Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Ja juz po zakupach i śniadanku, nawet zrobiłam sernik na zimno 🤪 czekam tylko az galaertka stężeje 🙂 Dzisiaj przyjeżdza brat Mojego Sebastiana z żonką i dzieckiem na kawcię, niby mają coś dla Naszego Maluszka 🙂 więc sernik zrobiłam , chłodzi się i cos jeszcze tam upichcę 😉
Wczoraj wieczorem , miałam jakis atak, leżałam w łózku i się zastanawiałam czy sobie z wszystkim poradzę po porodzie i aż łzy mi z oczu leciały 🤔 🤔 🤔 to chyba te hormony ... coraz bliżej jest i chyba zaczynam się powoli bać i wszystko chyba zaczyna mnie przerastać 😞 😞 😞 😞
Wizytę u gina mam dopiero 5 czerwca, a dzisiaj dzwoniłam po wyniki GBS bo chciałam podać w szpitalu i kurde abonent niedostepny słyszę 😠

Maja i Sandra śliczne brzusie szczuplusie 😘 😘 😘
Sandra ja nie należe do chudzinek - moja waga sprzed ciąży 73kg 😠 😲 chociaż mam 176cm wzrostu, ale chciałabym tak z 65kg maks ważyć
Emi Giga uważajcie na siebie i obserwujcie co się dzieje 🙂
Giga mi już wyszły rozstępy i pierd... to tak szczerze , co ma być to będzie... jest ich coraz więcej, nic na to nie poradzę i załamywać się nie będę....

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czarna dokładnie -coś za coś 🙂 ja moimi rozstępami też się nie przejmuje chociaż naprawdę ich jest dużo,ale czego oczekiwać-zdrowe dziecko jest najważniejsze i nie warto wyliczać po ciąży każdego rozstępa i przeżywać jak tragedię 😁
w końcu trzeba liczyć się z tym,że ciąża zmienia kobietę i jej ciało i ważniejsze jest chyba urodzenie dziecka a nie załamka rozstępami 😁

• Mamusia
oj biedna Emi...niema nic gorszego jak ból głowy 🤢 🤢 🤢

heheh Czarna ja mam tak samo także największa nie jesteś 🙂 jesteśmy we dwie 🙂 bo moja waga sprzed ciąży to 72 kg przy wzroście 173 także szału nie ma.... 🤢 🤢 🤢pozostałości po Marcinie + dogadzanie sobie z mężulkiem 😁 😁 😁 hahah a wagę jaką chciałabym mieć to chociaż 68...zobaczymy teraz po porodzie. mam troszkę większe zapędy na schudnięcie

• Mamusia
bo tak Maja pod koniec jest...kulasz się ciągle w tym samym 🤨 aż do znudzenia

no Justynie to można tylko pozazdrościć no i wy szczypiorki tak pewnie z tą wagą polecicie 😉 ja tam się nie łudzę 🙂

co do rozstępów....to właśnie wycierając się po kąpieli i smarując kremem znalazłam trzy pierwsze na brzuchu od spodu takie łajzy się schowały 🤢 🤢 🤢 🤢 takie fioletowo czerwone kreski .....eh no trudno, przy Marcinie miałam tylko na cycach teraz jeszcze na brzuchu doszły, ale dobrze że od spodu to majtami się zakryje 😁

• Mamusia
no Justynie zazdroszczę przemiany materii, też kiedyś byłam chuda 4lata temu jeszcze właziłam w spodnie 28 (jeansy) a teraz to 31 i to czasami mam problem.... a to wszystko przez to ,że rzuciłam fajki :/ nigdy wcześniej nie miałam problemu z kibelkiem, a teraz jak 3 lata nie pale to zawsze jest problem.... aleco tam, wole byc grubsza ale zdrowsza nie paląc tego świnstwa 🙂

• Mamusia
przespałam sie jeszcze chwilę i głowa przeszła, ale jak mój pies sie nie uspokoi to mi zaraz wróci normalnie wyje jak jakiś wilk nie wiem chcice ma i jakaś suke wola, krzyczę na niego ale wogule sie nie słucha, oszaleć można. Co do wagi to moja z przed ciąży to 67 kg przy wzroscie 170 teraz wąże 90 więc chyba przytylam najwięcej z was wszystkich, rozstepy na brzuchu to mi wyszly chyba dopiero w 38 tyg wcześniej tylko miałam boczki popekane ale też mam je gdzieś, chcę już Syneczka mojego!

• Mamusia
to ja około 160-165cm wzrostu i niecałe 50kg wagi ☺️
a po pierwszym porodzie zrzuciłam wszystko od razu,bo poszło mi tak jak teraz w brzuch a jak tankowałam małą cycem to spadłam w krótkim czasie nawet do 45kg i nie mialam siły by ją podnieść ☺️

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
w końcu te rozstepy z czasem zbledną i nie będzie z nimi wcale tak źle 🙂 ale mam lenia nie chcę mi sie wogule z łóżka wstać tak sie przyjemnie leży jak chłodny wiaterek zawiewa 🙂

no widziałyście moje na fotkach i teraz takie są,a potem jak skora wróci do normy na brzuchu to one wtedy bledną i sa prawie niewidoczne 🙂 no chyba,że po drugim dziecku nie będzie tak samo jak po pierwszym co jest bardzo możliwe 😜 ale mi tam nie zależy,teraz ważę 63kg i chciałabym ważyć tyle po porodzie,ale nie że na brzuchu tylko żeby na całym ciele przybrać te kg bo mi ich brakuje 😉
pomyślałby kto,że chciałabym przytyć i powiedział,że głupia jestem,bo nie muszę dbać o linię ☺️ ☺️ a ja właśnie chciałbym przytyć bo czasem aż źle się czuje taki patyczak 😜

• Mamusia
Emi ważę już tyle co Ty , a przede mną jeszcze 2 tyg do cc :/ więc jeszcze z 2kg napewno mi przybędzie .... 😮 także nie jesteś sama 🙂

Sprzątam od rana chatę i jeszcze jej nie posprzątałam .... 🤢 jeszcze zostało mi odkurzanie i mycie podłóg :/ z brzuchem ruszam się jak żółw i sapie jak stara krowa 😁 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
w końcu te rozstepy z czasem zbledną i nie będzie z nimi wcale tak źle 🙂 ale mam lenia nie chcę mi sie wogule z łóżka wstać tak sie przyjemnie leży jak chłodny wiaterek zawiewa 🙂

no widziałyście moje na fotkach i teraz takie są,a potem jak skora wróci do normy na brzuchu to one wtedy bledną i sa prawie niewidoczne 🙂 no chyba,że po drugim dziecku nie będzie tak samo jak po pierwszym co jest bardzo możliwe 😜 ale mi tam nie zależy,teraz ważę 63kg i chciałabym ważyć tyle po porodzie,ale nie że na brzuchu tylko żeby na całym ciele przybrać te kg bo mi ich brakuje 😉
pomyślałby kto,że chciałabym przytyć i powiedział,że głupia jestem,bo nie muszę dbać o linię ☺️ ☺️ a ja właśnie chciałbym przytyć bo czasem aż źle się czuje taki patyczak 😜

Ania Ty bądź już na czujce , bo 2 dni i zaczynasz 38tydzień 🙂, no chyba że urodzimy razem - Ty terminie a ja cc 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Ciezko dogodzic z ta waga, zawsze za duzo albo za malo jest. ja w zeszlym roku schudlam bardzo bo zjechalam po operacji na wyciecie pecherzyka zolciowego i diecie do 59 przy 162cm. bylo to moim wieelkim marzeniem od wielu lat :-) ale szybko przybylo i startowalam w ciaze z 63kg. a teraz jestem o -nascie wieksza i dobrze mi bo lubie siebie i moje cialko jest kochane :-)

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Ciezko dogodzic z ta waga, zawsze za duzo albo za malo jest. ja w zeszlym roku schudlam bardzo bo zjechalam po operacji na wyciecie pecherzyka zolciowego i diecie do 59 przy 162cm. bylo to moim wieelkim marzeniem od wielu lat :-) ale szybko przybylo i startowalam w ciaze z 63kg. a teraz jestem o -nascie wieksza i dobrze mi bo lubie siebie i moje cialko jest kochane :-)

Właśnie ... najważniejsze ,jak ktoś czuje sie dobrze w swoim ciele 🙂
Mi osobiście jest ciężko.... chciałabym spaść do 68kg conajmniej, wtedy bym się czuła dobrze 😉 ale czy to się uda to zobaczymy 😁 Będziemy sobie potem wszystkie dopingować 😎

• Mamusia
czarna ja za chwilę mam pełne 38 tygodni skończone 🙂 ale muszę sobie jeszcze numerów więcej spisać,bo mam do Kocika w pogotowiu,ale kto wie czy nie będzie też wtedy rodzić,więc może Wam nie dać znać w razie czego 😁
do mojego terminu zostało równe 16 dni 😉

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Wy bedziecie na diecie 🙂) a ja sie bede czepiac.. 🙂) jeszcze przez minimum 12 tygodni Was 🙂 jedzac sobie smakolyki 😁

u mnie jeśli nie będzie kolek to i diety raczej nie będzie 😜
oczywiście nie żeby grochówy czy bigosy jeść,ale napewno nie będę się głodować,bo w pierwszej ciąży się tak bałam a teraz wiem,że powolutku można testować i jeść to co się jadło jak nie ma żadnych problemów z dzidziusiem 🙂

• Mamusia
Ty mi tu bigosem nie marudz 😉) Ja tam sobie w wigilie nie odpuscilam 🙂)
Swinia, bylam ;/ ale i tak codzieni miala kolki, nawet jak wpieprzalam cholernego kurczaka gotowanego i jablka 🙂 wiec nie dalam rady sobie odmowic 🙂)

Teraz tez raczej nie zamierzam 🙂

• Mamusia
no ja sobie dałam nabić do głowy rzeczy typu - pół szklanki dziennie mleka i nie więcej...a jak nie wypiję tego mleka to w zamian za to np. 2 plasterki sera żółtego... z owoców tylko jabłka,kompoty nie słodzone,zakaz soków kupnych,mięso tylko gotowane itd... ja która lubię zjeść po 2-3 miesiącach takiego katowania odpuściłam bo zjechałam z wagi i słabłam z dnia na dzień i stwierdziłam,że zaczynam jeść wszystko i jeśli będą kolki to będzie butla,bo co dziecku z mleka z cyca skoro to byłaby prawie woda po takim jedzeniu a mama nie może dziecka wziąć na ręce bo za słaba 😮
dlatego teraz jestem mądrzejsza i mam już malutkie doświadczenie i wiem,że jeść będę to co teraz,a gdy pojawią się kolki to wtedy się zredukuje 🙂
ja rodziłam ostatniego lipca a bigos jadłam też jakoś jesienią 😁

• Mamusia
Hej
bylam dzis w urzedzie pracy podbic legitymacje ubezpieczeniowa by miec aktualna do porodu 🙂

Co do wagi to ja przed ciaza wazylam 47kg przy wzroscie 155 teraz waze 55,5 kg jakos tak.
Juz nie moge sie doczekac porodu i pragne pozbyc sie w koncu tej cholernej zgagi 😠 😠 ale czasem nachodza mnie glupie mysli ze zgaga juz mi pozostanie nawet po ciazy. Nie wiem jakbym to przezyla jak teraz ledwo ja znosze.

Dzis ide na dzien matki : bedzie tort i rozne atrakcje ide z kolezanka bo mojego nie bede tam ciągła bo jak dzwonil to slyszalam juz po glosie ze dzis jest w zlym humorze.