyła się brzucha a tu nic. Nie mam siły nadrabiać wszycha ale co do kuchni szpitalnej - na patologii ciąży totalna beznadzieja za to poporodowy już całkiem si 🙂

PS. Dodałam wreszcie opis porodu i foty Dżonka 🙂

• Mamusia
Ci wasi faceci towarzyscy widzę. Mój taki domator. Ciężko go też gdzieś wyciągnąć, a w ciąży na zwolnieniu to mi się nudziło często, więc mu trułam. Ogółem się cieszę, że woli być w domu niż gdzieś wyłazić z kolegami, ale mógłby ze mną częściej gdzieś wyjść 😉 I mniej spędzać wolnego czasu przed kompem przy grach 😜

Plecy i żebra mnie bolą 😞

• Mamusia
mój to może jakiś mega towarzyski nie jest ale od czasu do czasu gdzieś wybędzie 😉
a niech korzysta póki może, niedługo mu się ukróci 😁

zionę czosnkiem po tym gyrosie ☺️ zgaga murowana 🤢