Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
TAk teraz mamusie zamiast sobie robic prezenty to kupuja cos swoim pociecha i sie ciesza najbardziej 🙂))

Ja tez tak mam ostatnio w Aschun były body po 4,99 zł w roznych kolorach z krotkim i długim rekawkiem no i wziełam wszystkich po jednym i sie cieszyłam ze bedzie teczowa lalka z Nadii :P

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
http://picasaweb.google.com/montusia1/DrugiMiesiacNadii#

Przesyłam najnowsze zdjecia Nadii 🙂 laska sama poszła spac to mama teraz ma wolne pozniej idziemy do media markt odebrac zdjecia na papierze 🙂 bo tez robie Nadii taki normalny album 🙂

• Mamusia
Manka, kupujesz babke cytrynową w proszku dr oetker i robisz wg przepisu: 2 jajka, 10 łyżek mleka, 120 gram margaryny i wszystko miksujesz 🙂
ja do tego dodałam rodzynki (wcześniej sparzyłam je wrzątkiem ). Prodziż wysmarowałam margaryną i posypałam bułką tartą, potem wylałam tam ciasto i na wierzch położyłam pokrojone banany. Piekłam 55 minut 🙂
Ciasto tanie, szybkie w przygotowaniu ( robiłam to przy Grzesiu, on stał w chodziku i patrzał co mama kręci mikserem :P ) i w smaku jak dla mnie b.dobre 🙂

robiłam też piernik, ciasto czekoladowe - nie było żadnego zakalca, ciasta zawsze "wychodziły" 🙂

• Mamusia
ja tez chce ciasta 🙂
O matko dziewczyny co ja dzis miałąm masakra
od 15 mialam skurcze co 20 minut kolo 17 co 10 minut i co rusz mnie na wc ganiało ale jakos kolo 20 sie uspokoiło a juz do meza dzwoniłam uhh masakra mam nadzieje ze jakos przespie te noc spokonie bez skurczy 😉
ok uciekam bo mnie wymeczyły te skurcze masakrycznie i oczy mi sie zamykaja 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂

KUPIŁAM WÓZIO 😁
Coneco Saturn zielono szary 🙂 w ogóle kupiłam z przebojami. Jade do pierwszego sklepu - Bebeclub - jest tylko model traper. Oglądam oglądam.. i cos mi w nim nie pasuje. C prawda kosztował 317 zł, ale jak dla mnie dziwny wózek. Na zdjęciach wyglądał super ale na żywo nie spodobało mi się to, że siedzisko było nieosłoniete i dziecko bardzo wysoko siedziało, ponadto mechanizm składania - obraca się w rączce, ale najpierw by można było złożyc wózek trzeba zdemontowac pałąk bezpieczeństwa... ogólnie, jakoś nie leżał mi ten wózek. No i miał jakiś taki krótki podnóżek, wydawało mi się że Grześ byłby za mały do tego wózka 🤨
Pojechalismy do kolejnej hurtowni - Boboland.. i JEST Saturn. Obejrzałam raz jeszcze, wszystko mi pasowało.. no ale hmm.. jest kolor różowy na wystawie... pytam się czy są jakies dla chłopca no i o cenę. No i jest dla chłopca kolorystyka, siwo niebieski, koszt 379 zł. OK, wyjmuje z kartonu siwo-niebieski.. ale coś mi nie pasuje jakiś taki mniejszy.. patrze na model, a tu model Pierre Cardain, ciutkę inny. No a ja jednak byłam przekonana do tamtego. No i szukamy dalej.. i JEST 🙂 saturn taki jak chciałam. Miałam do wyboru kolor turkusowy, zielony i a'la cytrynka. Wzięłam zielony 🙂 rozkładamy.. a tu coś z kółkami nie tak, niby zaczepów nie miały.. no ale przyszedł znawca, rozłożył wózek i było juz wszystko ok 🙂 Gdyby cos było nie tak wtedy wzięłabym ta cytrynkę 🙂

http://coneco.pl/index.php?go=saturn - kolor zielony

Z obserwacji: wózek lekki, Grześ stabilnie siedzi - ma dość głęboko siedzisko, po za tym ma dodatkowo rozkładaną budkę, że jak jest mocny wiatr to zakładam na cały wózek 🙂 łatwo się składa - jak typowa parasolka. Ma osłonę na nózki i rozkłada się do pozycji lezącej - jednym słowem - cieszę się że zdecydowalam się na ten wózek 🙂 zobaczymy jeszcze jak będzie się sprawowal na spacerze 🙂

a co do wypieków - to jak będziemy wiedzialy datę kolejnego spacerku, to upiekę coś i przywiozę ze sobą 🙂

• Mamusia
tak Aniu, kupiłam mu spacerówkę, bo obecny wózek był dla mnie zbyt ciężki i nieporęczny, chociaż w prowadzeniu był świetny 🙂 Mowa o kadex elipse. Odkąd mam go na górze u siebie, to codzienne taszczenie go po schodach nie należało do łatwych, a jak chciałam pojechac gdzieś autem, to musiałam go rozbierac na 2 części, a tutaj raz ciach i jest wózek złożony 🙂