Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
justyna_malutka napisał(a):
Dudasia ja wiem wszystko o toxo bo tak jak mówiłam zostałam ostrzeżona w pierwszej ciąży. Najbardziej mnie martwi ze moich ukochanych steków nie moge jeść i tatara;/ No nic jak trzeba to trzeba

Widzisz Justyna, a mnie nikt nie uświadamiał. Traktowałam to jak Bartulex - ujemne czyli, że ok 🙂 No ale coś chyba jednak czaiłam, że kotów unikałam 😉
Z tego co poczytałam na forach to generalnie baby w ciąży panikują jak mają przeciwciała dodatnie, wysokie i przed konsultacją wyników się stresują a te co mają minus myślą, że wszystko ok 🙂

• Mamusia
justyna_malutka napisał(a):
bartulex napisał(a):
właśnie sprawdziłam wyniki badań z pierwszej ciąży i IgG jest ujemne (-) i IgM jest ujemne (-) więc w poniedziałek koniecznie badanie 😮

Bartulex musisz uważać teraz bo nie masz przeciwciał

a może Bartulex już masz przeciwciała 🙂 Mogłaś zachorować w międzyczasie. Zrób badanie to będziesz widziała. A tymczasem polecam wzmożone dbanie o czystość 🙂 No i nie stresuj się za bardzo. Jak będą nadal ujemne przeciwciała to po prostu szoruj warzywa, uważaj na surowe mięso i z dala od kotów i ziemi (błota) - będzie ok.

• Mamusia
no i pouciekałyście... z kim ja mam teraz pisac, hm? 😉

W temacie przytulanek... u mnie nie ma problemu - ciąża na męża działa oziębiająco 😉 Ale niektórzy faceci tak mają. Poczytałam o tym nawet bo w poprzedniej ciąży się tym przejęłam ale ponoć faceci, którzy bardzo empatycznie przeżywają ciążę nie mają ochoty na sex w czasie jej trwania.... No i ponoć są dobrymi ojcami 🤪

z tego co pamiętam to najbardziej mi się chciało w drugim trymestrze. Póki co to słabo... Ale to może też ze zmęczenia. Jednak dziecko daje w kość przez cały dzień i wieczorem chce się tylko odpocząć i iść spać..

• Mamusia
Mój mąż to taki przejęty, że nawet łyka wina mi nie pozwala wypić. W związku z tym wczoraj nawet nie było toastu z okazji 5-lecia. Za to był piękny bukiet róż 🙂 No i jutro idziemy na obiad, bez dziecka!! Pierwszy raz normalnie!! A nie... drugi.. Byliśmy na kolacji na moją 30-tkę i z tej okazji babcia przyjechała zająć się wnukiem 😉 U nas to trudno z wolnością bo sami mieszkamy i nie ma dziadków pod ręką. Ja generalnie zabieram Bartka wszędzie ze sobą. Raz był ze mną u gina nawet 🙂

Dzień dobry Kochane, my już na nogach!! 😉
Oj ale nam córa dała w nocy popis, chyba z godzinę tak przeraźliwie płakała że obudziła cały dom 😲 Nie wiedziałam co jest, nic nie pomagało i tylko u mnie na rękach najlepiej, a ja już sił nosic nie miałam 🤔 No ale teraz już ok, mój brat ją bawi 🙂
Asia może dziwnie to zabrzmi ale zazdroszczę Ci męża który jest oziębły, mój przeczytał że jeśli wszystko jest ok z ciążą to można się kochac i już ☺️ ☺️ Nie rozumie że ja nie mam ochoty i się zazwyczaj obraża choc ostatnio trochę przystopował z przytulankami 😜
Udanego obiadu dzisiaj życzę, fajnie że możecie małego zostawic i sami gdzieś się wybrac 🙂 Tylko nie rozumiem jak byłaś z synkiem u gina to Cię lekarz badał??? 🤢 Bo sobie nie mogę wyobrazic tej wizyty 😁 😉

Ja na razie lecę, mam cały dzień zapełniony sprzątaniem domu, muszę upiec placek, zrobic tą lasagne, na zakupy jechac i takie tam..... Ojjjjj zapowiada się niezły dzień 😜

• Mamusia
Hejka Mamusie!!! 🙂 🙂
Ale się rozpisałyście. Mam co nadrabiać od rana.
Niania zrobiłas mi apetyt na lasagne. Nigdy sama nie robiłam. Zawsze tylko kupowałam gotową. Do piekarnika i potem do żołądka.
J 😁a od pewnego czasu w ogóle nie mam ochoty na „ten teges”. Mąż niby rozumie. Zadawala się Viva La France. Ale sądzę, że pewnie chciałby cosik więcej. A ja nie mam kompletnie ochoty. Co w moi przypadku jest naprawdę nie normalne. Te przepowiednie brzmią interesująco. Ja w sumie to bym chciała dziewczynką. Ale z drugiej strony rodzeństwo ma już 2 córek i drugi bratanek byłby małą odmianą. W sumie to nieważne co będzie byle było zdrowe!!!

• Mamusia
Eliza to super, że tak Ci się udało z tą pracą. Niech płacą.
Szkoda Justyna, że u Was jest inaczej. No, ale co kraj to inne prawo i inne obyczaje. Zagmatwane to tamtejsze prawo. No i wcale nie chroni kobiet w ciąży.

Niania no niestety zdarza się i tak. Dlatego najlepiej jest w Polsce w zajść w drugą ciąże pod koniec macierzyńskiego. Wtedy z automatu masz pełno płatne L4. No ale dwa maluchy na głowie.

• Mamusia

My to podróży poślubnej nie mieliśmy,ale mieliśmy przed ślubną. Byliśmy 10 dni w Chorwacji i po powrocie po 4 dniach mieliśmy ślub cywilny. Więc u nas to była podróż przedślubna. Po ślubną mieliśmy w tym roku. No i znowu Chorwacja i tam spłodziliśmy Nasze dziecko!!!! Mamy Małą Chorwakę lub Chorwata!!

Dudusia dostałam odpowiedz z tej Willi. Całość wygląda bardzo interesująco i przytulnie. Widzę że byłas zadowolona. My jedziemy w 4 pary, więc wszystko musze konsultować. Ale ta oferta mi przypadła do gustu.

• Mamusia
No to nadrobiłam zaległośći z wczoraj 🙂 🙂 🙂
Dzisiaj mam w planach upiec piernika, zrobić sałatkę gyros, zraziki na obiad.
Wieczorkiem mamy odwiedziny znajomych i bedziemy ustalać szczegóły wyjazdu do Szklarskiej. Jestem ciekawa co ustalimy.
życzę miłego dnia 🙂 🙂 🙂

Megan100 napisał(a):

Niania no niestety zdarza się i tak. Dlatego najlepiej jest w Polsce w zajść w drugą ciąże pod koniec macierzyńskiego. Wtedy z automatu masz pełno płatne L4. No ale dwa maluchy na głowie.

No właśnie ja tak zaszłam w ciążę bo w sumie 5 miesięcy od porodu tyle że poprzednio też nie pracowałam więc nic się teraz nie należy. Najlepiej by było się fikcyjnie gdzieś zatrudnic i opłacac sobie składki no ale ja nie mam gdzie, nikt ze znajomych nie ma swojej firmy tak że bym mogła pracowac u nich. Jedynie kumple ale oni mają firmy budowlane więc chyba nie bardzo 😁

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Tylko nie rozumiem jak byłaś z synkiem u gina to Cię lekarz badał??? 🤢 Bo sobie nie mogę wyobrazic tej wizyty 😁 😉

hehe, Bartek był zapięty w wózku i sobie książeczkę czytał. |W sumie nie wiedział co się dzieje - książeczka była ciekawsza 😉 Moja lekarka nie miała nic przeciwko - wyglądało jakby nie było dla niej dziwne, że matka przychodzi na wizytę z dzieckiem 🙂

• Mamusia
Ja już ogarnęłam domek. Poszprzątałam mieszkanko, zrobiłam pranie, zraziki, sałatkę gyros. Upiekłam też piernika no i ugotowałam rosołek. jak to mój Mąż powiedział jestem Mały ale Wielki człowiek 🙂 🙂 🙂
Troszkę sie napracowałam nie powiem,ale co tam. Teraz już mam luzik. Zupkę już zjedliśmy, potem drugie, kąpiel troszkę zadbam o siebie i mogę przyjmować gości 🙂

Witam ponownie, w domu posprzątane wyprane, lasagne w piekarniku i na razie padam, już mi sił brakuje bo co chwilę muszę Małą bawic. Mało co spała i nie wiem czy wykonam swój dzisiejszy plan do końca bo sił brakuje ☺️ No ale co tam większosc zrobiłam. A Ciebie Gosia podziwiam że tak się sprężyłaś ze wszystkim.... 🙂 Aha jeszcze na zakupach byłam 😜 Tak że nie jest źle 🙂

Monika ja się za tydzień do szkoły wybieram i też sobota i niedziela całe zawalone zajęciami, do samego wieczora 😠 😠