Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej byli u mnie dzis na kawce tesciu i szwagierka z dzieciakami akurat trafili bo skonczylam piec w piekarniku jablka i nalesnikow zostalo wiec sie poczestowali. Niedawno tez wrocilam ze sklepu i kupilam miesko i warzywka na rosolek jutro na obiad. Juz mi slinka cieknie na mysl o rosolku a w piatek zrobie pomidorowa ktorej uuuu kupe czasu nie mialam.

Maz robi na kolacje koreczki to sobie pojemy mniam, a ja odpoczywam boli mnie kregoslup i dziwne od czasu do czasu uczucie w dole brzucha czuje jakby bol promieniowal od kregoslupa. Maz sie pyta czy moze piwo wypic hmm mysle ze moze nie przewiduje na dzis porodu :P

ps napilabym sie redsa 🥴 🥴

• Mamusia
Hello

Byłam u dentystki, ząb naprawiony 😁 no ale skasowała mnie pita 50zł 😠 bo stwierdzila ze inny materiał trzeba dac do tego zęba.
Ale cóż wybuliłam kasę na stól i tyle,
bo co miałam zrobić...
Ważne ,że załatwiłam..... teraz myśle co Mężulowi szybko na kolacyję zrobić 🤔

Anetka dzięki za przepis 🙂 napewno skorzystam 🙂

boli mnie kaczucha czuję jakby Mały główką na nią napierał 😮
Dzisiaj znajoma uświadomiła mnie ,że mi brzuch opadł 🥴
Brzuch dalej boli , ledwo siedzę 🤢

Adusia zyczę gładkiego porodu , bezbolesnego i przede wszystkim szybkiego - rach ciach i po sprawie 🙂
Maja jestem z Tobą myślami, wszystko będzie dobrze ! Ważne ,że bedziesz pod dobrą opieką 🙂 Ważne zdrowie Twoje i Polci 🙂
Emi nie poddawaj się !! Masuj cycochy dalej jak mówią dziewczyny , a jak Ci sie nie chce to od czego masz Mężula 😁 😁 dasz radę !! Ja tez nie bede sie poddawać 🙂
Kozinka jak to zleciało Twój Adaś ma już tydzień 🙂
Nenia fajnie ,że z klusią wszystko o.k. 🙂

Dziewczyny czy u Was tez wszyscy jezdza z flagami na autach?? normalnie dziki szał hehe
Wszedzie jest biało-czerwono 🙂

• Mamusia
No bo troszke wczesnie...;//

Nenia, dokladnie tak jak napisalam. Tez nie polecam bromergonu...

A co do cyckow to mialam jak Kozinka zeby w poduche i po chwili bol przechodzil.. ale co sie nacierpialam to moje..
choc trwalo to okolo tygodnia maks dwoch...

Wolalam to niz wstawac i walczyc z butelkami w srodu nocy 🙂

• Mamusia
sandra co podają podczas porodu w zastrzyku? ja coś dostałam i jak pytałam co to jest to usłyszałam chyba (bo nie jestem pewna) że to rozkurczowe 🙂 ale jak to się ma na logikę do porodu taki środek? zamiast skurcze nasilać to hamować czy jak? bo jak leżałam w szpitalu w kwietniu to podawali mi właśnie taki zastrzyk i mówili,że to no-spa...a ona działa przeciwbólowo i rozkurczowo więc dostawałam ją zapobiegawczo żeby skurcze uspokoić,więc jestem ciekawa czy to podczas porodu mogła być no-spa czy coś innego 🙂 bo jak no spa to śmieszne 😁 tak cz siak ulgi w bólu nie było żadnej 😉

• Mamusia
ja z tego leku jestem zadowolona ale wiadomo kazdej kobiety organizm inaczej go przyjmie 🙂
Maja bądz z nami w kontakcie jesli to tylko bedzie mozliwe,trzymam kciuki 🙂
a co do tych flag to nie moge na to patrzec to jest jakas porazka na czubek glowy niech sobie zamatuja te flagi nie nawidze pilki noznej i na szczescie Adam tez 😠
Werka ja tez nie lubie prasowac 🙂

• Mamusia
Ja suty smaruję maścią Maltan- mam nadzieję że jakoś to pomoże 🙂
Bo jestem zdecydowana karmić cycem tak długo na ile mi endokrynolog pozwoli 🙂
Chociaż nie kryję że boję się że przez karmienie mój mikro-gruczolak przysadki mózgowej urośnie :/ Też się hujstwo przyplątało 😞

• Mamusia
Anetta nie narzekaj 🙂) My juz mamy tez osprzet uszykowany, trabki, koszulki, kapelusze tylko kredek do twarzy nam brakuje 🙂) i heya do kibicowania 😉

Najprawdopoodbniej podaja Buscolizyne, taki rozkurczowy 🙂 ma niby zkagodzic bol, ale jak dla mnie działanie placebo 🙂)
On sie nadaje do podawania przy silnej meisiaczce, a nieprzy porodzie 😁

• Mamusia
no bo niby poród szybszy ale bardziej bolesny bo miałam wrażenie,że praktycznie bez znieczulenia 😉 bo przy Klaudii mi dali wenflonem taki od którego kręciło sie w głowie,teraz to nawet wenflonu mi nie założyli bo nie zdążyli przy skurczach maksymalnych które były co około minutę od razu czego się tak szybko nie spodziewali 😁
kurczę młody mi śpi,mógłby wstać bo mi cyca zaraz rozerwie ☺️ ale co zauważyłam-jak mnie takie dziwne bolesne mrowienie przejdzie po piersiach to zaraz mały albo płacze,albo się budzi 🤪 nie wiem czy zbieg okoliczności czy jakieś pozostałości po połączeniu pępowiną ☺️ nawet jak do sklepu wyskoczyłam dzisiaj i małego zostawiłam z mężem to w sklepie mnie tak zabolało a jak wróciłam to mały nie spał i plakał,pytam męża ile płacze a on,że około 3 minut-mniej więcej tyle mi zajęło dotarcie do domu od momentu poczucia bólu w piersiach 😮 nie wiem czym to może być spowodowane,bo czasem zaboli,mały się zaraz wierci i budzi,czasem tylko poprzeciąga i śpi dalej...i nie że to akurat pory karmienia tylko zdarza się to kilka razy dziennie o róznych porach nawet jak piersi wydojone 😜

• Mamusia
Nenia a jest taka ewentualnosc ze moze sie powiekszyc przy karmieniu??
Sandra ja meczow nie nawidze a to przez moj poprzedni zwiazek bo moj byly partner tylko mecze ogladal codziennie wiec ja juz podziekuje panom ktorzy lataja za piłką 🙂

• Mamusia
Biedronka ahh biedronka 🙂
Moj oglada tylko jakies wazne mecze . Na szczescie nie mam tego na codzien 🙂
Za to moj tata - byly pilkarz oglada non stop mam przez to traume hehe
dziecinstwo moje opieralo sie na pilce noznej hihi......
Teraz mam spokoj 😉
sama nie zakladalam flagi zadnej uwazam ze to jakas siara jest :/
Wcielam wlasnie sandwiche 🙂 z szynka i serkiem mmmm korzystam jeszcze poki moge :p
i jeszcze Mezulo musi mnie do Maca zawiezc hihi na obzarstwo 🙂
teraz czuje ze te dni poleca jak z procy 🙂 Mezus juz w domku ma 3,5tyg wolnego wiec moge juz rodzic tzw luzna łyda 😁

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Ja suty smaruję maścią Maltan- mam nadzieję że jakoś to pomoże 🙂
Bo jestem zdecydowana karmić cycem tak długo na ile mi endokrynolog pozwoli 🙂
Chociaż nie kryję że boję się że przez karmienie mój mikro-gruczolak przysadki mózgowej urośnie :/ Też się hujstwo przyplątało 😞

kurcze to ja mam tego tetniaka i tez nieciekawie... Nie wiem czy chuj sie powieksza czy nie :/
po porodzie musze isc sie zbadac znowu,ale nie wiem czy mozna karmic przy takim badaniu.
Musze skonsultowac to z lekarzem ale obawiam sie ze nie bede mogla chyba karmic bo to silne promieniowanie.... Nie ma pojecia czy bede musiala przeczekac czy wogole odstawic dziecko od piersi a tego bym nie chciala :/

• Mamusia
🙂
Obejrzelismy sobie z mezem filmik objadlam sie jak dziki bak na kolacje i skonczylo sie numerkiem ☺️ ☺️ moj zadowolony ja troche mniej bo teraz lupie mnie w kregoslupie cos w podobie jakbym jakies ciezary nosila albo caly dzien na nogach byla.

Co do pilki nozenej ja nienawidze tego i moj tez na szczescie nie oglada chyba ze jakis wazny leci ale ostatnio ogladal gdzies z ponad rok temu? Jakos tak ale powiedzial ze cos tam bedzie ogladal za mecze na euro chyba ze wyladuję w piatek na porodowce 🙂 wkoncu juz pare osob mi przewiduje ten termin wiec sie okaze.
Lece spac buzi 😘 😘