Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wiesz ja tam do tych spraw nic nie mam ani nie orientuję się w tych sprawach,tyle co Tyszka raz coś tam zapytał czy była Michałem czy coś w tym stylu i to potwierdziła 🙂 przykre to jest i jestem pełna podziwu,że nie dość,że dopięła swego to jeszcze potrafi się zaakceptować i mówić o tym bez wstydu,nie wiem czy ja bym potrafiła 🥴

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
midorada napisał(a):
Oliwia rzeczywiscie fajna dziewczyna, skromna od poczatku, ale potencjal miala (nie wiem jak tam bylo z jej wzrostem bo za wysoka nie jest). Czy mowili czemu odpadla? Dorotka - laska z jajami w pozytywnym znaczeniu. 🙂

głównie chyba temu,że właśnie nie chciała więcej dawać z siebie i ją wyrzucili 🥴

• Mamusia
jeśli chodzi o witaminki to ja przed ciążą brałam kwas foliowy, gdy pokazały się 2 kreseczki moja Pani doktor poleciła mi witaminki Prenatal CLASSIC. Wiem że w drugim trymestrze mam zmienić witaminki na Prenatal DHA.
Nieco więcej o tych witaminkach do poczytania: http :// www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-rozwoj-mozgu-i-siatkowki-oka-dziecka-prenatal-dha

• Mamusia
kozinka napisał(a):
dziewczyny macie tak,że jak weźmiecie głęboki oddech albo coś w tym stylu to taki jakby prąd po brzuchu przechodzi? bo ja nie wiem czy to normalne czy nie 😮 nie boli ani nic,po prostu prąd leci po brzuchu 😮

Ja tez tak nie mam 😮

• Mamusia
Hej, dziś ja widziałam dzidzię - ma 48 mm w 12 tygodniu i strasznie ruchliwa jest, nie przypuszczałam, że taka 5 cm dzidzia tak się gimnastykuje. I serduszko dziś widziałam i słyszałam 🙂 ach, jestem uśmiechnięta od ucha do ucha i z wrażenia nie wiem za co mam się wziąc, chyba sobie poleżę i popatrzymy na nasze szczęście 😉

kozinka napisał(a):
to jest uczucie jakby się coś rozciągało w brzuchu i to bardziej łaskocze 😮 pewnie się rozciąga jak wezmę głęboki oddech to wtedy się tak robi,teraz zrobiłam tak specjalnie i znowu mi się tak stało 😜

Ja czasem też tak mam, i często mi się to zdarza jak trzymam córę na rękach i się napinam. Takie dziwne to 😮

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Hej, dziś ja widziałam dzidzię - ma 48 mm w 12 tygodniu i strasznie ruchliwa jest, nie przypuszczałam, że taka 5 cm dzidzia tak się gimnastykuje. I serduszko dziś widziałam i słyszałam 🙂 ach, jestem uśmiechnięta od ucha do ucha i z wrażenia nie wiem za co mam się wziąc, chyba sobie poleżę i popatrzymy na nasze szczęście 😉

no to super ze z dzidzią wszystko ok 😁 moja też miała 47 mm w 11 tygodniu więc podobnie a po wczorajszej wizycie lekarz powiedział ,że jest tak duża ze już się jej nie da zmierzyć :O czyżby wielkolud? 😁

• Mamusia
aaaa no i wróciłam z miasta :P jakoś zbyt centrum nie jest pooświetlane na świeta 😮 zawsze o tej porze było już kolorowo i światecznie a teraz dupa :/

Przeczytałam własnie ,że te witaminki które ja biore powodują to ,że dzieci rodzą się powyżej 4 kg ;O hahaha atak mutantów 🙃 🙃 🙃 🙃 🤪 🤪 🤪 🤪

Moja Mała skończyła 8 miesięcy i już na 86 nosi rozmiar 🤪 🤪 a zaczynaliśmy od 56. A urodziła się z wagą 3390g. Ile teraz waży to nie wiem bo nie mam jak jej zważyć w tym gipsie, ale coś koło 10 kg!!!! 🤪 Szok jak te dzieci rosną!!!!

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Moja Mała skończyła 8 miesięcy i już na 86 nosi rozmiar 🤪 🤪 a zaczynaliśmy od 56. A urodziła się z wagą 3390g. Ile teraz waży to nie wiem bo nie mam jak jej zważyć w tym gipsie, ale coś koło 10 kg!!!! 🤪 Szok jak te dzieci rosną!!!!

Moja siostrzenica ma 10 miesiecy a jej rozmiar waha się miedzy 74 a 80 😁 i z 3 tygodnie temu miała 8,888 kg :P do tego 8 zębów ;D szkoda ,że nie urodziła się 8 ;D

• Mamusia
niunia99 napisał(a):

O to niezle, moja wlasnie skonczyla 2 latka i nosi 86/92 i wazy 11kg 🙂

• Mamusia
idę spać dziewczynki 😘 😘 kolorowych snów "ucałujcie" brzuszki od cioci Tysii i kumpla Adasia chyba zostane przy Adasiu 😁 strasznie mi się to imię spodobalo. Stwierdziłam ,że Alex to żeczywiście dla dziewuchy i to nie polskie imie ;p wole chyba Adasia 😁 ostatni dzień i weeeeeekend moje drogie 😁 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
hej 🙂 u mnie bólu głowy ciąg dalszy,trzeci dzień już 😞
a muszę wyjść dzisiaj na miasto później załatwić sprawę z ubezpieczeniem auta,bo się skończyło wczoraj a mąż po powrocie z pracy pilnie potrzebuje auto 🥴 no i widzę już że kropi za oknem 😞 jak ja małą wezmę na taką pogodę? szaro,buro,wieje i pada,mam nadzieję,że nie złapie żadnego kataru ani nic 🥴 w sumie jej się bardzo rzadko to zdarza ale pogoda która teraz u nas jest jak wiadomo jest cholernie zdradliwa 😞 wzięłabym duży wózek z folią ale on waży koło 20kg i Klaudia do tego z 12kg i nie wniosę go po schodach ani nie zostawię go na rynku pod drzwiami 😞 a moja laska znowu jest super bo ją wszędzie wniosę ale za to dziecko mi w niej owieje strasznie bo nie ma żadnych osłonek 😞