Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Heheh 🙂
Te skurcze na KTG to o kant dupy za przeproszeniem 🙂 Czasem dziewczyny skurcze porodowe maja, a na tych swietnych maszynach g...pokazuje 🙂 ale jakas tam role diagnostyczna spelnia.. szczegolnie jesli chodzi o czynnosc serca plodu, choc tez ma duza granice bledu...

i dosc czesto zmusza lekarzy do wykonania niepotrzebnych ciec cesarskich.. ale jakby nie patrzec lepiej wykonac o 5 za duzo, niz o jedno za malo i rpzyczynic sie do nieprzyjemnych rzeczy zwiazanych ze zdrowiem lub zyciem dziecka.

• Mamusia
Heheh 🙂
Te skurcze na KTG to o kant dupy za przeproszeniem 🙂 Czasem dziewczyny skurcze porodowe maja, a na tych swietnych maszynach g...pokazuje 🙂 ale jakas tam role diagnostyczna spelnia.. szczegolnie jesli chodzi o czynnosc serca plodu, choc tez ma duza granice bledu...

i dosc czesto zmusza lekarzy do wykonania niepotrzebnych ciec cesarskich.. ale jakby nie patrzec lepiej wykonac o 5 za duzo, niz o jedno za malo i rpzyczynic sie do nieprzyjemnych rzeczy zwiazanych ze zdrowiem lub zyciem dziecka.

• Mamusia
a jaka powinna być czynność serca?? tzn jest jakaś norma?

bo u mnie np było np między 130/150 a laska obok ciągle to zanikało i miała 80/90 i ciągle nad nia stali bo coś tam było niby nie tak.... u dorosłego człowieka jest chyba norma 60/90 ?

• Mamusia
120-160... u doroslego norma jest 70-90.,60 -90, zalezy od ksiazki 😁
Tak, tylko czasami ta pelota ( to przyczepione) sie przesunie i zamiast lapac czynnosc plodu to lapie czynnosc matki.. i pozniej nie wiadomo, czy cos nie tak z plodem czy po prostu sie przesuwa 🙂

To jest dobry sposob na wywolanie tzw. prywatnego cc.. 🙂

• Mamusia
ja miałam pierwsze ktg po wizycie cioci jak przyjechała i pomacała mnie bo brzuchu 😜
drugie zrobili mi na izbie i lezałam tam prawie godzine bo o mnie idiotki zapomniały no i teraz przed wizytą miałam ale leżała też laska w 41 tygodniu u której rano wystąpiło krwawienie leżała leżała i skurczy brak.... wiec ile w tym prawdy a ile nie...

• Mamusia
Poszewka na podusię 40 x 60 cm
Poszewka na kołderkę 90 x 120 cm
Ochraniacz na szczebelki 30 x 170 cm
Pościel wypełnienie - podusia 40 x 60 cm
Pościel wypełnienie - kołderka 90 x 120 cm
Prześcieradełko z gumką na materacyk - 60 x 120 cm

przy łózeczku 120/60 😜