Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hop, hop zza światów,moje Brzuchy!
Długo mnie nie było, fakt,ale już się tłumaczę! Tydzień temu na weekend się przeprowadzaliśmy, więc nie było czasu nic zrobić, a co tu mówić o odpaleniu kompa! A w poniedziałek z samego rana coś zaczęło mnie boleć w dole brzucha i trafiłam do szpitala. Wczoraj wyszłam. 5 dni obserwacji, 17 dziur po igłach, 3 dni niejedzenia, 1 odwołana operacja i nadal nie wiedzą,co mi jest... Wypuścili, bo stwierdzili, że zdrowa... W poniedziałek idę po wypis, to może zdążą się namyślić, co mi było... Zobaczymy. W każdym razie strachu najadłam się co nie miara, bo do szpitala wiozła mnie karetka z rozpoznaniem porodu przedwczesnego, ale jak się okazało po 3 konsultacjach połozniczych i krótkim pobycie na oddziale położniczym - ciąży nic nie zagrażało od początku do końca! Tyle dobrego!

No, a teraz leżę dalej w łóżku, bo Damian kazał mi się oszczędzać i nic nie robić do jego powrotu z pracy...a chata jak nieogarnięta przed szpitalem, tak stoi, bo Damian kursował między praca, a pomorzanami, więc nie było jak...

Z weselszych informacji to pochwalić się muszę, że tydzień temu się zaręczyliśmy! 😁 Taki prezent na urodziny dostałam... :P Wam równiez serdecznie dziękuję za pamięć!!!

Witam też nowe nabytki na forum! Chwalcie się często swoimi brzuchami!

Trzymcie się, babeczki:*

PS Aaaaa, a na wczorajszym usg w szpitalu pan doktor stwierdził, że Helenka waży już 1640 gram! Kawał baby! 😁 😁

• Mamusia
Hej w czwartek byłam u lekarza na kontroli - poznaliśmy z mężęm płeć dziecka tym razem Szkrabek stał na głowie i było pięknie widać co jest między nóżkami a czego nie ma.

Będziemy mieli córeczkę na imię damy jej Nadia 🙂 teraz już cały czas rozmawiam z brzuszkiem 🙂

amfisbena gratuluje zaręczyn 🙂 przykro mi tylko, ze leżałaś w szpitalu pewnie bardzo się denerwowałaś - teraz leż w łóżku czytaj ksiązki i nic nie rób dziecko jest najważniejsze. Sama przelezałam 3 pierwsze mc i teraz wiem, że moja mała niuńka jest zdrowa i silnie się rozwija 🙂

Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny :*

melduję się cała i zdrowa po pierwszym zjeździe 🙂

Amfisbena - ale mnie przestraszyła tym co napisałaś o porodzie przedwczesnym :O dobrze, że nic dzidzi nie zagraża, a Ty się oszczędzaj 🙂 jeszcze tylko 10 tygodni 🙂
oczywiście gratuluję zaręczyn :*

heh, jutro Grzesiu 2 miesiące kończy.. 🙂 ale ten czas leci!

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Pozdrowionka zza Zielonej Góry 🙂
Wracam w czwartek, nie łapie tutaj net prawie wogole dlatego milcze.

Nina dobrze ze nic nie jest z dzidziusiem, ach te szpitale mnie tez tyle trzymali i nic mi nie było heh. myśle ze te bóle to coś ze maleństwo naciskało Ci na któryś narząd, tak jak u mnie, zmieniłaś już lekarza prowadzącego ciąże?

Gratuluje zaręczyn 🙂

Montusia super że córeczka 🙂

Buziole dla Was dziewczynki

• Mamusia
no witam wiatm...u mnie juz za 2 dni koniec 15 tyg a brzuchol malutkii tylko 2 kg wiecej na wadze korzystam poki moge z pracy z i pogody ducha bo z wiekszym bebolem bedzie ciezej..juz nie moge sie doczekac usg pod koniec miesiaca bedę wiedziala pleć-to dopiero bedzie nowina..pozdrawiam wszystkie mamuski i zdrowia zycze

• Mamusia
Gosia ja jestem z Orzeszkowej,na Bandurskiego wiecej przebywam tutaj prowadze swoja dzialanosc.Odnosnie co bym wolala czy dziewczynke czy chlopczyka ,to zawsze chcialam syna,ale teraz w sumie mi to jest obojetne.I jeszcze jedno jest juz prawie koniec 15 tyg kiedy ruchy sa?czuje czasem na dole jakby cos faktycznie sie ruszalo ale to jest bardzo lekkie i jak jestem glodna zauwazylam.Ostatnio mialam nad ranem uklocie na dole brzucha przy jejaniku az podskoczylam w sumie do dzis niewiem co to.Dziwne rzeczy sie dzieja w ciazy.

• Mamusia
Czołgiem dziewuchy!

Chyba w końcu znalazłam chwilę, by coś napisać. Ciągle nie mogę opanować nowego lokum - tylko przekładam z miejsca na miejsce meble, ciuchy, graty... ech, nie mogę się zdecydować... tzn. że do porodu jeszcze trochę! :P

Montusia, gratuluje dziewuszki! Ładne imię dla niej wybraliście! A jak dziadkowie zareagowali? Bo moi są "wściekli", że bedą tylko mężami babć :P

Kasia, Ty po zjeździe, ja po pierwszych zajęciach na nowym kierunku! Dziewczyny, gdybyście widziały zdziwione miny tych ludzi, którzy w swoich dumnych szeregach świeżo upieczonych studentów dostrzegają babę z wielkim brzuchem... śmiesznie! A ja specjalnie paraduję z wywalonym bębenkiem! 😁
No, i masz już wielkiego faceta! Dwa miesiące, to teraz już tylko lepiej... Zazdroszczę, bo sama nie mogę doczekać się swojego potworka! :P

Gosia, a co ty w lubuskim robisz??? Toż to moje rodzinne strony! Gdzie dokładnie urzędujesz? Ładnie tam mamy, no nie? :P A net nie łapie, bo za dużo lasów u nas i drzewa odbijają fale... zartuję! 😁

Madziorka, ja poczułam ruchy gdzieś w 16/17 tygodniu. Wszędzie piszą, że w pierwszej ciąży około 20 tygodnia, ewentualnie szczupłe kobiety mogą poczuć około 18 tygodnia. Ale ja do szczupłych nie należę, a wiedziałam,że to bobas dużo wcześniej, niż mówią mądre źródła. Bardzo prawdopodobne, że Ty też już możesz wyczuwać Boba! 😁 Najciekawsze przed Tobą! :P

Miłego dnia, kobietki! Idę pozałatwiać kupę spraw!

• Mamusia
hej hej 🙂

Amfisbena - ja podobnie do Ciebie paradowałam z brzuszkiem na studiach, razem z moja koleżanką. W 29 tc zdawałam licencjat, weszłam do sali, zobaczyli brzuszek i uśmiechnęli się w komisji 🙂 Rok wcześniej tez 2 kobitki ode mnie z roku chodziły z brzuszkami 🙂

Ja poczułam pierwsze ruchy dosyć późno, bo w 21 tc. Ale w tym pamiętnym dniu miałam banana na twarzy do końca dnia 🙂

Ważyłam Grzesia, na 2 miesiące ma 5900 g :laugh: moje prawie 6-kg szczęście 🙂

pozdrawiamy i buziaki ślemy :* [img size=384]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie144-21b07a7b1ac89afb9ccda384b56d68ef.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Pozdrowienia dziewuchy!
Przede wszystkim calusy dla cudnego Grzesia,widac ze odkarmiony,zadowlony czego wiecej chciec..Jutro mam koniec 15 tyg no zobaczymy jak z tymi ruchami bo wiecznie mi sie wydaje ze kazdo uklocie to kopniak lub przelewanie sie w brzuchu,no ale ok jeszcze nie czuje konkretow.Wlasnie madre zrodla pisza wiele rzeczy ze pierworodki czuja pozniej ruchy a te rodzace kilka razy i szczuple Panie czuja wczesniej no ja naleze do szcuplych i to juz 4,5 miesiaca prawie a prawie bebola nie widac wygladam jakbym sie najadla jak stoje nic nie widac a i do tej pory noszę swoje spodnie,ale pewnie pozniej jak mnie wysadzi to sie zdziwie lekko...hehe.Sle buziaki dla mamusiek

• Mamusia
Madziorka - ja przestałam się dopinać w spodnie jakoś w 12 tc :P a brzuszek pokazał mi się tak w 19 tc 🙂 wcześniej był taki malutki wałeczek 😉

Amfisbena, to ja powiem Grześkowi że ma swoje wielbicielki 😉
Różowe śpiochy były w praniu, więc założył białe :P
co do pisania pracy, to ja też nie mogłam się zabrać do tego. Miałam dość niewymagającego promotora, któremu nie zależało na systematyczności.. No ale jakoś udało mi się napisać 🙂

Coraz bliżej do Waszych terminów porodu 🙂 ale ten czas leci 🙂

• Mamusia
No wiesz, każdy ceniący się dżentelmen ma swój wianuszek wielbicielek... 😁

Moja promotorka ma centralnie gdzieś, co się dzieje z jej seminarzystami... ale przedłużyłam tylko do końca listopada termin, więc muszę się zebrać w sobie! :P Z resztą, jeszcze nie dostałam odpowiedzi z rektoratu, więc nie wiadomo, czy w ogóle jeszcze studiuję:P teraz za to idę na zajecia z pierwszoroczniakami... Jacy oni są słodko naiwni i wystraszeni... mniam! 😁

• Mamusia
amfisbena dziadkowie bardzo dobrze zareagowali - mój tata to tylko dodał, że wiedział że będzie laska ponieważ z takimi silnymi genami które mam w sobie babeczki zawsze wygrywają.

Dziewczyny wczoraj poczułam pierwszy ruch Nadi - jak mój mąż wygłupiał się i mi do brzuszka różne rzeczy gadał i nagle jakiś świderek od środka - bardzo miłe uczucie laska się rzadzi w moim brzuszku.

Kasia twój syn jest cudownie słodki wszystkie laski będą jego 🙂

Pozdrawiam wszytkie przyszłe i już obecne mamusie 🙂

• Mamusia
Lasencje, zaczełam wierzyć w dobrą wolę profesorów! Najnormalniej w świecie chcą iść na rękę! 😁 Aż żałuję, że zaraz bedę musiała przerwać edukację!

Znacie kogoś ze szczecina, kto chce sprzedać uzywany wózek roan marita w rozsądnej cenie??? 😁

Montusia, no, to teraz nie będziesz miała spokoju! 😁

• Mamusia
E, Żary to za daleko... ja jeszcze przed Zieloną mieszkam (jadąc od Szczecina)... 😁

Ha! Kupiliśmy wczoraj wózio! Szczęśliwa jestem jak cholera! Ciekawe tylko, czy się będzie dobrze sprawował... Muszę go porzadnie wyprać, ale poza lekko przybrudzona tapicerką wygląda jak nówka! 😁 Garazujemy go teraz w drugim pokoju... :P

Kurde, właśnie sobie przypomniałam, że zapomniałam o szkole rodzenia wczorajszej!!!! Eeee.... bezsens...

• Mamusia
Hej hej,

no ja tez nie byłam przez ten tydzien w szkole rodzenia,

fajnie ze wózio macie 🙂 🙂 🙂

madziorka ja ruchyb czułam kolo 18 tygodnia , wczesniej chyba tez takie bąbelki jakby w brzuszku 🙂

spokojnie niedlugo bedziesz je czuła 🙂

A na urlopie swienie sie czułam , ten klimat i wogole -wiecej energii i siły , i małemu tez odpowiadało bo charcował sobie w brzuszku cały czas hehe.
A tutaj to wiecej spi sobie, a no i ja gorzej tez sie tu czuje, no ale teraz to dopiero po nowym roku chyba pojedziemy tam.
buziole.

a Nina w poniedziałek do szkoly hihi 🙂

• Mamusia
Bry ;]

mnie też na uczelni profesorzy na rękę szli 🙂 nie musiałam chodzić na ćwiczenia terenowe, a czasami to i zalkę wcześniej wpisali.. 🙂 ah, fajnie to były czasy kiedy byłam jak "pojazd uprzywilejowany.." 😉

Nina, fajnie, że masz już wózek 🙂 Ja kupiłam swój będąc w 35 tc, i od tamtego czasu do porodu codziennie woziłam go sobie po mieszkaniu :P

Trzymajcie się ciepło, bo ida chłodne dni! Brzuszki zakrywać, cyce ogrzewać i uważać na siebie 😉

• Mamusia
Pojazd uprzywilejowany to za dużo powiedziane w moim przypadku, ale podoba mnie się porównanie... 😁

Wózek jest subcio - też go sobie wożę, ogladam, montuję, składam, itp. Dziś pilnowałam 2,5 letniego Mikołaja i on też już woził Helenkę po pokoju, ale narzekał, że pokój zły i nie można się rozpędzić (bo w małym pokoju jest akurat tyle miejsca, żeby wprowadzić wózek i zamknąć drzwi, więc słabe pole do popisu dla mistrzów kierownicy!)

A jutro jadę do domu! Na imprezę strażacką... Ale chyba czeka mnie całonocna nasiadówa, bo po wyjściu ze szpitala nie wolno mi się za bardzo ruszać, więc tańce-hulańce odpadają! Wiecie co? To okropne! 7 miesięcy ciązy przechodziłam wzorowo, przebiegałam, przećwiczyłam, naprawdę żyłam tak jak przed ciążą, a teraz nawet normalnym swoim krokiem na rynek nie mogę iść, bo już boli i trzeba zwolnić! Cholera, przez dwa miesiące będę się czuła jak w filmie w zwolnionym tempie!!! Nie podoba mnie się to!

Ale coś czuję, że jeszcze chwila i będzie po wszystkim:P

A jak tam Wasze wyprawki, Mamuski? Skompletowane???

• Mamusia
Nina, wiesz, ja miałam podobnie do Ciebie. Do 29 tc ciąża wzorowa, a od 30 tc założono mi pessar bo groził mi przedwczesny poród, do tego zaczęłam puchnąć, dostałam zastoju moczu w nerce.. Na szczęście na samym finiszu unormowało się wszystko. A gdy mi zdjęli pessar 4.08, to 5.08 d razu dostałam skurczy. Nie chcę wiedziec co by było gdybym nie miała tego krążka.. Pewnie Grzesia by nie było 😞

idę lulu, pa 🙂