Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Naszło mnie na sałatkę jarzynową - dochodzi w lodówce 🙂
Byłąm na siłce dzisiaj ale coś mi się tam niedobrze zrobiło i po 30 min zwinęłam się do domu. Ale dobre i pół godziny 😉

Aaana, ja na spacerze zazwyczaj mam wózek. Jak na nogach to tylko gdzieś blisko i krótko żeby nie było cyrków w stylu "bolą mnie nóżki" 😉 /moje dziecko na szczęście jeszcze nie mówi więc nie negocjuje 😉 /

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry mamusie 🙂 pusto tu się ostatnio zrobiło 🤔 Jak tam się czujecie, ja w miarę ok, trochę mdli ale da się przeżyc.
Gosia u mnie z sikaniem jest to samo, juz nie zaliczę nocy żeby do łazienki nie wstawac, w dzień to samo 🙂
Asia smaka na sałatkę jarzynową mi zrobiłaś, ostatnio za mną ciągle chodziła ale czasu nie miałam żeby zrobic. No ale dziś mój brat bawi córę więc może znajdę chwilkę i zrobię, choc w moim przypadku to chyba dłużej potrwa bo będe musiała więcej zrobic 🙂
Co do noszenia dziecka to Wy już macie starsze dzieci które umieją chodzic. No a ja niestety skazana jestem na ciągłe noszenie, tzn teraz staram się jak najmniej no ale ja Patrycja się rozedrze to nie ma uproś, trzeba na ręce wziąśc. Choc ostatnio zauważyłam że coraz gorzej mi ją w tym gipsie nosic bo brzuch coraz większy. Mam tylko nadzieję że to Maleństwu nic nie zaszkodzi 🤔
W piątek mam wizytę, już się doczekac nie mogę a zarazem boję się strasznie czy z dzieckiem wszystko w porządku. Wczoraj na wieczór bolał mnie brzuch, domyślam się że to od dźwigania, Patrycja, zakupy, wzięło mnie troszkę za porządki, szorowałam prysznic itp no i się nazbierało tego tak że na wieczór w minutę zasnęłam 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczzyny!
Zaliczyłam salatke wczoraj na późną kolację, dzisiaj na pierwsze i drugie śniadanie... i jeszcze nie mam dość!!!
Dzisiaj 2-godznny spacerek z synusiem był (a mąż w tym czasie wysprzątał mieszkanie 🙂 ). Bomba 🙂
Syn odsypia a ja zbieram się na zakupy!

• Mamusia
Jadę do Szklarskiej. Jedziemy w 6 osób. Bez dzieci. No nie licząć tego mojego w brzuszku 🙂 🙂 🙂
Zarezerwowaliśmy sobie pokoje w pensjonacie Boryna. Płacimy 30 zł za dobę. Więc tragedii nie ma.
Dostęp do kuchni jest. Mam nadzieję, że będzie czysto i przyjemnie.

• Mamusia
Hej Dziewczynki 😘
my mdlosci ciag dalszy oby tak nie bylo do konca ciazy 😞
Asiu mi tez narobilas ochoty na salatke zaraz idziemy do sklepu i zrobie 🙂 chociaz chce mi sie tez bigosiku 😜
Sylwia kurcze faktycznie zeby Ci to nie zaszkodzilo....ciagle dzwiganie 😉 ale mam nadzieje,ze bedzie dobrze no musi byc w koncu nie ma innej opcji 😘

• Mamusia
mmmm.... sałatka jarzynowa na dobranoc 🙂
Kurcze, chyba mi mdłosci przechodza i apetyt wraca, juhuuuu!!

Fajnie z wyjazdem - uwielbiam jesień w Karkonoszach. Obyśmy tylko zdrowotnie dotrwali. Bartka na noc nasmarowałam, zaaplikowałam witaminę C, ubrałam ciepłe skarpety... ale on i tak się rozkopuje w nocy 😞 Zobaczymy jutro co z tego wyniknie.
Dobrej nocy!

• Mamusia
Dudasia na pewno dotrwacie - nie ma innej opcji!
moja Domi też już w żłobku jakiś katar złapała :/ - czym smarowałaś Bartka na noc? pomaga?
Domi kiedyś spała w śpiworku teraz z niego wyrosła więc jest kołdra ale śpiworek był rewelacyjny - nie musiałam chodzić i spr w nocy czy się nie odkryła

• Mamusia
hej dziewczyny,
My po fajnym spacerku - dobrze robi na zakatarzone nosy 🙂 Bartek nauczył się fajnie smarkać więc nie muszę go Fridą katować 🙂
Smaruję maścią Pulmex Baby - myślę, że fajnie rozgrzewa. Wczoraj nie miał kataru a dzisiaj już taki gęściejszy i nie kicha jakoś bardzo. Humor ma super jakby nic mu nie było. Muszę sprawdzić czy mieści się jezcze w jakims śpiworku choć wiem, że jak mu jest za gorąco to się częściej budzi - już sama nie wiem co lepsze. Sporą częśc nocy spałam z nim więc pilnowałam żeby mu było ciepło no ale skutek taki, że średnio się wyspałam bo przecież chrapał, kaszlał i wiercił się okropnie... Zacznę Bartkowi Rutinoscorbin podawać bo to więcej niż C.
Mam nadzieję, że jakos to będzie do czwartku..

• Mamusia
Czesc mamuśki! U nas dzis pochmurnie, zimno i pada. Irlandzka normalność niestety;/ Byliśmy na zakupach, kupiliśmy troche słodyczy choc mam nadzieje ze nikt sie nie trafi jutro 🙂 Na miescie imprezy z okazji Jezz weeekndu i Halloweenowe wiec fajnie, głosno i mnóstwo ludzi się szwenda. Ja uciekam robić pizze bo mamy dziś gości 😉 Pa mamuśki!