Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja już myślę o obiadku i chyba będzie żurek z ziemniakami w mundurkach i białą kiełbaską. Tak się u mamy przejadłam,ze mój organizm prawie na głos woła zupy hehe 🤪

• Mamusia
Astra napisał(a):
Kasia, co Ty mówisz o słońcu 😎 U mnie pochmurno i pada już ze 3 dni. I do tego zimno brrr... :/

Astra, u nas tak bylo przez dwa dni, zimno, mokro, wietrznie i ogolnie do bani. Ale dzisiaj pizga wiatr, ale sloneczko to rekompensuje. Dawaj do mnie do Szczecina to polezymy sobie i bedziemy wpierniczac kanapki z dzemem. Mam ananasowy i truskawkowy, na ktory respektujesz? 😉

Nightmare, z tymi ruchami to różnie jest. Moja mała czasami ma takie dni,ze mnie napierdziela cały czas, a np dzisiaj od rana jej nie czuję. Dziś jest spokojna. Najważniejsze,ze w ogóle czujesz ruchy.
Jak tam u Ciebie z tym USG? Będziesz miałam jakieś w najbliższym czasie?

• Mamusia
nightmare1980 napisał(a):
hej dziewczynki sluchajcie mam pytanko jak to uwas jest z ruchami dzidzi bo ja jestem w 23 tygodniu i czuje je tylko rano pare minut i wieczorem troszke a w dzien i w nocy nic 😞

U mnie też się mało rusza. Lekarz powiedział żebym się cieszyła, bo pewnie spokojne dziecko będzie 🙂
Najintensywniej rusza się wcześnie rano i wieczorami. W dzień często w ogóle jej nie czuję. Łukasz po raz pierwszy poczuł dopiero 2 dni temu dotykając brzuch jak leżałam.

kasia_sztuk napisał(a):
Dawaj do mnie do Szczecina to polezymy sobie i bedziemy wpierniczac kanapki z dzemem. Mam ananasowy i truskawkowy, na ktory respektujesz? 😉

Pomieszamy ananasowy i truskawkowy i będzie ok 🤪 Ja tak robię, jak nie mogę się zdecydować, który sobie walnąć na kanapkę hehe 🙃
Kurde, szkoda,ze mam tak daleko do Szczecina, bo dla słońca i dżemu, to ja aktualnie wiele mogę zobić... 😁

bylam teraz pierwszego an wizycie i robil mi usg i niby wszystko jest w porzadku

No to chyba nie masz się czym martwić. Jeśli lekarz Ci mówi,ze jest ok, to powinnaś mu chyba zaufać 😉
Ja za to mam się czym martwić, bo wizyta dopiero 14 grudnia, a czy z tą moją szyjką coś się poprawiło,czy nie - nie mam pojęcia. Wiem tylko,ze nienawidzę tej luteiny, nie wiedziałam,ze to jest takie okropne... 😠

• Mamusia
hej dziewczynki sluchajcie mam pytanko jak to uwas jest z ruchami dzidzi bo ja jestem w 23 tygodniu i czuje je tylko rano pare minut i wieczorem troszke a w dzien i w nocy nic 😞

Nightmare, z tymi ruchami to jest roznie, moja mala czasami juz od 5.30 fikolki uskutecznia i tak do obiadu, po obiedzie cisza spokoj, a wieczorem zaczynaja sie harce, ale tez nie zawsze, dzisiaj np kopnela mi doslownie kilka razy i oczywiscie juz jestem cala w stresie, bo nienawidze jak ona nie kopie, bo sie martwie ze cos jest nie tak. Sa takie dni ze kopie mniej a sa takie ze caly dzien brzuch do gory podskakuje 🙂 uwieeeeelbiam to 🙂 dzisiaj ide do doktora i niech zajrzy to tej naszej malutkiej kruszynki i niech mnie uspokoi. 🙂 moze zjedz cos slodkiego i poloz sie na lewym albo na prawym boczku, u mnie to zawsze skutkuje 🙂

• Mamusia
Astra napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Dawaj do mnie do Szczecina to polezymy sobie i bedziemy wpierniczac kanapki z dzemem. Mam ananasowy i truskawkowy, na ktory respektujesz? 😉

Pomieszamy ananasowy i truskawkowy i będzie ok 🤪 Ja tak robię, jak nie mogę się zdecydować, który sobie walnąć na kanapkę hehe 🙃
Kurde, szkoda,ze mam tak daleko do Szczecina, bo dla słońca i dżemu, to ja aktualnie wiele mogę zobić... 😁

Hihihi no to dawaj. Jakiegos jumbojeta Ci zamowimy i bedzie gicio 🙂 a o tym mieszaniu dzemow to nawet nie pomyslalam ale to bardzo dobry pomysl 🙂))

• Mamusia
Astra napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
Brałam luteinę przez 2 miechy w pierwszym trymestrze :/

Też dopochwowo?

No tak, tak więc wkładki non-stop i dyskomfort w pochwie. Musiałam, bo miałam plamienie przez 5 dni w tym czasie co powinnam dostać okres (ale tylko w pierwszym miesiącu). Niby może tak być jak się jajo zagnieżdża, ale i tak luteinę kazał brać.

kasia_sztuk napisał(a):

Hihihi no to dawaj. Jakiegos jumbojeta Ci zamowimy i bedzie gicio 🙂 a o tym mieszaniu dzemow to nawet nie pomyslalam ale to bardzo dobry pomysl 🙂))

Ja ostatnio mieszałam dzem z czarnej porzeczki z truskawkowym i powiem Ci,ze niezłe 😎

Lady, ja mam tą luteinę 2 razy dziennie i już mam serdecznie dość, a pewnie będę ją musiała stosować do końca ciąży już. Wytrzymam, bo czego sie nie robi dla maluszka, ale to jest normalnie wstrętne.

• Mamusia
Astra napisał(a):
bylam teraz pierwszego an wizycie i robil mi usg i niby wszystko jest w porzadku

No to chyba nie masz się czym martwić. Jeśli lekarz Ci mówi,ze jest ok, to powinnaś mu chyba zaufać 😉
Ja za to mam się czym martwić, bo wizyta dopiero 14 grudnia, a czy z tą moją szyjką coś się poprawiło,czy nie - nie mam pojęcia. Wiem tylko,ze nienawidzę tej luteiny, nie wiedziałam,ze to jest takie okropne... 😠

Astrunia a jakie sa objawy skracajacej sie szyjki? Caluski :*

• Mamusia
Kupiłam sobie rurki ciążowe, te czarne.
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-2-kol-rozm-s-i1955215480.html
Muszę się w końcu odkleić od tego allegro, bo mnie listonosz nasz prześwięci. Już chyba 7 paczek w drodze (ale jedna kurierem). Dziś przyszły te różowe śpioszki dla Werki z króliczkami na stópkach 😁 Są słodkie 🙂