Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kika82 napisał(a):
no ja też mam właśnie meridol a szczoteczkę curaprox, ona jest bardzo delikatna ale jakoś mi nie pomaga
sensodyne wcześniej też używałam, bez rezultatu
chyba zapytam w aptece o jakąś maść 🥴

Acha. No to zapytaj w aptece, zawsze Ci coś doradzą 🙂

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A moj jest idealnie ułożony 🙂 Kurde co z GGulkiem?

Ja właśnie przyjechałam ze szpitala i z zakupow. Szczoszki dałam, nie wiem w sumie po co 🤔

na USG wszystko ok, te przepływy dobre 🙂 tylko gin stwierdził że na samym początku pomylono mi date porodu bo powinnam mieć na wczoraj. Już miałam gdzieś napisane że 8 marca, ale nie wiedziałam że to data. Myślałam że 9 i mowiłam wszystkim, że 9 więc hm... 🤔 ale ciort z tym 🙂

Orientacyjna waga po zmierzeniu kości małego to 3800 g, mam nadzieję że w rzeczywistości jest trochę mniej bo dla mnie to trochę dużo 😞 No, ale w porownaniu do Izuni to to jest pchełka hehe 😁

Lady no to musiałaś się poschizować tymi bolami:/ ale spokojnie 😁 gdzieś czytałam, że bole przepowiadające potrafią być silne nawet do tego stopnia jak te porodowe już poźniejsze.

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
A moj jest idealnie ułożony 🙂 Kurde co z GGulkiem?

Ja właśnie przyjechałam ze szpitala i z zakupow. Szczoszki dałam, nie wiem w sumie po co 🤔

na USG wszystko ok, te przepływy dobre 🙂 tylko gin stwierdził że na samym początku pomylono mi date porodu bo powinnam mieć na wczoraj. Już miałam gdzieś napisane że 8 marca, ale nie wiedziałam że to data. Myślałam że 9 i mowiłam wszystkim, że 9 więc hm... 🤔 ale ciort z tym 🙂

Orientacyjna waga po zmierzeniu kości małego to 3800 g, mam nadzieję że w rzeczywistości jest trochę mniej bo dla mnie to trochę dużo 😞 No, ale w porownaniu do Izuni to to jest pchełka hehe 😁

Lady no to musiałaś się poschizować tymi bolami:/ ale spokojnie 😁 gdzieś czytałam, że bole przepowiadające potrafią być silne nawet do tego stopnia jak te porodowe już poźniejsze.

a ja już myslałam pipo że rodzisz 😁 😁 😁

• Mamusia
ha ha ha fajne wygibasy
no właśnie może rodzi albo urodziła
co do daty to ja mam w dokumentach 2 daty
jedna na 6.03
a druga na 13.03
no i podawałam tą pierwszą wiadomo człowiek nie może sie doczekac a teraz wychodzi że niby jestem po terminie ale nie jestem bo lekarz wybrał tą 2 datę no i bądź tu mądry jak wszyscy mi liczą że jestem 3 dni po terminie

• Mamusia
nightmare1980 napisał(a):
czesc dziewczyny byam ostatnio na usg i moj maluszek wazy 2400 lekarze mowia ze to troszke za malo jak na ten tydzien 😞

Wiemy, bo już pisałaś to ostatnio.
Może już urósł od tamtego czasu. Ma jeszcze trochę czasu, na pewno nabierze tłuszczyku.
Pamiętaj, że usg nigdy nie jest w 100% wiarygodne! zawsze jest jakaś granica błędu.

• Mamusia
ja mam od wczoraj do odebrania wynik GBS ale odbiorę dopiero przy wizycie,
a tak w ogóle to na dowodzie wpłaty widnieje moje nazwisko ale nie mój pesel i teraz mam obawy czy wynik będzie wiarygodny, bo w tym samym czasie wymaz oddawała inna dziewczyna i to właśnie jej pesel figuruje przy moim nazwisku,
mam nadzieję, że nie podmieniono próbek, niby dzwoniłam tam i babka mnie zapewniała że nie ma takiej możliwości ale ja i tak mam wątpliwości,
chyba najlepiej byłoby powtórzyć badanie 😠

Astra polatała po mieście, zaliczyła szperak i kilka spożywczaków, wrócila z łupami i chłop ją zjebał,że dźwiga (przytargałam nawet pięciokilowy Persil 😁 )
Potem wstawiłam kapuśniak, umyłam trzy okna i jak usiadłam do jedzenia, tak się rozleniwiłam i ni chuja nikt mnie dzisiaj już do niczego nie zmusi 😜
Mama do mnie dzwoniła,że żona kuzyna urodziła wczoraj...a pipka miała termin na 28 marca i trzy ostatnie tygodnie leżała tylko, bo nie miała siły się ruszyć (przytyła 36 kilo) 😁 ale już Majeczka jest, prezent na dzień kobiet 🙂
A tu człowiek chce urodzić i lipa 🤨

Czyżby mały Gulek była już na świecie? 😎

Nightmare, Twoja ignorancja chwilami mnie rozpierdala 😮
Pisałaś nam juz o tym,ze mały w 36 tygodniu ważył 2400, a ja Ci odpisałam,że w 36 tygodniu urodziłam Bartka z wagą 2450 i mówili,że mieści się w normie. Poza tym z tego, co widzę, zaczęłaś już 38 tydzień, więc mały na pewno już przybrał na wadze. Na drugi raz czytaj i nie truj.

Alanek cudny 🤪

• Mamusia
Kobiety, a czy kupujecie pościel do wózka? Bo ja tak siedzę i patrzę na wózek malutkiej i mówię, kurde przecież ja nie mam pościeli 🤪 i chyba muszę zamówić, nie wiem sama, albo będę Ją przykrywać ciepłym kocykiem 🙂
Astra, to nieźle przytyła Twoja kuzynka 🙂 ale najważniejsze, że dzidek zdrowy 🙂 a jaka waga? 🙂
Ja cały czas 18 na plusie, a w obwodzie mam już 102 cm 🙂

• Mamusia
Astra napisał(a):
Nightmare, Twoja ignorancja chwilami mnie rozpierdala 😮
Pisałaś nam juz o tym,ze mały w 36 tygodniu ważył 2400, a ja Ci odpisałam,że w 36 tygodniu urodziłam Bartka z wagą 2450 i mówili,że mieści się w normie. Poza tym z tego, co widzę, zaczęłaś już 38 tydzień, więc mały na pewno już przybrał na wadze. Na drugi raz czytaj i nie truj.

Alanek cudny 🤪

Masz oklaska 😘