Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
love napisał(a):
haha 🙂) ta rajdowca... nie wiem z ktorej strony 🙂)
o! 😮 u teściowej spoko?? kurde to mozliwe? heh tzn ja tam ie wiem jak u cb ale dla mnie dziwnie

mielismy polew z mojej szwagierki która ubrana była jakby w halkę i jakby na dworze było 40 stopni hehe, do tego ani tesciu ani tesciowa mnie nie wkurwili, wypiłam dobrą kawke, nawet zjadłam ok kolację wiec nie moge powiedziec ze było źle, no wiesz love spoko nigdy nie bedzie znaczyło zajebiscie hehe

• Mamusia
czesc dziewczynki 🙂 co tam u Was?? ja wkleiłam zaległe USG dzidziusia. wczoraj byłam po wyniki tokso i mam przebyta juz, wiec mam przeciwciała te co mi juz wysżły przy zuzi i jest ok. a szczerze Wam powiem ze denerwowałam sie jakos, mimo ze wiedziałam ze to pewnie tak bedzie. ale jakos podswiadomie. poza tym moja pachwina na szczescie narazie odpusciła, ale co wieczór, po całym dniu w pracy i opiece nad Zuzia po pracy to jak sie kłade to mnie boli nad tyłkiem,a wczoraj jeszcez przy przewracaniu tak mnie z przodu ukłuł brzuch przez chwilke mocno, ale zaraz pusciło. cos jakas pechowa ta moja prawa strona. czy tam sa nózki czy główka ciekawe, bo moze nozke wystawiła dzidzia mocno a sie zbiegło z tym przewracaniem. ale wiecie co, powiem wam ze jakos nie czuje dzidzi, tych motylków, bulgotania, wyczekuje, jak sie kłade spac to sie wsłuchuje, ale jakos nic z tego. niby juz 15tc to powinnam raczej czuc, w drugeij ciazy sie szybciej czuje. nio nic. poczekamy, poczujemy.
nio i nie wiem czy mnie jakas choroba nie dopadnie, bo pogoda byle jaka, raz ładnie, wrecz goraco, zaraz zimno, wieje, pada. paranoja. Moja Zuzia wczoraj jakas zasmarkana była, nawet ja na noc bez prysznica połozylismy tylko takie krótkie mycie, oczy załzawione , z nosa ciurkiem leciało, ale dzis maz mówił ze hjak wstała to zupełnie inne dziecko. moze przejdzie, ale i mnie jakos dziwnie gardło boli. a wiecie co mozna na gardło brac w ciazy?? ja narazie psiukam tantum verde, ale na mnie to nigdy nie działało wiec nie wiem czy pomoze. na 100% jest dobry bioparox, leczyłam sie nim w pierwszej ciazy, to ponoc pół antybiotyk, ale skuteczny i bezpieczny dla dzidzi. ale niestety został wycofany, wiec nie wiem czym sie bede leczyła jak mnie na dobre dopadnie 😞 LOVE, Ty chyba byłas chora, czym sie leczyłas??

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
czesc dziewczynki 🙂 co tam u Was?? ja wkleiłam zaległe USG dzidziusia. wczoraj byłam po wyniki tokso i mam przebyta juz, wiec mam przeciwciała te co mi juz wysżły przy zuzi i jest ok. a szczerze Wam powiem ze denerwowałam sie jakos, mimo ze wiedziałam ze to pewnie tak bedzie. ale jakos podswiadomie. poza tym moja pachwina na szczescie narazie odpusciła, ale co wieczór, po całym dniu w pracy i opiece nad Zuzia po pracy to jak sie kłade to mnie boli nad tyłkiem,a wczoraj jeszcez przy przewracaniu tak mnie z przodu ukłuł brzuch przez chwilke mocno, ale zaraz pusciło. cos jakas pechowa ta moja prawa strona. czy tam sa nózki czy główka ciekawe, bo moze nozke wystawiła dzidzia mocno a sie zbiegło z tym przewracaniem. ale wiecie co, powiem wam ze jakos nie czuje dzidzi, tych motylków, bulgotania, wyczekuje, jak sie kłade spac to sie wsłuchuje, ale jakos nic z tego. niby juz 15tc to powinnam raczej czuc, w drugeij ciazy sie szybciej czuje. nio nic. poczekamy, poczujemy.
nio i nie wiem czy mnie jakas choroba nie dopadnie, bo pogoda byle jaka, raz ładnie, wrecz goraco, zaraz zimno, wieje, pada. paranoja. Moja Zuzia wczoraj jakas zasmarkana była, nawet ja na noc bez prysznica połozylismy tylko takie krótkie mycie, oczy załzawione , z nosa ciurkiem leciało, ale dzis maz mówił ze hjak wstała to zupełnie inne dziecko. moze przejdzie, ale i mnie jakos dziwnie gardło boli. a wiecie co mozna na gardło brac w ciazy?? ja narazie psiukam tantum verde, ale na mnie to nigdy nie działało wiec nie wiem czy pomoze. na 100% jest dobry bioparox, leczyłam sie nim w pierwszej ciazy, to ponoc pół antybiotyk, ale skuteczny i bezpieczny dla dzidzi. ale niestety został wycofany, wiec nie wiem czym sie bede leczyła jak mnie na dobre dopadnie 😞 LOVE, Ty chyba byłas chora, czym sie leczyłas??

Co do ruchów dzidzi to ja czasami czuje cos,a czasami nie.Ale to jeszcze jest wczesnie na konkrety.A wiec po co sie zamartwiac.Niko tez z katarkiem walczy juz 2 dzien,ale ladnie mu schodzi z noska.Do przedszkola nie daj,bo to na bank chory bedzie.A tak to go wyleczymy w domu.Wieczorem smaruje go wikiem i jest lepiej.Ide sie szykowac z malym na cwiczenia i do logopedy.

• Mamusia
Ewci@, piękną masz tą dzidzię 🙂 spokojnie, nie dziw się , że się bałaś wynikow na toxo, bo ja też się bałam. W końcu toxo jest bardzo niebezpieczna dla dziecka i w ogole, także dobrze, że dobrze też Ci wyszło;D ja też mam przebytą, ale nie przebyłam jej w ciąży, tak mi gin powiedział i tak pisało na wynikach. Powiem Ci,że mnie tez boli nad tyłkiem. Właściwie, Ty masz dużo boli rożnych, ale ja też 🙂 martwią mnie bole czasem jajnika, czasem czuję bol rozpierania na cały brzuch, czase lekko boli mnie sam doł podbrzusza, i ono twardnieje czasem, także zgłoszę to lekarzowi 17 października dopiero:/ ale myślę, że ciąża musi czasem dokuczyć.
Co do ruchow, to się nie martw. Ja się martwiłam, bo jakby czasem czuję, ale nie wiem czy to dziecko.. także sobie mowie, że na dzień dzisiejszy nie czuję. I tak jak Ty kładę się aby wyczuć, albo pukam w brzuch i czekam aż ktoś mi odpuknie 😜
Tak te pogody są przerażające:/ ciepło/zimno.. deszcz mogłby popadać ze 3 dni bo grzybow nie ma 😞
przez te pogody właśnie dzieciaki chorują:/

• Mamusia
mnie podbrzusze nie boli i brzuch ogolnie jest ok. tylko nad tyłkiem i ta nieszczesna pachwina. ale jak boli Cie podbrzusze czy brzuch twardnieje to bierz se nospe forte, ejst bezpieczna dla dzidzi. ja tak robie. czesto włansie jak mnie na noc boli nad tyłkiem to własnie nospe biore. w dzien jest ok to nic nie biore.

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
ewci@, ale jak będę brała nospę forte to czy to tylko zlikwiduje bol, czy też rozluźni brzuch i wiesz.. nie będę musiała się martwić, że coś się może stać?

mozesz spokojnie brac, ona działa rozkurczowo, rozluźni brzuch i powinna zminimalizowac bóle a jest bezpieczna dla dzidzi, spokojnie, nie obawiaj sie. ja potem w dalszym stadium to brałam non stop 3 razy dziennie, bo miałam bole brzucha i dopiero chyba w 37tc odpuscił lekarza, powiedział zeby odstawic ze nawet juz teraz spokojnie moge urodzic, jakby były skurcze. i urodziłam chyba zaraz.

• Mamusia
Rossie napisał(a):
ewci@, ja taki brzuch miałam w 8 miesiącu, jak urodziłam, co się za mnie położne śmiały,że za wzdęciem to nie na porodówkę... 😆

nio ja porównywałam mnoje zdjecia z zuzia, to ja w połowie ciazyz miałam duzo mniejszy niz teraz w 15tc. ale to miesnie rozciagniete itd. a ja tez miałam termin na 3 marca i jak chodziłam do szkoły rodzenia i po 36tc ciazy sie zostawało na nauki parcia, to mi baba powiedziała ze co ja tu chce, jak ja mam termin pewnie na maj. ja w ogole miałam mały brzuszek. nie to co teraz 😞 ale póki co jestem z niego dumna 🙂 tylko potem ciezko bedzie 🙂

• Mamusia
O to super, to sobie kupię nospę 😉 byłam na zakupach, ale zapomniałam, a już na końcu w supermarkecie były tabletki oprocz nospy 😠
haha Rossie to rzeczywiście miałaś mały brzuch, Ty ewci@ tak samo 😁
Kurde, byłam dziś w lumpeksie.. jakie zajebiste rzeczy nakupowałam dla dzidzi. Oczywiście chłopięce bardziej niż dziewczęce, np. bojowki spodnie, ogroddnicznki męskie:P i wiele ciepłych rzeczy jak bluzy, oraz tam kilka par body. Teraz jak będę w sklepie normalnym dziecięcym to muszę upolować maluśkie kaftaniki ale te wiązane, bo są ponoć najlepsze na pierwszy miesiąc 😁

• Mamusia
na ból gardła można domowym sposobem, wode z solą, albo gorsza opcja woda z wodą utlenioną tylko to drugie u mnie nie przechodzi bo mnie zaraz na rzyga zbiera ale mi to pomaga na ból gardła 🙂 kilka razy dziennie płukać 🙂

ja tez mam duzy brzuch w drugiej ciazy 🙂