Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mi wczoraj koleżanka z pracy opowiadała o lasce, która urodziła jeszcze na IP w szpitalu, bo nie zdążyli jej przetransportować na porodówkę. Nie miała wcześniej żadnych komplikacji typu rozwierająca się przedwcześnie szyjka, czy coś. Chodziła sobie normalnie, robiła z mężem jeszcze zakupy w Słoniu dla dziecka, miała 2 tygodnie do porodu, zero oznak. Wody jej odeszły w Słoniu, więc pojechali pędem do Matki Polki. Tam jej każą na Izbie na fotel wejść, a ona mówi, że czuje jak jej główka napiera na krocze. No i jak weszła na ten fotel to urodziła 😁 Widzicie takie historie też się zdarzają to nie ma się co martwić, że nic się nie dzieje.
Nasza Kasia była akurat po kleszczach cała obolała, inne laski po cesarce, a ta wesoła po porodzie błyskawicznym jeszcze sobie włosy kręciła i się malowała w szpitalu, bo się tak dobrze czuła 😁 Życzę wszystkim takich porodów.

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
fikumiku napisał(a):
Izu a widzisz kurcze moglas napisac, w 348 siedze sama caly czas luksusowo 🙂 moze Ty tez trafisz na taki deficyt babek bo jest kilka co maja pokoje dla siebie 🙂

tez chce byc sama.....ja dopiero ide w poniedzialek na oddzial.Pisz mi jak tam ogolnie .Bo jestem ciekawa.JAk z karmieniem wyglada po cc u nas ?

• Mamusia
Ja tam jakos specjalnie nie chcialam tak szybko, chcialam w terminie :P wyszlo jak wyszlo i teraz tylko ciesze sie ze nie skonczylo sie gorzej..

Izu da sie przezyc, rana boli ale po 2 dniach zauwazylam ze jak opiekuje sie dzidem to potrafie skakac po scianach bo nie mysle o bolu a jak On spi i moge odpoczac to chodze wtedy zgieta w pol bo rwie :P

A co do fotek to dzis sprzedam Wam i fotki i opis porodu, ale wieczorkiem jakos jak juz w domu bede bo teraz na komorze szybko pomykam 🙂

• Mamusia
fikumiku napisał(a):
Ja tam jakos specjalnie nie chcialam tak szybko, chcialam w terminie :P wyszlo jak wyszlo i teraz tylko ciesze sie ze nie skonczylo sie gorzej..

Izu da sie przezyc, rana boli ale po 2 dniach zauwazylam ze jak opiekuje sie dzidem to potrafie skakac po scianach bo nie mysle o bolu a jak On spi i moge odpoczac to chodze wtedy zgieta w pol bo rwie :P

A co do fotek to dzis sprzedam Wam i fotki i opis porodu, ale wieczorkiem jakos jak juz w domu bede bo teraz na komorze szybko pomykam 🙂

kto ci cc robil?

• Mamusia
Izunia ogolne relacje z pobytu w szpitalu zajebiste, sale mam dla siebie jak mowilam, polozne serio bardzo mile i pomocne, jest doradca laktacyjna takze super 🙂
A z karmieniem po cesarce napewno gorzej niz po sn, ale ciezka praca i czyni cuda. Malego dali mi pozno bo prawie dobe po ale to w moim przypadku tak bo musial byc obserwowany. Ja jestem w o tyle gorszej sytuacji ze nie mialam pojecia o karmieniu i nigdy tego nie robilam i bez pomocy poloznych nie wiem jakbym dala rade z tym cwanym gowniarzem moim 🙂 ale do rzeczy krotki opis cesarki - operacja, pozniej 2h na obserwacji, nastepnie sala pocesarkowa i dzidzius idzie na karmienie. Ty decydujesz jak karmisz, czy cycem czy butla czy tak i tak. Jak sie zle czujesz to oddajesz malego na noc do poloznych i one albo przywoza Ci go na karmienie albo dokarmiaja. Suma sumarum nikt Ci niczego nie narzuca i wszystko zalezy od Ciebie. Ja jestem zadowolona 🙂

• Mamusia
Fikumiku, ja też bym chciała w terminie ale jak teraz wszystkie rodzą to ja też chcę 🙂 Dobrze, że w szpitalu nikt wam tam niczego nie narzucał, też mam nadzieję tak będę miała.

Lady, o kurde niezła akcja z tą laską. Ja wiem,że takie rzeczy się zdarzają, ja czytałam w necie oraz słyszałam na żywo taką historię co babka prawie w ogole nie miała boli skurczowych, lekko ją bolał brzuch jak na okres ale to lekko, do tego twardniał jej. Była pewna,że to przepowiadające, aż w końcu pojechała do szpitala ( bo coś ją tknęło) i za niedługi czas poczuła że coś ją napiera na pipe i urodziła 😁 była w szoku, bo bole miała minimalne, prawie zerowe, tyle tylko , że brzuch jak kamień twardniał non stop. Bez kitu 😁

Ggulek, ja wierzę w Twoją solidarność ale jak Ty zaczniesz rodzić to co ja pocznę? będę musiała szybko wywołać skurcze u siebie chyba hehe żebyśmy razem urodziły 😁

• Mamusia
Gratulację Sztunia!! Ooo jak zajebiście 😁 ciekawe jak tam Polusia, na pewno zdrowa 🙂 Sztunia szybko nawet się uwinęła 🙂

Ggulek, ehh moj nie chce i nie ma czasu na sex 😞 w weekend pracuje więc się z nim nie zobaczę 😠 😠
ale Ty swojego gwałć 😁

Mulant, może to zwiastun porodu ta biegunka. Może Ty będziesz następna 🙂

• Mamusia
Hej
Gadałm ze Sztunia
urodziła o 8:45
było spoko, na kucaka
potem musieli ja wyczyścic ale została uśpiona i nic nie pamięta

Pola ma
3150 g
55 cm
ciągnie cyca
i jest małą żabą

Pozdrawia Was i foty wyśle jak będzie mogła

hurrrra 🙂

• Mamusia
Hihi superancko 😁 sypiemy sie normalnie w tempie blyskawicznym! 😁 w polowoe marca nie bedzie juz marcowek, nawet Lady sie termin przyspiesza i zobaczymy co z Kika 🙂

No, chyba ze zostanie jedna Obdarzona z Fifolem i brzuchem jak pila do pilatesa :P 😉

Gratulejszyn Sztuniaaaaaaa! 😁